Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

requiem for a dream

DeLi_CeVaT

Öne çıkan mesajlar

• 3 ay sonra ...
filmi anca izleyebildim.
bilmiorum çoğunlukta herkes filmden dumr ayrılmış ya da etkilemiş falan .ama bana ne biliyim aşırı duygu yüklü bi film olarak geldi.izleyiciyi zorla duyguya empoze edip bi noktadan sonra patlatmaya çalışılmış sanki.filmin konusuda buna benzer bi hayatı yaşayanları için bi ders gibi.film kısa süresi içinde çok şeyi anlatıyor ve hiç de anlatımda zorluk çekmiyor.izleyen herkes anlayabilir yani.
nedense ben böyle aşırı duyguya verilmiş filmlerden etkilenemiyorum .biraz daha doğal olan filmler beni daha çok etkiliyor.
mesela sırf duygu olsun diye değil ama en azından yüzüklerin efendisindeki çoğu sahnede gözlerim dolar.
butterfly effect filminde de gözleri dolmuştu.
neyse filmi izlemeyenlere tafsiye ederim.çünkü film
uzun süre akıllardan çıkmıycak bir film gibi.
imdb de de saygın bi yere oturmuş.yüksek puanı var.

filmin kendisinden çok müzikleri hoşuma gitti.her sahneye cuk diye oturan müzikleri var.
belki de insanları etkilemesinde en büyük etken budur.
ayrıyetten filmdeki marionu oynayan kıza da hastayız :D
akıl oyunlarından tanırız kendisini.her daim hüzünlü bi bakışı var sanki.oturup saatlerce suratına bakasını getiriyor insanın(keza liv tyler bkz..)
bitti..[signature][hline]Film dl ediyom
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
hayatımda izlediğim en iyi film di ve zannedersem öyle kalıcak.
ilk izlediğimde filmin sonunda gözyaşlarını tutamamama neden oldu. Filmin cast bölümünü gözyaşları nedeniyle ve filmin dumur edici sonuyla birlikte izledim (kala kaldım da diyebilirim.)
ertesi gün tekrar izlemek istedim fakat izlemeseydim keşke aynı etkiyi yine bıraktı.
her izlediğimde annemi ne kadar çok sevdiğimi hatırlatıo. (sadece bu değil ama özellikle)

bi filmi 7 veya 8 kere izlettiren filmdir kendisi.
Soundtrack bu aralar her haberlerde programlarda zırt pırt çıkarak yakında dale gibi moda yapmazlarsa iyidir o soundtrack (özellikle main theme) bu gibi programlarda kullanılmamalıydı bence.
Bi çok kez izleyeceğim fakat kimseye tavsiye etmeyide planlamıyorum.[signature][hline]Name : Marla_Singer
Server : Ares

Bir TIKIN yeter sevgiliiim
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
  • 4 ay sonra ...
daha önce duyduğum okuduğum yorumlardan sonra izlemeye pek cesaret edemiyordum
bugun izledim çok abartılmış geldi izleyenlerin tepkileri
bittikten sonra ekrana boş boş bakıyorsun diyenleri anlayamadım
bunun dışında çekim tekniği çok iyiymiş
o gerilim müziği filme çok iyi uymuş, bütünleşmiş
ass to ass olayı jeff murdock 'ın bile aklına gelmezdi ki beni tek şaşırtan, heyecanladıran olaydı

yani diyet hapı diye uyuşturucu hapları alan yalnız yaşlı bir kadının başına ne gelcekse o gelmiş
uyuştucu enjeksiyonu neticesinde kolu enfeksiyonun kralını kapmış loser'dan ne bekliycen ki
uyuşturucu bulamıyan taş gibi hatun da vercek tabi ona buna, komaya girmek istese anateme yatardı
hayır kız para bulmak için kendini satıyor, çocuk parayla bile bulamıyor bişeyler, rezillik yani, derhal terketmeliydi lavuğu

Sosyal ağlarda paylaş

Daha cok her seyin fazlasi zarar tarzi bisey verilmeye

calismis. Yonetmenin ve oyuncularin yorumlari arasinda

bahsettikleri bu.

İste annenin surekli tv basinda olmasi,hayatini onda endekslemesi vs. Eleman zaten kopmus gitmis.
Film guzeldi, etkilenmedim diyemem. Ama oyle ekran basinda
kaldim falan durumlari olmadi.

Yitik bir hayatin oykusu iste
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
Biraz geç oldu, ısrarlara dayanamadım ben de izledim bu gece filmi tek başıma. Ek: Evet üniversiteye yeni başladım sayılır :) yani fistan haklı :)

Fakat dedikleri kadar varmış. Film gerek senaryosuyla gerek kurgusuyla gerek müziğiyle başyapıt sıfatını hak ediyor benim gözümde.

İlk olarak o kurguya değinmek isterim, çok az olan sinema bilgimle. O nasıl bir kurguydu ki 1.5 saatlik filmi 15 dk mışcasına izlettirdi. Nasıl bir kurgu ki bilmemkaç farklı öyküyü sıkmadan 2-3 saniye arayla bağlayabildi anlamadım. Bu teknik her neyse işte gerçekten çok hoşuma gitti açıkçası.

Senaryoya gelince, ben biraz şaşırdım diyebilirim. Sebebini bilmediğim bir şekilde sürekli olumlu bir senaryo çizmiştim kafamda. Mesela kız ilk defa mal için biriyle yatınca tamam devamı gelmez bunun işleri düzeltirler kızla oğlan yatar diye düşünmüşüm :) (Bunda en son izlediğim filmin pursuit of happiness olmasının da etkisi olabilir :) )

Fakat senaryo çok değişik oldu düşündüğümden. Çok da harika olmuş.

Hatta ilk başlarda bu ne yaa uyuşturucuya özendiriyo herhalde zenci kötü arkadaş ve saf iki sevgiliyle karşı karşıyayız demiştim.

Neyse lafı fazla uzatmayayım. Film gerçekten sinir bozucu, rahatsız edici. Sonuna kadar dayanırsanız, o jeneriğe bakakalma efektini büyük ihtimalle yaşayacaksınız. Kadına elektrik verdikleri sahneden itibaren film koptu bende, düşünce durdu, film içine çekti resmen. Kısaca etkileyici bir film, özellikle de çocukluk aşkınız benimki gibi uyuşturucu batağından kurtulamadıysa...
Sosyal ağlarda paylaş

Sailor said:
beğenemediğim bi film...

taşlayın beni.

ben de beğenmedim.. hiç hem de. modern ve avrupayi emrah filmi. yok ana orspu olur yok o hapse girer.. ha gençlere uyuşturucu hakkında tokat gibi ibret veriyor başka bi artısı yok. bi de ipini koparan şu soundtracki kullanır ya tr de, okan bayülgen olsun şu sinan çetinin son programı olsun veya ana haber bültenleri olsun o da ayrı bi rezalet
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...