Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Instant Attack'lar için Damage Formulü. Warrior'lar için crit vs AP ekipman tartışması.

Mirage

Öne çıkan mesajlar

Pent'e warrior tavsiyesi için bir yazı yazarken instant attack'lar ile ilgili bir formül aramaya başladım. Buldum da.. Sonra kendi kendime oturup denemeler yapmaya başladım. Ama baktım ki pent'in sorduğu şeylerden iyice uzaklaşıp bambaşka bir boyuta geçtim, yeni konu açayım dedim. Instant attack damage'ı nasıl hesaplanır, AP'nin rolü nedir, silah hızının ve silah aralığının önemi ne kadardır bakalım..

Formul şöyle:
Damage + Power * Hız Çarpanı / 14

Damage: Silah'ın ham damage'ı.
Power: Bütün buff/debuff'lar, item'lar dahil o anki AP'niz.
Hız Çarpanı: Eskiden bu çarpan silahın hızıydı, artık silahın türüne göre değişiyor:
2H silahlar için 3,3
1H silahlar için 2,4
Dagger'lar için 1,7

Şimdi gelelim AP'nin instant attack'larda önemine. İki warrior kıyaslayalım, biri tamamen crit gitmiş, AP düşük kalmış (650 diyelim), elinde arcanite reaper var. Bir diğeri ise AP abanmış (1050), crit'i düşük bırakmış. İki warrior da arms. İkisinin de battle shout kullandığını farzedelim (+200 AP aşağı yukarı).

Arcanite Reaper: 153 - 256, ortalama alsak 204.
Warrior 1:
Whirlwind: 204 + 850 * 3,3 / 14 = 404
MS: 404 + 150 = 554
Crit MS: 1108 * 1,1 (impale) = 1218 damage

Warrior 2:
Whirlwind: 204 + 1250 * 3,3 / 14 = 498
MS: 498 + 150 = 648
Crit MS: 1296 * 1,1 (impale) = 1425 damage

Warrior 3: Hand of Ragnaros, 650 ap
Whirlwind: 297 + 850 * 3,3 / 14 = 497
MS: 497 + 150 = 647
Crit MS: 1294 * 1,1 (impale) = 1423 damage

Gördüğünüz gibi AP yüklenmiş ve eline arcanite reaper olan bir warrior'in instant MS'si, AP'si çok az olan ve Hand of Ragnaros kullanan bir warrior ile aynı vuruyor. Ama warrior 1'den de gördüğümüz gibi AP'nin etkisi çok da fazla değil.

AP instant damage'a eklenirken 3,3 ile çarpılıp 14 e bölünüyor. Yani yaklaşık 4'e bölünüyor. Yani kasacağımız her 100 AP bize +25 instant attack damage'ı olarak geri dönecek. Ama bu +25 damage'ları da küçümsememek gerekir ne de olsa crit vurduğumuzda ikiye katlanıyor ve bonuslarla iyi iş yapıyor. İşte soru burda devreye giriyor, AP'yi abartırsak az crit vurmamıza rağmen iyi çıkar sağlayabilinir mi?

Açıkcası ben AP'nin bonusunu daha fazla bekliyordum. Belki de sırf crit gitmek düşümdüğüm kadar kötü bir fikir değildir. Zaten ilerki seviye epic'lerde fazla şeçme şansınız olmuyor. En fazla 1-2 item arasında seçim yapmanız gerekiyor. Ama eğer mavi item'lardan oluşan bir set düşünüyorsanız (penth gibi), o zaman AP'yi tamamen unutup crit gitmek daha makul olur gibi. Çünkü ciddi anlamda AP artışı sağlamak çok zor, oysa crit item'lar bulunması kolay.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Kane | Level 60 | Orc Warrior | Magtheridon | Grimsoul Legion
Nepenthe| Level 20 | Undead Mage| Frostwhisper
Sosyal ağlarda paylaş

bu konuda druid forumlarında bir yazı vardı.
Agi mi gidilsin str mi diye.
adamın dediğine göre
Str yani ap gidilmesi daha iyi,her ne kadar agi gearlılar sık sık critlesede ,ortalama olarak str olanların uzerıne cıkamıyorlar.[signature][hline]By blood and honor we serve
dogu, 11 Kasım 2005 23:12 tarihinde demiş ki:
şehit olmak heralde kutsaldırda.allah demiş şehitlerin yeri farklı(öyle duydum).o zaman hepimiz şehit olalım.hem onurlu ölüosun hemde bi işe yarıyosun tabi önce MİLLİ olmak lazım.(alay etmiyorum ciddiyim ama gencecikken ölmekte koyuyo insana)
Sosyal ağlarda paylaş

haklı olabilirsin,
bide adam hesaplarken crit için ayrı bir denklem kurmuştu[signature][hline]By blood and honor we serve
dogu, 11 Kasım 2005 23:12 tarihinde demiş ki:
şehit olmak heralde kutsaldırda.allah demiş şehitlerin yeri farklı(öyle duydum).o zaman hepimiz şehit olalım.hem onurlu ölüosun hemde bi işe yarıyosun tabi önce MİLLİ olmak lazım.(alay etmiyorum ciddiyim ama gencecikken ölmekte koyuyo insana)
Sosyal ağlarda paylaş

hmm bide şöle bı durum varki bende oldukca önemli ilk attağınızın cirt gelmesi demek ms build için charge'dan sorna ms atmanız demekki bu cok önemli, zamana yayıldığında aynı veya yakın dmg output'u olsa bile ben cirt buildi tercih ediyorum, cunki combatın başında yüksek rage gain sağlama ihtimali daha yüksek, buda combatı senın şekillendirmene yarıyor gerekiyor intim atıyorsun, gerekiyor intercept basıyorsun, bloodrage kullanıp hp kaybetmiyorsun.[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
Eskiden herzaman boş yer olurdu
Sosyal ağlarda paylaş

Damage ile ilgili söylediklerin doğru, Ancak ben Full Crtic itemler (yüzük kolye trinketler dışında) giymenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bir warrioru, warrior yapan sadece vurduğu damage değil, yüksek hp ve armor dır. Bunları feda etmek (edilmediği itemler de var ama ben orta seviye itemleri referans alıyorum) bence pek doğruda değil.
Sosyal ağlarda paylaş

warrior da heal namina hic bir sey olmadigi icin ozellikle mage gibi cok yuksek dmg lari vuran classlara karsi cok hizli oldurmek zorundasiniz.

isin basinda yuksek dmg la oldurebilme sansini uzayan savasta daha fazla ortalama dmg vermeye tercih edecegim bir cok pvp class i var warrior olarak karsimda.

cok yuksek crit chance bu nedenle benim icin ortalama dps den daha onemli. damage meter da yuksek cikmaktansa ilk 4 vurusta yuksek dmg vurmayi tercih ederim. 1420 ms eger ilk 4 vurusta hatiri sayilir bir crit gormuyorsaniz 1100 e karsi daha avantajli degil hizli oldurmeniz gereken durumlarda.

[signature][hline]Ragdah , 60 orc warrior, Alaturqua Bladefist(retired)
Pneuma,60 undead mage, Alaturqua Bladefist(retired)
Namessar,12 dwarf priest, AlA Frostwhisper

[Bu mesaj Namessar tarafından 14 Kasım 2005 08:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Birde Vurma ihtimali hesaplanırken önce vuruşubn critic olup olmadığına daha sonra isabet ettiğine bakılıyor . Yani %1 crit aynı zamanda %1 to hit şansı demektir . Olayın bu yönüde var yani Apyi yükleyipde misslemekde var işin içinde ondan apde crit uzun vadede yaklaşık etkilere sahip .[signature][hline]WOW( again ;) Kobaren Shadow Song Undead Mage
NEDAIN 24 Duelist (Recursion) Matrix online (Retired)
GUNZ LVL 1x Gunslinger
WOW - EU retail (BL) Kerbela Night elven Warrior 60 (SOLD)
RO Saratan 88 backstab master (retired)

Sosyal ağlarda paylaş

said:
cashar, 14 Kasım 2005 08:22 tarihinde demiş ki:
said:
Namessar, 14 Kasım 2005 08:19 tarihinde demiş ki:
warrior da heal namina hic bir sey olmadigi icin ozellikle mage gibi cok yuksek dmg lari vuran classlara karsi cok hizli oldurmek zorundasiniz.

Mage çok feci vurur canım aman aman korkun

full crit gitmis ve yanind dmg item giyen bir pvp mage gayet kisa surede cok yuksek dmg bosaltiyor. mana shield vs gibi etkenlerde dusunuldugunde az vurabiliyorsun, ve savas kisa surede olumle sonuclaniyor, o zaman vurabildigin az sayida vurusunda cok crit sansin olmali

uzun vadede kafa kafaya gitmesi ya da uzun vadede dmg olarak AP nin crit i gecmesi boyle senaryolarda ( ki warrior boyle senaryolarla cok sik karsilasiyor) ise yaramiyor.

[Bu mesaj Namessar tarafından 14 Kasım 2005 08:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dunedain, 14 Kasım 2005 08:34 tarihinde demiş ki:
Birde Vurma ihtimali hesaplanırken önce vuruşubn critic olup olmadığına daha sonra isabet ettiğine bakılıyor . Yani %1 crit aynı zamanda %1 to hit şansı demektir . Olayın bu yönüde var yani Apyi yükleyipde misslemekde var işin içinde ondan apde crit uzun vadede yaklaşık etkilere sahip .

Olur mu öyle şey ya. Önce crit olup olmamasına bakılmasıyla, önce vurup vurmadığına bakılması arasında hiç bir fark yok. Crit olan bir attack da miss olabilir, hiç bir zaman da anlayamazsın.

Dual wield giden warrior'lar harici, her warrior'un standart miss şansı %5'tir (kullandığı silah skill'inin level'ina göre max olduğunu farzediyorum). + Weapon skill item'ları ve chance to hit item'ları hariç bu %5 düşmez. Öyle olsaydı %5 crit şansı olan hiçbir warrior (%30 olanlardan bahsetmiyorum bile) hiç ıskalamazdı. Yani dediğin doğru değil.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]

[Bu mesaj Mirage tarafından 14 Kasım 2005 09:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Saol Mirage ilk olarak bu bilgiler icin.

Bir de, Dunedain'in dedigi dogru, roguelarda da cok önemlidir mesela cok miss yaptiklarindan crit rate. Attak yapildigi anda ilk olarak crit mi degil mi bakiyor oyun ve critse direk vuruyor, misslemiyor. Yani en azindan ben böyle biliyorum ama eminim diyebilirim.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train
Emilo, Gnome Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bana çok mantıksız geliyor. En kısa zamanda oyunda denemeye çalışacağım. Böyle bir şey varsa, sağlam bir kaynak gösterirseniz sevinirim.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

m,raj orda sole matematiksel bi durum war
%5 miss sansi % 30 crit chancei olan warriorun wurma sansı
95% + 30% = 125% deeldir
aksinda

vuruslarinin 30% direk vuracagi icin

70%*%95= %66.5
+ 30%= %96.5 tir

yane her crit sansı kabaca vurma sansını

%1(x+%1): ki burda x bi onceki cirt sansınızdır sekl,inde arttırır
iste bunun limitini turevini integralini felan bisilerini alırsanız bi grafi cıkar kabaca burdanda tahmöinimcer crit sansı arttıkca vurma sansının artacagıdır cunku her artan crit sansı crit sansının etkisinide arttıracaktır felan

ya abi ben matematik biliyorumda bole sacma konularda ise yarıyo ya[signature][hline]OKUYUN OKUTTURUN
BonePART's Blog
Last Update: 02.09.2005

-BonePART bizim neden kız arkadasımız yok.
Bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ya işte ingame itemlarla birileri duzgun hesap yapsa
yane mesela
% 15 crit chance 1000 AP
% 15 crit chance 1200 AP
% 15 crit chance 800 AP

felan bole buyukcene bi tablo cikarsa
matematige dokup optimal AP ve crit chance dengesini soleyebiliriz derivative alip[signature][hline]OKUYUN OKUTTURUN
BonePART's Blog

Bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ya penth sorun hesap deilde
cok uzun deneme surecleri lşazım
yane en azından
1000 swing uzerinden her AP ve crişt chance deeri diğer deişkenler sabit tutularak denenmeli
toplam dmg hesaplanmalı felan
falan[signature][hline]OKUYUN OKUTTURUN
BonePART's Blog

Bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...