Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

KADIKÖY'e 7 cami

Sergen

Öne çıkan mesajlar

said:
Cafein, 31 Ekim 2005 22:21 tarihinde demiş ki:
6 cami var maşallah ezan okundu mu evde oturulmuyor, 5+1 mübarek.

Abi bu nasıl yorum gece gece güldürdün beni . Birde bunlar organize olamıyorlar birininki bitiyor diğerinin ki başlıyor anlamadım nasıl iş .
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
said:
Cafein, 31 Ekim 2005 22:21 tarihinde demiş ki:
Bahsedilen yerlerin hepsinde de eşşek gibi cami var. Ama Kadıköy hep "cezalı ilçe" olduğu için daha çok çeker bunlardan.

Kadıköy merkezde de yığılma cuma günleri yaşanıyor, o da belirli üç camiye bütün çevrenin gelmesiyle oluşuyor. Yoksa bizim evin 200 metre yarıçapında tam 6 camii var ve cuma namazına bile 25 kişi falan katılıyor 300-500 kişilik bu camilerde. Pekala, 200 metre yarıçapımızda kaç okul var? Sadece 1 tane ilköğretim okulu. Kaç kütüphane? Hiç. Kaç spor sahası, halk eğitim merkezi? Hiç. Araba koyacak otopark dahi yok yollara yığılıyoruz anasını satayım. Ama 6 cami var maşallah ezan okundu mu evde oturulmuyor, 5+1 mübarek.

İstediğinizi düşünün ama her şey camiyle yürümez.

Mükemmel!

(ps: genel uyarı olarak; konuyu dine, akp ye vb kaydırmadan bukadar fazla yapılması gereklimiydi onun yerine okul kütüphane vb yapılamazmı ve bunun gibi konular çerçevesinde tartışalım ve garbage de cok takılanlar mesaj atarken biraz dikkatli olsun, +1 yazarken yanına 20 tane 0 koymanın ne manası var sayfa düzeni de bozuluyor)[signature][hline]*
Sosyal ağlarda paylaş

Cami açıcaklarına okul, tiyatro, işyeri filan açsınlar bari... Yata kalka adam olmaz bu millet

Edit: Ehehe önceki mesaj biraz abartıya kaçtı:D

[signature][hline]SoulCube, 22 Ekim 2005 20:17 tarihinde demiş ki:
İşiyorum öyleyse varım..

[Bu mesaj ShadowFury tarafından 31 Ekim 2005 23:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

göztepe ye camii yapılması için toplanan 250(tam hatırlamıyorum.) imzadan, 202 tanesinin sahibi göztepe de bile oturmuyorken 202 imza ile sen git park a camii yap. yuh.
ist gittikçe nüfusu artan bi yer ileride toplu taşıma araçları bile trafiğe çözüm olamayacakken hertaraf beton olmuşken böyle bi yere camii yaptır.
ilginç değil mi sizce de? madem öyle göztepe halkıda toplasın imza (ki eminin binleri geçer bu sayı. ) camii yapımına karşı çıksınlar.
bu arada saray muhallebicilerinin sahibi Sayın İst Büyük belediye Başkanı Mimar Kadir Topbaş galiba. gereken tepkiyi dolaylıda olsa gösterebilirz :P.
Sosyal ağlarda paylaş

gereksiz atraksiyonlar.
Cami zaten çok çok fazla var, yersiz yere arttırmanın anlamı yok. Türkiye'nin üniversiteye , okula , kütüphaneye ihtiyacı var camiye değil.[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray.
I'm waiting for the final moment you say the words that I can't say...

SAKLI SOKAK | Yiyorsa tıkla!

Sosyal ağlarda paylaş

said:
LordOfBlood, 01 Kasım 2005 00:11 tarihinde demiş ki:
said:
Sergen, 31 Ekim 2005 23:18 tarihinde demiş ki:
milliyet ve sabahta var

O gazetelere zerre kadar değer vermem. İkiside iktidarın yalakalığını yapıyorlar.

aynen çok gereksiz gazeteler Vatan bence en iyisi :)

Bu arada iktidarin yalakalığını yapıyor olsalar camii yapılıyor hobe oba diye yazmazlar.Şonuçta camiileri iktidar yaptırıyor resmen... En azından onların adamı[signature][hline]Xanator Wegauge
Master Rifleman-Master Combat Medic
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

şimdiye kadar hep darbeye karşı çıktım ama artık birilerinin "DUR!" demesi gerektiğine inanıyorum.

penth demişti iran rejimi 1 gecede değişti diye.. işte bizdede zamana yayılıyor.. ve bu açıkca görülüyor.. bi gün kalktığımızdan şeriat görücez

fazlasıyla ileri gittiler ama koyun milletiz abi. bu kadarız yani. hep birileri yapsın gideriz ederiz yaparız vs..
ülkede serbestçe eylem dahi yapılamıyor ki.. daha doğrusu yapan yok... yapan da var potansiyel vardır belki ama onları organize edecek birileri yok[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya.
Msn:[/b][email protected]
Gmail:[/b][email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

valla yakinda ericez he,ermis bi ulke olarak kalicaz
ne bu lan,iyi valla etrafimiz camilerle cevrildi,hepsi birden ezan okumaya baslasa of:D sesi düsünün

harbi okul yapsinlar yol yapsinlar ,ihtiyac olandan fazlasi cok gereksiz.[signature][hline]hani ben yetimim ya,hani ben öksüzüm ya
Sosyal ağlarda paylaş

(alınıtı)
cami yaptirmasinlar okul yaptirsinlar mantigi ile elestirilmis bir veridir.

elestiriye kesinlikle katiliyorum.

isin bir devlet eliyle cami yapilmasi bir de vatandasin bagislariyla cami yapilmasi gibi iki boyutu var. ayirmak ve önce isin özel tesebbüs boyutunu irdelemek istiyorum.

vatandaslari cami yerine okul yaptirmaya tesvik etme esprisi türkiye'de uygulanmis ve basarili da olmustur, örnekleri vardir. ama bunlari söylemek, birakin söylemeyi uygulamak, cami yapimina, cami imamina lojman yapimina, filanca balon yesil holdingin patronlarina verilecek paralarla okul yapimina önayak olmak da suçtur sizin nazarinizda.

nasil mi? parasi olan ve bu parasini cami yaptirmak için harcamak isteyen adam, yapacagi bu hayir harcamasi ile allah'in rizasini kazanmayi hedeflemektedir. "aman böyle allah rizasi mi kazanilir", "allah var mi ki rizasini kazanacaksin" diyenleri müsade ederseniz pas geçiyorum (etmeseniz de geçiyorum). burada bir baraj sorusu karsimiza dikilmektedir, "bu adami cami yerine okul yaptirmaya nasil ikna edecegiz?" kolaylik olsun diye soru çoktan seçmeli hale dönüstürülmüstür.

a) amca sen o parayla okul yaptir, evrim teorisi çocuklara bilimsel bir gerçekmis gibi ögretilsin orda, böyle bilimin isigiyla aydinlatilmis materyalist bir nesil gelsin, aydinlansin yarinlarimiz.

b) simdi amca sen okulu yaptiriyosun tamam mi? sonra senin torunlar gidiyo buraya, sümeyra mesela, kaynasiyolar erkek arkadaslariyla, sosyallesiyolar filan. bedenleriyle ve dogalariyla barisik bir hayat bekliyor onlari, anliyosun di mi amca?

c) yaptiracaksin lan okul. yaptirmayacaksin cami. amca mamca demisler simartmislar seni. almiyim ayaamin altina.

d) amca okul yaptir sen. burda hem dinini bilen, kendi degerlerimize yabanci olmayan hem de çagdas bilimleri ögrenmis bir nesil yetistirelim, bu çocuklar dini bizden daha dogru anlasinlar, yasasinlar ve temsil etsinler, sen de onlarin isledigi hayirlardan ve sevaplerdan istifade et.

maksadiniz gerçekten camiye harcanan paranin okula harcanmasi ise, tek çikar yolunuz (d) sikkidir. baska hiçbir ihtimal, amcamizi o camiyi yapmaktan, yaptirmaktan alikoyamaz. korkutamazsiniz, adam zaten ömrünün sonuna gelmistir, ikna edemezsiniz, zira sizin önerdiklerinizden zaten nefret etmektedir.

ama ortaya çikacak neticenin de sizi memnun edecegi söylenemez. zaten hal-i hazirda ortaya çikmisi var, memnun etmemistir. zira, amca parasini vermeden önce "e evlat, tamam parayi vereyim sana ama, etrafta bir sürü okul var, ne dogru dürüst bir egitim ne de ögretimi var (yani benim istedigim degerleri kazandirmadiklari gibi çocuga bilimsel açidan da hiçbirsey vermiyorlar) böyle bir is için neden parami sokaga atayim?" diye soracaktir size. buna karsilik, mevcut olandan farkli, amcanin taleplerine cevap verecek bir sistem önermeniz lazim.

hasili, ne amcanin istedigi sistem içinde mezun olacak çocuklar sizi tatmin edecektir, ne de amca size o parayi verecektir. etmemistir, vermemistir.

devlet cami yaptiriyormus, yaptirmasin diyorsunuz bir de. katiliyorum. cami yerine okul yaptirsinlar. veya bu kadar basit söylemeyelim, dört duvardan ibaret okul yapacaklarina egitim sistemini iyilestirsinler. güzel olur.

harbiden katiliyorum bak[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

Forgiver, zaten hayır için camii yaptırana kimsenin bir şey dediği yok, o konuda sana hak veriyorum.

Ama son zamanlarda yapılanlar devletin "vatandaş bunu istiyor" diye yaptırdığı/yaptırmak istediği camiler. Bizim oradaki tek ilköğretim okulunda sıralara 5erli oturuyor çocuklar. Oysa cuma namazında 300 kişilik camide saf tutanların sayısı 25 ancak var, normal zamanlarda oranın gediklisi 5 amcadan başka uğrayan da yok. Cami direk yolumun üzerinde olduğundan görmek ve anlamak çok kolay. Aynı zamanda dediğim gibi ne kütüphane, ne otopark, ne halk eğitim merkezi, ne de böyle sosyal açıdan yararlı başka bir yapı var. Olan tek çocuk parkının kopan salıncakları bile değişmedi. Mevcut camiler zaten arz fazlası yaratırken devletimin kalkıp hala "cami yapacağız" diye tutturması da açıkça beni üzüyor. Sonra "imam yetiştiremiyoruz" diyorlar, imamlar boş camilerde takılıyor, yakında "bankamatik imam" diye bir kavram çıkarsa şaşırmayacağım açıkçası.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

bizim oturduğum evin 200m çapında da enaz 5-6 cami var
normal zamanlarda dolmuyor ama cuma, bayram namazları ve kandillerde de sığılmıyor

bu mantıkla bakcaksan stadyumlarda kapansın 2 haftada bir doluyorlar

cami vs okul tartışmasının saçmalığını göstermek içindi o yazı
ikisininde yeri ayrıdır ikisinin olması gerekir
birini birine tercih etmenin anlamı yoktur

yanlız camiye gelen insan sayısı sadece okul çağındaki çocuklardan oluşmadığı için doğal olarak daha fazladır
yani cami sayısı>okul sayısı olması normaldir

bir de okulla cami yaptırmak bürokrasi açısından büyük farklar var, okul için gerekli olan presedür ve insan kaynakları olayı çokda önem taşır

mesala doğuda devletin yaptırdığı okullarda öğretmen sıkıntısı çekiliyor, gitmek isteyen öğretmenler oradan gelen öğretmen adayları ile sınırlı kalıyor
veya birisi okul yaptıracaksa bin türlü gereği var, onlarla uğraşması lazım
cami gibi yaptırılması kolay deil,
yani burdan kastım cami olayı 1x zorsa okul 75x zor

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Kurumsal/BelediyeMeclisi/MeclisKararlari/
bir de 7. cami konusunda ne gazetlerde ne de resmi yerlerde bir habere rastlamadım.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hayır için cami yaptırana da birşey diyorum aslında, ama forgiver'ın alıntısının mantığı doğru. Sonuçta orada örnek verilen amcayı okul yaptırmaya ikna edemem, çünkü zaten adam temelde karşı bilimselliğe, modernliğe. Bu durumda ancak gereksiz yere camii yaptırmasına izin vermeyebilirim, ki bence yapılmalıdır ama kısıtlama diye ayağa kalkar o zaman memleket. Hükümetle doğrudan alakası yok bunun, her zaman böyleydi sonuçta. Seneler önce Ankara Kızılcahamam da,
35.000 nüfus için sahip olduğu tek ana cadde üzerinde 6 tane camii vardı, ancak bir tek ilkokul için yer kalmıştı.

Hükümetle doğrudan alakası olan kısım ise cafein'in dediği gibi devlet eliyle okul yerine camii yapılması. Okul yapılması tabii ki tek başına çözüm değil kadrosu olmadıktan sonra, o ayrı ama mevcut okulların sisteminin düzeltilmesi, kalitesinin arttırılmasına çalışılması yerine her yere camii yapılması mantıklı değil haliyle. Hükümetin diğerlerinden farkı bunu tabanını elde tutmak için yapmak zorunda olması, oysa diğerleri bunu daha dengeli bir biçimde, ek oy kazanmak için yapıyorlardı sadece. Amaç temelde aynı olsa da, sonuç epeyce farklılık gösteriyor yani haliyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...