MartinLGore Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Ama bi not daha var orada. Dubai'lilerin bizimkisi gibi bir şehire sahip olma olasılığı olsaydı hiç düşünmezlerdi. Yani Dubai gibi anlamı olmayan bir toprak parçasıyla İstanbul'u bir tuttunuz ya pes doğrusu.. Ayrıca bu nasıl mantıkdır. Gece kondular var ilk önce onları düzeltsinler falan diyorsunuz. İyi gecekondular var herşeyin içine edelim o zaman. Aklım mantığım almıyor.[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maxen Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 said: MartinLGore, 08 Ekim 2005 15:23 tarihinde demiş ki: Bahsettiğiniz normal bir şehir değil. Unesco'nun Dünya Kültür Mirası listesinde olan bir şehir. Kimsenin gökdelen yapılmasına karşı çıktığı yok. Bir kere seçilen bölge çok yanlış inanılmaz bir trafik sorunu olan bölge. İkincisi o kadar yükseği İStanbul'un tarihi-mistik dokusuna zarar verir. Ve sürekli böyle davrandığımız için UNESCO listeden çıkaracakmış. makalede ve diğer yerlerde senden başka trafik sorunundan bahseden olmamış bak... zaten istanbulun her tarafında trafik sorunu var bu bir gerçek.. ikinci olarak şunu sormak istiyorum UNESCO nun listesinde olmak bize tam olarak ne gibi bir fayda sağlıyor??[signature][hline]I was lost in the pages Of a book full of death [Bu mesaj Maxen tarafından 08 Ekim 2005 15:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Trafik her yerde sorun. Ama orada bi süre çalışın ne demek istediğimi anlarsınız. İstanbul'un en yoğun trafiği olan bölgelerinden biri. Hatta rahatlıkla en yoğun derim çünkü köprü trafiğide orada.. Düşünün ben çalıştığım süre içerisinde mesai bitiminde eve gittiğim %1'dir. Ya ofiste beklerdim trafik azalsın diye. Ya da metoryla taksime gidip arkadaşlarla zaman geçirirdim.. Oyle berbat bir trafiği var.. Edit: Unesco'nun listesindeyiz aman çıkarıcaklar diye söylemedim. Ne kadar kendi kültürümüze tarihimize zarar veriyoruz görün diye dedim.. [signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. [Bu mesaj MartinLGore tarafından 08 Ekim 2005 15:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Bu ülke çakır keyif bi ülke olsa neyse tarihi koruyun derim ama gel gelelim ki tam da büyüme zamanındayız ve dünya ülkeleri Türkiyeyi yeni yeni tanımaya baslıyor. en guzel orneği nintendo artık Türkiyede de boıy göstericek.nintendonun yeni bir ürünü avrupada ve tum dunyayla aynı zamanda Türkiyede olcak demek.Bu neden Türkiye gelişiyor diye. Sadece gökdelen olayı için değil tabi ama istanbulun tarihi değeri sayesınde unesconun listesinde olmak bize bişey kazandırmıyor.Globalleşiyor dünya ve biz hala tarih dersek sonumuz iyi değil.Bi gün Allah korusun gelişmemiş bi ülke olsak savaşa girsek o tarihten ne kalıcak geriye düşünmek bile istemiyorum.Artık tek bomba 100 yıllık tarihi 1 saniyede siliyor. neyse ben dediğim gibi memnumun bunun olmasından. Birçok getirisi olucak dediğim gibi.Ekonomik anlamda hele... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cermy Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 @martin :ustteki mesajımı okurmusun?[signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok öhhüenm![/b] [Bu mesaj Cermy tarafından 08 Ekim 2005 15:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Gayet mistik olur işte. Tarihi ve mistik bir şehirden yükselen üç karanlık kule... Al abi mistik mi mistik işte :)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 karalık kule diyip kara kuleyi çağrıştırma bana ona benzer kule olursa diksinler hemen en üst kattaki odanın kapısındada ceyhun yazsın sonra ben oraya girem.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maxen Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 @ MartinLGore Öyle bir alanı tamamını yol yapsan biledevamında gelecek daracık yollarda yine trafik sorunu olacak... yolların bütününü bir şerit veya iki şerit genişletmeden bu sorunu aşamassın... o alana yol yapsan da trafik sorunu çözülmeyecek ki[signature][hline]I was lost in the pages Of a book full of death Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Siz hala aynı şeyi söylüyorsunuz. İstanbul'da bir dolu gökdelen var yenileride yapılsın buna kimösenin bişi dediği yok. O kadar büyük yapılmasın. Siz sanki gökdelen yapılmasına karşıyız diye çıkışıyorsnuz, bu yanlış.. edi:T o kadar büyük yapılacaksa bile oraya yapılmasın. İstanbul'un başka bir yerine yapılsın. [signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. [Bu mesaj MartinLGore tarafından 08 Ekim 2005 15:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cermy Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 iyide onun boyu uzun olucak abi enine uzamiyo ki gökdelenler. yani kapladıgı alan normal bi gokdelenden cok daha genis olmicaktir tahminimce. =)[signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok öhhüenm![/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cermy Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 said: Cermy, 08 Ekim 2005 15:30 tarihinde demiş ki: abi maslakta oturuyorum zaten. senin bahsettiğin o yollardan hergün minimum 2 kere geçiyorum hepsinden. tamam trafik var zaten kimse olmadıgınıda iddia edemez . ama yani oraya gökdelen dikcekler öbürsü gün baska yere, yollar zart zurt. hepsi bi gunde olamazki yani . bi şehir yavaş yavaş değişir bence.. hani istanbulu dubai ye benzetmeye çalışıyolar diyolar ya. şimdi belkö görgüsüzlük olucak ama ben dubai yi gordum. zaten hepiniz ordan burdan az cok biliyosunuz. benzese kötü mü olur? bana kalsa çok iyi bile olur. yine benim görüşlerim tabi.. he tarih olayına gelince blackchaosa katılıyorum. bi kız kulesiyle olmaz bi işler. o tarihi dediğiniz istanbulun her tarafı dökülüyo, pislik içinde her taraf. ortalık gece kondu dolu. evimin karsısında full bi gece kondu mahallesi var. ya harbi gece kondu yanı. 1 hafta once mahallenın ortasında cocukların top oynadıı böle ne ufak ne buyuk bi yer vardı. hatta cocuklara bakıyodum camdan. ertesi gun ordan ev cıktı. düşünün yani. ben yapılması taraftarıyım. eski bi istanbulda ortadaln löp diye fırlayan 3 gökdelen silüet bozabilir ama zamanla digerleride degişecek. işte ozaman yepyeni ve cokda guzel bi siluet olusacak diye dusunuyorum. [signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok öhhüenm![/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Zaten boy sorun en değil :) İstanbul'u büyük gökdelenlerin gölgesinde görmek istemiyorum. Dünya'nın en güzel 7. şehri ünvanını haketsin istiyorum. Sanayii, ticaret merkezleri Boğaz'ın ve İstanbul'un yapısına zarar vermesine karşıyım. Çünkü İstanbul aşığıyım..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. [Bu mesaj MartinLGore tarafından 08 Ekim 2005 15:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 bizim mahalle otobanın üsttündeir dağlara fln yakındır bir zamanlar arkamızdaki dağın tepesine bir gün gökdelen dikecem diye hayallerim vardı ... başbakan satışı ve adam gazlamayı iyi biliyor 5milyar dolar ne demek ya bir zamanlar o para için neler çekerdik şimdi rahatça hallediyoruz hükümetin avrupa dışındaki ülelerde giriştiği ilişki geliştirme politakısını destekliyorum ticaretimiz çok iyi yönde etkileniyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Merkezde uzak yapamıyorlar mıymış bu gökdelen bozuntularını. 5 milyar dolar bayılıyorlarsa lojistik de ayarlanır. Her yer delik deşik gökdelen olunca ararsınız eski İstanbul'u. 5 milyar dolar girecek yok şu kadar para girecek, o kadar paragözlerse memleketi satmak yerine başka şeyler satsınlar... Tanrım şöyle yakınlarda yaşanabilir başka gezegen niye yapmadın... Kaçar giderdik mahvettiler Dünya'yı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Oldu!!! Nasıl olsun istersiniz gezegeninizi? Siz şu formu doldurun, ona göre inşaata başlarız...[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Valla görüntü kısmını tartışıyorsanız Allah akıl fikir üçlüsü ile kombo çekiyorum sizlere.. ancak altyapı ve trafik gibi iki soruna sebep olacaktır bu ve bunun gibi her türlü yüksek bina projesi. Bakın esas sorun gökdelen yapılması değil İstanbulun berbat kanserli bir şehir olmasıdır. Altyapı kısıtlı ve karman çorman Gerek kanalizasyonlar gerek doğalgaz gerekse elektrik hatları berbat durumda. Kadıköy gibi milyon kişinin yaşadığı yerde bile hafta içi geceleri elektrikler kesiliyor ve trafo onarımları yapılıyor. Kısacası altyapı bu yükü kaldırmıyor.Trafik olayını görüyorsunuz, biliyorsunuz zaten... Sonuç olarak eğer bu projelerin yapılması ile altyapı ve trafik sorunları düzeltilecek, tabiri caizse bir kapasite arttırımı olacaksa, yeniden projelendirilmiş temiz ve çağdaş bir kanalizasyon, elektrik doğalgaz ve telefon dağıtım sistemine kavuşacaksak ne mutlu bize. Aksi halde sadece karın ağrıtan, trafik ve kanalizasyon tıkayan yüksek binalarımız olur... ha bu arada "İstanbul'u Dubai'e benzetmek istiyorlar" diyenlere keşke benzese diyorum.. Dubai İstanbula benzesin diyene ise yine bir Allah akıl fikir üçlüsü hediye ediyorum... (Dubai'nin istanbul gibi olduğunu düşünsenize, o kadar gökdelen ve altyapı sorunu ve berbat trafik ve aptal, deli saçması, akrabalar hariç kimseye para kazandırmayan, yapımına başlanan ama yarı yolda bırakılan, atıl projelerle dolu bir şehir... Tabiri caizse Fallout'tan fırlamış gibi gözüken tonla yere sahip bir 'dünya' şehri.. Hmmm sadece bizde her sene kaldırımlar yenileniyor.. Fallout'ta öyle bir şeyle karşılaşmadım ben )[signature][hline]MONO(b)LOG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tamirci Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 herşeyin fazlası zarar[signature][hline]Bundan böyle herşey daha güzel olacak! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drenor Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Istanbul'dan vazgeçemem Asla :D[signature][hline]ßuyrun buradan geçin.. | ßi kere tıkla noLur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 ya bence olsun NY gibi bi istanbul olsa fena olmaz hani.ben seviyorum öyle gökdelenleri flaan.ama tek sorun cok gecekondu oolması etrafta. yani bi gecekondunun yanında dunyanın en yuksek bilmemkaçıncı binasıın olması ters biraz sanki :)[signature][hline]"Far away is a place where I hide the truth that have to be locked away" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arina Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 avrupa birliğiyle ilgili gelişmeler olmulu gidince arapların gözünde değerimiz yükseldi bakıyorumda. ben 650 metrelik gökdelenle newyork vari metropol istanbul istemiyorum.istanbul böyle yeterince güzel zaten bide kazık dikmeye gerek yok ortasına[signature][hline]asla aptallarla tartışma!!!seni önce kendi seviyelerine çeker,sonrada tecrübeleriyle yenerler... (www.robbiewilliams-tr.com) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Yani oraya gökdelen yapılsın diyenlere bir kere yuh, arkadaşım yol yapılır diyosunz nereye yapılıcak allah aşkına nereye yapılıcak havaya mı... Dünya'nın en yüksek gökdelenini napıcaz onu da anlayamıyorum bir topkapı bir kız kulesi bir rumeli hisarı varken...İş yerlerini şehrin merkezine sokmanın ne alemi var. Bazıları zannediyor ki oraya gökdelen yapılınca bi halt olucak, malezya ikiz kuleleri dikince çok mu gelişti sanki.Yabancılar İstanbul'a geldiklerinde gidip maslak'a vaay bu gökdelenler de ne güzelmiş demiyor gidiyor boğaza ağzı açık kalıyor. Gökdelen dikmek zor değil, zor olan İstanbul'un eşsiz dokusunu koruyabilmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Tarih tarih diyenler lutfen bir su linke baksin... Burasi Cin, Shanghai Special Economic Zone... Tarihiyle pek ovunulecek bir sehir olmasa da, adamlar boyle bir sehir kurarak tarihi yeniden yaziyorlar... http://emobilizer.rdvp.org/blog/1_34_Shanghai_Pudong_Night.jpg Pardon, image olarak koymaya kasamadim... Daha cok resim isteyenler Google a China + Shanghai + Skyline of Pudong yazsin. Not resme dikkatli bakin, iki tane kure var, bunlarin icinde dunya haritasi kapli... Skyline of Pudong zaten inanilmaz birsey, 3 tane top vr ufalarak tepeye cikiyorlar... Resimlik bir sehir[signature][hline]Bal adam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 İşte olay bu zaten adamlar heykel,bina zart zurt diye şehirle anılıcak bir şey,bir simge yaratmaya kasıyolar.Oysa istanbul'un, binlerce yıllıık geçmişe sahip,her yanından değeri ölçülemez,yeri doldurulamaz eserlere sahip istanbul'un bu tarz şeylere ihtiyacı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Yapmayin yahu... Dis yatirimi boyle bir nedenle geri itmek bize birsey kazandirmaz...[signature][hline]Bal adam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rush Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 ne para var allahın arabında.[signature][hline]Goin to work , Every night Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar