geffen Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 Penth. tamam iyi hoş kopi pestliyorsun da, o yazıda çok taraflı ve yanlış kalıplar var. Cahil adamlar direkt katılıcaklarda, ya biraz okumuş nötr kişiler nolucak? Ben Atatürk'ün kim olduğunu biliyorum böyle yazılara ihtiyacım yok ona saygı duymaya ama burda çok yanlış bölümler var. Dikkat et.[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo!
Dela Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 geffen soylediginle bu yaziya katilanlari zan altinda birakmaktasin, bilmem farkinda misin?[signature][hline]agostos 2005 Hit Single'im
geffen Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 gözünden kaçmış olabilir tamamıyla katılanların kimi şeyler. mesela o zamanın 1 doları ile bugünün 1 doları arasında dağlar kadar fark var. yine de özür dilerim yanlış anlamış kişilerden. yazı da bazı hatalar haricinde doğru bir yazı.[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo!
metboy Mesaj tarihi: Kasım 21, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2005 @penth: oğlum ben de türban takıyolar dememişim ki başı kapalı demişim. ayrıca burda tartışmaya katılan herkes başörtüsüyle türbanın farkını biliyor mu çok merak ettim. @viktor ve diğer arkadaşlar: türban siyasi birşeydir, 1980 sonrası ihsan doğramacı tarafından Türkiye'ye sokulmuştur. hatta o zamanlar üniversitelere girilsin diye bu hareket başlatılmıştı sanırım ama siyasi propoganda aracı haline geldi akp gibi partiler yüzünden. ben bizim okuldan örnek verirken diğer yasak olan okullara da gönderme yapmıştım. orda yüzlerce olay çıkmışken burda çıkmıyor demiştim. siyaset ve türban serbest olmasına rağmen. acaba diyorum, yasaklar yüzünden mi bu olaylar çıkıyor? bunu düşünmenizi istemiştim ama millet nerden biliyorsun olay çıkmıcağını demiş. ayrıca üniversitelerde siyasetin yasak olduğunu da bilmiyordum? @dela: o türbanlı kadınların açık kadınları dışlaması, hakaret etmesi ne kadar yanlış ve ilkelse açık kadınların da türbanlı insanları dışlaması o kadar yanlış ve ilkeldir. akpden daha manyak bir hükümet gelip dese ki üniversiteye türbansız girilmez, bu ne kadar ilkelse, türbanlı girememek de o kadar ilkeldir. hadi türban gerçekten propoganda aracıysa türban yerine başörtüsüyle girilsin. ayrıca biri türban takmayan müslüman olmuyor mu demiş? vallaha derdim değil, ailemde sülalemde ve sülalemin tanıdıklarında takan insan yok. sadece takanlara saygı ve eşitlik adına yazıyorum bunları.[signature][hline]Biziz | Değiliz twistedemo, 16 Eylül 2005 tarihinde bana demiş ki: genk ne demek?
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 http://www.youtube.com/watch?v=GxvJiSGut4I Tekrar ayni konuyu acmak istemedim, aramaya inandim.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 hayırdır bir anda Atatürkçü kesilmişsin, diğer başlıklarda pek öyle değildi de o açıdan :) ama güzel gelişme var.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Bir kurtarici beklemeyin... http://www.youtube.com/watch?v=SHOpiKlUShE
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Penthesilea said: Eğer Türk işçisi, Batı'daki gibi, çocuk yaşta yeraltında günde 14 - 16 saat çalıştığı dönemler yaşamamışsa; bir oy hakkı için bile, Fransız işçisi gibi, 59 yıl kanlı bir savaşım vermek zorunda kalmamışsa; bunun suçlusu odur! Biraz klişe olucak ama insan haklarını ve demokrasiyi özümseyememek bu yüzden işte. Bişey gökten indi mi toplum onun değerini anlayamıyor.
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 e şu anda zaten o günleri yaşıyoruz, gün olurda devran dönerse artık değerini biliriz.
Snefru Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Türban, kubilayı şehit eden kesimin atatürkün devrimlerini protesto etmek amacıyla taktığı bir semboldür.Bugün ise ekonomik ve sosyal sebeplerden türban takmak zorunda olan kadınlarımız vardır.Takmak zorunda olanlara kin ve nefret ile bakmamız çok saçma.Halkın büyük bir çoğunluğu bu sebeplerden dolayı türban takıyor.Farkında olmadan atatürkün devrimlerini protesto ediyor.Takanın bunu ne kadar önemseyip önemsemediği ortada.Halkı refaha kavuşturmassak onlardan erdem beklemekte saçma olacaktır. Başörtüsü ise tamamen farklıdır anadoludaki hanımların kendi öz kültürümüzdeki geleneğidir başörtüsü takmasının bir çok pratik sebebi olabilir.Mesela yemek yaparken yemeğe saç kılının düşmemesi gibi.Türban takanda bu pratik şeylerden faydalanabilir fakat anadolu kadını başörtüsünü birşeyleri protesto etmek için takmaz türban ise tamamen bir siyasi simgedir.Üniye gitme konusunda ise viktora kesinlike katılıyorum madem çok okumak istiyorlar herşeyin bir usulü var en azından üniye girerken çıkarsınlar türbanlarını o şekilde girsinler amaçları tabiki mendeburluk değilse.
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 o yzuden diyorum bu ulkeye eli soapli diktator lazim diye
sir Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 o sopa sana denk gelirse de en çok sen ağlarsın ama =((
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Viktor said: o yzuden diyorum bu ulkeye eli soapli diktator lazim diye tayyip var eli sopalı diktatör adayı. uyar mı viktor'cum?
Beckett Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Atatürkçülük denildiği zaman insanlarda yanlış bir etki uyandırılıyor. Atatürkçülük eski sisteme bağlı kalmak demek değildir. Atatürkçülük Atatürk' ü göklere çıkarmak onu putlaştırmak da değildir. Atatürkçülük sadece Atatürk' ün indandığı ve takip ettiği ilkelere sahip çıkmaktır. Ve bu ilkeleri O da birdenbire uydurmuş değildir. Anıtkabir' i ziyaret edenler kesinlikle kütüphanesini görmüşlerdir, okuduğu kitapları. Atatürk neredeyse o zamandaki bütün güncel akedemik yazıları takip etmiş, klasikleri, tarihi kitapları okumuştur. Neredeyse o zamana kadar dünyada olan her şeyle ilgilenmiş adam. Bütün bunları göz önüne aldıktan sonra bol bol düşünmeyle vardığı bu ilkelerin öyle çok fantastik şeyler olmadığını herkes anlayabilir. Hepsinin üstünden düşünüp, bireysel seviyeye indirip düşünüp bunları anlayabilme becerisini gösterirseniz farkedersiniz ki kendisine yalan söylemek zorunda olmayan bir insan olmak için, kendisiyle mutlu bir insan olabilmek için sahip olmanız gereken değerlerdir bunlar. Bunları söylerken Atatürk bunların hepsine sahipti gibi çok cüretkar bir iddiam yok (ama sahip olduğunu düşünüyorum) ama o ilkeler bir insanın kendi iyiliği kendi mutluluğu için takip etmesi gereken şeyler. Bu yüzden bence bu konular üstünde hatta herhangi bir konu üstüne düşünmeden yorum yapmason hiç kimse. Bunlar eskidi bunların yenisi lazım denilemez çünkü bunlar kalıp düşünceler değil tam tersine insanın kendine göre yorumlayabilceği ilkeler adı üstünde. Artık direk şahsa hitap edicem pop-up hakaret olarak algılama ama bırak bu işler hacı sen.
trapt Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Bu pop-up ne uyuz adammis ya.Okurken asabim bozuldu cidden.Hayir arastirmadan bilmeden car car konusuyorlar ya.Tam ortaokuldaki isyankar ergenlige giricek erkek adayi.Bir de boyle bi moda var simdi.
Öne çıkan mesajlar