PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 ya biz bi olay yapıcaz da, şimdi bir alet düşünün, iki kap, bi boru, birinden su buharlaşıp ötekine geçecek. peki şu resimde gördüğünüz yerlerde buhar kalmasını nasıl engelleyebiliriz? (harika resim :-p) [spo1=resim in teh spoiler][/spo][signature][hline]İnternet'in en oynak sitesi açıldı!Fülfül Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 resim duvara ascam aferin yıldızlı pekiyi verdim sanırım saglıyamıycaksın[signature][hline]Hakiki BullDoG benim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Adiemus Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Orayı da ısıtırsan buhar kalmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 çok psikopatça bi resim oldu :-p çozuğun biri de dio köşelere sünger koyun buharı çeksin sonra sıkarsınız[signature][hline]İnternet'in en oynak sitesi açıldı! Fülfül Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 orayıda ısıtmak bi çözüm borunun içine su kayganlaştırıcı sprey sıkmak ikinci bi çözüm...[signature][hline]FİLTHY PLAY when it rains the ground gets wet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Engelleyemezsin hatayı sıfıra çekmek mümkün değildir Sonuçta akışkan ile boru çeperleri arasında sürtünme faktörü mevcuttur sınır tabaka boyunca sürtünmeye maruz kalan akışkan sınır tabaka içinde ısı transferine uğrar yoğuşma oluşur ve boru çeperleri ıslak kalır boru malzemesiyle ısı transferini azaltabilirsin dolayısıyla yoğuşma (çeperdeki nemlenme )azalır bunu iyi bi optimizasyon problemi halinde çözmen için Malzeme bilimi Makina elemanları Akıikanlar mekaniği Isı transferi ve termodinamik konularını özümsemen gerekir. [Bu mesaj Whiskey tarafından 29 Aralık 2005 20:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kickass Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 bence oratı soğutun ısıtırsan geri gidebilir ama soğutursan eyim olduğundan geri gidemez amaç ordan oraya geçirmek ise bir çözüm bu :)[signature][hline]Misiskickass, 26 Aralık 2005 00:56 tarihinde demiş ki: rezil etcem seni ayrıca attırcam seni tek amacım bu :) benimle hiç ilgilenmiyorsun bu pati yüzünden !! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Boruları uygun bi sıcaklıkta soğutursan belki yoğunlaşıp sıvı hale geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 boru tamam da ısıtılan kapta kalmaz mı[signature][hline]İnternet'in en oynak sitesi açıldı! Fülfül Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 resim süper :)[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Termodinamik 2. yasa: "No system can work with 100% efficiency"[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Boruya hafif efğim verip sogutursan boruyu(su buharının yoğ nok kaç ne bileyim ben)orda biriken buhar molekülleri bir ihtimal sıvılasıp diğer kaba geçer.(umarım)-da bu deneyin amacı nedir :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 0 a indirgeyemezsin ama gerekli egimi verirsen yuzeyde biriken su asagi diger kaba dogru akar . ama su akar buhar degil . buharin sorunu yuzeye tutunmasindan ziyade havada durabilmesi . belki vakumlu bir sistem kurabilirsin ama o zamanda yarim litre suyu isitmak icin 12312 tane mogaz harcarsin masrafli olur . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 0 a indirgeyebilir. boruya eğimi fazla verir ve su kayganlaştırıcı madde kullanır.[signature][hline]FİLTHY PLAY when it rains the ground gets wet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 adam max buhar elde etme verimi istiyo azalan buhar verimi nolucak?[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 karışıkmış [Bu mesaj PrudenT tarafından 29 Aralık 2005 21:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 said: Whiskey, 29 Aralık 2005 20:59 tarihinde demiş ki: adam max buhar elde etme verimi istiyo azalan buhar verimi nolucak? buhar niye azalsın?[signature][hline]FİLTHY PLAY when it rains the ground gets wet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 0 a indirgeyemez dedim cunku diger kaptaki suyun sicakligi da onemli . sistemin icindeki su belli bir dereceye dusunce buhar zaten su olacak . buhari aktarmaya calistigi icin boyle dusundum de sistemin asil kullanim amacini aciklarsan belki baska bir sey dusunebiliriz . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 buhar yukarı gitme eğliminde olacaktır 2. kapın sıcaklığı düşükse ilk gelen buhar sıvılaşacaktır ancak bir süre sonra o da olmaycak ve heryer buhar olacaktır. düzeneğin sızdırmaz oldugunu varsayarsak ve daha da devam edersen basınç artacaktır. yükselen basınç nedeniyle buharlaşma azalacak ve sıkışan buhar damlalar halinde çökecektir. bu düzeneğin dayanma sınırlarına kadar sürecektir. düzeneği değiştirip borudaki adezyon ve kohezyon kuvvetlerini azaltacak işlemler yaparsan sıvının ve borunun vizkozitesini düşürürsen, kalan sıvıyı minimuma indirebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 sonuçta yüzeye sıvı yapışmak tutunmak zorundadır (vizkoz sürtünmeler ve pek çok sürtünme faktöründen dolayı) ve bu yüzeye tutunan formun kendini buhar olarak koruması olası değildir sıvılaşma olacaktır. eğer eğimi arttırırsan ve sıvı kayganlaştırıcı jel vs kullanırsan elde ettiğin sıvıyı adamın tasarladığı buhar haznesine akıtmış olursun buda elde ettiğin buhar miktarını verimini etkiler.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 bütün su buharlaştıktan sonra 2. kaba vakum bağlayacaksın, ya da bir piston yardimiyla 1. kaptaki hacmi olabildiğince daraltacaksın yoksa mümkün değil. Çünkü sıvı-gaz dengesinden ötürü 1. kapta gaz kalacaktır.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 kapali bir sistemde havayi en fazla 0 bar a kadar indirebilirsin ama bu kalan suyu ya da buhari cekmek icin yeterli degildir . hava emmeli bir sistem dusunulemez . islem sonunda sistemi hava akisi saglayacak bir donanimla desteklemek mumkun ama ne icin kullanildigi ve kisitlar onemli burda . ayrica astarinin aslindan pahaliya gelmesine yol acacak bir enerji harcamasini goze almak lazim . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 @Whiskey; adam buhar istemiyor orada kalan su taneciklerini kaba aktarmak istiyor.sistemin amacı buhar üretmek değil buharlaşan suyu başka bi kaba aktarmak. ayrıca borunun vizkozitesi olmaz. çözüm : kayganlaştırıcı madde+eğimi yüksek titreşimli boru.[signature][hline]FİLTHY PLAY when it rains the ground gets wet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 tamam buhar degil su aktaracak . ilk kapta su azaldikca yogunlugu dusen havadaki su daha cok buhar olacak daha cok buhar oldukca daha cok havada kalacak sogudukca ilk kabin yuzeyinde su olarak kendini gosterecek . 0 degil ama minumuna indirgenebilir . son kararim budur evet eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 said: PrudenT, 29 Aralık 2005 20:37 tarihinde demiş ki: iki kap birinden su buharlaşıp ötekine geçecek. peki şu resimde gördüğünüz yerlerde buhar kalmasını nasıl engelleyebiliriz? katı bi maddenin viskozitesinden bahsedilemiyeceğini bende biliyorum sıvı molekülleri kendi arasında viskoz sürtünmeye maruz kalır çeper ilede atomları arasında sürtünme olur sonuçta sürtünme vardır yoğuşma vardır.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar