Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

şehit olmaya hazır mıyız?

dogu

Öne çıkan mesajlar

ayda 1 falan oluyor o.Zaten 5-6 gun yapmayınca ereksiyon olduğun an feci bir ağrı sarıyor.[signature][hline]By blood and honor we serve
dogu, 11 Kasım 2005 23:12 tarihinde demiş ki:
şehit olmak heralde kutsaldırda.allah demiş şehitlerin yeri farklı(öyle duydum).o zaman hepimiz şehit olalım.hem onurlu ölüosun hemde bi işe yarıyosun tabi önce MİLLİ olmak lazım.(alay etmiyorum ciddiyim ama gencecikken ölmekte koyuyo insana)
Sosyal ağlarda paylaş

Bende senin yaşındayken aynı şeyleri düşünüyordum.Asker olmak şehit olmak gibisinden.Hatta bi ara bayaa bir kaptırmıştım kendimi bu düşüncelere.O zamanlar deli gibi askere gitmek isterdim.Yaş 20 ye yaklaştığında askerlik muhabbetinden soğudum.Nedeni yok herhalde çevremden sebep.Askere gittim ve neler döndüğünü ufakta olsa anladım.Vatanımdan ve milletimden değil ama askerlikten nefret ettim.Kadrolu olarak askerde çalışanlardan (Komutanlardan) Özellikle nefret ettim.İnsanlara vatan millet sevgisini aşılayacaklarına daha çok nefret ettirmek için ellerinden geleni yaptılar sağolsun.Duyarsız biri olsaydım belkide şimdi bir vatan haini olurdum ama halen daha ilk gün gibi vatanımı ve milletimi seviyorum.

Şehitlik konusuna gelirsek şu anda bunu biraz tartışırım.Bu konuda bir kaç noktada takılıyorum.Dini bakımdan değil vicdani bakımdan.Gerekirse bugün bile savaşmaya ve şehitliğe kendimi hazır hissediyorum ama bunun bir anlamı olmasını istiyorum.Şu günlerde milletimizin askerlere güveninin azaldığını görüyorum.Yazılı ve görsel medyamızda asker ve askerlik karşıtı yazılar başgöstermeye başladı.Biliyorumki yine ülkemiz üzerinde oynanan bir oyunun parçası ama milletimiz bu oyunlara gelirse o zaman askerlik vatan ve millet kavramları anlamlarını yitirir.Bende vatanını sevmeyen vatandaşlar için şehit gitmek istemem.[signature][hline]Palantis Moderatör

İmza İcat OLdu MertLik BozuLdu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
XedoX, 12 Kasım 2005 15:10 tarihinde demiş ki:
her içki içen bulaşmıyor ama diğerleri bulaşıyor, önemli olan geneli.

genelleme yapmaya ne kadar da meraklısınız.çoğunluk sağa sola bulaşmayanda.git bir birahanede otur bir kaç saat çevrene bak kaç kişi millete bulaşıyor.en fazla bir iki kişi görürsün.[signature][hline]RareBee
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SeaGle, 12 Kasım 2005 16:02 tarihinde demiş ki:
Bir pislik gibi sürünerek öleceğime bir ŞEHİT gibi şerefli ölmeyi tercih ederim...

bencil seni.
Peki şehitlik toplumda kötü bir kavram olsaydı,şehitlerin arkasından gülünseydi
gene de şehit olmak istermiydin[signature][hline]By blood and honor we serve
şehit olmak heralde kutsaldırda.allah demiş şehitlerin yeri farklı(öyle duydum).o zaman hepimiz şehit olalım.hem onurlu ölüosun hemde bi işe yarıyosun tabi önce MİLLİ olmak lazım.(alay etmiyorum ciddiyim ama gencecikken ölmekte koyuyo insana)
Sosyal ağlarda paylaş

ya kotu demıyorum zaten.
Diyelim ki şehit olanlar ayıplanıyor,yani şehit olunca şerefsiz oluyorsun.[sadece ornek]
cevabın hala evet
vaybe[signature][hline]By blood and honor we serve
Sosyal ağlarda paylaş

said:
trapt, 12 Kasım 2005 14:41 tarihinde demiş ki:
Ya sen önce liseni bitir, üniversitene gir..
bi meslek edin
bazı şeyleri öğrenmene bak
ardından düşünürsün çatışmaları

ps:fazla metal fırtına okuma...

bu laf banayasa ben o kitabı okumadım.çok satiyo diye saçma kitap okiyacak deilim şu çılgın türkleri tercih ederim
Sosyal ağlarda paylaş

@suark lafının mantığı nedir? halamın bıyığı olsaydı amcam olurdu ile aynı bence[signature][hline]Ex Malruthion...
All I imagine is heaven on earth,
I know it's you
Sosyal ağlarda paylaş

yok getirmek istediğim nokta şu;
vatanım için olurum diyosun.Ama halbukı sadece kendın egon için şehit olmak istiyorsun.Başka bir şey değil,
insanlar benı hatırlasın hayattan çabuk kurtulayım,arkamdan benım sorumlulugumda olanlar acınacak hale gelsi uzulsunler ama BEN ooh krallar gibi onurumla oldum diye asırlarca hatırlanayım.
Şimdi vatanın için oluyorsan,şehitlik onursuzca ve şerefsizce kabul edilse bile olmeyi seçmen gerekir.Çünkü burda onemli olan onurun değil vatanın.[signature][hline]By blood and honor we serve
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar bu bir oyun değil.
Öldükten sonra respawn olamıyosunuz, arkadaşlarınız resurrect edemiyo, yeni karakter açamıyosunuz...
Daha kolay anlaşılabilecek bir şekilde; Kafaya bi mermi yedinizmi banned from the real world...

Bu yaşam, terörist mıhlayıp frag kazanılan bi oyun değil...
Arkanızda o kadar insan bırakıcaksınız, tek amacı sizi okutup iyi bir meslek kazandığınızı görmek isteyen ailenizin tüm hayallerini yıkıcaksınız, bütün o arkadaşlarınızın hepsini kaybediceksiniz...
Ölümün kolay birşey olduğunuda nereden çıkardınız? Elinize ufacık bir raptiye batsa bile canınız yanar ki biz burda 100 lerce km hızla gelen, 10 larca kalibrelik mermilerin kemiğinize kadar girmesinden bahsediyoruz... Kolaymı bu?

Buradaki çoğu kişi tahminimce askerlikte ellerine tüfek verilcek , topluca ekşına çıkıp terörist avlıycaklar sanıyolar... Ki olay öyle değil işte hayat bir oyun değil... askerlik hiç değil... ölüm hiç hiç değil...
Ki benim için, karşımdaki bi terörist bile olsa o benim için önce insandır(Biliyorum saçma bişiy ve en ufak bir tereddüt benim ölümüm olur ama yinede ölüme okadar kolay karar veremem ben)
Onun aslında hiçbir suçu yok tek suçu eğitimsiz olması, kolay kandırılabiliyo olması... Asıl düşmanlar yan gelip yatmışken 2 tane kukla öldürerek rahatlıyabilicekmisiniz? Sizin orda şehit olmanız hiçbirşeyi değiştirmez o kuklalardan o kadar çok varki...
(Ki ben askerde öyle güneydoğuya filan düşersem kesin kafayı yerim heralde)[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ShadowFury, 12 Kasım 2005 16:50 tarihinde demiş ki:
Arkadaşlar bu bir oyun değil.
Öldükten sonra respawn olamıyosunuz, arkadaşlarınız resurrect edemiyo, yeni karakter açamıyosunuz...
Daha kolay anlaşılabilecek bir şekilde; Kafaya bi mermi yedinizmi banned from the real world...

Bu yaşam, terörist mıhlayıp frag kazanılan bi oyun değil...
Arkanızda o kadar insan bırakıcaksınız, tek amacı sizi okutup iyi bir meslek kazandığınızı görmek isteyen ailenizin tüm hayallerini yıkıcaksınız, bütün o arkadaşlarınızın hepsini kaybediceksiniz...
Ölümün kolay birşey olduğunuda nereden çıkardınız? Elinize ufacık bir raptiye batsa bile canınız yanar ki biz burda 100 lerce km hızla gelen, 10 larca kalibrelik mermilerin kemiğinize kadar girmesinden bahsediyoruz... Kolaymı bu?

Buradaki çoğu kişi tahminimce askerlikte ellerine tüfek verilcek , topluca ekşına çıkıp terörist avlıycaklar sanıyolar... Ki olay öyle değil işte hayat bir oyun değil... askerlik hiç değil... ölüm hiç hiç değil...
Ki benim için, karşımdaki bi terörist bile olsa o benim için önce insandır(Biliyorum saçma bişiy ve en ufak bir tereddüt benim ölümüm olur ama yinede ölüme okadar kolay karar veremem ben)
Onun aslında hiçbir suçu yok tek suçu eğitimsiz olması, kolay kandırılabiliyo olması... Asıl düşmanlar yan gelip yatmışken 2 tane kukla öldürerek rahatlıyabilicekmisiniz? Sizin orda şehit olmanız hiçbirşeyi değiştirmez o kuklalardan o kadar çok varki...
(Ki ben askerde öyle güneydoğuya filan düşersem kesin kafayı yerim heralde)

kesinlikle haklısın.bende kolay bir iş olduğunu savunmuyorum.
sadece gururlu birşey olduğunu söylüyorum.ille PKK ile kapışırken ölmeye gerek yok.vatan için ölmektir gurur verici olan.
geçen edebiyat dersinde açtım konuyu hoca dediki
vatanı için ölenlere helal ama viyana kapısında ölenler bişey yoluna gitmiştir dedi.büyümü savaşına karşıyım dedi.

haklı tabi ama viyana'da ölenlere ayıp etti.ben sadece bu insanlara saygı duyulmasını istiorum ki zaten çoğunluk saygı duyuyor.
savaşırken insanın nasıl korktuğunu anlamak için bunu yaşamak lazım.ÇOK BÜYÜK CESARET İSTER.

KANIDI:
geçenlerde national geography'den adam talibanla savaşan afganların peşinden gitti savaşı görüntülemek için.inanılmaz korkunçtu ve savaşan afganlar inanılmaz cesur ve sakindi.NG çalışanının halini görmeliydiniz.koca adam yere yatmış hareket edemeden ağlıyordu hemde yüksekteydi.(avantajlı ve korumalı bir yerde)en sonunda afganların lideri ayakbağı oluo dedi adamı taşıyarak aşağı indirip geri götürdüler.
Sosyal ağlarda paylaş

Degilim, cünkü artik savaslar gögüs gögüse yapilmiyor.
Profesyonel askerlik gelmeli en kisa zamanda.

Ulkemi savunmanin binbir yolu var, herkese egitimine göre bir görev düser zaten. Sen gelip bilgisayar mühendisi adamdan bilisim konusunda yararlanmak yerine 1 ay egitim yaptirip eline silah verirsen, o adami harcarsin. Ne yazikki genclerimiz doguda direk harcaniyorlar, 1 ay egitim ile deplasmana gidiyorsun direk, ölmeye gitmek gibi birsey bu.

Ha, Amerika köpekligi yapip da askerini oraya buraya yollayan hükümetleri bir durduran cikmazsa da, Atatürk'ün de bahsettigi gibi sehit degil, katil mertebesine de yükselmis olma durumu da var bu arada. Eger son nokta oysa, yapcak hicbir sey kalmadiysa ülkemi savunmak icin elime silah alir giderim heralde, ama hicbir güc beni baska bir ülkeye, baska bir ülkenin menfaatleri icin gönderemez[signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train
Emilo, Gnome Warrior

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 12 Kasım 2005 17:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

merak ettiğim bir konu daha var.
oklu kılıçlı dönemlerde insanlar nasıl savaşıyordu acaba.
bana göre o şekilde savaşmak çok daha korkunç.kimsenin bir yeri yemez öyle savaşmayı.düşmanınla gözgöze oluyosun ve ona temas dediyorsun.parçalanan vücutları görüyorsun ve guardının düşmesi ölümüne sebep oluyor.kaçacak saklanacak yerin yok alalalalalalal deip dalıosun.

bu konuda neler düşünüonuz.bence çok daha korkunç ve sağ kalma olanağı çok daha düşük.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 12 Kasım 2005 17:11 tarihinde demiş ki:
Degilim, cünkü artik savaslar gögüs gögüse yapilmiyor.
Profesyonel askerlik gelmeli en kisa zamanda.

Ulkemi savunmanin binbir yolu var, herkese egitimine göre bir görev düser zaten. Sen gelip bilgisayar mühendisi adamdan bilisim konusunda yararlanmak yerine 1 ay egitim yaptirip eline silah verirsen, o adami harcarsin. Ne yazikki genclerimiz doguda direk harcaniyorlar, 1 ay egitim ile deplasmana gidiyorsun direk, ölmeye gitmek gibi birsey bu.

Ha, Amerika köpekligi yapip da askerini oraya buraya yollayan hükümetleri bir durduran cikmazsa da, Atatürk'ün de bahsettigi gibi sehit degil, katil mertebesine de yükselmis olma durumu da var bu arada. Eger son nokta oysa, yapcak hicbir sey kalmadiysa ülkemi savunmak icin elime silah alir giderim heralde, ama hicbir güc beni baska bir ülkeye, baska bir ülkenin menfaatleri icin gönderemez

Tamamen katılıyorum... Sen 20 sene eğitim gör, sonra git askerliğe;
Bu 20 senelik eğitimin sonunda işe başlamasını geciktir,
Psikolojisini boz, eğitimini aldığı şeyleri karıştırt,
Ayrıca en önemlisi olarakta mühendis adamın savaş alanında işi ne yaa? Adam ne eğitimini aldıysa onu yapsın yani mühendis adama savaş tatbikatı yaptırılırmı? Bütün o 20 senelik eğitimi riske atıyolar...

said:
dogu, 12 Kasım 2005 17:16 tarihinde demiş ki:
merak ettiğim bir konu daha var.
oklu kılıçlı dönemlerde insanlar nasıl savaşıyordu acaba.
bana göre o şekilde savaşmak çok daha korkunç.kimsenin bir yeri yemez öyle savaşmayı.düşmanınla gözgöze oluyosun ve ona temas dediyorsun.parçalanan vücutları görüyorsun ve guardının düşmesi ölümüne sebep oluyor.kaçacak saklanacak yerin yok alalalalalalal deip dalıosun.

bu konuda neler düşünüonuz.bence çok daha korkunç ve sağ kalma olanağı çok daha düşük.

Kılıçlı kalkanlı savaşlar şimdiki tüfekli savaşlardan çok daha iyidir.Gerçi o zamanlar ok varmış yay varmış oda kötü ama savaşların çoğunluğu göğüs göğüse yapılırmış yani kim daha güçlüyse o kazanıyo...

Bugünkü teknoloji ile savaşlar çok daha şerefsizce(başka bi tanım bulamadım)
Hayatın 30 ykr lık bir mermiye bağlı,
Adamlar uçakla bi bombayı bırakçaklar okadar ordu telef oldu istersen dünyanın en sağlam ordusu olsun bi bomba yağdırdılarmı yerin 3 kat dibini boylar onlar...[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Sosyal ağlarda paylaş

her konu dışına baktığımda bu başlık beni benden alıyo. kafamda melodik melodikk yankılanıp saçma sapan bi ruh haline büründürüyo. şehit olmaya hazır olan biri olabili mi ya bu dünyada?[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...