Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

republic of TURKİYE

murtyy

Öne çıkan mesajlar

dogru abi turkey yerine republic of turkey daha gusel . tabi turkey daha kisa flan derler ama republic daha dogru gelio ozellkle bizim EU serverlarda ingilizce konusuorz ve insanlara daha mantikli gelir ..[signature][hline]HEIL TO THE MOONLIGHT !

WoW | Magtheridon EU
60 Night Elf Rogue
60 Human Paladin
52 Human Mage >> soon 60
40 Night Elf Druid
38 Dwarf Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

republic of tukiye turkey deil burda sorun turkey nin hindi anlamına gelmesi ve cogu kişiye from turkey digince lol denmesi o yusden ... resmi olarakta bişiler yapılmaktaymıs...[signature][hline]HARD tauren shammy bl
DAYT undead priest ragnaros

Çirkin kadın yoktur,az vodka vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Republic of Turkiye ? yani ingilizcede de mi turkiye dicez artk ? turkce serverda misirdan adama where are u from desem o misir flan dese ben lolu basmam . Zaten o lol yapan nooblari senin vicdanina brakiorm . Ben dunemaulda horde actm bizim arklar orda diye level 18 hunter oldum wailing cavernse yardm istedim dialog sole gecti ;

[adamin ismini vermek istemiyorum ben 18ken o level 25 troll hunterdi]

Raquin : Hi m8 . canu pls help me in WC ?
***** : Well k . not busy rigth now need money anyway .
[yola ciktik wailing cavernse muabbet edioz]
***** : So you are gonna use dual wield or 2h ?
Raquin : Dunno yet . Which one is better u think ?
***** : I prefer 2h better and more dmg .
Raquin : If u say so :) Where are u from ?
***** : Switzerland . u ?
Raquin : Turkey .
***** : rofl
Raquin : ?? whats so funny ??
***** : yeah dude i gotto farm leather maybe we ll go later . cya.
[adamla bu arada instancedayz yani]
Raquin :[whisperla] Dude we were in the instance . why u leavin ??
***** : Not so friendly whit turks :)
Raquin : omg racist ?? u said you were gonna help
***** : Dunno . Dunt care . Cya
Raquin : Why does my country matter anyway ?
***** : I said cya ! you wanna be ignored ?
Raquin : Damn noob ...[signature][hline]HEIL TO THE MOONLIGHT !

WoW | Magtheridon EU
60 Night Elf Rogue
60 Human Paladin
52 Human Mage >> soon 60
40 Night Elf Druid
38 Dwarf Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

yau sanki united states of america, united kingdom, great britain, russian federation, china bilmemne(halk) cumhuriyeti die okuolar veya yazılıor da bizim republiz of turkiye'yi okucaklar yazıcaklar :D hem bu konunun yeri burası deil ama. hassasiyet gösterip cevap yazmış arkadaşlar.

ama dendiği gibi olay "resmi" boyutta çözülmeli yoksa o "ucuz" milliyetçiliğin ötesine geçmez. bence bunu sen ben o bu şu forumlarda çığırmakla olmaz =) sivil toplum örgütleri var, partiler var, hükümet var. var da var. sanki türkiye sahipsiz kaldı da forumlara düştü.[signature][hline]Frostwhisper(EU); O RLY (guild)
60 Human Mage (31a/20fire!) O RLY? YA RLY...
Sosyal ağlarda paylaş

bak arkadaşım senin bu tarz davranışşın feodaliteye giriyor. benim yazdıklarıma katılmayabilirsin. ama benim söyleyiş tarzım da evet biraz sertlik vardı ama tamamen rasyonel yani gerçekçi bir yaklaşımdı. katılıp katılmamak senin elinde. ayrıca konuta wow forumunda siyaset yapmak açısından karşıyım ama. her gün yabancılarla haşir neşir olan bizleri uyarmanı da takdir ediyorum yani. benim amacım burda "it dalaşı" yapmak deil.[signature][hline]Frostwhisper(EU); O RLY (guild)
60 Human Mage (31a/20fire!) O RLY? YA RLY...
Sosyal ağlarda paylaş

Republic of Northern Ireland herzaman RONI die gecer ama ... :D neyse o yazilis konusunu gectim ama daha once yazdigim diyalogdaki gibi nedense adamlarn turklere karsi bi on yargisi var abi . iam turk diyince partyden ayrilan cok insan var . yani herkes diil ama cok kisi gordum bole . valla devlete hukumete mi gitcez bilmem ama kucuk kucuk [baby steps :D:P] adimlar atmakla baslicaksak supportu maillarla spamlayp websitesnde bi bildri yayinlamalarni soyleyeblrlr.[signature][hline]HEIL TO THE MOONLIGHT !

WoW | Magtheridon EU
60 Night Elf Rogue
60 Human Paladin
52 Human Mage >> soon 60
40 Night Elf Druid
38 Dwarf Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

canım benim sana bişi dien yok it dalaşı yapan hiç yok. siyasette yapmıom sadece bole bi mail gldi bana soledim sen sert cıkıstın ben de sana katılmıom dedi bu kadar basit[signature][hline]HARD tauren shammy bl
DAYT undead priest ragnaros

Çirkin kadın yoktur,az vodka vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wow ve alakası konunun?

Aslinda topicin basligindan kaydi konu . Konu oyun icersinde bazi insanlarn "where are u from" a cevap olarak "turkey" duyunca gulmesi . republic of turkiye bu sorunu ortadan kaldrr flan etc...[signature][hline]HEIL TO THE MOONLIGHT !

WoW | Magtheridon EU
60 Night Elf Rogue
60 Human Paladin
52 Human Mage >> soon 60
40 Night Elf Druid
38 Dwarf Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

Bence biraz alinganlik yapiyoruz.Bize Turkey derken adamlarin akillarina hicte hindi geldigini sanmiyorum.Mesela ben Misir la ilgilibi bir haber okurken hicte aklima "ahh bi patlamis misir olsa da yesek,soyle tuzlu tuzlu " gelmiyor,yada eger mevzu Hindi ise birde Hindistan var tabe...
Bence bu sekilde dusunmek gereginden fgazla bir hassaslik gibi geliyor.
Bu benim sadece acizane fikrim :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Misir la ilgilibi bir haber okurken hicte aklima "ahh bi patlamis misir olsa da yesek,soyle tuzlu tuzlu " gelmiyor

ehuehuehuehueuheue . jungle son noktayi koydu . topici kapiyablrz .[signature][hline]HEIL TO THE MOONLIGHT !

WoW | Magtheridon EU
60 Night Elf Rogue
60 Human Paladin
52 Human Mage >> soon 60
40 Night Elf Druid
38 Dwarf Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

political science okumus herhangibi birine sormak lazim aslinda. ama republic of turkiye oldukca kotu bir tamlama gibime geldi, varolmayabilir oyle bir sey. ya turkey dir, ya turkiye dir, ya da turkish republic tir. bugune kadar akademik makalelerde vs de benim okudugum sadece bu 3 u. illa republic kullanilacaksa turkish republic daha mantikli gozukuyor republic of turkiye den.

republic of turkiye seklinde bir tamlama daha once duymamistim ben.

[Bu mesaj Namessar tarafından 25 Aralık 2005 21:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Namessar, 25 Aralık 2005 21:18 tarihinde demiş ki:
political science okumus herhangibi birine sormak lazim aslinda. ama republic of turkiye oldukca kotu bir tamlama gibime geldi, varolmayabilir oyle bir sey. ya turkey dir, ya turkiye dir, ya da turkish republic tir. bugune kadar akademik makalelerde vs de benim okudugum sadece bu 3 u. illa republic kullanilacaksa turkish republic daha mantikli gozukuyor republic of turkiye den.

republic of turkiye seklinde bir tamlama daha once duymamistim ben.

[Bu mesaj Namessar tarafından 25 Aralık 2005 21:24 tarihinde değiştirilmiştir]

Valla ben political science alıyorum. Dediğim gibi devletlerarası tanımlamalarda, ingiliz- anglo-saksonlar bize Turkey der. Cumhuriyet vurgusu pek az geçer.
Bu her dilde Turkey değildir zaten, Fransızlar Turchia, Almanlar Turkei falan gibi farklı şekilde adlandırıyorlar, ancak evrensel dil olarak ingilizcesi Turkey olarak kabul görmüş.
Türkiye diye kabul ettirmek zor diğer devletlere. Bunun sebebi bir kere "ü" var. Bu birçok yabancı dilce yok. başka bir sıkıntı, sonundaki -iye kısmında. İngilizce ya da İspanyolca, fransızca okuduğunuzda, "y" sesi zaten sesli bir harf gibi. Yani Türkiye sözcüğünü gerçekten pronounciationa uygun okursa bir yabancı, Turkhiyy gibi acaip bir telafuza kavuşur, ve pratik olmaktan uzaklaşır.
Bende senelerdir ülke isminin anlamının Hindi olmasından hoşnutsuzum fakat evrensel olarak kabul edilecek bir sözcük bulmak ve resmen kabul ettirmek, literatürü değiştirmek gerekir ki, kasar.

Ha ayrıca, konunun wow bölümünde olması baya abest olmuş, konu dışı falan daha makul olsa gerek.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr .Excesse.
Punch the gnomes!

[Bu mesaj Pirvan tarafından 25 Aralık 2005 23:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

geçen gün yazdığım yazıyı bir daha pasteleme ihtiyacı duydum

ey yurdum insanı kendine çeki düzen ver

bizim gibi kabilece oynayan iki ırk daha var biri iskandinavlar (bir zamanlar sayıları nispeten azken güzel oyunculardı iyi oynar iyi muhabbet ederler kişilikli adamlardı şimdilerde aralarından çürükler çıkıyor ama kabul edilebilir)
biride çinliler

bakıyorum türklerin ağılıklı olduğu oyunlarda serverlarda kavga dövüş gürültü patırtı küfür anlahsızlık gırla gidiyor sakin olun beyler türk guildi olmuş karışık olmuş ne farkeder amaç eğlenmek
bu hızla bir iki seneye türk oyuncuları çinlilerden daha beter duruma düşecek burada kimse 2. sınıf insan muamelesi görmeyi haketmiyor

bu forum bu ülkenin belkide en eski mmo oyuncularını barındırıyor bu insanlar türküm dediğinizde hadi canım sizin ülkenizde bilgisayar mı var cevaplarıyla karşılaştılar senelerce ama çalışıldı ve türk oyunculuğu saygın bir yere geldi bugün dünyanın en saygın en büyük guildinin en kilit noktalarında türkler var.önce kendimize sonra birbirimize saygı göstermeliyiz ki insanlarda bize saygı göstersin[signature][hline]Legions of Ebonlore
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...