Amonn Mesaj tarihi: Haziran 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2010 http://www.facebook.com/video/video.php?v=101909903161002 Bu normal tokatsa osmanlısının çene kopartıp kafa kırması şaşırtmaz asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 burada atıp tutan bazı adamların 2003 yılında hurafelerle tarih bölümü yazdıklarını görmüş olduk abi mızrakla delinmeyen adamlar var tokatla adam patlatan var tokat nuke var vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Amonn said: http://www.facebook.com/video/video.php?v=101909903161002 Bu normal tokatsa osmanlısının çene kopartıp kafa kırması şaşırtmaz asdf. son osmalı lan bu, bildiin sana bi çarparım bi de yer çarpar demiş ama goduran dinlememiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 osmanlı tokadı benim bildiğim kulağın hemen altına vuruluyor. öyle düz de vurulmuyor dik açıyla, vurduktan sonra el kendine doğru çekiliyor. kafa baya bi dönüyor bu şekilde, kendiniz üzerinde deneyebilirsiniz yavaşça. ayı gibi adamın bu şekilde boyun kırma olasılığı da var gibi geliyor bana. ayrıca epic up'ta gördüğümüz o cam önceden kırılmıştır muhtemelen. eleman elini üstüne koyarak başarıya sahip çıkmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 osmanlı tokadının güncel(90 lı yıllar) versiyonu için.UFC 3 mü 4 mü ne orda Keith Hackney diye bir adamın Emanuel Yarbrough isimli 280 kiloluk sumocuyu yılması gösterilebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Hehe. YEniçeriler mermerleri tokatlaya tokatlaya o elleri hayvan yapmış. Bide o güçle vurdukları kafa ne olur orası belli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Rewendor said: said: sylvanthas, 17 May 2003 00:06 tarihinde demiş ki: azaplar osmanlı ordusundaki ayı gücünde gönüllü fedailerden oluşan piyade asker sınıfı. ellerini mermere vurarak çalışırlardı. bir savaşta en önden yollanıp düşmanı yorma gibi bir amaca hizmet ederlerdi. nadiren hayatta kalırlardı, hayatta kalanlar sağlam ödüllendirilirdi. ayrıca zırh ve silah kullanmadıklarından hızlı hareket ederlerdi, savaşta ilk darbeyi bunlar vururdu. savaş sonrası yerde bunlar tarafından öldürülen kafası, çenesi kopmuş adamlar olurmuş. kaynak: tarih öğretmeni[hline]consume the forsaken Yanlış... Bahsettiğin kişiler Osmanlı Ordusunda "Deliler" olarak adlandırılırdı. Dediğin gibi inanılmaz iri, anormal ve çoğunlukla akli dengesi bozuk kişilerden seçilir, silahsız zırhsız ama tam anlamıyla "kodum mu oturtan" bir tokat stiliyle eğitilirlerdi... Azaplar ise ordunun keşif birliğiydi. Bunlar genelde bir kumandanın önderliğinde ufak taburlar olarak hızlı olmak için hafif zırh ve silahlar taşıyan ve zırhsız atlara binen askerlerdi. Bu askerler genelde düşman ordusunun yerini, durumunu ve gücünü araştırır, eğer yeterince güçsüzse de saldırırlardı. Osmanlı tokadına gelince; dendiği gibi biraz abartılmış da olsa son derece etkili bir yöntemdi. Her yeniçerinin günlük savaş eğitimleri arasında mermere tokatlar atarak elini iyice köreltmek de vardı. Bu eller hiçbirşeyi hissetmezdi, sinirler ölür ve el de sonunda mermer gibi olurdu. Böyle bir tokatın kafatasının parçalanması gibi abartı etkileri olmasa da tramvalara, güçlü beyin sarsıntılarına ve bazen de çatlaklara sebep olduğu bilinmektedir. benim bildiğim şunların 2si de yanlış deliler saldırı savaşında en önde bulunanlar,ayrıca savaş olmadığı zaman sınırlarda yaşayan (kontrol)keşif yapanlar. (delilere fiziki olarak çok güçlüleri seçerlermiş,kat kat hayvan postu giyerlermiş oklar işlemesin diye) azaplar savunma savaşında en önde duranlar(, ayrıca bunların evlenmeleri de yasakmış). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 http://inci.sozlukspot.com/w/sava%C5%9F-%C3%A7%C4%B1kt%C4%B1-k%C4%B1zlar-%C3%B6lmeden/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 forgiver said: http://foto.gazetevatan.com/newpics/news/010620101607586993258.jpg yannnız oha o nası bi el vurmadır. camı gömçürtmüş direk... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 ne cevherler varmış forumda ya zamanında :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Bir askerin hic silah kullanmadan elleriyle savasmasi bana hic mantikli gelmiyor. Bence efsanedir bunlar. Ama Osmanli tokadi diye bir sey vardir, o ayri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 o foto çok iiydi arşivleseydm iiydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
titanguard Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 Bu da o tokatın bir türevi olsa gerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/8/85/Abdulcanbaz.gif hemen akla abdülcanbaz gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 Infeqted said: ayrica bu adamlar sutunlara el ense cekermis, hatta biri dolmabahce sarayini yikiyomus az daha[hline] şu mesajdan sonra tpic sapıtmış. 2003 yılında da troll varmış. ayrıca ne videoyu nede o bahsedilen resmi görebiliyorum. merak ettim :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 Deliler denilen sınıf ordunun en önünde giden ve kimisi sakat, ucube kılıklı artı tamamen dal daşak çıplak savaşan, sağına soluna şişler batırmış ve amacı düşmana daha çok psikolojik zarar vermek olan bir grup diye okumuştum. Vikinglerdeki Berserkerlar gibi bişi yani. Osmanlı tokadı için de Murat Bardakçı yok öyle bişi diyordu. Yenilikçi bir paşa olan Alemdar Mustafa Paşa'nın konağını basıp kendisine saldıran yeniçerilerden ikisine ardarda attığı tokatlarla öldürmesi sonucu ortaya çıkmış bir deyim diyordu, bu daha mantıklı geliyor bana. Alemdar Mustafa Paşa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Murat Bardakçı kim ki, tarihçi değil bir şey değil. Kaynak göstermeksizin söylediği bir laf argüman olarak sunulamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 kaynaksız iş yapmaz murat bardakçı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zerobey Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 küheylan said: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/8/85/Abdulcanbaz.gif hemen akla abdülcanbaz gelir. benim de aklıma abdülcanbaz geldi. ramona nın aşkı hikayesimiydi neydi :) bu savaşlarda en önden giden tokatçılar hikayesi bana abartma geliyor, şimdi şu vardır. sven hassel ın kitaplarında falan da olan bir hadise, 2. dünya savaşında en ön cephelere sürülen "ceza taburları" vardır, genellikle yerleşik düşman pozisyonlarını ortaya çıkarmak için önden gönderilirdi, mayına karşı kullanılan katır reşo gibi birşey yani. neyse efendim, osmanlı zamanında da zindanlardaki azılı suçlulara aynı şeyi yapmışlardır büyük ihtimal. en önde savaşıp, savaştan sağ çıkarsa özgür olacaktır, savaşa gitmezse hapiste çürüycektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bullbird Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 osmanlı tokadı diyince mermer tokatlamak geliyor aklıma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar