Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Osmanlı Tokadı

Mendoza

Öne çıkan mesajlar

history de deil national geo. da bi kere o belgesel sam hıh :P duvara yumruk atma antremanı ellerin güçlenmesi için yapılan bi antreman, aynı şekilde boynu güçlendirmek amacıyla her gün 1 saat boyunca amut pozisyonunda (sokaktaki amut eller üstünde diye geçiyor aslı baş üstündedir.) durma antremanı var. Yumruk atarak mum söndürme de yumruğun hızını arttırma amaçlı diye hatırlıyorum. Mızrak bükme demir bükme olayı ise ki enerjisini odaklama çalışması gösteri değil çalışma gerçekten yani :)[hline]Aegean the Sazan King!!!(given by BabacumMostors)
Sosyal ağlarda paylaş

o dediklerinizin hepsini gördüm, arcane bey duy duy! :)

ege bir başka (iki tane aslında birbirinin devamı) belgesel daha var history channel'da, nat geo'dakini de seyrettim history'dekini de. history'deki sadece shaolin'den bahsetmiyordu, bütün uzakdoğu dövüş sanatlarını anlatıyordu.[hline]Agent Thompson: You!
Agent Smith: Yes, me.
[turns Thompson into another Smith]
Agent Smith: Me... me... me...
Agent Smith Clone: Me too.
Sosyal ağlarda paylaş

ne alaka birşey demem için illahi yapabilmem mi lazım
o zaman dünyadaki şeylerin yüzde doksanı hakkında konuşmamak lazım
aynı mantıkla sen zekanı düşür 3-4 int takıl sonra muties own de derim ben sana :D[hline]Call my name and save me from the dark
Save me from the nothing I've become
Sosyal ağlarda paylaş

kaç kere söyleyeceğim ben kalitesiz fev kullanmam :)

ince dediğin silah bayağı mızrak ve ucu kör filan da değil. boğazlarına dayıyor adamlar göğüs de değil. sen gelmiş yok inceydi yok mithril değildi dersen de böyle cevap verilir ancak.. :)[hline]Agent Thompson: You!
Agent Smith: Yes, me.
[turns Thompson into another Smith]
Agent Smith: Me... me... me...
Agent Smith Clone: Me too.
Sosyal ağlarda paylaş

Silthanas 10 kişinin üzerine cıkıp hoplayıp kıramadıgı Suntayı ben yanlışlıkla ayagım takıldı ve üzerine tökezledim ve tangırt :)

hmm ayagım 45 numara kilomda 100 den fazla şimdi ben oraya yaklaşık 700 kg basınç koydum gibime geliyor

eee antıremanlı bi osmanlı askeri eliyle bayagı koyar bence :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kachack, 20 May 2003 08:15 tarihinde demiş ki:
ben gercekten bu konuyu arastirdim ve eskiden osmanli padisahlari bu osmanli tokadi ile bir okuz weya 2 danayi rahat dewiriolarmis bunu duyduktan sorra ohaaa oldum ama dogru[hline]

haksizliga fuck you
sssTT ses cikarma anla dogruyu

wayy insafsizlay yazik be wurulurmu hayvanciklara :hrr: euh[hline]Chemical, 22 May 2003 23:41 tarihinde demiş ki:
vampirlik içden gelir , sonradan olunmaz

Sosyal ağlarda paylaş

hEPSİNİ OKUMADIM AMA oSMANLI tOKADI YİYEN ADAMIN BİR DAHA İFLAH OLMADIĞINI DUYMUŞTUM. aMA O TOKADI ATMANINDA BİR METODU VAR YANILMIYORSAM YANİ YANAĞA ATILMIYOR :)
Caps açık kalmış pardon.
Şah damarın deriye yakın olduğu boyun kısmına vuruluyor yanılmıyorsam ve ondan sonrası allah kerim. Bayıltmaktan boyun kırmaya kadar bir sürü etkisi olduğuna inanılıyor. Ayrıca gurur kırıcı kısmıda bonus puanı. Savaş bitmiş kazanmışın ama yüzün sol tarafında eşşek kadar 5 parmak izi ile ne kadar kazandık diyebilir ki :)[hline]Kalplerdeki Kaymak

Asli

Sosyal ağlarda paylaş

türk gücüne dair ;

kars bölgesinde osmanlı zamanında bir pehlivan varmış
bu adam cok rahat bogaları falan deviriyormuş kolu 65 cm imiş boyda 2 metre maşallah ne diyim

karakalem bir resmini görmüştüm adamın
bide oglunun fotosunu ogluda ondan farksız

kavası suyu yurdumun insanı[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Osmanlı ansiklopedisinde okumuştum.
Gerçekten Osmanlıda tokatçılar diye bir sınıf varmış. Adamların işleri tüm gün mermere vurmakmış. El bi süre sonra nasır kaplanıyormuş. Yakın savaşta bir elle kılıç tutarken diğer nasır tutmuş ve sinirleri ölmüş elle karşıdakine tokat attıklarında adamların abartısız boyunları kırılıyormuş. Nasıl bir el ve güç artık siz düşünün.
Saygılar...[hline]Sungur - Scout of Hun (LvL 50)
Necrocks - Necromancer of Hun (LvL 44)
Sosyal ağlarda paylaş

benim bildiğim tokat bludgeoning dimaj verir, piercing miymiş yoksa bir danayı delip ötekini deviriyormuş? :lol:[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
yani anlayıcağın bu dizi seni acmaz sam amca hiç izlemeye başlama çünkü bu diziyi izlemek biraz derinlik ister
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zed, 29 May 2003 12:48 tarihinde demiş ki:
said:
...bu osmanli tokadi ile bir okuz weya 2 danayi rahat dewiriolarmis...

bir öküz tamam da, iki dana nasıl oluyo?

ahauehaueh

bazı belgesellerde anlatıyolar şu yılanın zehri 7 fil i devirebiliyo
filan,adam aynı o kalıpta kullannmış ehhe
tokat ın kuvvetini 5000 Newton varsaysak bi öküz 5000N ile bi danada 2500N lik tokatla devrilebiliyo :)
yada domino taşı modeli denenebilir :)[hline]I ma sucka for love.....
Sosyal ağlarda paylaş

Bir eleştirim olacak, sürekli yeniçerilerin adı geçiyor... Oysa yeniçeriler SAVAŞAN BİR BİRLİK DEĞİLDİR. Ordunun ardında padişahı veya savaşa katılan üst düzey komutanları koruyan bir muhafız birliğiydi. Ordudan ayrıydılar. Savaş olmayan zamanlarda ise istanbulda kalırlardı.

Tokat olayını bilmiyorum ama "yeniçeri" tabirini osmanlı ordusuyla karıştırmamak lazımdır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
eskiden osmanli padisahlari bu osmanli tokadi ile bir okuz weya 2 danayi rahat dewiriolarmis bunu duyduktan sorra ohaaa oldum ama dogru[hline]

Hehe düşünsenize;

--Lem aşçıbaşı padişah nirde?
-Öküz şamarlıyo dışarda[hline]What the hell are you looking down here for?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sostizm, 29 May 2003 17:44 tarihinde demiş ki:
Bir eleştirim olacak, sürekli yeniçerilerin adı geçiyor... Oysa yeniçeriler SAVAŞAN BİR BİRLİK DEĞİLDİR. Ordunun ardında padişahı veya savaşa katılan üst düzey komutanları koruyan bir muhafız birliğiydi. Ordudan ayrıydılar. Savaş olmayan zamanlarda ise istanbulda kalırlardı.

Tokat olayını bilmiyorum ama "yeniçeri" tabirini osmanlı ordusuyla karıştırmamak lazımdır.

Kesinlikle yalnis:)
Senin dediklerin yenicerilerin arasindan secilen kapikulu askerleriydi ve onlarin en buyuk ozelligi omurlerinin padisah kadar olmasiydi bu ihaneti onluyordu.
Yeniceriler ise osmanli ocaginda ki en elit birlikti ancak devsirme olduklari icin cogu kesim onlari kucumserdi.
osmanli suvari birligi(sipahiler) ile surekli rekabet halindelerdi evlenmeleri mal mulk sahibi olmalari yasakti savasta en onden yeniceriler gider ve saflari dagitirlardi savasin sonundada herzaman en cok ceset yeniceri ocaginin onunde toplanirdi.
Godfrey Goodwin in the janissaries adli kitap yeterli bildi ve kaniti iceriyor.[hline]
With each kill I grow wiser... with every added wisdom I grow stronger -Artemis Entreri

[Bu mesaj THARKAS tarafından 29 May 2003 19:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm, 29 May 2003 17:44 tarihinde demiş ki:

--------------------------------------------------------------------------------

Kesinlikle yalnis
Senin dediklerin yenicerilerin arasindan secilen kapikulu askerleriydi ve onlarin en buyuk ozelligi omurlerinin padisah kadar olmasiydi bu ihaneti onluyordu.
Yeniceriler ise osmanli ocaginda ki en elit birlikti ancak devsirme olduklari icin cogu kesim onlari kucumserdi.
osmanli suvari birligi(sipahiler) ile surekli rekabet halindelerdi evlenmeleri mal mulk sahibi olmalari yasakti savasta en onden yeniceriler gider ve saflari dagitirlardi savasin sonundada herzaman en cok ceset yeniceri ocaginin onunde toplanirdi.
Godfrey Goodwin in the janissaries adli kitap yeterli bildi ve kaniti iceriyor.

Alıntıyı beceremedim sanırım. Ama cevap vermek istiyorum. Yeniçeri ordusu: evet, hepsi devşirmedir. Evet evlenemezler. Ama Osmanlı ordusu ile karıştırılmamalıdır. ben de çeşitli kitaplarda onlarla ilgili pek çok şey okudum. Mesela "Padişah Anaları" çok tartışılan bir kitap olmakla beraber konu hakkında çok detay verir. Tarih içerisinde defalarca kaldırılmaya çalışılmış olan bir birik sizce Osmanlı'nın savaşçı gücü olabilir mi? Şu meşhur kazan kaldırmalarla yönetime müdahale eden, başıbozuk takımından ibaret bir birlikti. İlk dönemlerinde aktif savaşmış fakat duraklama devrinden itibaren savaşta en geride komuta karargahının önünde saf tutan bir birlik olmuştur. Adını verdiğin kitap ilgimi çekti ama bulabilirsem okumak isterim.
Sosyal ağlarda paylaş

evet sende haklısın ancak senın dedıklerın yavuz donemınden sonra olmaya basladı ancak yeniceriler hep ordunun ana gucu olmaya devam ettıler.
eskıden olsa kaldırılabılırdı cunku sayıları cok degıldı ordunun ıcındekı ufak ama elıt bır bırlıktı ancak sonradan 20yasındakı adamları bıle yenıcerılere almaya basladılar sayuları arttı ve duzen bozuldu polıtık guclerı oldu saray ıcınde durmadan kıralandılar dıger bır degısle sıstem coktu.
Ancak hep savastılar ve hep en onden gıderlerdı.
soyledıgım kıtapta aynı zamanda bır cok padısahın hayatlarınıda anlatılor ve o sırada yenıcerılerın durumunu tabıkı ve son derece egıtıcı bır kıtap
padısahın analarına bugun basladım ama annem pek beyenmemıs pek objektıf deılmıs sanırım.[hline]
With each kill I grow wiser... with every added wisdom I grow stronger -Artemis Entreri
Sosyal ağlarda paylaş

Asla objektif değil...

Kafatasçı bir ırkçılık var. Birilerini aşağılamak için hakaret olarak "MELEZ!" veya "DÖL KOKTEYLİ, NESLİ BELİRSİZ" vs vs kullanan bir yazarı var ama okumanı tavsiye ederim. Epey araştırmış ve alışılmışın dışında kaynak göstererek yazıyor.

Gerçi çok değerli devlet adamlarını, özellikle sadrazamları, sadece soyu farklı diye aşağılaması rahatsız edici.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...