Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Opera mı? Firefox mu?

Persky

Öne çıkan mesajlar

su anda opera indirdim, kurcaladim, pek begendim.
birincisi resmen daha hizli, ikincisi widget'lar cok sirin, ucuncusu about:config'i firefox'unkinden daha duzenli. kolayca firefox bookmark'larimi da import etti.
bi de tablari opera icinde minik pencerelere ayirma olayi cok hosuma gitti.

yasasin opera
Sosyal ağlarda paylaş

opera>maxthon.. firefox mu? yahu baba bunlar tam paketler. her bişi içinde var. firefox'a yok onu yükle yok bunu yükle.. belki bir şeye benzer. ha o kadar yüklesen bile bunlar kadar ne güvenli ne de hızlı olabiliyor. kasmaya değmez, attığın taş ürküttğün kurbağa hesabı..
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi kasmam hiç.. ama google dan aratırsanız bi sürü bağımsız kuruluşun yaptığı testlerde sadece operanın bütün web teknolojilerini görüntüleyebildiğini, hız olarak fark attığını ve güvenlik olarak Jack Bauer gibi aşmış olduğunu görürsünüz.

Sadece bi bağımsız test olsa neyse. ama bi sürü farklı test gördüm.. belki firefox3 yaklaşır.. ancak ne olursa olsun aman şu add-on u ekleyim de normal çalışsın zımbırtısı sıkıcı.. e bendeki basic olarak geliyor hepsini yapıyor! kasmanın lüzumu yok hiç. onu ekle aman bunu ekle
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa'ya katılıyorum, arkasındayım.

firefox 1.5 ilk çıktığında çok güzel özellikler eklediklerini, ama 512MB Ram ile, bir süre kullandıktan sonra neredeyse kitlenecek kadar ram ve cpu yediğini görmüştüm. vazgeçip opera'ya geçtim, gayet de memnunum.

2 ayrı bilgisayarımda opera ile firefox 1.5 ve bir bilgisayarımda da opera ile firefox 2.0 denedim. üç testte de, hiç tab yokken ve 20 tab açıkken ram'de de, cpu'da da, firefox daha çok kaynak yiyordu.
tabii ki fasterfox veya plug-in'ler yokken denedim bunları.

daha da ilginci, şu an kullandığım laptopta opera çabucak açılırken, firefox açmak istediğimde 10 saniye bekliyor öyle boş boş.

şimdi burda opera kullanıcıları ne kadar avantaj saysa da eminim firefox kullanıcıları bunları önemsemeyecektir.
çünkü ben de firefox kullanırken opera'ya fazla elleşmediğim için, opera'yı övenleri anlamsız buluyorum.
ancak opera'yı daha çok deşeledikçe daha çok özellik keşfettiğimi görünce firefox'u sallayıp opera'ya geçtim :)
gayet de memnumum.

plug-in ve add-on'lar için firefox kullananlar varsa saygı duyarım.
ama özellik eksiği ve hız yavaşlığı gibi bahanaleri yanlış buluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

fraud protection, phish tank vs.. daha bi sürü şey var.. ama google search lütfen.. dediğim gibi; ararsanız bulacaksınız..
ha bi de ajax, php ve diğer zamazingoların hepsi ile yapılmış bir smiley face testi vardı.. ona da bi bakın

[ Mesaj 28 March 2007, Wednesday - 23:01 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

cogunlukla cok benzer browser'lar ikisi bence. su an opera daha cok hosuma gidiyo. en onemli ozelliklerinden biri firefox'tan daha az cpu/ram harcamasi. bir de (firefox'ta varsa ben bilmiyorum) tablari tek pencere icinde ufak pencerelere ayirma ozelligi cok hosuma gitti. firefox'ta detach tab ozelligi olmamasi da cok gicik.
bunlarin disinda benim hosuma giden ufak seyler var. mesela tablarin oldugu yerde bos yere orta click yapinca clipboard'da ne varsa paste edip sayfa olarak acmaya calisiyo, ozellikle gnome'da secili olan herhangi bi text clipboard'a kopyalandigi icin daha da kolaylik sagliyo benim icin.

preferences olayi daha guzel bence. firefox'ta about:config'i didik didik kurcalayarak yapmam gereken bazi seyleri (mesela her tabin yaninda carpi isareti olmasini sevmiyorum) opera'da direk gui'den kolayca hallettim. ince ayar yapmak isteyene opera'da da about:config var, hem de daha duzenli.

widget olayi da cok kullanisli. elimin altinda currency converter, unit converter falan var simdi.

opera'nin "find" fonksyonu da daha cok hosuma gitti. firefox sirayla highlight ederken aranan kelimeleri, opera hepsini ayni anda sari highlight edip sadece secili olani yesil highlight ediyo.

password saving olayi da daha zekice mesela. opera otomatik doldurmaktansa bos birakiyo, ama yukardaki "wand" tusuna basinca kendisi otomatik doldurup giriyo. sonucta login olmak icin ayni sayida tik'a gerek olmasina ragmen, bi siteye farkli bi kullaniciyla girmek isteyince teker teker firefox'taki gibi doldurulmus kutulari silmek gerekmiyo.

boyle ufak farklar var genelde. ama opera sanki daha zekice hazirlanmis. ben de biraz deli oldugum icin boyle ufak seylere cok takarim.
Sosyal ağlarda paylaş

misal yeni ffox'da var mı bilmiyorum. arama için ctrlf+f falan yerine direk . ya basıp aradığınızı tuşlayın getirsin. urlalias falan kullanmayan ölsün zaten p1 paticik için ve p popomundo için =) s sözlük ve o üni vs.. kasmadan basıyorum geliyor. speak falan ile ben iş yaparkene o bana yabancı gazeteleri okuyor. tabi sesle komut olayı da ayrıca bi rahat.. falan da filan da

misal her site sizden üyelik istiyor.. biliyorsunuz işte. sıkıcı bi formalite. benim bu işler için kullandığım fake bi isim var ve onun bilgileri.. bir de gerçek bilgilerim var.. kayıt sayfasında wand ile pattadanak dolduruyorum bütün gubik soruları tek bi ctrl+Enter ile.. işte bööle bişiler

[ Mesaj 28 March 2007, Wednesday - 23:15 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...