Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Civilization 4

Baalzebul

Öne çıkan mesajlar

asteroth mumkun oldugunca oyunda savasmamaya bakicaksin ozelliklede kendin savas acmiycaksin bu diger devletlerde senin pislik biri oldugun izlemini uyandiriyor .
ama o peter yokmu tipine bakipta dalamamak elde degil :) .
uyuzun onde gideni. mogollar bir baska oyunda surekli benden biseyler talep ettiler bende reddettim. oyunda 1. siradayken bana savas astilar ve 4 cu siraya dustum .
baris yaptik. ardindan tekrar savas astilar durduk yere.cengiz han in nekadar pislik bir herif oldugunu anladilar bu sefer diger ulkelerde ona daldi . mongollar haritadan silindi. at,oil,dye fln butur seyleri savasla ele gecirmek yerine culture le ele gecirmek lazim . simdi tekrar toparlanmaya calisiyoruz . keşfedilmemis amerika kitasina dogru kolonilerim yolda :)
Sosyal ağlarda paylaş

amerikayı ilk alan kazanıyor bu arada :)
duel da yolu buldum ben hemen kıtayı ortadan bölcek şekilde şehirleri kuruyorum. asla open borders yapmıyorum.. gemi basıp amerikayada aynı muameleyi yapınca adam kalıyo :) tabi savaş açılınca ezilme tehlikesi var ondada slavery ile hızlıca adam basıp kurtarıyoz :p
Sosyal ağlarda paylaş

ya savas acin, savassiz kazanilmaz sonucta oyun ama oyunda kac tane rakip var bunlarin farkinda olun. belli gelisimleri tamamlamadan en azindan birilerini silmeye bakin ve kimseye teknoloji vermeyin :D. istedikleri kadar kudursunlar; guc sizin elinizde. belli gelisimler derken mesela gun powder guc bakimindan sizi epey bi ilerletiyo. onu bulduktan sonra bi kisiyi mutlaka temizleyin. savas actiginiz ulkeler eger teknoloji bakimindan size yakinsa, o zaman size siniri olmamasina dikkat edin; yok eger teknolojileri geriyse, size yakin olsun. diger devletleri savasa surmek guzel ama sehirleri onlar alirsa bu pek isinize gelmez. onun icin yalniz takilin. sonucta tek basiniza kalacaksiniz, temizleyin kim var kim yoksa iste.
Sosyal ağlarda paylaş

diğer devletlerle, özellikle komşularınla, aynı dini paylaşıyorsan bu +4, +5 pozitif ilişkiler sağlıyor. bir anda ilişkilerin pleased seviyesine geliyor. özellikle spiritual lar aynı dini paylaşmanız için ısrar ediyor; aynı dini paylaşırken başka bir dine geçerseniz bir anda bozuluyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
  • 9 ay sonra ...
var mı oynayan ilk çıktığında oynamıştım uzun uzun turnler uzun sürdüğü için bıraktım şimdi eskisine nazaran daha iyi bi sistem de oynuyorum en azından 1900leri görebilirim sanırım.
Yeni yükledim sardım feci ama unutmuşm.
Tree yi nasıl izleyeceğimi bilmiyorum çok karışıyor.

Ayrıca world map i küçültme imkanımız var mı.Ben sadece earth ı scenario da bulabildim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...