Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nereye Gidiyor Bu Yaşlılar? Yeter Otobüste Yer Vermiyorumm!! kARDESIM Yyaff!!!

PiNg

Öne çıkan mesajlar

said:
Mavi, 25 Ekim 2005 17:27 tarihinde demiş ki:
12-13 yaşındaki çocuğun açtığı konudan hayır mı gelir.
/ diğer genç arkadaşlar üzerlerine alıp zıplamasın.

Yaşlıların nereye gittiklerinden sanane.
fizana gidiyorlar farzet.
senin görevin yardıma muhtaç birine yardım etmek ve yer vermek.

ah ah aile büyüğün olsaydım ve bu konuyu okumuş olsaydım vermiştim beline kalayı.

+1[signature][hline]Fistan, 24 Eylül 2005 16:09 tarihinde demiş ki:
peki o zmn tüm hayvanları yavşaklaştıralım hiç vahşi hayvan kalmasın

Storm UO - Seer Pru
Sosyal ağlarda paylaş

birgün tüm günümü koşuşturarak geçirmiştim 3 saatlik uykuyla, otobüse bindim gözlerim kayıyor.. arkadamda oturan yaşlının arkadaşı bindi gel otur filan dedi. o da "yahu sen neden kalkıyosun bak burda genç var, hadi evladım yer ver bakiyim" demezmi. ben zaten gözlerimi zor açıyorum dünyam döndü o vakit. adam muhabbet edebilmek için kaldırdı beni ayakta resmen geberdim, kusma noktasına geldim yorgunluktan. adama beddualarım gecikmedi.

mümkün olduğunca yer veririm ama çoğu zaman bir yaşlıdan daha çok yorulduğuma eminim. o zaman tam bir işkence, içimden gelmiyor açıkçası. ama iyiysem yer veririm.[signature][hline] harvester
Be gone, you foul enchantress of decay!
My thoughts and words will come to right
In my chamber where chaos conveys
Kneel down to my desire

lylidn...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
PiNg, 24 Ekim 2005 14:37 tarihinde demiş ki:
nerde bu devlet nerde bu insanlar yaa
nereye gidiyo kardesim bu yaslılar
YA ben binmiyorum abi bi otobüs fullsa Ama geliyor 90 yaşında Utanmadan Biniyor Otobüse full herkes ayakta Gelip BAŞINA DİKİLİYOR . Yer vermessen Homurdanıyor. Ulan Sen kimsin ki o otobüse binmisin abi!!;?!? get yaa
her gün otobüste yer vermekten gına geldi yeteerr!! 90
bugun basladım yer wermemeye ulam vermiyorum Yeteeeeeeeeeeeeeeeer

yasında 80 yasında nineler size sesleniyorum"

Binmeyin Belediye Otobüsüne
Almayın Mazlumun Ahını
bence biraz yalnıs dusunuon onlarda insan onlarda bi yerden bir yere gidio ben ayaklarımın kopucagını bilsem genede yer veririm ama dusuncenede saygı duyuyorum orası ayrı...[signature][hline]...Lütfen Post Kasmayalım Kasanıda Uyaralım...
Sosyal ağlarda paylaş

bu genç yaşımızda bir yaşlıdan daha çok yorulmak mümkün değil arkadaşlar, benim babannem 3 merdiven basamağında bir dinlenmek zorunda. yıllar geçtikçe vücut çürüyo, eskisi gibi taşıyamıyo bacaklar vücudu. şehirlerarası yolculuk etmiyosunuz ya, yer verin nolcak..

ancak tabii şu var, yer verdiğiniz kişi de saygı çerçevesi içinde teşekkür edecek. o zaman hiç sorun olmuyo ayakta gitmek. ama başınızda dikilip sanki ona yer verme mecburiyetindeymişsiniz gibi davrananlar, surat asanlar, oflayıp puflayanlar da oluyo, ki bunlar zaten orta yaşlı oluyo ben de inadına yer vermeyebiliyorum.
[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

[Bu mesaj sir tarafından 25 Ekim 2005 20:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben anlamıyorum.

konu biraz değişebilir fakat ana dusunce aynı. Sokakta 80 yaşında buruşmuş ayakta zor yuruyebilen hatta desteksiz deyneksiz yürüyemeyen hatta oksijen alamayan ama sokakta yürürken yüzüne makyaj yapmış süslenmiş püslenmiş otobuse binmek için 20 insan gücüne ihtiyac duyan teyzelerden hiç hoşlanmıyorum. Ne süsleniyorsunki sen. İnsanları rahatsız etmekten baska hiçbirsey yapmıyorsun. Hem bu senın için de zararlı bir eylem. Otobus olmaz. Tabi bunu zorluk ceken yaslılar için soyluyorum. İstisnalar mevcuttur.[signature][hline] Istanbul Fotograf ve Sinema Amatorler Dernegi-Magnum Photos[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

topic i acan arkadasın anlatması yanlıs insan haklıyken haksız duruma dusuyormus gibi oluyor..

ee biz mal mıyız hep anlayıslı biz mi olacaz? o yaslı insan bence biraz anlayalıslı olsa bole bi istekte bulunmaz zaten?sanki cok saglıklıyız 10 saat ayakta durabiliriz onlar hic ayakta duramaz gibi bi mantık var sizde galba?siz 5 saat dersten sonra 30 dk otobus bekleyip 2 sonra elinizde kitaplarla 2 saat ayakta durun hadi 1 gun dayandınız 2 gun dayandınız 3 de cort larsınız ya baygınlık gecirirsiniz ya da saglıgınızdan olursunuz..yer verirsin yavrum kitapların cok agır galba ver ben tasıyayım bile demezler..

biraz mantık yani 20 yasında adam demek hic yorulmaz diye bisi yok ki?eminim ben o insanlardan daha cok yoruluyorumdur ve oturmak hakkımdır..ustune tartılacak bisi gormuyorum..

topic i acan arkadasa katılıyorum ve +1 diyorum gercekte ne yazmak istedigini anladıgım icin..yaslıysan ayakta duramayacaksan sole bisi yapacaksın:saat 4-5 ten sonra binmeyeceksin otobus e..bindiysende yer isteme gibi luksun olmaz..

herkes cok iyi biliyo ya ahlak kurallarını burda bilmislik taslıyo 1 gun 2 gun ayakta kalmatan bahsetmiyorum ben burda pazartesi den cumaya kadar diyorum ben yer veririm 2 saat ayakta kalmaya razıyım cok ahlak lı bi k3nk im diye burda artislik yapanlar yok sizden igreniyorum gibi post atanlar acaba 5 gun saat 5 ten sonra otobus e binmis mi?
Sosyal ağlarda paylaş

sole biside var ama adam kız arkadasına yernini veriyo yanda büklüm elinde paket olan yaslı kadıncagız ha düstü ha düsecek bir hal icinde tabi dier durumda dogru yani bugun 4 saat mat 3 saat geo dan sonra bide hayvan gibi cantayla ayakta beklemek koyar tabi:)[signature][hline]From the holy sea of golden flames
flies the last winged unicorn
With its magic breath of innocence
rising to the crystal throne
Sosyal ağlarda paylaş

Vay be Türk gençliğine bak. Helal olsun. Yarın bigün sizde çocuk yetiştireceksiniz çocuğunuza böyle öğretin. Sakın yaşlılara yer vermesinler ama unutmayın ki sizin yetiştiriğiniz nesiller sizede yer vermicek ve saygı duymayacak.

Valla ben bırak yer vermeyi çarşıdan eve gelirken bazen yaşlı teyzeler görüyorum pazardan yada marketten geliyorlar ellerinde 4 - 5 tane poşet binbir zorlukla yürüyorlar. Ne diyim ben o kadına şimdi "Aman banane çıkmasaydı pazara" valla ben böyle diyemiyorum alıyorum elinden poşetleri en azından 1 sokak yada evi bizim orada ise eğer evi benden önce ise evinin önüne kadar gidip bırakıyorum. Ne eksilio benden sadece 10 15 dakika zaman belkide biraz yoruluyorum ama ruhen kendimi rahat hissediyorum o teyzenin bana bi "Allah razı olsun evladım" yada "Allah ne muradın varsa versin" demesi beni ruhen rahatlatıo. Yazık valla yazık.[signature][hline]Kasksız girme inşaata canın yanar. Kondomsuz girme ilişkiye hayatın kayar!
Paticik Abazalar Birliği Başkanı
Sosyal ağlarda paylaş

Sen yardım et bir genç olarak yaşlılara gerekli saygıyı gösterde. Onun içinde fesatlık varsa hesabını sorarlar bigün ondan yada bigün bi yerde çıkar acısı.[signature][hline]Kasksız girme inşaata canın yanar. Kondomsuz girme ilişkiye hayatın kayar!
Paticik Abazalar Birliği Başkanı
Sosyal ağlarda paylaş

bi keresinde acaip ağır bi çantam vardı.teyze geldi dikildi başıma.tatlı biriydi.dedim teyze sana yer vermek istiyorum ama çantam çok ağır,yetre de koyamam pis çünkü.eğer kucağına alırsan,senin için ayağa kalkarım demiştim.o da saolsun oki dedi.mutlu mesut devam ettik yolculuğumuza,bu hikayede böyle bitti :p[signature][hline]Düşmanını yenmen için, onu detaylıca tanımak en büyük silahındırrrrrr...
severken kararlı sevilirken yeterli ol
her ikisini de kaybettiginde sabırlı ol
Sosyal ağlarda paylaş

okul çıkışı genelde durakta boş otobüs beklerim, 5 dk fazla bekleniyor ama yer vermek derdi daha az oluyor;

insanın vicdanıyla alaklaı bir konu; vicdansız manasında söylemiyorum
yer vermedi mi rahatsız olmuyorsa sorun yoktur.
ama ulan yer versemiydim diye 2 saat düşüceğine kalkıp en başta yerini vermek en iyiisir.

güne giden teyze muhabbetine katılmıyorum; zaten fazlasıyla belli ediyorlar kendilerini, kolay kolay tıka basa dolu otobüsede binmiyorlar. ama onlar yüzünden de ayakataki 2-3 yolcudan biri olmak içten bile değildir, o yüzden kılımdır onlara :)

bence başlı başına bir tez konusu.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

Verin kardeşim yerinizi çok önemli gencecik adamlarsınız. Benim şöyle bir anım var bu konuylar ilgili;
Normalde herkese yer veren bir insanımdır yaşlı, kadın farketmez ama bir gün inat yaptım bugün kimseye yer vermiycem dedim. O günde otobüs çok kalabalıktı neyse bir tane kadın bindi otobüse sadece yüzünü görebildim kalabalık olduğu için. Tabii ben önceden inat yaptığım için hiç yüzüne bile bakmadım yol boyunca ama kadın otobüsten indikten sonra anladım meğer hamileymiş...
İçim cız etti valla çok kötü oldum, hamile bir bayana yer vermemek ne demektir ya?
Artık herkese yer veriyorum valla, sizde binin benim olduğum otobüse size bile yer veririm :)[signature][hline]:0)
?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Davion, 25 Ekim 2005 20:35 tarihinde demiş ki:
Vay be Türk gençliğine bak. Helal olsun. Yarın bigün sizde çocuk yetiştireceksiniz çocuğunuza böyle öğretin. Sakın yaşlılara yer vermesinler ama unutmayın ki sizin yetiştiriğiniz nesiller sizede yer vermicek ve saygı duymayacak.

Valla ben bırak yer vermeyi çarşıdan eve gelirken bazen yaşlı teyzeler görüyorum pazardan yada marketten geliyorlar ellerinde 4 - 5 tane poşet binbir zorlukla yürüyorlar. Ne diyim ben o kadına şimdi "Aman banane çıkmasaydı pazara" valla ben böyle diyemiyorum alıyorum elinden poşetleri en azından 1 sokak yada evi bizim orada ise eğer evi benden önce ise evinin önüne kadar gidip bırakıyorum. Ne eksilio benden sadece 10 15 dakika zaman belkide biraz yoruluyorum ama ruhen kendimi rahat hissediyorum o teyzenin bana bi "Allah razı olsun evladım" yada "Allah ne muradın varsa versin" demesi beni ruhen rahatlatıo. Yazık valla yazık.

+1.000.000.000,
O arkadaşında yaşı kemale erince ne olacak?[signature][hline]Acıların Patisiyim...
Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum....

Sosyal ağlarda paylaş

bana hep öyle olmuyo zaten çok da yaşlılara pek ender rastlarım..onlara da bana kadar bi sürü kişi yer verir zaten..bu konuda bi şikayetim yok şimdilik..ben de günden çıkıp otobüste dedikoduya devam eden kadınlara uyuz oluyorum ..[signature][hline]"Hayatın en büyük trajedisi çok çabuk yaşlanmamız, ama çok geç akıllanmamızdır."
Sosyal ağlarda paylaş

Yaşlanmış, yorgun, hasta, kısacası oturmaya ihtiyacı olan birini görünce insanın doğal olarak yer vermesi gerekir. Ama bazen de öyle tipler oluyor ki; yaşlı diyorsunuz cimbit gibi sekiyor, otobüsü bir maral misali durdurarak, at gibi koşup biniyor sonra yer istiyor. Bir başkası yorgun, hasta mı diye bir bakıyorsunuz, kadın boyanmış, süslenmiş, kırtara kırtara biniyor otobüse; o yorgunlukla, o hastalıkla nasıl yaptın onu hanım teyze? Yerim ben seni... Yer vermeyince de carlıyorlar, ah en beter kısmı da bu zaten... Böyle davrananların hepsi de carlak oluyor nihayetinde... Zaten ihtiyacı olana verilir, içinden doğal olarak gelir insanın, hop diye kalkar, buyur teyzecim amcacım diye oturtur, teşekkürünü de alır.. Eh, bunu yapmayanlar da var... Onların da yaşlanınca başına aynısı gelsin o zaman : P Bir de çok sinirlendim bazı arkadaşlara, çıkma dışarı git geber, ne işin var otobüste vs. Ne demek bu yahu arkadaşlar? Kendinizden utanmanız lazım. İnsan değil mi onlar? İnsanlarsa zaten başınıza dikilip bana yerrr veeeeer diye canavarca beklemezler, siz de insansanız ihtiyacı olan kişiye gönüllü bir biçimde yer verirsiniz. Olay budur yani...

[Bu mesaj KireiMerodii tarafından 25 Ekim 2005 21:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bi keresinde otobüs durağındaydım, oturmuş bekliyodum. amcanın biri geldi, ayakta bekliyo. "buyrun oturun isterseniz" dedim. meğer adamın ruhu gençmiş; "otur otur iyiyim ben" gibisinden bişeyler dedi. durduğu yerde zıplamaya başlicaktı nerdeyse. "vay be" dedim "ne amcalar var."[signature][hline]baa baa black sheep, have you any wool?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Saeros, 25 Ekim 2005 21:12 tarihinde demiş ki:
bi keresinde otobüs durağındaydım, oturmuş bekliyodum. amcanın biri geldi, ayakta bekliyo. "buyrun oturun isterseniz" dedim. meğer adamın ruhu gençmiş; "otur otur iyiyim ben" gibisinden bişeyler dedi. durduğu yerde zıplamaya başlicaktı nerdeyse. "vay be" dedim "ne amcalar var."

:D:D:D:D:D:D:D:D[signature][hline]Acıların Patisiyim...
Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum....

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...