Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi Hayvan?

orc_lord

Öne çıkan mesajlar

muhabbet kuşuyla (kuşlarıyla) kedinin (hem de cazgırın allahı. böyle kedi görmedim) aynı evde yaşadıklarına şahit oldum ve olmaktayım da. anaanemlerde yaklaşık 15 yaşında bi kedi var (van kedisi) bu kedi kaç senedir çeşitli kuşlarla (bi ara sultan papağanı da vardı aralarında) sorunsuz bi şekilde geçinmekte. yani ilk zamanlarında bi iki kere saldırmaya çalıştı ama bi süre sonra alıştı hayvan. hatta aynı evde bi köpek de vardı zamanında. kedi köpek kuş geçiniyolardı.[hline][Bu mesaj Kenderleme tarafından haber verilmeksizin değiştirilebilir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya 1-2 önce aldığı bi köpek için "olmuyor besleyemiyorum verecem" diyen biri bence çok da fazla hayvan sevgisi barındırmıyordur içinde.
besleyebilmek için elinden geleni yaparsın, sabah 6'da kalkar yürüyüşe çıkarırsın, gerekirse evdeki pisliklerini sen temizlersin vs vs

bence hayvan alma, sadece hayvan almak için. gerçekten sevip bakıcaksan al. (ki pek sanmıyorum)

no offence[hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
Sosyal ağlarda paylaş

orc kac ya$ındasın belkı sana kopek agır gelmıstır sorumlulugu bence kopegı vermeyın annenle fılan bolu$un sorumlugu hem sana o kadar agır gelmez ma aıyı bakamıyacagını dusunuyosan ver derım ıyı bırıne bıde sen kopek alcam dıye topıc actıgında mıllet uyarmı$tı sanıyorum ba$ta[hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

Sosyal ağlarda paylaş

orc_lord a bastan kopek sahıbı olmanın zorluklarını anlatmıstık, o bızı dınlemedı.Sımdıde kopegını vermek ıtıyor. Eger gercekten kararlıysan evde bır hayvana bakmaya bu kesınlıkle kedı olmalıdır.Tam bır ev hayvanı. Tuvalet egıtımınde sorun cıkarmaz, en temız hayvanlardan bırısıdır. Arkadaslıkta eder sana. Iran kedısı sahıbıyım yaklasık 4.5 aylık. Su an bu sırın seyı ıyıkı almısım dıye devamlı soylenırım. Ama tek sorunu tuy. O da hergun fırcalanarak dokulme olayını minumuma ındırıyor. Iran cınslerı dıger kedıelre gore cok daha degısık huy bakımından. Fazla hareketlı degıller, senı yormuyorlar yanı. Inanırmısınız kedıler nankor derler ya benımkısı hıcte oyle degıl. Devamlı pesımde uyumadıgı zamanlar.Hıc ayrılmıyor pesımden.Tabı sokaktan alacagın bır yavru kedıde senı mutlu edebılır. Ama benım param var, e bıraz da guzel gorunumlu bısey ıstıyorum dıyorsan ıran kedısı derım sana.
Sosyal ağlarda paylaş

nie komik oldu şimdi napmış ki sen ondan daha mı az komiksin ben de sana kıçımla gülüorum belki ama yüzüne wurup senin gibi arsızlık yapmıorum.
şimdi bu foruma laf sokmak için kawag etmek için girilmez kardeşim gülüosan kendi çapında gül eğlen kendi kendine ama kimseye laf atma.
Sosyal ağlarda paylaş

*!Tahtaya yazar*
Bir daha Paticik Forumlarında . veya * ile kamufle ederek de olsa küfürlü veya düzeysiz mesajlar atmayacağım...
Bir daha Paticik Forumlarında . veya * ile kamufle ederek de olsa küfürlü veya düzeysiz mesajlar atmayacağım...
Bir daha Paticik Forumlarında . veya * ile kamufle ederek de olsa küfürlü...

[Bu mesaj Nefr tarafından 11 August 2003 14:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Orc korkarım ben de bu mesaja katılıyorum, bir hayvanın daha psikolojisini bozmaya gerek yok. Tavşan al, balık al, kaplumbağa al ama seni benimseyecek bir hayvan alma bence de.

said:
Grudge, 11 August 2003 10:31 tarihinde demiş ki:
orc bence sen biraz daha sorumluluk sahibi bi insan olana kadar hayvan beslememelisin.
Sosyal ağlarda paylaş

misal
benim köpeğim var şu anda rottweiler
ya bakmak zor tabi orayı burayı yiyor ısırıyor şerefsiz
sakat bide hayvan kalça çıkığı var.
ama kalçasına masaj yaptığın zaman suratının aldığı hali görünce tekrar aşık oluyorsun hayvana..

böyle bişey..
vermeye kıyamadığın zaman sorumluluk sahibi oluyorsun aslında[hline]valandil ownz j0o!
Sosyal ağlarda paylaş

köpek beslemek ciddi bir iştir. Dışarı çıkartıp gezdirmen gerekir. Her gün düzeyli taraman gerekir. Yemeklerini aksatmadan vermen gerekir.
Hele enik zamanı tam beter. Çişini nereye yapçağını bilmiyor, dışarı çıkartıp dolaştırman çok zor, emirlerine hiç uymuyor felan filan.
Köpek beslemenin zevki burda saklı. Yoksa al bir konuşan robot köpek, havlayıp dursun sana. Ya da peluş al. Şirin duruyor onlar bir de.

Havyan beslemek eziyettir. Köpeğin tuvaleti var, gezmesi var; balığın suyu var, yemi var, temizlenmesi var...
Yani iguana alsan bile emek vermen gerekir.

Sen bence o 500$ı al, git bir Digital Fotoğraf makinesi edin.

Bir canlı beslemek özveri ister. Sonunda emeğinin karşılığını alırsın. Ancak köpek gibi şeyler çok fazla özveri istiyor. Biz de Ayk yavruyken epey zorlandık. Arasıra başkasına verdik felan. Ama sonuçta şu an çok rahat. Tatillere bile bizle gidebiliyor. Lokantaya gidiyoruz yanımıza bağlıyoruz.[hline]You are not bad afterall,
You just dress bad.
Sosyal ağlarda paylaş

yillardir kedilerle hasir nesirim, kendimi bildim bileli. 97 den beri de direkt kendi evimde besliyorum.

hayatimda boyle insani tatmin eden bir olay gormedim. bu evrende hicbir sey bana kolay kolay diski, idrar islerine baktiramazdi. bir veledin pesinden kosuyorum. oraya maw buraya muw. inanilmaz bir sekilde ne zor geliyor, ne sikiliyorum, ne de pisman oluyorum.

eger kisi bir hayvan alacaksa, onu sonsuza dek bakmak uzere almali. bu sekilde en ileri derecede yakin bir iliskiyi ve samimiyeti, sevgiyi kurmak mumkun oluyor. eger bir hayvaniniz varsa ve siz ona kendinizi adamissaniz karsiligini MUTLAKA alirsiniz.

kedi dedigin sey biyikli ev maymunu gibi bir sey. 97 den beri gormedigim sacmalik kalmadi. haller, hareketler, tavirlar, yattigi yerler, yatis sekilleri, oynadigi seyler ve oynama sekilleri, davranis bicimleri, cikardigi sesler... cogu zaman gulmekten yerde yuvarlandigim oldu.

ne hayvan alirsan al, sonsuza dek iyi bakmak uzere al.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

hayvan alinip satilmaz. marul mu domates mi bu. parayla hayvan almayi ya da vermenin yanlisligina kanaat getiremeyen kimse bence hayvan besleyebilecek duygusal olgunluga erismis degildir. hayvan alinirken sokaktan alinir, verilirken de kendisine en iyi bakacak kisiye bir nevi emanet gibi verilir. hayvan bir sevgi meselesidir, hede cinsi hayvan alalim, hodo cinsi karizmamiz olsun diye uo da yaninda pet dolastiran tamer davranisiyla yuklenilecek bir is degildi.

eger elindeki kopegin sikintisina katlanamadiysan ne kedi al ne kus al. git bi sanal bebek al onu besle.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

papagan maddi manevi adanmislik ister. oyle kedi kopek gibi ara sira ihmal etmeye gelmez. muhabbet kuslari da kucuk yaslarda ya da tek yasarken oyledi. ihmal edersen, sonra cok uzulursun.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...