karareis Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 eninde sonunda devlet ve dinin cakıstıgı noktlar olacaktır ancak bu noktada devletin ve kanunların oncelikli gelmesi gerekir gusel bi noktaya deginmissin ancak bahsettigin sekilde degil o.oncelik herzaman kanununlardadır,;laik bir devlette din ve devlet islerinin ayrılması demek devletin kanunları dine gore bicimlendirilemez demektir.sen sokakta istedigin gibi dolasabilirisn ancak kamu alanında kanunlar senin dinini dikkate almaz.almaması gerekir.turbanın bu kadar sorun yartıp yasaklanmak zorunda kalısıda bundan kaynaklanmaktadır.yani adam o kadar baglı ki turbanına o kadar fanatikce baglıkı bunun icin devleti bolmeye hazır(gerce pek cogunun niyetide bu ama biz halkımız dikkate alıp burda kasıt olmadıgını kabul etmeye calısıyoruz bu olayların safca inanclarından kaynaklandıgını dusunmeye calısıp bunu boluculuk olarak algılamamya calısıyoruz) bu fanatiklik yuzunden turban bole onemli bi sorun oluo ayrıca yukardakı arkadasın rejimi islama cevirmeside ayrı bi uzucu nokta ve ne kadar tehlikeli bi duruma geldigimizi gosteriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 yavas ulemanın.[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karareis Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 sunu merak ediyorum turban sizin inancınız olabilir buna diyecek bi sey yok ancak bunun nasıl bir bolucugu orgutledigini goruyormusunuz?yani kanunları hice sayacak kadar ileri derecede bi fanatiklik haline geldigini goruyorumusunuz?herseyden once vatanın milletin gelmesi gerekirken dinin nasıl bunun onune gectigini ve pek cok yeni beynin bu sekilde dolduruldugunu gorebiliyomusnuz?politikacıların bunu nasıl kullandıgını goruyorumusunuz?tehlike burda yoksa basına gecirdigin bez parcası kimseyi ilgilendirmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Hukukî lâiklik ise, temel hak, özgürlük ve eşitlik ilkelerinden hareketle, doğrudan doğruya devletin yürütme organ ve ilkelerinden ayrılması prensibine dayanır. İlke gereğince devlet hiç bir dini tanımayacağı gibi, fertlerin bir dine sahip olma ya da dini ihtiyaçlarını tatmin etmedeki tavır, davranış ve eylemlerinde mutlak özgürlüklerini kabul eder. Devlet, dini kurallara dayalı kanunlar çıkaramayacağı gibi, dindarların dini yaşantılarını olumlu veya olumsuz yönde sınırlandırıcı ilkeler dikte edemez.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 said: Baluu, 17 Kasım 2005 19:20 tarihinde demiş ki: Her ne kadar chp ci bir sahsiyette olsam... bu ulkenin anayasasinda bir resmi din var dimi ? Ne o İslam. Peki kaciniz oyle yasiyor ? cok aziniz. Y U H ! CHP nin niye bu halde olduu belli oldu hehe[signature][hline]proud member of the thievery corporation Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 bir şekilde çözülecek bu sorunlar.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karareis Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 sole bi farkla ortada develeti tehdin eden bir durum var iki mesaj yukarda adam rejiimi islam rejimine cevirdi bu cok acık bi sekilde durumu ozetliyor ve dini ozgurluklerinde bu sınırlar icersinde olması gerektigini anlamalısınız kimse camiye gitmene oruc tutmana bisey diyemez bu konuda ozgursun ancak ortada bi kanun varken dinin ne olursa olsun bu kanunları cigneymezsin devlette kanunlarda buna gore degismezler.malesef bu noktada din de ozel ihtiyaclarda devlet ve milletin arkasında kalıp sınırlanmak zorunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 said: -Nae, 17 Kasım 2005 20:12 tarihinde demiş ki: Hukukî lâiklik ise, temel hak, özgürlük ve eşitlik ilkelerinden hareketle, doğrudan doğruya devletin yürütme organ ve ilkelerinden ayrılması prensibine dayanır. İlke gereğince devlet hiç bir dini tanımayacağı gibi, fertlerin bir dine sahip olma ya da dini ihtiyaçlarını tatmin etmedeki tavır, davranış ve eylemlerinde mutlak özgürlüklerini kabul eder. Devlet, dini kurallara dayalı kanunlar çıkaramayacağı gibi, dindarların dini yaşantılarını olumlu veya olumsuz yönde sınırlandırıcı ilkeler dikte edemez. http://www.kuranikerim.com/islam_ansiklopedisi/L/laiklik.htm sanırsam islam bilmem ne ansiklopedisinden alınma bu, tıkla. yanlı olması çok ama çok büyük ihtimal. ordaki "mutlak özgürlük" ibaresi hatalı, eğer değilse de gidip biraz bakire kurban edeyim geçende testte satanist çıkmıştım.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! [Bu mesaj Rahan tarafından 17 Kasım 2005 20:28 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karareis Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 hepimizin umudu bu.bi sekilde cozulecek ama nasıl bakalım yani sunu anlamalıyızki kimsenin kimseye kisisel olarak bi kastı yok burda kimse sizin turban takmanıza karısıp bunu saatlerce tartısıp ulkenin bole sacma bi sorunla bogusmasını istemez.ancak bi sekilde bunun boluculukle kullanılmaması sorun olarak yaratılmamasının yolunu bulmamız gerekiyor [Bu mesaj karareis tarafından 17 Kasım 2005 20:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 bende burda kendımce rest cekıyorum bunnar turbanı bır serbest bıraksın bende jedi kostumuyle gıdıcem unıversteye genc cıkar o cuppeyı su sakallarıda kes a aaa cıakramam jedı yım ben force carpar sonra dını ınancım bu cıakr dedım sana bak almam ıcerı [benim cuppemle sakalım seni alakadar etmiyor] senin cuppenle sakalın benı alakadar etmiyor [pasa pasa kenara cekılıp ıcerı ırmeme ızın verıcen] pasa pasa kenera cekılıp senın ıcerı gırmene ızın verıcem afferım [dını suıstımal edenlere kafan gırsın] dını suıstımal edenelre kafam gırsın cok zor olmadı aslında hehe[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi... 31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi... Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara... "If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Türbandan konu jedi kostumune geldi hadi hayırlısı...[signature][hline]Dennis Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karareis Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 sahi jedilara nasıl geldik neyse konuya bole nokta koyalım bare en buyuk hayalimizde bu olsun jedilar,imamlar,rahipler,aşıklar,... turkiyede hep berber kardesce yasasınlar ilerde ulkeyi kurtarırsak bole bide slogan yaparız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 turbanla jedı ayn ısey farketmedıgınız o bugun turbanı kamusal alanda serbest bırakırsan pektabıkı dıger butun baska dınlere ınananlar kendı sembollerıyle gezmek ıster bırı der satanıstım ben undead kostumuyle egzıcem bırı der hınduyum ben turuncu pacavralarla gırıcem unıye oburu der ben zuzu kı mo hacıvas dınene uyeyım dını ınancım olrak unıye cıplak gırıcem der hepsı tamamen aynı sey burda turban antı laıktır dıye unıye gıremez dıye bır olay yok olayın ozu kamusal alanda hem dını hemde sıyası bır sembolun kullanılıp kullanılmaması bugun turbanı serbest bırakırsan yarın adam ben gamalı hacla gelıcem der bı haltta dıyemessın yoksa cıfte standart olur bu[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi... 31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi... Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara... "If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 ben de derslere şovalye kıyafetiyle girerim hehe[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendoa.k. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Aynı şey değil, dünyada eğer milyonlarca kişi jedi kıyafetiyle geziyor olsaydı o zaman jedi kıyafetiylede girilirdi heryere, farklı şeyler karıştırmayalım. Türbanlı kişilerin universiteye alınmaması bir çelişkiden dolayı; Türban siyasi bir simge midir, değilmidir diye. Benim şahsi fikrim de bunu siyasi simge olarak kullanan bir kesim yüzünden tüm bir grubun hakkının kısıtlanması.[signature][hline]Dennis Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karareis Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 su acıdan bi benzerlik var dinsel konuların devlet islerinden ayrılmasını en temel nedeni dinin tabular ustune kurulu olması ve bu buyuk bir tehlike.din kanunları asla baglayamaz yane adamın demek istedigi o zaman bende jedi dinine inanırım istedigimi yaparım kimsede karısamaz. iste bu bolunme olayı yuzunden turban yasak.ve ole kalmak durumunda cunku somuruye fazlasıyla acık.ve toplumun butunlugunun korunması icin kanunlarla sınırlandırılması gerekiyor.kesinlikle din kanunları baglamaz neye inanırsan inan bu sınırlar icinde bu kanunlara uymak zorundasın herkesin uydugu.demokarsi sınırsız ozgurluk degildir bunu anlamak zorundasınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hellsing Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 said: Dennis, 17 Kasım 2005 21:11 tarihinde demiş ki: Türbandan konu jedi kostumune geldi hadi hayırlısı... Arkadaşım Inana jedilik ne kadar gerçekse islam da o kadar gerçektir. Aralarında bir fark yok.[signature][hline]Shake it once, that's fine, shake it twice that's okay. shake it 3 times your playing with yourself again. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 bakın yarın tarih vizem var. not almışım 16 tane neden osmanlının neden yıkıldığı ile ilgili. 1. madde : Devlet idaresinde yetersiz ulema sınıfının söz sahibi olması. hehe dayanamadım gelip yazayım dedim.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendoa.k. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 yetersiz ahaha...[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US) Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US) Sevisiyorum o halde varim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 YETER! SÖZ MİLLETİN![signature][hline]FİLTHY PLAY! *********... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 “Bu 8 yıllık bir süreçtir. Bu süreç içerisinde üniversiteye giden kızlarımız, başları örtülü olarak devlet üniversitelerinde ve vakıf üniversitelerinde başörtülü olarak derslere girememektedir. Bu, bana göre din ve vicdan özgürlüğünün, eğitim özgürlüğünün kısıtlanmasıdır” demiş.. cok da dogru demis, Felsefî lâiklik, iman karşısında insan aklının kendisini yönetecek ilkeleri yine kendi apriori ilkelerinden elde edebileceğine olan sonsuz inanç(:). İmmanuel Kant'ın, "Aydınlanma... insanın, aklını kendisinin kullanmaya başlamasıdır" ifadesi, Aydınlanma çağı düşüncesinin felsefî lâisizmini dile getirir. Siyasi lâiklik, devlet otoritesinin sınırlandırılmasının gelişmesinde, siyasî kudretin dini kudretten ayrılmasıdır. Hukukî lâiklik ise, temel hak, özgürlük ve eşitlik ilkelerinden hareketle, doğrudan doğruya devletin yürütme organ ve ilkelerinden ayrılması prensibine dayanır. İlke gereğince devlet hiç bir dini tanımayacağı gibi, fertlerin bir dine sahip olma ya da dini ihtiyaçlarını tatmin etmedeki tavır, davranış ve eylemlerinde mutlak özgürlüklerini kabul eder. Devlet, dini kurallara dayalı kanunlar çıkaramayacağı gibi, dindarların dini yaşantılarını olumlu veya olumsuz yönde sınırlandırıcı ilkeler dikte edemez. Şimdi bahsettiginiz konu hangisi ? Siyasi olan sanirim.. Yukaridaki yazilar hep sizlerin verdigi yerlerde yaziyor, laiklik kavramini biraz olsun aciklamis.. Ancak simdi bu adam dogru mu demiş ? Dogru demiş. Niye dinin, ne devletle, ne de laiklikle, ne de cumhuriyetle bir ilgisi var.. Yani bu konuda bu acidan dusunen de, yazan da, ya bilmiyor, ya da kendi amacina hizmet eden tarafli bir kalem oluveriyor.. Devlet laik mi ? boyle bir durum da degil !? Yani devlet buna bir yasak koymasi, ya da bu yasagi kaldirmasi.. Tam fiyasko, ama iş bir nokta da kişisel hak ve ozgurluklere giriyor, e bu konuda ki tutum zaten belli, Ataturk'de kilik ve kiyafette ozgurlugu savunan bir bireydi.. E simdi o zaman bu konuda ulema sinifi da gorus bildirebilir, dini bir konudur, devlet yetkisizdir, ama bir diger aci Hak ve Ozgurluklerle ilgilidir, hukuki yoldan cozulmesi gerekir. Ama bunun hukuki yolda problem olusmasi o devletin Laik olmadiginin da bir gostergesidir.. Ugrasmamak lazim, her gordugumuzu, okudugumuzu, Evet işte bu dememek lazim.. Bir dusunmek lazim, neyin ne oldugunu bilmek lazim..[signature][hline]Fuck you and this whole city and everyone in it. No, no, no. Get a fucking job! Fuck the Sikhs and Pakistanis, bombing down the avenues in decrepit cabs, curry steaming outta their pores, stinking up my day. Terrorists in fucking training. Slow the fuck down!...one of those operations to elongate your penis... Fuck the Chelsea boys with their waxed chests and pumped-up biceps. Going down on each other in my parks and on my piers, jiggling their dicks on my channel 35! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 yalnız konuları karıştırmayalım, devlet "biz bu dini ve türbanı sevmiyoruz" demiyor, türban ideolojik bir simge olduğu için bütün kamu kuruluşlarında yasaklıyor. ulema istediğini söylesin, bu iş siyasi bir boyutta cereyan ettiği sürece türban yasak olarak kalacaktır.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Hangi ideolojinin simgesiymis turban ?[signature][hline]Fuck you and this whole city and everyone in it. No, no, no. Get a fucking job! Fuck the Sikhs and Pakistanis, bombing down the avenues in decrepit cabs, curry steaming outta their pores, stinking up my day. Terrorists in fucking training. Slow the fuck down!...one of those operations to elongate your penis... Fuck the Chelsea boys with their waxed chests and pumped-up biceps. Going down on each other in my parks and on my piers, jiggling their dicks on my channel 35! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 said: Sly-One, 17 Kasım 2005 22:30 tarihinde demiş ki: bakın yarın tarih vizem var. not almışım 16 tane neden osmanlının neden yıkıldığı ile ilgili. 1. madde : Devlet idaresinde yetersiz ulema sınıfının söz sahibi olması. hehe dayanamadım gelip yazayım dedim. Zaten Osmanlı'nın gerilemesi , halkın cahilleşmesi hep bu yüzden.Devleti Padişah değil din adamları yönetiyordu.Osmanlı'yı bu bitirdi Bİzde de ha din adamı ha Hizbullahçı ne fark eder.Tayyip bu ülkeyi bitiriyor ve onun şerefsizleri yüzünden kan dökülecek ileride. Bu adamın yaptıkları ileride iç savaşa dönüşecek bence ki başladı başlayacak görüyorsunuz.Bu artık Asker-PKK çatışmaları değil.[signature][hline]Eamer, 14 Kasım 2005 01:56 tarihinde demiş ki: Superman'ın neden donunu dışarı giyeceğini ilerki bölümlerde öğrenebilecek miyiz? Tık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 said: Baluu, 17 Kasım 2005 22:53 tarihinde demiş ki: Hangi ideolojinin simgesiymis turban ? taoculuğun[signature][hline]WoW EU - Magtheridon Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train Emilo, Gnome Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar