Saeros Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 lağzım'ı da lazım yapıver hazır düzeltme olayına girmişken.[signature][hline]baa baa black sheep, have you any wool? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dogu Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 eyvallah. pardon abiler aceleyle yazıoz.bide yazdıktan sonra üzerinden geçmiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 yav bu tartısmaada kimsenin şehitlere veya yakınlarına laf atmadığı halde hala onları ortaya atan ve hem konuyu başlatıp hemde konuyla alakasız söylemlerde bulunan cığırtkan arkdasların yaşları kaç ve gercektende ailelerini,sevdikelrini bırakıp gitmeye razı olucaklarmı şansları olursa? askere gittilermi,askerlik hakkında ne biliyorlar,hiç mayınna basıp ayağını kaybettiği için nişanlısı tarafından terk edilen akrabaları varmı,nöbet yerinde vurulduğu için bi makineye bağlı yaşayan akrabaları varmı? şehit akrabaları varmı? bunu merak ediyorum? nutuk atmak koaly be.[signature][hline]bizim ev cok soğuk,dondum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Gene nedensiz tepişmeler, yine klavye kabadayılıkları, yine atıp tutmalar. Şundan eminim ki, buradan "şehit olurum, ölürüm biterim" diye atıp tutan herkesi toplayayım, sadece "tatbikat" için kafalarının biraz üzerinden geçecek şekilde gerçek mermi yakayım, bakalım neler oluyor... Askere gidip kazara gerçek bir çatışmaya katılın, bakalım asıl o zaman neler oluyor... Muhtemelen o en çok atıp tutan arkadaşların çoğu ya kaçacak delik arayacak ya da çarpışma şokuna girip bir sonraki çatışmada da "şehit olma" fikrinden vazgeçecektir. Bunlar hafif meseleler değil, şehitlik mertebesi de öyle hafife alınacak bir şey değildir. Askere gitmesine en az 4-5 sene olan bir insan daha 14-15 yaşında ve bence askerlik kurumu, gerçek savaş ve savaş psikolojisi üzerine bilgisi oldukça kıt olduğundan - affınıza sığınarak- bilmeden konuşuyordur. Bu durumda söyleyeceklerinin bir tabanı olmayacağından yanlış olur, konuşmaması daha iyidir. Kimse de "şehit olmaya gidiyorum hadi" diye şehit olmaz. Gereklilik yüzünden çarpışır, vakti dolduysa da ölür, ruhunu teslim eder, geride kalanlar onların "vatan korumak" gibi "kutsal" sayılan bir hareket esnasında öldüğünü düşünüyorsa "şehit" sayarlar. Yoksa, kabul etmemiz gereken gerçek hiçbir insan evladının bile bile şehit olamayacak kadar bencil ve varolma içgüdüsüne sahip olduğudur, neticede ne kadar gelişirsek gelişelim içgüdülere sahip hayvanlar olduğumuz durumu da değişmez. Oturup bunları bir düşünün ve en azından askerlik görevinizi yapmadan "Şehit olmaya hazırım baba" demeyin. Ne askerliğe istekli adamlar gördüm ve tanıdım ki askerliklerinin 1. haftasında bir yolunu bulup telefon edip "Abi alın beni buradan, kurtarın" diye feryat figan ağladılar, "Ülkem için ya şehit ya gazi" diye güneydoğuya gidip ilk çatışmalarından sonra şoka girip aylarca tedavi gördüler. Klavye başından atıp tutup, bir şeyleri gerçekten yaşamış, tecrübe etmiş ve anlamış insanları kızdırmayın.[signature][hline]Working for the weekend... Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 ben şehit olmaya hazır değilim ama eğer öleceksem en şanlı ölümdür şehitlik ama önemli savaşta ölmek değil hayatta kalmaktır çünkü hem ordudan bir asker eksilir, hemde sen gidersin başka diyarlara zaten artık ekonomik savaşlar var. ekonomisi güçlü olan her zaman dimdik kalır.. ama bizim başımıza pkk denen İTler var. ve bu İTleri besleyen İTOĞLUİTler var. ayrıca bu şehitlerden en çok üzüldüğüm, çatışmadan şehit olan askerlerdir. araçta giderken bir saldırı, bir mayın yüzünden ölenlerdir. ve bu itler yine işleri karıştırmaya başladılar. bu sefer daha büyümeden başını ezmeleri lazım bunların hepsinin.[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 umarım demek istediklerim atıp tutma olarak anlaşılmamıştır, ben suark'ın argümanına karşı çıkıyordum, yoksa kesinlikle ödümün patlayacağından, kendimi kaybedeceğimden eminim. tabii sakat kalmaktansa ölmeyi yeğlerim.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dogu Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 said: DoGMeaT, 12 Kasım 2005 01:25 tarihinde demiş ki: yav bu tartısmaada kimsenin şehitlere veya yakınlarına laf atmadığı halde hala onları ortaya atan ve hem konuyu başlatıp hemde konuyla alakasız söylemlerde bulunan cığırtkan arkdasların yaşları kaç ve gercektende ailelerini,sevdikelrini bırakıp gitmeye razı olucaklarmı şansları olursa? askere gittilermi,askerlik hakkında ne biliyorlar,hiç mayınna basıp ayağını kaybettiği için nişanlısı tarafından terk edilen akrabaları varmı,nöbet yerinde vurulduğu için bi makineye bağlı yaşayan akrabaları varmı? şehit akrabaları varmı? bunu merak ediyorum? nutuk atmak koaly be. 15 yaşındayım ve yazıları yazmanın kolay olduğunu biliyorum.GAZİLERİN ne zor durumda olduğunu biliyorum.zaten gidip savaş açın demiyorum.şehitlere saygı duymalıyız diorum ve yazdıklarımın arkasındayım(kötü bişi yazmadım zaten) ASKERLİĞİN NE KADAR ZOR OLDUĞUNU ve ölümün ne kadar korkunç bir şey olduğunu biliyorum (bknz:www.ogrish.com) ama yinede şehitliğin kutsal olduğunu savunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 şehitlik kutsaldır ama öyle hadi kutsal olalım laylaylom gidip şehit olalım hop ninay nay falan demeke olcak iş değil[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tashmoo Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Allah Kuran da diyorki "Onlara ölü demeyiniz zira onlar ölü değildirler." so; şehitler ölmez vatan bölünmez. yarın bişi olsun koşarak cepheye gitmeye hazırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 15 yaşındaki bir insan evladısın,pekala kanın kaynıyor damarlarında gençsin oylesin aslndasın kaplansın,ama yavrucum daha cok gencsin böyle şeylerde ahkam kesmek için inan bana.helede askerliğin,ölümün ne kadar zor olduğunu sadece ogrsh.comdan örendiysen olay sadece olumun değil,geride bıraktıkların,sevenlerin,onların durumunu düşünebilrimisin? ya diyelimki 3 cocuklu bir babasın ve şehit oldun,karın ve 3 cocuunun durumu?devlet onalra bakar dimi?evet hemde cok iyi bakar! 1milyar 200 milyoın maaş veriolar şehit ailelerine,gül gibi gecinirler,seni unutur sonra,yaşamaına devam eder herlde,sadece kandan ibaret değil şehitlik,bir tonda gözyaşı var işin içinde hiç bir şehit akrabasıyla konsutunmu,şehit oğluyla,gazi oğluyla?kızıyla yada ne bilim,karısıyla? ayrıca şehitliğin kutsal olamdığını söyleyen flnmı var burda? yok amaa 15 yaşında gir gencin(yada bazılarına göre cocuğun) cıkıpta şehitliğe hazırmıyız hedee ödee diye cığırtkanlık yapması KOMİK. ah be ah.[signature][hline]bencede. [Bu mesaj DoGMeaT tarafından 12 Kasım 2005 01:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 ya zaten benim bildiğim, askerliğini yapmış ve 40 yaşını doldurmamış (50 miydi yoksa?) her türk cumhuriyeti vatandaşı erkeği, herhangi bir savaş anında askere çağrılıyor ve bu çağrıya uymamak da bildiğim kadarıyla suç. "hmm gitsem mi acaba.. hmpff.." falan diye düşünmek biraz zor olur heralde iki kolundan iki asker çekmiş götürürken.[signature][hline]baa baa black sheep, have you any wool? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dogu Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 yanlış anlamakta üstünüze yok. ben öleceksem ki ölecem şehit olmak istiyorum.daha öncede dedim tek korkum canımın yanması ölecek olmam deil(şu anki gazla yazıom bunları)çatışmada insanın nasıl değiştiğini biliyorum. ama bu kadar şehit vermiş bir milletin evladı olarak o şehitlere özeniyorum ve onlar gibi olmak istiyorum. mesela Atatürk askerlerin öleceğini bileceği halde nasıl ilerlediklerini söylemiş.kendini 2-3 dakka içinde öleceğini bilen bir askerin yerine koy.gerçekten kasış bir iş. V e benim kitabıma göre bir insan bunu yapabiliyorsa o insan aşmıştır.ha ben bunu yapabilirmiyim bu o anki psikolojime göre değişir. kimseyi ben bunları yaparım diyerek sinirlendirmek istemiyorum ama korkumu yenersemde canımı ülkem için verebileceğimi bilmenizi istiyorum. Hepiniz türksünüz, sizde kendinizde bu gücü bulabilirsiniz. ama şu an gazilerin ne halde olduğunu biliyorum ve askerlerin anlattığı bulabildiğim her hikayeyi okuyorum veya dinliyorum. amamcım övünmek değil.uygulamada bu konuda herkes sorun yaşar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 o şehitler eğer ölürken bir amaç bellediyse kendine emnimki o amaç gençliği kendilerine özendirmek değil gençliğin barış içinde büyüyebilceği bir ülke yaratamak için ellerinden geleni yapmaktı o svaş alanında. sen bu yaşında şehit olmayı değil sana özgürlüğünü sağlamk çin hayatlarını feda eden insanlara mnnettarlığını sunanın yollarını düşünmelsin ayrıca savaşta onemli olan ölmek değil öldürmektir.budabi dipnot işte.[signature][hline]bencede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dogu Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 offfffffffff.ne die anlamazsınız. herşeye kötü bir yönümü buluyosunuz.ayrıca 15 yaş dediğime pişman ettiniz beni.sadece şehit olmak gurur verici birşey dedim.öldürmekte askerin yeteneği. ZATEN SABAHTAN BERİ DİYORUM BÖYLE MİLLETİN ÇOCUKLARI OLDUĞUMUZ İÇİN ÇALIŞMALIYIZ,OKUMALIYIZ VE VATANIMI KORUMALIYIZ. (15 yaşında bir insan o kadar ufak sayılmaz.bir çok şeyin farkındayım.ÖSS illetine yaklaşıyorum. Ve bu konulara(tarih,politika ve bu tür şeyler) çok ilgiliyim sürekli araştırma yapıyorum hatta ileride politikacı olmayı bile düşünüyorum(tabii siz şimdi başlarsınız aman bu politikacı olmasım,yok ülke batar...) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dogu Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 offf aceleden hata yaptım yine. vatanımı derken vatanımızı demek istedim ki anladınız heralde.yanlış anlaşılma olmasın die yazıom şu an.somra başlarsınız yok senin vatanın yok benim vatanım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grail Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Sehit olmak olumlerin en guzelidir bir amac icin olursun yurtdasların icin sawasırsın ,, we bu olumun allah katında bile yeri farklıdır ,, arkadasımız sadece olumum keske hastalıktan diil de watanım adına olsa demis ustune nie gidildiini anlayamadım !? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeLDoM Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Askerlik kutsal bişidir arkadaşlar ben askerliğimi Asteğmen yaptım bir sürü gence okumayı yazmayı öğretmeye bilgi vermeye çalıştım gurur duyuyosunuz vede o kadarda hüzünleniosunuz. ama askerlik bittinde elinizde bir sürü anı kalıo hergün düşünüosunuz. ha şehitlik kavramı çok ayrı bi kavram kendi toprağını korurken can vermek öle anılmak bilinmek gurur verir ailene seni takip edenlere ben kıbrısta askerlik yaptım sınıra da gittim rum la karşı karşıa da geldim ( tankçı olduum için) ama askerlii yaparken kesinlikle şehit olursam die bi sorun deil severek savşabileceimi düşünerek gittim çünkü arkamda 30 40 kişilik bölüğümün askerleri benden önce ölmeye hazırdı yani benim önüme atlarlardı bununla çok gurur duymuşumdur. ama şunu söliim Allah herkeze rahat mutlu huzurlu sorunsuz askerlik süresi versin sevdiklerinden ayırmasın , inşallah hepiniz rahat rahat yaparsınız sevgiler..[signature][hline]Etraf Lesh kokuo Sen ne Gonusuon!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 said: dogu, 11 Kasım 2005 20:53 tarihinde demiş ki: acaba vurulan bir asker ölümü beklerken neler hissediyor ve ruhu vücudundan nasıl ayrılıyor? Emin ol trafik kazasında can çekişen birinden farklı hissetmiyordur vurulan biri. Ölünce cennete mi gider bilemem ama ölümün her ütrlüsü kötüdür.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scuba_bertunum Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Savaşta şehit olmak, cidden, nasıl bir duygu acaba? Gerçekten şehit olanların acı çekmediğini duydum.. Keşke ben de şehit olsam. özellikle de ABD'ye karşı olurssa çok iyi olur. çünkü şuan en gerçek düşmanımız ABD.. Neyse artık, Vatan savunması için parmağımdaki alyansa kadar herşeyi veririm, ancak parmağımdaki alyans olmaz, özel bir değeri var. ancak evli olursam, onu da veririm...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 kendini biraz geliştir, ortaçağ'da değiliz, yeni dünyada savaşlar silahlarla yapılmıyor, en basitinden biraz kitap oku, klasikleri oku tolstoy oku, savaş seviyorsan Sun Tze oku Savaş ve Barış oku oku yani belki militarist düşüncelerden kurtulursun said: dogu, 11 Kasım 2005 21:06 tarihinde demiş ki: çoğu zaman milletimi ve askerliği düşünürüm.olmazsa müzik dinlemeyi(özellikle sentenced) ve amy lee yi düşünürüm.sonra galatasaray'ı düşünürüm.ve en sonunda nasıl sınıf geçicemi düşünürüm.şuan iiyi gidiyorum ama lise kascak gibi. aman konuyu değiştirmiim ben.şehit olup ölmek gurur verici bişey ama ölüm kötü bişey.kurtuluş savaşında ölen kadını gördüm içim parçalandı.kadın malzemeleri koyuyo kalkarken vuruluo yavaş yavaş yatıp kendini bırakio.bide telefon eden asker var.binlerce ölü asker var.ırakta işkence çekenler var.falan filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 doğu,15 yaşındaki ibr insan EVET ufak sayılır,bu böyledir,hayır ben cok yaşlı yada gençliğini bitirmiş görmüş becirmiş birimiyim,hayr,yasnlış anlama yaşından dolayı seni küçümsemiyorum,ama bu bir gercek. ayrıca niye kendi yazdıkalrından yapılan alıntılara bu akdar alınıyorsun?yanlış anladığımızı sölyüuorsun,zaten neyi yanlış anladım?neyi anlamam lazım yada? şehitliğin kutsallığınımı?gencecik bir insanın bir amaç uğruna hayatınından vazgecmesi gercektende saygıuayndıran bir şey bende ama benim dediğim ben gidip şehit olucam,şehit olunca herşeyy güllük gülüstanlık olucak,yaşasın şehitlik diyer baığır caırmanın doğru olamdığı,üstüne birde komik olduğu. neden bu kadar sinirkledndi onuda anlamdımpolitikaçı olmasın ükle batar?nwıhahaah nedn cıkardın bu kadar acımasız bir yorum yaplıabilecini vay nbbe. Scuba_bertunum,şehitler niye acı çekmesin?kafandan vurulursan cat diye ölürsü belkde,bilmem,ama eminim vücuduna saplanmış birkaç merminin açtığı delikten dışarı kanın akarken pekte mutlu olmassın. dogu,umarım hayatındaki en büyük derdin öss oalrak kalır.verdiğin en büyük savaşta devletin yetersiz eğitim politikasına karşı olur.[signature][hline]bencede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 konuya ortadan dalıyorum kusura bakmayın ama, hazır olmasam üstümdeki üniformayı taşımam...[signature][hline]Rabbim isterse, sular büklüm büklüm burulur, Sırtına Sakaryanın, Türk tarihi vurulur Sakarya; sâf çocuğu, mâsum Anadolu'nun, Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun! Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya; Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 "şehit olun, cennette hurilerle takılcaksınız..." büyük yalandır. Üstümüzdeki salaklarin verdiği kararlar yüzünden kendi canimizi vermektir bi nevi şehit olmak. Ben ülke için şehit olmak istemem. Eğer bana dokunan birşey olursa, atiyorum savaş sirasinda ailemi mi kaybettim.. O zaman savaşirim kaybedecek birşeyim olmadigi için. Bir kaybim yoksa ailemin güvenliği için başka bir ülkeye giderim. Bir şekilde yaşarim... edit: çok genel olmuş yazdigim. Eğer üstümüzde Atatürk gibi biri olsaydi evet şehit olurdum. Ama huriler için değil. Kisaca şehit olmaya hazir degilim[signature][hline]Meshcharakou -ElitE- [Bu mesaj MeSh tarafından 12 Kasım 2005 10:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 başka bir ülkede hakların çiğnendiğinde arkanda duracak bir türkiye elçiliği bulunmadığı zaman başka bir ülkede rahat yaşayabileceğini zannetmiyorum.[signature][hline]baa baa black sheep, have you any wool? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dogu Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 saeros'un dediklerine katılıyorum. sayın dogmeat saygısızlık yapmış gibi göründüysem özür dilerim ve son cümlen çok doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar