Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 pardon yanlışlıkla alıntı [Bu mesaj Silphatos tarafından 09 Aralık 2005 02:39 tarihinde değiştirilmiştir]
DeathLord Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 said: Silphatos, 09 Aralık 2005 02:33 tarihinde demiş ki: said: nileppezdel, 06 Aralık 2005 18:16 tarihinde demiş ki: Bütün HP'leri okudun mu Silphatos? ilk 2'sini okumuştum. bence tamamen ticari bir olay, kaliteli fantazya okumak isteyen insan gider dl, fr, lotr, kara kule, ne bileyim yerdeniz falan okur bana göre. kara kule nefret ediyorum stephendan serinin bütün kitaplrını çıkar çıkmaz aldım o naaptı pust herif [spo1=kara kule son kitabın sonu hakkında]tuttu rolandı herşeyin basşına attı ka sı batsın pust herifin neymiş ka tekerlekmiş :([/spo][signature][hline]"Every creature will taste death"
Suark Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 said: Silphatos, 06 Aralık 2005 18:00 tarihinde demiş ki: hayri pıttır velet kitabı. kara kule gay kitabı :-)[signature][hline]Penthesilea, 05 Aralık 2005 13:29 tarihinde demiş ki: Sarisinlar aptaldir ve zeki kiz cekilmez zaten ondan sarisin ftw
PainLover Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 said: Silphatos, 09 Aralık 2005 02:33 tarihinde demiş ki: said: nileppezdel, 06 Aralık 2005 18:16 tarihinde demiş ki: Bütün HP'leri okudun mu Silphatos? ilk 2'sini okumuştum. bence tamamen ticari bir olay, kaliteli fantazya okumak isteyen insan gider dl, fr, lotr, kara kule, ne bileyim yerdeniz falan okur bana göre. kadın zaten çocukları düşünerek yazmış, daha neyi tartışıyorsunuz ki? Son kitaplarda pek çocukluk yönü kalmadı . İçkiler okulda su gibi akıyor , kimin eli kimin cebinde bir durum var . Elbette Lotr , Ravenloft , FR ile karşılaştıralamaz ama bu kadarda bağnaz olmayın HP berbat falan gibi ..[signature][hline]I can perfect your gothic dreams...
Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 berbat demedik ki çocuk kitabı dedik. zaten yazar bayan da öyle diyor, gerçeği söylemekten başka bir şey yaptığımız yok.[signature][hline]Verecek ışığı olmayan, karanlığı sever... Guild Wars Türkiye | MZ: Brotherhood of the Ball
dreagloth Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Birde kıyaslarken artık şu fr,dl gibi genel dünya isimlerini bırakıp özele yoğunlaşsanız ah ah.....[signature][hline]The one side moon is always dark.
GEd Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 son kitap ne zaman cikiyor? valla en son ölüm kapisi 4.serisini okurken birden soğumuştum fantazi kitap olayindan. tesadüfen elime hayri pitir gecti. 5-6 yi okudum arka arkaya.simdi ölüm kapisi 4 kaldigim yerden devam ediyorum. bi nevi kitabin basit yazim dili insanin okuma iştahini açiyor.
Suark Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 biz kotu dedın demıoz kı slip. Aslında umrumda değil yani,türünü umursamam sonuçta tanımlar tanımlara ihtiyacı olanlar içindir. Ama kalkıptaboyle guzel kurulanmıs,tatlı bır hıkayeye sahıp bişiyi saçma sapan eserlerden aşşagı tutmayın[signature][hline]Penthesilea, 05 Aralık 2005 13:29 tarihinde demiş ki: Sarisinlar aptaldir ve zeki kiz cekilmez zaten ondan sarisin ftw
DeathLord Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 said: Suark, 10 Aralık 2005 01:28 tarihinde demiş ki: biz kotu dedın demıoz kı slip. Aslında umrumda değil yani,türünü umursamam sonuçta tanımlar tanımlara ihtiyacı olanlar içindir. Ama kalkıptaboyle guzel kurulanmıs,tatlı bır hıkayeye sahıp bişiyi saçma sapan eserlerden aşşagı tutmayın löl saçma sapan eserlerden kastın lotr ölüm kapısı dl fr kara kule kitapları falan değildir umarım[signature][hline]"Every creature will taste death"
S_burti Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Yahu amma tartışıldı bu konu yahu. Yeter valla. Begenen okur. Begenmeyen okumaz. Cocuk kitabı oldugunu düşündüğü halde okuyan da var. Ole olmadığını düşünüp okuyanda var. Okumayanda. Bole bi konu 3 haftadır tepede ya yuh diyorum. Masaüstünde yazacak konu kalmadı bi guanywarin pipisi bi harrynin kime hitap ettiği kaldı.[signature][hline]Burakstlin Majere : "Hope is denial of reality" Burakstlin of FrF (SWG) (Kısaca balık da derler ) , Elenasse of Alaturqua (EQ2) , Burakstlin of Alaturqua (WoW) , Burakstlin of Alaturqua TR (GW), Burakstlin of ? (EQ1). Burakstlin of Ebonlore (D&L)
Suark Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 said: DeathLord, 10 Aralık 2005 11:31 tarihinde demiş ki: said: Suark, 10 Aralık 2005 01:28 tarihinde demiş ki: biz kotu dedın demıoz kı slip. Aslında umrumda değil yani,türünü umursamam sonuçta tanımlar tanımlara ihtiyacı olanlar içindir. Ama kalkıptaboyle guzel kurulanmıs,tatlı bır hıkayeye sahıp bişiyi saçma sapan eserlerden aşşagı tutmayın löl saçma sapan eserlerden kastın lotr ölüm kapısı dl fr kara kule kitapları falan değildir umarım genelleme yapamam ki.fr kıtapları dıye,spesifik olarak vardır sacma sapan olanlar[signature][hline]Penthesilea, 05 Aralık 2005 13:29 tarihinde demiş ki: Sarisinlar aptaldir ve zeki kiz cekilmez zaten ondan sarisin ftw
Sabrina Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Ne demek şunla bunla karşılaştırmayın filan ya, adam okumuş onu sevmiş bunu sevmemiş ya da tam tersi işte.Bağnazlık mı bu, laf söylemiş olayım diye konuşmak da iyi değil işte.Laf kondurtulmuyo özenle valla; ben sevdim ama isteyen sevmez isteyen eleştirir, size mi düştü eleştri stilleri.[signature][hline]Why can't you see that I try; Every tear I shed, is for you? ----------------------------------- PATİCİK FM
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 said: Suark, 10 Aralık 2005 15:26 tarihinde demiş ki: genelleme yapamam ki.fr kıtapları dıye,spesifik olarak vardır sacma sapan olanlar Yani topicte Lotr vb. kaliteli isimler geçince "saçma sapan şeylerle karşılaştırmayın!" söylemine tepki göstermemizi anlayışla karşılamam gerek. said: Silphatos, 09 Aralık 2005 02:33 tarihinde demiş ki: ...kaliteli fantazya okumak isteyen insan gider dl, fr, lotr, kara kule, ne bileyim yerdeniz falan okur bana göre. Hatta senin bu mesaja gönderme yaptığını düşünerek(ki ilk bakışta öyle gözüküyor) bayağı bir dellendim ilk gördüğümde [Bu mesaj Redeagle tarafından 10 Aralık 2005 18:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Solgunadalet Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Yine atnı konu. Dinlediğim bir sunumun konusu David Eding di, ve sunan yazarın eylenceli , espirili anlatımına ve karakterlerine hayran olduğunu ve bu özellikleri için yazardan bahsettiğinde benim aklımada , zaten bir çok kerelerde tekrar etiğimim, şu düşünce geldi: İnsanları iki sınıfa ayıra biliriz: 1- Fantastik edebiyatı bir kaçış olarak bu dünyadan uzaklaşıp orda boğulmak, o dünya ve kahraman ları ile biraz da olsa yaşamak istiyen " Dünya tutkunları" 2- Fantastik edebiyatı, değişik bir dünyada geçen eylenceli bir öykü olarak okumak istiyenler. Tabi ikinci kişiler içinde dünya önemlidir ama... Ve ben diyorum ki, birinci tip kişiler için, onlara hitap eden dünyalar: FR, DL, .... iken Hayri ve saz arkadaşları onlara ve bana hafif ve boş gelmektedir ve adeta bir çocuk kitabı muamelesi görmeri boşuna değildir. Sıradan ve bir iki karakteri dişında derinliği olmayan kitaplar. Zevkle incelediğimiz FR atlaslarının yerine hayrının okulunu mu inceliyeceğiz, veya FR ve DL nin nerdeyse sonsuz çeşitlikteki karakterleinin yerine David eddings in birbirinin kopyası karekterlerinimi koyacağız. Not: Sparhawk hariç o efsane ve tek. Ha deyin bunları eylenerek okuyoruz ama elma ve armut aynı yerde olmaz...
Solgunadalet Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 ve birkaç yorum yazmak istiyen lütfen yazsın üşenmesin. Ben de doğrumu yanlışmı düşündüğümü bir göreyim.
Suark Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 said: Sabrina, 10 Aralık 2005 15:45 tarihinde demiş ki: Ne demek şunla bunla karşılaştırmayın filan ya, adam okumuş onu sevmiş bunu sevmemiş ya da tam tersi işte.Bağnazlık mı bu, laf söylemiş olayım diye konuşmak da iyi değil işte.Laf kondurtulmuyo özenle valla; ben sevdim ama isteyen sevmez isteyen eleştirir, size mi düştü eleştri stilleri. karşılaştırmayın derken, emir olarak demedim onu. "hani karşılaştırmayın depenizi delerim" değilde "karşılaştırmak yanlış" anlamında soledım.[signature][hline]Penthesilea, 05 Aralık 2005 13:29 tarihinde demiş ki: Sarisinlar aptaldir ve zeki kiz cekilmez zaten ondan sarisin ftw
Suark Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 @solgun bak işte orda zevkler giriyor.Fr dunyası hiç çekici gelmiyor bana, neden deme sakın ağzımı açarsam parmaklarım acır yazmaktan.Bu kadar kotu yaratılmış,sadece okuyanın bıraz gaz olması,oynayanların eğlenmesi için yaratılmış bir dunya. Yani oyun dunyasından EA i gibi diyebiliriz. Ha bence yaratıcılık ırk harıta falan yaratabılmek degıl,bunları mukemmel bir şekilde harmanlayabilmek,güzel bir senaryo uzerıne oturtmak. Okumadıgın herhangı bır FR kitabının [bazıları harıc] biraz başını okusan direk tahmin edersin,hiç bir orjinalligi yoktur.Mesela artık drizzt in kitaplarını okurken,kimsenin olmeyecegını bıldıgım ıcın ya da olenın nasolsa gerı gelecegını bıldıgım ıcın ne bır heyecan hıssedıyorum ne baska bir şey.Drizzt Llotha karşılaşsa mesela drizztin alacagını bılırım ne olusa olsun.Isterse 10 Lloth gelsın.Tabi FR!=drizzt ama okudugum tek serı onlar. Zaten her çiftçinin büyücü oldugu,2 büyücünün time stopa immune olması [nası oluosa] ve buyunun tanımına TAMAMEN aykırı bır sekılde hareketler yapmasının mumkun oldugu bir dunyayı abartmayalım beyler. Hp yi okumamış olmanız, onu kotu yapmaz.Gordugum en saglam kurgulardan bırıne sahıp bir seriyi sırf maddi çıkarlar ugruna yazılan kagıt parçalarına denk gormek güzel bişi diil[signature][hline]Penthesilea, 05 Aralık 2005 13:29 tarihinde demiş ki: Sarisinlar aptaldir ve zeki kiz cekilmez zaten ondan sarisin ftw
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 FR ne kadar yoğun ilgim alakam olmasada sadece para kazanmak amacıyla yazılmış kağıt parçaları demene gerçekten kırıldım. Dışarda eminim fantazi eserleri seven(masallar değil) hp fanlarından çok daha fazla FR fanı var(yarısıda tanıdıklarım). Drizzt'in çok suyu çıkartılmış olabilir ama ilk kitabındaki zevkini bana elli potter veremez? Abi adam para kazansın kazanmasın dünyası geniş, çok sayıda karakteri, campain setleri ıvır zıvırı yok mu bunun? rp'sini yaparsak sabaha kadar başından da kalkamayız ve gerçekten sürükleyici hikayeleride var. O da olmasın sokaktan bir dm çek yanına de ki "Senin FR senaryon var mı?" o vakit en kral en sürükleyici FR hikayeleri elinede geçer. Ha yazarımız para uğurunda çok abartıya kaçıyor orası doğru ama yaratılan evren sağlam ve altını çiziyorum. Fantazi eserleri seven hp fanlarından çok daha fazla FR fanı var Hatta katlar bile. Bu fanlar evreni besliyor ve sağlam temellerin üstüne katlar çıkıyorlar. Dersin ki bunu HP'ye uyarlarsak ne olur. 3 tane hikaye yarışması yapıldı. Bütün konular Cho Harry'le çıkacak mı? başlıklı. HP gidemiyor işte Harry'den öteye yapmayın etmeyin başka evrenlerle kıyas etmeyin diyorum ama boşuna:) said: Suark, 11 Aralık 2005 00:25 tarihinde demiş ki: Zaten her çiftçinin büyücü oldugu,2 büyücünün time stopa immune olması [nası oluosa] ve buyunun tanımına TAMAMEN aykırı bır sekılde hareketler yapmasının mumkun oldugu bir dunyayı abartmayalım beyler. Peki bunları derken HP'yi bu diyardan üstün tuttuğun ve FR'yi bu şekilde eleştirdiğinin bilincindeydin di mi? Hani bütün çifçilerin büyücü olması(bir büyücü ırkı devletler kurmuşken) ve buyunun tanımına TAMAMEN aykırı hareketlerinin olması filan(hp'de henüz büyü kullanımı ile ilgili kurallar, yasalar, şartlar bulunduğunu sanmıyorum) Başkasının sevdiği eserlere aşalayıcı ithamda bulunmak yakışmıyor. FR fanı olmasamda sinirim bozuldu. Ha HP okuyan eziktir diyenede kızarım ama rp alemlerime haksız yere laf gelmesine izin veremem. Hala inatla şu karşılaştırma merakınızı atamadınız şu topicte HP ile şu forum bölgesinde yer alan diğer evrenler karşılaştırılamayacak kadar değişik kulvarlarda. FR ile DL kıyas edilse laf etmem ama şu işin mantığı yok. Bu konuya girmek istemiyorum artık.. Biraz ağır kaçmış gibi gözüküyor ama gecenin dibinde orta bir yol bulamadım... [Bu mesaj Redeagle tarafından 11 Aralık 2005 01:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sabrina Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Para kazanmak için mi? Mesela Warcraft kitapları tam bu tanıma uygun görünüo, ama kitapları harika.İnsanı sürükleyip götürüo, bunu düşünmüosunuz okurken.Yani önyargılı olmayın gayet güzel kitaplar var.[signature][hline]Why can't you see that I try; Every tear I shed, is for you? ----------------------------------- PATİCİK FM
Solgunadalet Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 Redeagle katılıyorum ve belirtmek isterim insanlar ve ben drizzt kitaplarını acaba kim ölecek veya heyacan için değil , Drizzt'in yanında bir nevi savaşmak için okuyorlar. Birde Tu Es Partout ne demek bilen varmı fransızca kasmak istemiyorum.
Asgard Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 said: Sabrina, 11 Aralık 2005 01:21 tarihinde demiş ki: Para kazanmak için mi? Mesela Warcraft kitapları tam bu tanıma uygun görünüo, ama kitapları harika.İnsanı sürükleyip götürüo, bunu düşünmüosunuz okurken.Yani önyargılı olmayın gayet güzel kitaplar var. warcraft kitapları harikamı o zmn sana bide pamuk prenses ve yedi cüceleri tavsiye ediyorum:)[signature][hline]Let me die Give me the light I'm waiting for death to knock on my door To release my pain My sadness in the night Forevermore.
Suark Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 Redeagle, 11 Aralık 2005 01:19 tarihinde demiş ki: Drizzt'in çok suyu çıkartılmış olabilir ama ilk kitabındaki zevkini bana elli potter veremez? Abi adam para kazansın kazanmasın dünyası geniş, çok sayıda karakteri, campain setleri ıvır zıvırı yok mu bunun? veremez tabiki.O il 3 kitap mukkemmel cunku,ama olay o 3. den sonra bıtıyor.Benım para kazanma olayım orda baslıyor ıste rp'sini yaparsak sabaha kadar başından da kalkamayız ve gerçekten sürükleyici hikayeleride var. O da olmasın sokaktan bir dm çek yanına de ki "Senin FR senaryon var mı?" o vakit en kral en sürükleyici FR hikayeleri elinede geçer. abi tabiki olucak,seninde dediğin gibi FR en cok sevılen dıyar.İşte bunun nedeni basit vur-kır parçala mantıgı olması.Okulda frp klubundeyım nedense herkez FR oynatıyordu,bende gırmezdım şimdi iyice sogudum zaten.Sıkıldım aynı muabbetlerden. Eger birisi vampire dunyasını oynatıcaksa oynamaya kara verdım ya da DL. Dersin ki bunu HP'ye uyarlarsak ne olur. 3 tane hikaye yarışması yapıldı. Bütün konular Cho Harry'le çıkacak mı? başlıklı. HP gidemiyor işte Harry'den öteye yapmayın etmeyin başka evrenlerle kıyas etmeyin diyorum ama boşuna:) çünkü harry potter bitmedi.O 7 e bolunmus bır kıtap,daha bıtmemıs bır kıtap oldugu ıcın bılınmeyen cok var. ayrıca harry potterdan oteye gıdememesı oyuncuların/okuyucuların sucu.Yazarla veya kıtapla alakası yok. Peki bunları derken HP'yi bu diyardan üstün tuttuğun ve FR'yi bu şekilde eleştirdiğinin bilincindeydin di mi? Hani bütün çifçilerin büyücü olması(bir büyücü ırkı devletler kurmuşken) ve buyunun tanımına TAMAMEN aykırı hareketlerinin olması filan(hp'de henüz büyü kullanımı ile ilgili kurallar, yasalar, şartlar bulunduğunu sanmıyorum) Hp dunyasında buyuculer gayet kısıtlılar.Sayıca azlar yanı. Birde buyu hakkında bır suru kural var,en azından sadece belirli buyuler yok.Herkesin fireball atma bagnazlıgı yok,ya da oyun oynanırsa "abi sleep var evocation al[okulun adını unuttum salladım yanı]" geyıklerı donmez. Başkasının sevdiği eserlere aşalayıcı ithamda bulunmak yakışmıyor. FR fanı olmasamda sinirim bozuldu. Ha HP okuyan eziktir diyenede kızarım ama rp alemlerime haksız yere laf gelmesine izin veremem. Hala inatla şu karşılaştırma merakınızı atamadınız şu topicte HP ile şu forum bölgesinde yer alan diğer evrenler karşılaştırılamayacak kadar değişik kulvarlarda. FR ile DL kıyas edilse laf etmem ama şu işin mantığı yok. Bu konuya girmek istemiyorum artık.. e adamlar yerden yere vuruyorlar benım sevdıklerımı?Ben fr de severım aslında azcık bırazcık ama,kıl oldum yani adam kitabın kapagını bıle acmamıs burda gelmıs ahkam kesıyor. Cahillikten başka birşey değil bu. [Bu mesaj Suark tarafından 11 Aralık 2005 09:24 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Suark tarafından 11 Aralık 2005 09:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 heri potır my ass[signature][hline]Verecek ışığı olmayan, karanlığı sever... Guild Wars Türkiye | MZ: Brotherhood of the Ball
Solgunadalet Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 Ya yapmayın ya tamam benim gördüğüm her DL cide vur kır yapmıyandı da bunun vur kırla ne alakası var. Tamamen o dediğin kulupte ki adamların mantığı. ile alakalı soru: VE sen FR de core rol yapmaya çalıştında dünya sana nasıl bir şekilde izin vermedi veya engelledi lütfen bunu biri söylesin de bizde bir anlayalım. Herkesin ağzında aynı sakız Ben FR ye hakim bir adamım yani sağdan soldan oyun alıp oynamak yerine otobus beklerken bile yanımdaki ile bir iki oyun oyınya biliyoruz, tabii bu imkanlar ile vur kırın ne kadar saçma olduğunu anlarsınız. Kitabın kapağını bile açmamış olmak cahillik değildir.... üstelik bir şeyi bilmek için ilada okumak gerekmez... Gandalf sıçrıyan midillinin hancısı için ne diyor: düşüne düşüne duvarın arkasunu bile göre bilir.
Solgunadalet Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 son olarak unutum, Dünyanlarda nasıl oyun oynanacağına dünya değil oyuncular karar verir bunda dünyanın suçu ne.
Öne çıkan mesajlar