Enyalios Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Benim browser ım döver =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Bana ne lan senin bilgisayarından! Ram inden. bilimsel ol lan biraz!! BAARTIRMAYIN ADAMI! BASARIM ŞİMDİ TEKMEYİ!!!!! THIS IS OOPEERAAAAAAAAA!!! (ÇOTANK!) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 said: Firefox'un saglamadigi ama operanin sagladigi ne var bi listelesenize.. (ikisinde de standart gidin ve guvenlik, hiz demeyin.) - forumlardaki id ve şifre'yi otomatik ezberleme ve tek tuşla (wand) o id ve şifreyi girip login olma - sayfada zoom in veya zoom out yapabilme özelliği - notes özelliği (hiç kullanmadım ama diğer opera kullananlar çok övüyorsa, vardır bir bildikleri) - kapattığın bir tab'ı geri açabilme (eski sayfaları da dahil, back ile geri dönebiliyorsun) özelliği (trash can bir nevi) - tab'ları istiyorsan cascade, tile şeklinde farklı pencere formatları halinde açabiliyorsun. her tabı dilediğin büyüklükte büyültüp küçültebiliyorsu (mirc gibi) - javascriptle açılan ekranlar farklı bir pencerede değil, aynı pencerede farklı bir tab olarak açılıyor, ekranı büyültüp normal bir tab olarak kullanabiliyorsun. - dahili mail ve chat hesapları özelliği var. - torrent linklerini download edebiliyorsun. - kullandığın sayfayı "emulate" edebiliyorsun. nostalgia, text browser, show images and links only ve buna benzer birçok farklı şekilde o anki sayfanın stilini değiştirebiliyorsun. - mevcut sayfada istemediğin bir kısım varsa blocklayabiliyorsun (mesela bannerlar gibi) - mevcut sayfada hareketli resimleri, javascript'i , java'yı, plug-in'leri, sesi kapatabiliyorsun, geri açabiliyorsun. (quick preferences ve edit site preferences) - bir sayfa yüklenene kadar opera uğraşıyor. ancak firefox kısa bir sürede timeout oluyor, sayfayı açmakla uğraşmıyor. - sayfa açılmadıysa uyuz bir pop-up mesaj çıkmıyor, sadece kendi tabında hatayı anlatan bir yazı çıkıyor. - toolbar'ı istediğin gibi customize edebiliyorsun. (firefox'taki seçenekler daha kısıtlı) - kullandığın sayfaları aklında tutuyor, "back" düğmesine bastığında hiç load etmeden geri dönüyor. - seçtiğin bir kelimeyi veya cümleyi okuyan "voice" özelliği mevcut. - herhangi bir resmi "reload" etme imkanı var, böylece yüklenmemiş resimleri tekrar indirtebiliyorsun. - copy yaptığın bir linki, address bar'a paste ederken, sadece paste seçeneği değil, "paste and go" seçeneği de mevcut. yani paste ettikten sonra bir de entera basmaya gerek kalmıyor (ctrl+B) - session özelliği. mevcut session'u kaydedip, başka bir zaman geri açabilme. - tablar firefoxta olduğu gibi sağa sola kaymıyor. sağda solda tab aramak zorunda değilsin. bir satır halinde sıkışıyor ne kadar tab açarsan aç. ayrıca, bu tabları çoklu satır halinde de açabilmen mümkün. yani satıra sığmıyan tablar, alttaki satırda listeleniyor. - mevcut sayfayı validate ettirebiliyorsunuz. - mouse'un sağ tuşuna basıyorken, scroll tuşunu kullanarak açık tablar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. - duplicate tab özelliği var, seçtiğin tabın aynısından bir tane daha açıyor. çok işime yarıyor, aynı siteyi iki farklı tabta açtığın gibi, geçmiş sayfaları da aynen koruyor. ve şunu da söylemek istiyorum, firefox'a eklenen "yeni" özellikler zaten hali hazırda opera'da bulunan özellikler oluyor :) [ Mesaj 29 March 2007, Thursday - 09:41 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 said: Benim browser ım döver =P ee opera tabii, boru değil.. dur aklıma gelmişken şu chess'i ben de indiriyim. he he he. al bu da benimki :P personal barı kapadım resim çekerken. [ Mesaj 29 March 2007, Thursday - 09:36 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 opera ile ilgili bi sorum var, firefox'taki gibi url bar'a bi url yerine bir kac keyword yazinca google'dan arayip en mantikli linke otomatik girmesini nasil ayarlarim? su an o sekilde keyword yazarsam sadece basina www. sonuna .com koyuyo. opera'da bunu duzeltmenin yolu yoksa firefox'uma geri doncem cunku. (eminim vardir ama) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 ula denemek için bi daha kuracam opera. ama sanmıyorum alışacağımı :) hade bakam edik: hahahah, ilk olarak girdiğim bi sitede üye girişi flash la yapılmış. neyse flashı kurduk opera için. giriş yaptım o da ne ? sadece 1 üyeyi gösteriyo online. alttaki 134 kişi yok :) başka bi sitede cerezleri kaydet dedim. siteye girdim sonra profilime tıkladım ana bi baktım siteden çıkış yapmış.. geri kaldırıyom ben ^^ şu sayfa yüklenirken adres bar da sağda % lik kısmı gösteren yere sinir oluyorum ben.. bi de adres girerken hemen aşağıda bişe çıkıyo ona da kıl oluyorum.. firefox'a devam.. [ Mesaj 29 March 2007, Thursday - 10:45 tarihinde, oper tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 said: opera ile ilgili bi sorum var, firefox'taki gibi url bar'a bi url yerine bir kac keyword yazinca google'dan arayip en mantikli linke otomatik girmesini nasil ayarlarim? su an o sekilde keyword yazarsam sadece basina www. sonuna .com koyuyo. opera'da bunu duzeltmenin yolu yoksa firefox'uma geri doncem cunku. (eminim vardir ama) demek istediğini anlamadım. şimdi firefox'u açtım. url kısmına keyword girdim. mesela "house monk" (tırnaksız) google'da arama yaptı direk. kastettiğin şey google'da arama yapmaksa, aynı şeyi opera'da da, keyword'un başına "g" yazarak gerçekleştirebiliyorsun. "g house monk" yazıyorsun. çünkü direk house monk yazınca illegal url diye tanımlıyor. ki bence böylesi daha iyi, url felan da arayabiliyorsun bir güzel :) acaba kastettiğin şey google'daki "kendimi sanşlı hissediyorum" hadisesi olabilir mi. çünkü normalde sadece keyword yazarak entera bastığında opera başına sonuna www. .com yazmıyor. gerçi başına sonuna www. .com eklemek için bildiğim tek yöntem, keywordu yazıp, "ctrl+enter" yapmak. ctrl+enter olayı firefox'ta da var, opera'da da var. dediğim gibi kastettiğin şeyi anlamadım. firefoxta'da öyle birşey göremedim. ancak böyle basit bir özellik olmadığı için opera kullanmayacaksan yazık olur. çünkü opera sana firefox'ta kullandığın özelliklerden fazlasını sunuyor :) said: ula denemek için bi daha kuracam opera. ama sanmıyorum alışacağımı :) hade bakam edik: hahahah, ilk olarak girdiğim bi sitede üye girişi flash la yapılmış. neyse flashı kurduk opera için. giriş yaptım o da ne ? sadece 1 üyeyi gösteriyo online. alttaki 134 kişi yok :) başka bi sitede cerezleri kaydet dedim. siteye girdim sonra profilime tıkladım ana bi baktım siteden çıkış yapmış.. geri kaldırıyom ben ^^ şu sayfa yüklenirken adres bar da sağda % lik kısmı gösteren yere sinir oluyorum ben.. bi de adres girerken hemen aşağıda bişe çıkıyo ona da kıl oluyorum.. firefox'a devam.. hah işte diyorum da anlatamıyorum. opera'yı kullanmak öyle bir siteye girmekle olacak bir iş değil. opera kullanan insanlar hep derdi de inanmazdım. "uzun süre kullanacaksın, bol bol site dolaşacaksın, o zaman farkedeceksin opera'nın avantajlarını". aynen bu tavırda "hade len" derdim adamlar. hahahah demeden önce dolaş bakalım şöyle düzgün siteleri. ne biliyim wikipedia var, google var, gamespot var, var da var. o kadar site dolaşıyorum hiç birinde sorun yaşamadım, gidip kıytırık ametör sitelere giriyorsunuzdur, sorun yaşayınca da "opera sux" diyorsunuzdur. bu sorun yaşadığın site neymiş merak ettim, adresi ver de biz de girip inceleyelim siteyi. böyle pat diye opera'yı bıraktırıp firefox'a döndürecek kadar mühim ne varmış. bir de sağda % gösteren kısma uyuz oluyorum diyorsun, onu da kaldırabilirsin opera'da. altta birşeyler gösteriyor, ona da kıl kapıyorum diyorsun. onu da kaldırabilirsin. opera'yı customize etme imkanın varken, sanki onlar kapatılmıyormuş gibi davranmana gerek yok ^^ [ Mesaj 29 March 2007, Thursday - 11:21 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 valla kapatılmıyo diye biliyom ben onları :) sorun yaşadığım siteler: www.om.gen.tr (buraya sadece odtü den olanlar girşi yapabildiği için o sorunu farkedemessin çünkü giriş yapman gerekiyo siteye) www.ortakantin.com bu da giriş yaptıktan sonra geri çıkış yaptı nasıl ettiyse.. güzel bi platformdur bu arada ortakantin. ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 tools -> appearance -> toolbar -> progress bar -> off :) site konusuna gelirsem, cookie'leri felan kapatmadığına emin misin? yine de bir register olup bakayım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 @bone biraz daha deneme yaptim, opera'nin mantigini cozemedim. mesela "ati" yazinca adam gibi ati.amd.com'a goturuyo. ama ubuntuguide yazinca ubuntuguide.com'a goturuyo, aslinda ubuntuguide.org olmasi lazim. ama firefox dogru bicimde ubuntuguide.org'a gidiyo direk. g ile baslayanlari search etmesi iyi guzel de kenarda google search bar'im var zaten benim, ben o kendimi sansli hissetme olayimi istiyorum. bi tandaha sorum cikti: opera sayfalara girerken, baglantilar kurarken firefox gibi status bar'da "connecting to bilmemne" "waiting for hede hodo" demiyo. onu ayarlama sansim var mi? off en gicik oldugum sey, iki farkli urunun kendine gore guzel ozellikleri olmasi. simdi hangisini kullancagimi sasircam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 anladığım kadarıyla opera o dediğin işi yaparken .com siteleri üstün tutarak yapıyor. firefox'un org sitede bulunması, opera'nın com sitesi kullanmasından dolayı da olabilir bu. çünkü ikisinde de wikipedia denediğimde, firefox direk tr wikipedia anasayfa'nına attı, opera wikipedia.com yaptı. paticik denedim, firefox google'da arama yaptı, wikipedia paticik.com u açtı. connecting bla bla olayını firefox'ta hiç kullanmadım. gerek de görmedim. ama senin için çok gerekli bir şeyse, benzeri şeyi url'nin sağ taraındaki progress bar'dan da elde edebilirsin. tamam connecting diye yazmıyor ama sayılarla felan izah ediyor en azından. belki dediğin özellik opera'da da vardır ama dediğim gibi benim için pek önemli birşey olmadığından, araştırma gereği de duymamıştım hiç. neyse öyle işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 yeni search engine olarak google - i'm feeling lucky ekledim, oyle hallettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 linux üstünde firefox'un hızına hastayım şahsen. windows tabanlı ürün kullanma ihtiyacı duymadığım her an linux'dayım. hastasıyız :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 said: yeni search engine olarak google - i'm feeling lucky ekledim, oyle hallettim. öptüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 oha bone yazdıklarının hepsi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 said: Bone demiş ki; - sayfada zoom in veya zoom out yapabilme özelliği çok gereksiz ama var sanırım - notes özelliği (hiç kullanmadım ama diğer opera kullananlar çok övüyorsa, vardır bir bildikleri) VARR - kapattığın bir tab'ı geri açabilme (eski sayfaları da dahil, back ile geri dönebiliyorsun) özelliği (trash can bir nevi)VAR - tab'ları istiyorsan cascade, tile şeklinde farklı pencere formatları halinde açabiliyorsun. her tabı dilediğin büyüklükte büyültüp küçültebiliyorsu (mirc gibi)VAR - javascriptle açılan ekranlar farklı bir pencerede değil, aynı pencerede farklı bir tab olarak açılıyor, ekranı büyültüp normal bir tab olarak kullanabiliyorsun.VAR - dahili mail ve chat hesapları özelliği var.BU DA NE - torrent linklerini download edebiliyorsun.VAR - kullandığın sayfayı "emulate" edebiliyorsun. nostalgia, text browser, show images and links only ve buna benzer birçok farklı şekilde o anki sayfanın stilini değiştirebiliyorsun.VAR - mevcut sayfada istemediğin bir kısım varsa blocklayabiliyorsun (mesela bannerlar gibi)VAR - mevcut sayfada hareketli resimleri, javascript'i , java'yı, plug-in'leri, sesi kapatabiliyorsun, geri açabiliyorsun. (quick preferences ve edit site preferences)VAR - bir sayfa yüklenene kadar opera uğraşıyor. ancak firefox kısa bir sürede timeout oluyor, sayfayı açmakla uğraşmıyor.TIMEOUT AYARLARDAN DEĞİŞTİRİLİR - sayfa açılmadıysa uyuz bir pop-up mesaj çıkmıyor, sadece kendi tabında hatayı anlatan bir yazı çıkıyor.YOK BÖLE BİŞİ - toolbar'ı istediğin gibi customize edebiliyorsun. (firefox'taki seçenekler daha kısıtlı)YOO DEĞİL SİZDE GUGIL BAR VAR MI PEKİ? VARSA TÜRKÇE SİTELERDE ARAMA SEÇENEĞİNİZ VAR MI? - kullandığın sayfaları aklında tutuyor, "back" düğmesine bastığında hiç load etmeden geri dönüyor.VAR - seçtiğin bir kelimeyi veya cümleyi okuyan "voice" özelliği mevcut.OLDUKÇA GEREKSİZ - herhangi bir resmi "reload" etme imkanı var, böylece yüklenmemiş resimleri tekrar indirtebiliyorsun.VAR - copy yaptığın bir linki, address bar'a paste ederken, sadece paste seçeneği değil, "paste and go" seçeneği de mevcut. yani paste ettikten sonra bir de entera basmaya gerek kalmıyor (ctrl+B)YA NE GEREK VAR CRTL+V DEN SONRA ENTERA BASMAK ZOR MU GELİYOR :) - session özelliği. mevcut session'u kaydedip, başka bir zaman geri açabilme.VARVARVAR HEM DE DAHA İYİ - tablar firefoxta olduğu gibi sağa sola kaymıyor. sağda solda tab aramak zorunda değilsin. bir satır halinde sıkışıyor ne kadar tab açarsan aç. ayrıca, bu tabları çoklu satır halinde de açabilmen mümkün. yani satıra sığmıyan tablar, alttaki satırda listeleniyor.BEĞENMEZSEN DEĞİŞTİRİRSİN -VAR - mevcut sayfayı validate ettirebiliyorsunuz.VAR - mouse'un sağ tuşuna basıyorken, scroll tuşunu kullanarak açık tablar arasında geçiş yapabiliyorsunuz.VARVAR - duplicate tab özelliği var, seçtiğin tabın aynısından bir tane daha açıyor. çok işime yarıyor, aynı siteyi iki farklı tabta açtığın gibi, geçmiş sayfaları da aynen koruyor.VARVAR Peki sizde, Mouse Gestures gibi bir asrın icadı var mı? Greasemonkey gibi süper işe yarayan bişi var mı? Karizma unsuru temalar var mı? Firefox'taki gibi hayat kurtaran eklentiler yapma şansı var mı? Varsa veya olacaksa ne kadar geliştirilebilirliği var? Üzgünüm ama, diğerlerini geçtim mouse gestures olmadan, foxtrick olmadan, greasemonkey olmadan ben yaşayamam.. ama bunlar olursa bi dakka durmam geçerim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Mouse gestures default olarak var.Eklenti yuklemene gerek yok.Teması gayet hoş zaten ek temaya gerek duymuyorum şahsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 mouse gestures dediğim şu sağ klik basılıyken yukarı-sağ, sağ-yukarı, saat 5 yönü çapraz gibi hareketlerinin her birinde bir hareketi yapması ve istersen bunları istediğin gibi programlayabilmen.. cidden bu var mı operada? yalnız eklenti yüklemene nasıl gerek yok? hattrick oynayan bir adam foxtrick eklentisi olmadan ne yapacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 operanın userjs özelliği var ki evlere şenliktir, tavsiye olunur. ayrıca opera youtube videolarını bufferlarken kırmızı durum çubuğunu düzgün gösterse ve cache ayarlarını bulabilsem (yüklediği kadarını cache'te tutsa) en über gezgin olarak lanse ederim. yaparım.. ayrıca operanın teması ve wand olayı firefoxtan daha kullanışlı bence. ayrıca sayfalarda ileri-geri gidildiğinde textboxlara yazılan metinleri uçurmaması da süfer. forumda o sayfa senin bu sayfa benim gezebiliyor insan. [ Mesaj 29 March 2007, Thursday - 22:33 tarihinde, Mum_Chamber tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 oha ya var var var diyorsunuz da nerde var? yok ki öyle birşey. oturup tek tek inceledim firefoxla opera'yı var dediğiniz özelliklerin hiçbiri yok. hepsine gözünüzü kapatıp var demişsiniz, olmayan özellikleri "zaten gereksiz" diye kötülemişsiniz. en basitinden trash can diye birşey yok evladım. kapattığın tabı geri açamıyorsun. sadece daha önce girdiğin siteye history'den geri girebiliyorsun. trash can sayılmaz bu. ha bir de duplicate tab nerde var? yok öyle bir özellik. bulan gören varsa göstersin. [ Mesaj 29 March 2007, Thursday - 23:02 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 yakında yumruk yumruğa girecez herhalde ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 şş bonec, opera opera diyorsun, youtube sorunuma bir derman plx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 siz firefox'cular, yeni tema yukledikten sonra firefox'u restart etmeden yeni temayi kullanabiliyo musunuz bakiym? HI?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Operada dublicate var, tabe sag clickle dublicate cıkıyor. Uzun zamandır firefox kullanıoyrdum 2 gundur opera denedim gayet basarılı geldi ama o veya bu daha iyi diyemedim ama sanki opera daha hızlı gibi geldi. IE7ye shortcutları kıpırdatma özelliği gelsin birde onu denemek lazım ama su an IE ile surf işlence gibi bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 firefoxun yedigi ram ve açılış suresi ile opera karşılaştıralamaz bile. opera ftw !1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar