Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nereye Gidiyor Bu Yaşlılar? Yeter Otobüste Yer Vermiyorumm!! kARDESIM Yyaff!!!

PiNg

Öne çıkan mesajlar

said:
powerON, 25 Ekim 2005 23:43 tarihinde demiş ki:
abi bnm ne dedem ne ananem binmio yane bukadar çok gezmiolar bu gezenyaşlılar kim ??? kim bunnar yaa ?!?!?!

ya TÜM yaşlılar gezmeye mi gitmek zorunda bu insanlar emekli maaşı alıyor arkadaşlar, hastaneye gidiyor arkadaşlar, çocuklarını ziyarete gidiyor arkadaşlar, onlar çok hassas arkadaşlar, hepsini gezgin eğlencesine gibi yorumlamayın arkadaşlar, biraz Saygılı İNSAN olmayı deneyin arkadaşlar[signature][hline]Fistan, 24 Eylül 2005 16:09 tarihinde demiş ki:
peki o zmn tüm hayvanları yavşaklaştıralım hiç vahşi hayvan kalmasın

Storm UO - Seer Pru

[Bu mesaj PrudenT tarafından 25 Ekim 2005 23:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 25 Ekim 2005 23:45 tarihinde demiş ki:
eh way, insanlar bi yerden bi yere gitmesinler mi senin otobüse bindiğin saatte? aceleleri olamaz mı?bi işleri olamaz mı?napsınlar yani?

sen bi yaşlan hele, siyatik ağrıları, kas ağrıları, kemik zayıflaması başlasın, bin aynı otobüse, bakalım rica ediyo musun gençlerden..

ya anlamıyosunuz ya anlamak istemiyosunuz!bende cok yer verdim gercekten ihtiyacı oldugu dusundugum kisilere size yer vermeyin falan demiyorum..

benim dedigim madem ayakta duramıyosun niye otobus tıkıs tıkısken biniyosun isin varsa sabah hallet sabah istemedigin kadar bos yer oluyo otobus te..ama sen 5 te biniyosan bazı seyleri de goz onune alman gerekiyo..

benim kas agrım olsa 80 yasında olsam hastaneye gitmem gerekiyosa sabahtan giderim isimi hallederim..yani aklıma sole bi ornek geldi bi kisi yuzme bilmiyo yuzme bilmedigi halde havuza atladı imdat imdat diye yardım istiyo bu adama sormazlar mı madem yuzme bilmiyosun niye atladın havuza?olay budur bunun bence insanlıkla alakası yok..

3 yıldur okul zamanı suresince otobus kullandım ve bu tecrubeyle soyluyorum burda beni ayıplayanların kacı her gun otobus e biniyo birini ayıpladıktan sora kendi tecrubelerinizi yazında tartısma ortamı olsun..
Sosyal ağlarda paylaş

tam 4 senedir okula otobüsle gidip-dönüyorum, hep de acaip kalabalık olur, ama bir kere bile yer vermemezlik yapmadım. ayrıca siz okulda ne yapıyorsunuz abi bu kadar yoruluyorsunuz ayakta duramayacak kadar? stadyumda maç mı yapıosunuz? işte bunların hepsi yer vermemek için bir BAHANE, hepsi de PALAVRA[signature][hline]Fistan, 24 Eylül 2005 16:09 tarihinde demiş ki:
peki o zmn tüm hayvanları yavşaklaştıralım hiç vahşi hayvan kalmasın

Storm UO - Seer Pru
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Way, 25 Ekim 2005 22:57 tarihinde demiş ki:
yanlıs yerde yanlıs ornek veriyosun birinin otobus un en dolu zamanında binip onca kisi ayakta beklerken biri gelir karsında off layıp puff larsa bu onun ayıbı benim ayıbım degil..

ve burda kimse kimsenin ahlakı konusunda yorum yapamaz!bi kere sen kimsin de yazıkmıs cartmıs curtmus diyosun?evet bende yaslanacam allah kısmet ederse..ama benim zamanımda ben otobus un en dolu zamanında binip yer istemeyecek kadar ahlaklı olacam..

Ben hiçbi yerde hiçbi şekilde yanlış örnek vermedim. Yaşlı bir insanı bırak otobüsü en azından bir ekmek almak için gittiğin markette bile sıra vermelisin onun yaşına saygı göstermelisin ona en azından bir Türk bir Müslüman olarak örf ve adetlerin gereği saygılı olmalısın. He tabi herkesin böyle olması diye bişey yok. Bırak yaşlı birini normalde bir bayana bile yer verilmesi gerektiğini öğrendim ben (yaşı ne olursa olsun)annemden babamdan.

Biraz düşünceli olun bu kadar benliğinizden uzaklaşmayın burada tartıştığımız şey bile çok saçma. Bunun Türkiye'de belli bir kuralı bile var belediye otobüslerinde yazar Yaşlılara ve Hamile bayanlara lütfen yer verin diye. Bu Türkiye'de bir kuraldır bir örf , adettir. Bunun tartışması bile olmaz.

60 , 70 yaşında birinin offlayıp pufflamasından şikayet etmen bile senin kusura bakma ama gerçekten zorla söylettin bunu ne kadar terbiye aldığını gösterir. Sen yer vermediğin zaman o an o otobüsün içinde bulunanlarda aynen benim düşündüklerimi düşünürler senin hakkında emin ol.

Karşındaki insan belki zoraki belkide duygu sömürüsü yaparak senden yer istiyor olabilir. Bu onun en doğal hakkı yaşına hürmet edilmesini ister. Bende olsam bende isterim 80 yaşına gelipte 20 yaşındaki cocuktan söylerek yer istemeye şahsen bende utanırım tabi bi şekilde sana ima edicek. Ama tabi karşısındaki insan olacakki anlayabilsin karşısındaki insanın yardıma muhtac olduğunu.

Neyse bence bu konuyu tartışmak bile yersiz.Biraz Wendigo'nunda dediği gibi onlara once dini kitaplari, yazili olmayan orfleri ve adetleri ogrenmelerini, okumalarini oneriyorum.[signature][hline]Kasksız girme inşaata canın yanar. Kondomsuz girme ilişkiye hayatın kayar!
Paticik Abazalar Birliği Başkanı
Sosyal ağlarda paylaş

yani yuh demekten alamadım kendimi geçerken şuradan.
öküz müsünüz?
yani ne mantıktır.
ha bazı ihtiyarlar çok ters falan oluyolar. mesela sırf kıllık olsun diye yaptıkları şeyler var. ama bu onlardan biri değil. ne yaparsa yapsın sonuçta yaşlıların ihtiyacı daha fazla bu bi net gerçek. insanlık bunu gerektirir, yoksa wenin dediği gibi 50 yi geçenleri toplayıp adanın birine postalayalım. niye dolu otobüse biniyorlar ne demek lan ? otobüs boştu da binmediler mi. e gidecekleri yere de bi şekilde gidecekler ki toplu taşıma gençler için değil öncelikle daha bi ihtiyacı olanlar için vardır. e binmesin onlar da dersen sen ben de e sen de yürü o zaman ne biniosun derim.bu sözlerim geneldir, kim alınırsa ona. alınanlara ayrıca b@b demek istiyorum burdan.
ps: wen, bi laf var hani dinime küfreden... diye.hehehe. sonuna kadar haklı olmanla beraber,nerede kullanacam bu sözü diye 40 yıl uğraşsam böyle fırsat geçmez :p [signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.
Sosyal ağlarda paylaş

isin komigi herkes birden turk musmanlıgı her sekilde uygulayan orf ve adetlerne bagımlı kisiler kesildi basımıza..

sole bisi deneyin..

okula gidin sabahın korunde derslerinize girin tahtaya yazılan notları defterinize yazın..ders bittiren hobarey diye duraga gidin beklemeye baslayın beklerken insallah oturacak yer bulurum diye dua edin cunku ayakta duracak haliniz kalmamıstır..

boyunuz 2 metre kilonuz 85-90 arası elinizde ortalama 2 kg kitap defter olsun..sansa bala yer bulun oturun bi durak sonra biri binsin yer istesin hadi ya?!?iyi ben ahlaklıyım karsımdaki nasıl biri?10 larca kez yer verdim bir kisi de kitaplarını tasıyayım demedi?bu mu ahlak?bana anlatmayın yasamadan bilinmez bole olaylar..

demeye calıstıgım yaslıysan yaslıgını bileceksin yukarda ornek verdim bi daha yazmayayım isteyen bakar..yaslıysan otobus un bos olacagı zamana denk getireceksin isini.. bu kadar basit..

bende yaslanıcam insallah ilerde otobus le isim olursa yer istemem kesinlikle yer verilirse de tsk ederim otururum..

sizinle tartısmayı gereksiz buluyorum bilmediginiz anlamadıgınız konularda yorum yapıyosunuz cunku..
Sosyal ağlarda paylaş

way way way way demek istiyorum sana.
sen bilmediğin konulara bık bık etme bence.
2 metreye yakınım we 90 kiloyum. 3-4 kilo çantamla allahın her günü sabahtan akşama ders yapıp otobüsle dönüyorum. ihtiyacı olan 1 yaşlıya bile gülümsemeden yerimi vermedim. hiç de bi sıkıntı yaratmadı. öküz değilim çünkü.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
Sosyal ağlarda paylaş

ha sana bişi dediğimden değil. öyle yapmasam öküz gibi hissederim kendimi ondan öyle diyorum. herkesin vicdanı kendine tabi. etik ahlak vs. de bunu fiziksel boyutlara indirip sonra da sizin tecrübeniz yok susun demek de ayrı bir enteresanmış.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
Sosyal ağlarda paylaş

Okulda herhalde artık taş taşıtıolar. Bizim zamanımızda ben evden okula yaklaşık 4 Km vardı yol yürüyerek gider gelirdik zevkine arkadaşlarla. Ama hiçte yorulduğumu hatırlamıyorum. Zaman değişti demekki.

Bu arada haklısın bilmediğimiz konularda yorum yapıyoruz. Biz nerden bilcez otobüse binmeyi. Hayatımızda otobüs mü gördükte binecez. Nerden bilcez bütün yaşlıların gerçekte birer düzenbaz olduklarını. Kusura bakma.[signature][hline]Kasksız girme inşaata canın yanar. Kondomsuz girme ilişkiye hayatın kayar!
Sosyal ağlarda paylaş

20dk gidiyo olsaydım söylemezdim tabi. 3 saat yol gidiyorum günde gidiş geliş evet. 2 şer saat gitseydim de değiştirmezdi. 4 saat de. o kadar saat benim yerime o yaşlı kimse duruyor olsa ayakta çok daha fazla zarar görür.
nitekim 2 m yim şöyleyim böyleyim diye övünmektense fiziksel gücümü o noktada kanıtlıyorum ben.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
Sosyal ağlarda paylaş

bi de okuz lafını sil aradan istersen hakaret boyutuna getirme olayı..tamam benden cok guclusun beni bi yumrukta yere serersin heralde k3nk plz : / ben duramıyorum sen duruyosun onemli olan bu degilbi insan yaslıysa yaslıgını bilecek isi varsa kalkar erkenden halleder ?saat 5 te 6 da isi ne dısarda ?bi de mantıklı salla birazcık 3 saat ayakta duruyomus peh yani sabahları dolu olan otobus gormedim ben su ana kadar..madem mantıklı sallayarak benim gorusumu curutmek istiyosun kendinde inan yazdıklarına..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Way, 26 Ekim 2005 00:45 tarihinde demiş ki:
onemli olan bu degil bi insan yaslıysa yaslıgını bilecek isi varsa kalkar erkenden halleder ?

Helal olsun senin büyüklerine nasıl saygı gösterdiğini bu kelimeyle daha iyi anlamış olduk. Bu söylediklerini acaba annene babana dedene gösterebilirmisin cidden merak ediyorum.[signature][hline]Kasksız girme inşaata canın yanar. Kondomsuz girme ilişkiye hayatın kayar!

[Bu mesaj Davion tarafından 26 Ekim 2005 00:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ben 3 saat ayakta duruyorum demedim ki ?
günde 3 saat yol gidiyorum dedim. nitekim sabahları da ayakta gidiyorum o ayrı. beşiktaş 8.30 da cıvıl cıvıl oluyor gayet.
ayrıca alınacağını tahmin edip o "öküz" lafını kendi vicdanımla olan bir çekişme olduğunu anlattım peşisırasında.
ordan tutamadım burdan yakalayım bari mi diyosun nedir. görüşlerimizi etkileyemiyoruz madem boşuna gerek yok tartışmamıza.çekiliyorum ben.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
Sosyal ağlarda paylaş

boşuna kasmayın way hariç hiçbiriniz otobüse binmediniz bilip bilmeden konuşuyorsunuz cık cık :D way okuman yok mu kaç kişi yaptı bana örnek verin diyip duryorsun elli defa söledim 7 sene boyunca okula dolmuş ve otobüslerle gidip geldim ihtiyacı olan bir kişiye bile yer vermemezlik yapmadım.sen napıyosun allah aşkına okulda bi söyle be.sizin okulda taş mı taşıtıyorlar?herkes okula gidiyor herkes otobüse biniyor tek sen değilsin.demin de bir arkadaş sabah binmesinler dedi şimdi de sen akşam binmesinler diyosun ne zaman binecek bu insanalr otobüse?adamın işi var otobüs dolu diye binmesin tabi.gitmesin adam maaşını çekmeye,gitmesin hastaneye ölsün gitsin.zaten gelmiş 70 yaşına ne işi var di mi?bahane aramaya geldi mi iş üstüne yok.okula gidiomuş,2 kiloluk kitap taşıyomuş.o adamın en yaptığını biliyormusun?senin bu yaşta 30 dk ayakta kalman sana yorgunluk getirmez.ama yaşlı bir insanı süründürür.sen hala anlamamakta diren bahaneler uydur,aklınca vicdanını rahatlat.okuldan geldiğinde arkadaşın hadi basket oynayalım diye çağırsa cıkarsın ama :) işine gelince yorgunluk.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Davion, 26 Ekim 2005 00:48 tarihinde demiş ki:
said:
onemli olan bu degil bi insan yaslıysa yaslıgını bilecek isi varsa kalkar erkenden halleder ?
oha be abi sana ne istedigi zaman kalkar adam sen ona insanlık yapıp yer vermelisin bence ben veririm...[signature][hline]...Lütfen Post Kasmayalım Kasanıda Uyaralım...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LucifeL, 26 Ekim 2005 00:58 tarihinde demiş ki:
said:
Davion, 26 Ekim 2005 00:48 tarihinde demiş ki:
said:
onemli olan bu degil bi insan yaslıysa yaslıgını bilecek isi varsa kalkar erkenden halleder ?[/quoteoha be abi sana ne istedigi zaman kalkar adam sen ona insanlık yapıp yer vermelisin bence ben veririm...
[signature][hline]...Lütfen Post Kasmayalım Kasanıda Uyaralım...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Jedi, 26 Ekim 2005 00:55 tarihinde demiş ki:
Burda hepimiz genciz. Eğer otobüste her nereye gidiyorsanız gidin yaşlı insan ve özürlülere, hamile bayanlara vs. yer vermiyorsanız allah belanızı versin.

+1

e tamam daha fazla bişi sölemeyin.[signature][hline]You run, never stop, got to win, got to run till you drop
Zopik, 20 Ekim 2005 01:39 tarihinde demiş ki:
Gamze Özçelik vidyosu ile tatminkâr dakikalar dilerim sana.
Sosyal ağlarda paylaş

böyle emr-i vaki olması benim de hoşuma gitmez,hem de nefret ederim.

ama nezaket gereği senin zaten o homurdanana kadar yerini vermen gerekir.

gerçi geçmişte kaldı bütün bü beyefendilikler,kibarlıklar.
kızım sana diyorum,gelinim sen anla.[signature][hline]valandil ownz j0o!
çapkınım hovardayım,24 ayardayım.
WoW - Kelvin /Magtheridon , Xrzug[Dusk L33t] /TM
Sosyal ağlarda paylaş

Nezaketten öte o kişilerin oturmaya gençlerden çok ihtiyacı var. Yani sen bütün gün ayakta dursan dahi o yaşlıların kısacık bir yürüyüşü kadar yorulmazsın. O yailıların çoğu zaten günde 1 bilemedin 2 saat maximum gezebilecek durumda oluyorlar.
Ama zaman öyle birşeyki hepimiz o yaşlara gelicez işallah ve o durumda iken umarım yer vermem pis yaşlıya diyen arkadaşlara kimse yer vermez de bugün dedikleri ama o gün hatırlamayacakları bu lafların cezasını ayakları bilekleri bacakları çeker.

[Bu mesaj Absolut tarafından 26 Ekim 2005 13:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Beşiktaş , Kartal hattı için diyorum . Hangi yaşlı böyle alakasız 2 ilçeden diğerine emekli maaşı yada hayati önemli işini yapmak için mi gider . Yada bu kadar fazla mı bu hayati önemli işler .Resmen gezmek için gidiyorlar.Bir de ebus olmadan önce 2 bilet verdiğimiz bu otobüslerde mavi kartlı çakallar 1 durak öteye gitmek için binerlerdi.Otobüs 200 kişi falan bir sonraki durak 50 kişi kalıyo 50 metre yeri yürümemek için.Pardon ama resmen mutlu oluyorum yaşlının biri o otobüse mavi kartıyla binmeye çalışınca çıkan o dııt dııt seslerinden.Olayı duygu sömürüsüne çeviriyorsunuz sizde yaşlancaksınız falan diye ama gerçekten oturmaya ihtiyaçı olan belli oluyor ona da yer veriyor zaten gençlik merak etmeyin, ama diğerleri resmen çakal , adam gibi adamlar da kendini belli ediyor yaşlı da olsa insan gibi davranıyor başında beklemiyor rahatsız etmiyor seni . Sonuçta yer vermek senin yaptığın bir incelik senin zorunluluğun değil bu .
Sosyal ağlarda paylaş

ya nereye giderse gitsin ister gezmeye gitsin ister hastahaneye?gezmeyecek mi bu insanlar tüm gün evde mi oturacakalar.mahkum mu bu insanlar dışarı çıkamıyor.hala 50 için diyorsun anlamakta zorluk mu çekiyorsunuz senin 50 metre dediğin onlara 5 km gibi geliyor.80 yaşında anneannem tuvalete gidip gelince nefes nefese kalıyor diyorum anlamıyormusunuz?muhtaca da yer vermiyolar çok gördüm yer vermeyeni.sonra da bahane uydurup vicdanalrını rahatlatıyorlar.anneannemin bi lafı vardı gençken yaşlanacağın aklına gelmez diye.aklınıza gelmiyor demek ki o yaşa geleceğiniz.sen gün boyu istediğini yap onlar kadar yorulamazsın.otobüste yorgunum diye kalkmazlar arkadaşları basket maçına çağırır koşa koşa giderler.yaptığınız kendi uydurduğunuz bahanelerler kendinizi kandırıp vicdanınızı rahatlatmak başka bir şey de değil.absonun da dediği gibi ilerde akılsız başların cezasını ayaklar çekecek.[signature][hline]RareBee
Sosyal ağlarda paylaş

O 50-200 kişi olayını yaşlılar için demedim . Birincisi sanki gençler büyük suç işlemiş gibi konuşman yanlış ortada bir suç varsa devletindir ayakta yolcu taşımak ne demektir , umarım ki biz yaşlanınca böyle bir şey kalmaz. Ayrıca arkadaşlarımdan biliyorum 1-2 saatlik bir otobüs yolculugunda kısa olanlar hadi neysede uzun boylu bir insan ayakta gerçekten dayanamıyor .Öldür beni otobüse bindirme diyorlardı ordan biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...