arc Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Şimdi biliyorsunuz ki adsl denen meret, bizler için her ne kadar ucuz ve hızlı bir çözüm olsa da, p2p ortamlarında, özellikle upload yaparken ıkındıkça ıkınıyor, sıkıldıkça sıkılıyor. bu adsl'nin teknik özelliklerinden kaynaklanan, upload yapmaya fazlaca müsait olmamasından kaynaklanan bir sorun. şimdi bunun bazı yan etkileri var dolayısıyla, nedir bunlar: P2p ne demektir? kişilerin kurumsal serverlar kullanmadan kendi aralarında dosya paylaşmaları, anlayacağınız üzere bunun doğal etkisi, birilerinin sizin download yapabilmeniz için, upload yapıyor olması gerçeği. peki özellikle türkiyede sayısı hızla artan türk adsl'cilerinin sayısı burda şöyle bi etkiye yol açtı: emule olsun dc++ olsun, sharing programlarında, efendim gökhanmod'dur, netlimiterdir vb. programlar aracılığıyla "uploadumu kaparım, downloaduma bakarım" zihniyetinin ortaya çıkışı. bu insanlar (aslında biz oluyoruz bu durumda, hepimiz) birilerinin upload yapmadan p2p mantığının yürümeyeceğini kavrayamadılar. lakin kendi çaplarında da haklılar (haklıyız), upload yaparken download yapamayacaksam, yapmam arkadaş, nasılsa hayırsever ve uploadu bol birilerinden çekerim çekeceğimi ben. bu düşünce bir yere kadar doğru, lakin belli bir süre sonra, özellikle türk paylaşımcı(!)lardan bazı dosyalar çekerken fark ediyorsunuz ki, aslında çekemiyorsunuz. downloadunuz 0.4k 'larda sürünürken istersen günlerce bekle, o dizi (film müzik, herneyse) gelmesi gerekenden 20 kat yavaş geliyor. ve işte uzun lafın kısası, çözüm olduğunu, mucize olduğunu idda eden program: cfosspeed napıyor bu ? : aslında trafic shaping diye bir olay var, uzunca anlatmaya gerek yok, bu program onu yaptığını idda ediyor, lakin özetlemek gerekirse şöyle diyebiliriz. internete erişimi olan programlarınızı sizin belirleyebileceğiniz bir priority'de düzenleyerek, aynı anda emuleden download ve uploadu köklemişken, web sitelerini rahatça gezebilmeyi, maillerinze bakabilmeyi ya da ne isterseniz onu yapabilmenizi sağlıyor. en kısa özet olarak çalışma prensibini şöyle özetleyebiliriz: netlimiterin otomatiği, aslında bir bakıma böyle. kendi test ettiğim üzere: program tabiki mucize etkisi yapıp 256k bağlantızı 512k yapmıyor. hız artışı yok, fakat şöyle bir etki gerçekten de var. emulede göttanmod, netlimiter falan kullanmadan uploadu ve downloadu kökledikten sonra, bakıyoruz ki gerçekten limit hızlara yakın bir düzeyde, ayrıca da upload'dan az taviz vererek (bunu şöyle yapıyor: bakıyor bandwith pingden yemeye başlamış, uploadu kısıyor, otomatik olarak) download olasılığı sağlıyor. (not: emulede bunu yapacak "speedsense" özelliği var demeyin, o uploadunuzu otomatik kısarken aynı zamanda 1:4 download kuralından ötürü downloadunuzu da yavaşlatıyor) kısaca: bunu kuruyoruz kullanıyoruz, uploadları kökleyip az da olsa son demlerini yaşayan p2p ortamlarına katkımızı yapıyoruz, aynı zamanda downloaddan birşey kaybetmeyip (hatta emulenin upload yapanları ödüllendirme sistemi sayesinde bir şeyler kazanıp) aynı anda web'de takılırken yavaşlama yaşamıyoruz. daha da kısası : Kullanın, en azından deneyin. not: program registrasyon istiyor, fakat siz deneyimli türk software kullanıcıları olarak, emule'de hangi anahtar(!) kelimeleri aratacağınızı biliyorsunuz bu sorunun üstesinden gelmek için. http://www.cfos.de/index2_e.htm burdan daha fazla bilgi alabilirsiniz ya da registration isteyen sürümünü indirebilirsiniz, hadi bakalım[signature][hline]sanerixx, vitalizes body and mind Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seregwethrin Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Çok teşekkür ederim hemen deniyorum[signature][hline]www.wow-turk.com - Türkiyenin World Of Warcraft Portalı [email protected] PHP CodeMaster Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 valla deneyin aslında herkes denesin, şimdi bu programı kullanıp da görüş bildiren 3 grup var 1- süper bişi coştu aştı manyak oldu bağlantım 2- yok bu bi işe yaramadı 3- bi fark var mı anlayamadım tam. ben 3. gruptayım şu an. 1. grup çoğunlukta bu arada, artık gerçek midir psikolojik bir etki midir nedir.[signature][hline]sanerixx, vitalizes body and mind Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 bende o program manuel olarak mevcut nette sorf yaparken kısıyorum uploadumu nette ısım yoksa kokluyorum up hızımın yuzde 70 ıne kadar fılan ancak duzenlı aralıklarla (gunde bır :)) ıncomıng klasorumu tasıdıgım ıcın upload a ne katkım olur bılmıyorum son soz We're all goddamn leechers :)[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 öyle yaptıktan sonra laf eden yok zaten. bi de upload'u 1 e çakıp "ooh gelsin downloadlar" diyenler var, onları eleştiriyoruz :)[signature][hline]sanerixx, vitalizes body and mind Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alukard666 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2005 Cfosspeed psikolojik değil,gözle grülür etkisi var,herşeyden önce priority olayı sayesinde downloadım acıkken oyun oynuyorum catlasın insanlar :) ÜStüne üstlük ADSL le upload yapıp ,az source bulunan dosyalarda E mule de cok güzel download yapıyorum,yaşasın credit,yaşasın cfosspeed[signature][hline]ilex globus... gustus abs æther.. amen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2005 o zaman hadi bir insanlik gorevi yap da hem cfosspeed hem de emule ayarlarını şuraya bir çizittiriver :)[signature][hline]sanerixx, vitalizes body and mind Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2005 halen ayni,1 kb dahi upload etsem butun pingim rezalet.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 madem değişmiyo kullan o zaman :)[signature][hline]karakedi 26 Mayıs 2005 14:37 tarihinde demiş ki: evet arkadaşlar, ne yazık ki sistem adminimiz mal. . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 bu zımbırtı programı ayarlayamadım. ztn adsl bağlı kendiliğinden otomatik bağlanıyor,ancak program netin varlığnı göremiyor? edit:bu tarz başka bir programda olur,çnkü azurerus açtığm zmn nette başka hiçbirşey yapamıyorum hiçbir sayfa açılmıyor,msn fln kullanılmıyor,kendi programın içinden kısıtlasam bile.[signature][hline]Düşündüğünü hemen yap; yoksa karar vermek zorunda kalırsın!... [Bu mesaj Seperate tarafından 26 Haziran 2005 00:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Yaa bu program guzel hosmus da Saperatenin dediği gibi hic bir sey kullanılmıyor. Nasıl bir ayar cekiyoruz bu programa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 eueu nası ya ben gayet memnunum?[signature][hline]Msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zagg Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Umarım dediğin gibi bir faydasını görebilirim..[signature][hline]zagG!! Yav kardeşim ev hanımı nedir ? Evine bakan hanım bir insandır, ama sen kardeşim kireçlenen makinayı niye söküp bize getiriyorsun, yav kaç sefer dedik hanfendi psikopatlaşmayın biz gelir alırız makineyi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 ya açık söylemek gerekirse bana sorarsanız "bir faydasını görebildin mi?" diye bilmiyorum diye cevap veririm ama olay şu ki zararını da görmedim, o yüzden duruyor bakalım bilgisayarda, ben de işe yarıyormuş gibi kullanıyorum[signature][hline]Msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 biri şuna nasıl ayar vericez anlatabilirmi ?[signature][hline]tuana... DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 öncelikle azurerusu sildim çnkü neti kullanamıyordum,daha sonra ABC yenii sürümünü yükledim(tabi torrent kullananlar içn anlatıyorum)Ondan sonrada netlimiter çektim,şu anda süper hem 15-20 arası dl edip hemde neti sorunsuz kullanabiliyorum. normalde ABC 3kb upload veriyor torrent başına ama netlimiterdan 1kb yaptm ve herşey yolunda 2 haftdır şu sorunu çözmeye çalışıyordum sonunda 24 saat dl edebiliyorum :)[signature][hline]Düşündüğünü hemen yap; yoksa karar vermek zorunda kalırsın!... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Tamam guzel hoş da emule çalıştırınca msn ve icq gibi mesengerlar çalışmıyor onları da programa gostermek mi gerekiyor ne gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 ya ben revconnect kullanıyorum memnunum nette pek dolaşamıyordum şu cfosspeed i kurdum (daha önce emulde kurmuştum ama emule kullanamadım hiç) şimdi nette güzel dolaşıyor ayrıca 32kb a kadar çıktı down ama erken konuşmayalım bakalım hiçbir ayar yapmadım ne yapmak lazım ?[signature][hline]tuana... DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 o programı bn kullanamadım,emule hakkında da bilgim yk ama netlimiter ztn programları kendi tanıyor,orda download ve upload ratelerini gösteriyor ve herbirinin yanında 5k yazar upload kısmındaki 5i 1 yapıp yandaki kliki işaretliceksin. download içn birşey yapmana gerek yk,ama dedim ya bnde azurerus programında kısıtlasam da kullanamadım yine msn,web kullanamadım herhalde programına ve portlarına göre değişiyor.[signature][hline]Düşündüğünü hemen yap; yoksa karar vermek zorunda kalırsın!... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 netlimiter demiyorum Limitlemek istemiyorum zaten ayıp olur.ben çekiyorum onlarda çeksin. ben cfosspeed ayarlarını diyorum. Hoş netlimiter zaten makinaya kurulmuyorda[signature][hline]tuana... DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 cfosspeed de problemli programlarımın sayısı 3e çıktı. Getright Msn Mesenger ICQ eMule açıkken bu programlar çalışmıyor. Ama emule koptu gidiyor onu da söylemeden geçemicem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 ben revconnect kullanıyorum ilk defa 7 kb upload verip 21kb çekiyorum ayrıca msn ve web çok hızlı çalışıyor. emule akıllara zarar valla[signature][hline]tuana... DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 said: ghaldszar, 26 Haziran 2005 17:51 tarihinde demiş ki: cfosspeed de problemli programlarımın sayısı 3e çıktı. Getright Msn Mesenger ICQ eMule açıkken bu programlar çalışmıyor. Ama emule koptu gidiyor onu da söylemeden geçemicem. bendede torrent kullanırken öyleydi dediğim gbi bir çözümü yk bnde 2 haftadır aradım,taradım,birşeyler denedim ama yok yni olmuyor o yüzden ya bşka p2p kulanacaksın yada emule açtığn zmn bilgisyarın başından kalkacaksın[signature][hline]Düşündüğünü hemen yap; yoksa karar vermek zorunda kalırsın!... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 ghaldszar, cfosspeed taskbar ikonuna sağ click ordan options, priorities, ordan gerekli programları ekleyip (ya da zaten varsa) priority'sini middle veya high yaparsan sorunun çözülebilir.[signature][hline]Msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 said: sanerixx, 26 Haziran 2005 18:47 tarihinde demiş ki: ghaldszar, cfosspeed taskbar ikonuna sağ click ordan options, priorities, ordan gerekli programları ekleyip (ya da zaten varsa) priority'sini middle veya high yaparsan sorunun çözülebilir. vallahi ben denedim hatta netlimiterdan dl hızını 3-4e kdr düşürdüm ama yine açmıyordu web sayfalarını bilmiyorum neden ama dediğm gbi olmazsa emule sil yeniden kur derim[signature][hline]Düşündüğünü hemen yap; yoksa karar vermek zorunda kalırsın!... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar