Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

X-Files

Voys

Öne çıkan mesajlar

Spoiler istiyorum spoiler içinde;

Spoiler

5. sezon sonlarındayım. 5 sezon hep aynı terane. Her sezon finaline doru ya Mulder ölüo ya sucly ya esir düşüolar ya belirsiz hastalıkları oluo falan sigara içen adam saolsun. Ve hep başa dönüyorlar kanıt olmadığı gibi ilerlemede olmuyor. Yani 5. sezon finalindeyim yine aynı hikaye 3 sezondan sora her bölümü ilk 10 dk dan sonra tahmin etmeye başladım. Sorum şu;

Kalan 4 sezonda aynen böyle mi devam ediyor? Yoksa uzaylılar biraz daha belirginleşiyor mu hafiften savaş başlar falan hatta 9. sezon bildiğin uzaylı insan savaşı falan olur ne bileyim. 5 sezondur elde var sıfır.

Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

hiç bir zaman net bir sonuç yok, dizinin son bölümünü izlediğinde de uzaylılara inanıp inanmamak sana bırakılıyor.

9 sezon bu yani? Her sezon başa sarmış anlaşılan. Neyse 5 sezon çokmuş bile 1 sezon izlemek yetiyormuş. Uzaylıya inanıp inanmamak izleyiciye bırakılıyor çok saçma :D Bilim kurgu dizisi değilde dunya dışı yaşam belgeselli olsa eyw diyecem.
Sosyal ağlarda paylaş

türk olarak yıllardır oc idi, lost idi, heroes idi, battlestar galactica idi vs şeklinde arkası yarın dizilerine alıştığımız için, buddha dönüp dönüp topicte x-files'a atarlanmış.
anlıyorum "sürekli artarak giden" bir hikayesi olmadığından uyuz olmuş diziye.
ancak x-files bir "monster of the week" dizisi. yani her bölümü kendi içinde değerlendirceksin.
önceki bölüme göre değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kusura bakma dizi her tarafıyla bağırıyor hem ilerliyrmuş gibi bir ana konusu hemde her bölüme özel konu. Mulder kanıt arıyor falan her sezon finali bu kanıt üzerinden yapılıyor gizli dosyaların kaderi buna bağlı falan. Her sezon buna dikkat çekiyorlar. Yani her bölümü kendi içinde değerlendireceksinle alakası yok kusura bakma. Anakonusu var hiç ilerlemeyen bir anakonu. Bu anakonuda olmasa mesela ben izlemezdim. O ana konuda yalanmış bıraktım izlemeyi. Anakonu ilerleseydi harika dizi derdm. Bu haliyle kötü. ama tabi vakti zamanına göre başarılı bir dizi o açıdan bakınca.
Sosyal ağlarda paylaş

buddha polisiye dizilerinin türkiye'de izlenmiyor, sevilmiyor olmamasının nedenini belirtmişsin aslında.
bu bahsettiğin şeyler x-files'la alakalı değil,
direk monster of the week türüyle alakalı bir şey.

aslında paticiğe monster of the week izleme yasağı gelse, sadece bir önceki bölümden devam eden diziler izlesek felan kafamız da rahat eder.
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahaha :D Valla ben 9 sezonluk dizinin elinde sonunda olaya gireceğini düşünüyordum. Dizi güzel aslında ama her sezon kendini tekrar ettiğinen bir kaç sezon izlemek yeterli. Keşke senin dediğin gibi dizinin kendiside haftalık bölüm yapıyormuş gibi görünseydi. Dizi bildiğin her sezon finallerine doğru ana konuya giriyordu. Öyle olmasa bende ona göre izler zaten 1-2 sezon içinde sıkılır bırakırdım.

Dizi güzel ama senin söylediğin mantıkla diziyi izlemek imkansız. Dizinin kendisi zaten buna izin vermiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır tam tersine monster of the week olduğunu kabul edip izlemen gerekiyor.
monster of the week dizileri (buffy, xena, castle, ncis, csi, the mentalist, psych vs) bölümleri tek tek ele alınması ve o bölümün kendi içinde değerlendirilmesi gereken dizilerdir.
x-files çok güzel bir monster of the week dizisidir, çekim kalitesi, senaryo anlatımı, oyunculuk, atmosfer, bunları harikulade bir şekilde seyirciye veriyor. her bölümü izlemek ayrı bir keyif veriyor.
sırf "arkası yarınlık yapmıyor" diye kötülemek çok yanlış.

bu arada monster of the weekleri hiç izlemediysen kısaca bir ipucu vereyim.
monster of the weeklerde "esas hikaye" yoktur. yani bu diziler "bir esas hikaye görmek için" izlenmek. o "bölüm" için izlenir.
öte yandan seriye bir "devamlılık" katabilmek için her bölümün bir başında bir sonunda kısa olaylar geçer. her sezonun "esas hikayesi" sezon sonunda 2 bölüm halinde sunulur.

bu şekilde izlersen x-files'ın zevkini daha iyi çıkarırsın.
yoksa lost kafasında izlersen, şu an yaptığın gibi, hiç bişi anlamazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Lostu hiç izlemedim saydığın dizilerin bazılarını izledim ama alakası bile yok. Aynen dediğin gibi o dizilerde ilerleyen bir ana konu yok. Bunu izlerken rahatlıkla anlıyorsun. Fakat bunu X Files için söyleyemezsin. Ha dersin ki olsun sen yinede o mantıkla izle tamam anlarım. Fakat X Files'ın söylediklerinle alakası yok. CSİ NYK gibi bir polisiye değil bu. Supernatural tarzı hem her bölüm farklı konu işleniyor hemde ana konu yavaştan ilerliyor. X Files'ta aynen böle 5 sezon izledim yani gördük. Ama X Files her defasında sezon finaline doğru umutlandırıp tekrar başa sarıyor. Sonuçta bilim urgu bütçe falan yetmiyordur yada o zamani koşullardan dolayı ana konu pek ileri gidememiş die düşünüodumda sezon 9da başa sarıomuş.

Dediğin şekilde vet izlenebilir fakat dediğin şekilde bir dizi değil malesef. Ayrıca diziyi kötülemedim gayet iyi dizi. Ama ben belli bir konu ilerleyişi olmayan 8-9 sezon birikmiş bir dizinin tamamını izlemem. Anca TV'de falan düzenli haftalık yayınlanıyorsa izlerim. Dizi güzel dizi sadece 9 sezonun tamamını izlemek bayar.
Sosyal ağlarda paylaş

Buddha said:

Lostu hiç izlemedim saydığın dizilerin bazılarını izledim ama alakası bile yok. Aynen dediğin gibi o dizilerde ilerleyen bir ana konu yok. Bunu izlerken rahatlıkla anlıyorsun. Fakat bunu X Files için söyleyemezsin. Ha dersin ki olsun sen yinede o mantıkla izle tamam anlarım. Fakat X Files'ın söylediklerinle alakası yok. CSİ NYK gibi bir polisiye değil bu. Supernatural tarzı hem her bölüm farklı konu işleniyor hemde ana konu yavaştan ilerliyor. X Files'ta aynen böle 5 sezon izledim yani gördük. Ama X Files her defasında sezon finaline doğru umutlandırıp tekrar başa sarıyor. Sonuçta bilim urgu bütçe falan yetmiyordur yada o zamani koşullardan dolayı ana konu pek ileri gidememiş die düşünüodumda sezon 9da başa sarıomuş.

Dediğin şekilde vet izlenebilir fakat dediğin şekilde bir dizi değil malesef. Ayrıca diziyi kötülemedim gayet iyi dizi. Ama ben belli bir konu ilerleyişi olmayan 8-9 sezon birikmiş bir dizinin tamamını izlemem. Anca TV'de falan düzenli haftalık yayınlanıyorsa izlerim. Dizi güzel dizi sadece 9 sezonun tamamını izlemek bayar.

valla o kadar izlemişsin ama tam yerinde durmuşsun, sezon 5 finali ve sonrasındaki The x-files filmi fight the future , ve 6.sezon başlangıcında tüm cevaplar veriliyor.

Hatta x-files ana mitolojisi son buluyor bile diyebilirim.
Ayrıca biri demiş yok 9.sezon da bile uzaylılara yok diyebiliyormuşuz da, yok daha neler, herşeyin her sorunun cevabı dizide veriliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Şu yukardaki mesajı okuduktan sonra tekrar başladım 7. sezon ortalardayım bişey demek için gelmdim

Scullyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy sen izlediğim tüm dizi ve filmler içinde en berbat karaktersin! Lan bu kadar mı olur. Chris Carter yuh sanada. Artık ileri sarıyorum Scully'nin klişeleri yüzünden ama bitmiyorki arkadaş her bölümün yarısı gidiyor. Ne çekilmez bir karakter bu yahu. Gördüğüm en saçma en klişe en aptal en gerizekalı karakter bu olsa gerek. Bundan öncekilere ayıp etmişim =)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
http://www.imdb.com/title/tt0751164/

sigara içen adamın hikayesinin anlatıldığı bölümü izledim az önce, ulan güzel diziymiş be

sanırım böyle önemli bölümlerin olduğu bir liste bulursam onları tekrar izleyeceğim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...