Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

stajyerler neden hep ezilir????

darkness87

Öne çıkan mesajlar

2-3 stajyer geldi şirkete hepsinin de canını çıkarttım, suyunu sıktım. İlerde hayatın nasıl olduğunu anlasın, yok öle sabah geç gelip akşam erken gitme falan, otur rütbene göre (LvL 0 veya nuub lvl olduklarını ilk genkten sonra hissetmeliler) ne yıkılıyorsa üstüne yap.
Acımasızca ama benim yanımda staj yapıyorsa demekki benim sektörümde çalışmayı planlıyor yani hayatı böyle geçecek ve ilerideki hayatının nasıl olabileceğini görmesi lazım. Hem de beleşe mühendis işte negzel :P
Sosyal ağlarda paylaş

topakı ilk staj hayatıma başladığım gün açmıştım o günden bu güne orasıda dahil olmak üzere turimzde 5 yerde staj yaptım ve 1yer dışında hepsinde ezildim şuanda web tas işindeyim 4aydır stajer gibi çalıştım ozamalar ergenlik dönemleri vs.. hayata bakış açım çok farklıymış ama şunu söyliyeyim ne kadar çok ezilirseniz okadar hırslı olursunuz iyi yerlere gelmek için (tu)

şimdi çocukluk gibi geliyo müdürüme,patronuma kızıp kahvesine tükürmk ama ozaman çok iyi gelmşti ne yalan söyliyeyim:D
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Acımasızca ama benim yanımda staj yapıyorsa demekki benim sektörümde çalışmayı planlıyor yani hayatı böyle geçecek ve ilerideki hayatının nasıl olabileceğini görmesi lazım.

hocam biraz yanlış düşünüyosun. Şöyle bir şeyde var. Okuyosun ya da okulu bitirmişsin teorik bilginde var partik zayıf sektörler hakkında da kafanda bi fikir var ama sektörün nasıl olduğunu işlerin nasıl yürüdüğünü staj yaparken daha iyi anlarsın. Yani o sektörde staj yaptın diye o sektörde çalışmayı planladığını çıkaramayız. Staj yaptıktan sonra belkide kafasındaki ile staj yaparak gördüğün sektör aynı olmayabilir. bu durumda da başka sektörlerde çalışma isteği doğabilir.
ayrıca gençleri ezipte hayat küstürmeyelim plz sonra bunalım oluyorlar :)
Sosyal ağlarda paylaş

şu an bir stajere sahibim ( benim malım yani zıhıhıh) :D

Bir berber çırağı saç kesmesini sadece izleyerek öğrenir. kimse ona bak makası şöyle tut demez.

Lakin benim stajere işin tüm inceliklerini öğretiyorum. Fakat köpekler gibide koşturuyorum. Gereğinde bağrıyorum. (elimde bi kamcım eksik :) )
Lakin Bu kadar eziyete rağmen hiç surat asmaz ve laf etmez. işi söylediğim an itibari ile koşmaya başlar. Ben onun bu çalışkanlığını ödüllendirmek adına işin tüm inceliklerini, gerektiğinde bir öğretmen edasında, gerektiğinde bir abi gibi her konuda aydınlatmaya çalışıyorum. Gereğinde iki bira ısmarlayıp günün yorgunluğu atıyoruz.

Buradaki anahtar nokta! Yardımcımın işi öğrenme arzusu için yanıp tutuşmasıdır. şayet şu an eğittiğim stajer tembel biri olsaydı. işi ona öğretmezdim.!

Şimdi burayı dikkatli okuyun stajer adayları :)

çalışkan ya da tembel olmanız farketmez! her iki yoldan gitsenizde ezilicek ve yorulucaksınızdır. Siz kafanızı buna yormayın. Sizin dikkat etmeniz gereken husus bu işi bana öğretiyorlar mı olmalıdır.

Not: Berber filan değilim. yukarıdaki betimlemedir.
Sosyal ağlarda paylaş

bende 2 yerde staj yaptm bu yaz birisi hala devam ediyor.ilk yaptığım yer şahaneydı ünlü bir petrol şirketi.insanlar çok iyiydi aşırı yoğundu hareketliydi güzeldi.müdürler ilgileniyordu bayaca,birsürü şey öğrendim.çok verimli geçti.
şuanki stajımda rezalet.yine ünlü bir şirkette yapıyorum fakat sabahtan akşama dek internette takılıyorum.ilk hafta devamlı sordum yardım edilcek bişi var mı falan diye herkes yok saol falan dediler bende artık sormuyorum.
zaten o kadar sessiz bi şirket ki insanın içi bayılıyor.fotokopi makinaları bile sessiz.asimile edicekler benide =)
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...