Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elandra'nin Priest Rehberi

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Elandra'nin Priest Rehberi

Icindekiler
1-Priest'in Görevi ve Özellikleri
1.1- Solo
1.2- Grup
1.3- Priest vs Druid

2- Priest Icin Onemli Statlar ve Esyalar
2.1- Statlar
2.2- Zirhlar
2.2.1- Setler
2.3- Silahlar
2.3.1- Priest Epic Questi : Benediction / Anathema

3-Skiller
3.1- Priest Trainer Yerleri
3.2- Discipline
3.3- Holy
3.4- Shadow
3.5- Irksal Büyüler

4-Talentlar
4.1- Discipline
4.2- Holy
4.3- Shadow
4.4- Talent Secimi, Talent Build Ornekleri

5- Meslek Secimi

6- Öneriler ve Karakter Gelistirmek

1 Priest'in Görevi ve Özellikleri
Priest tüm siniflar arasinda en hizli iyilestirici olarak dikkat ceker. Elit görevler veya instancelar icin kurulacak gruplarda iyilestirici olarak ilk tercih edilen genelde priesttir. Ayrica, oyun sonu instancelari icin kurulan raid gruplarinda en cok aranan siniflardan biridir, bircok sinif sehirlerde grup ararken, size oyuna girdiginiz anda teklifler gelmeye baslar. Ilk bakista tamamen bir takim oyunu karakteri gibi gözükse de, bircok MMO'nun aksine WoW'da priestler kendi baslarina da ayakta durabilirler, hem de bunu gayet basarili bir bicimde yaparlar.

1.1 Solo Priest
Ozellikle shadow talentlarinda gelismeye baslamayla birlikte solo priest gücünü göstermeye baslar. Shadow damage üzerine kurulu bir talent build ile, priestler genel görevleri olan iyilestiriciligi birakip, cok iyi bir PvP veya farm karakteri olabilirler. Solo Priestlerin en cok kullanacagi yeteneklerin basinda Shadow Form, Shadow Word : Pain, Mind Blast, Mind Flay, Fear ve Shield gelir.

1.2 Grup Priesti
5 kisilik party veya 10-15-40 kisilik raidlerde, hasar vermek yerine tank ve damagedealer lari iyilestirme rolüne soyunmus priestlerdir. Ozellikle 1.5 saniyede yapilan Flash Heal büyüsü ile en hassas karakterleri bile ayakta tutma kapasitesine sahip olmalariyla gruplarin paha bicilemez üyeleridir. Ayrica, bir HoT (heal over time - zamanla iyilestirme) büyüsü olan Renew özellikle tanklar üzerinde cok kullanislidir. Basarili tanklarin oldugu bir grupta priest cok nadir moblarla karsi karsiya kalir. Grup icinde kullanilacak yeteneklerin basinda Flash Heal, Shield, Renew, Fade ve Greater Healdir.

1.3 Priest vs Druid
Priest mi yoksa Druid mi daha iyi bir iyilestiricidir? Ilk olarak, her seyden önemlisi kisisel deneyim ve oyuncunun karaktere ne kadar hakim oldugudur. Asagidaki linkte, Priest, Druid ve Shaman'in iyilestirme degerlerinin sayisal karsilastirmasi vardir.
http://www.wowhealers.com/images/stories/articles/HealingComparison.gif
Ama genel bir yorum olarak, 5 kisilik gruplarda tercih edilmesi gereken priesttir. Cünkü bir priest shield + flash heal sayesinde cloth armor kullanan siniflari ayakta tutabilir. AoE yapan bir mage'i bir druidin ayakta tutabileceginden cok daha uzun bir süre ayakta tutar bir priest. Ve yine ayni sekilde, yaratiklarin dikkati sizin üzerinize yogunlasirsa, Fade adli büyü sayesinde onlarin dikkatlerini dagitabilir ve Tanklara geri postalayabilirsiniz. Ayni islemi bir druidin yapmasi icin Cat Form'a gecmesi, sonra bir yetenek kullanip tekrar eski haline dönmesi gerekmektedir. Fakat Fade instant cast bir büyüdür ve bu polymorph isleminden cok daha az mana gerektirir. Healerin manasinin bitmesi de savasin kaybedilmesi demektir.
Fakat druidler de yüksek armorli karakterleri ayakta tutmada gayet basarilidirlar. HoTlari Priest HoTlarindan daha iyidir ve 2 adet buffi bulunmaktadir. Poison ve Curse curelayabilirler. Ayrica, 30 dakikada bir savas icinde dahi olsa ölü bir oyuncuyu diriltebilir. Kisacasi, eger grup degil de raid yapiliyorsa, birbirini tamamlar druid ve priest.
2 veya 3 gruplu raidlerde ise her iki siniftan en az birer tane bulunmasi idealdir. Ornegin 10 kisilik bir raidde 1 druid 1 priest olmasi gercekten cok faydalidir. En büyük sebebi, 2 priestin HoT larinin birlikte aktif olmamasi, ama Druid HoT'i ile Priest HoT'inin birlikte iyilestirebilmesidir.

2 Priest Icin Onemli Esyalar ve Statlar

2.1 Statlar
Burada Priest stat secimini oyun tarzina göre yapmalidir. Bir holy priest yani instance Priesti icin manasinin bitmemesi en önemli seyken ve tanklar sayesinde güvende oldugundan HP o kadar önemli degilken, bir PvP Priesti icin Mana oldugu kadar HP(Hit Point) de gayet önemlidir. Bu sebeple birincil önemli olan stat Intellect, ikincil önemli olan ise Instance Priestlerinde Spirit, PvP Priestlerinde Staminadir.
Intellect, x15 kadar Mana verirken, Spirit azalan HP ve Mana'nizin dolma hizini belirler, Stamina ise x10 kadar HP verir.

2.2 Zirhlar
Priestler sadece cloth (kumas) zirh kullanabilirler. Esyalari verdikleri statlara göre tercih etmelisiniz. Ilk tercihiniz Intellect'ten yana olmali, 2. ve 3. önceliginiz de yukarida bahsettigim üzere Priestinizi oynama seklinize göre Spirit ve Stamina arasinda degismeli.
2.2.1 Setler
Vestements of the Devout : Priest rare seti. Instance icin tasarlanmis. Düstüg
Sosyal ağlarda paylaş

hunterda cok agliyip ortam cocugu olcam diye gittin priest oldun yazik ettin kendine
ayrica ekliyim priest iseniz mutlaka CT Raid adli programi indirmelisiniz cunku raidlerde diger insanlarin hp lerini takip cok zor aksi takdirde... tek tek tiklamak yerine size butun playerlarin hp lerini gosteriyor[signature][hline]Even a stopped clock tells the right time twice a day.
Penthesilea ftw...

[Bu mesaj Disappear tarafından 11 Temmuz 2005 06:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

oha penth hiç yazarken korkmadınmı elektrıkler gıdebılır die =)..
Valla eline saglık ztn herkes bı gaz bugunlerde[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz

[Bu mesaj Suark tarafından 11 Temmuz 2005 12:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@Disappear - Eee naparsin, senin gibi LFG diye aglamiyim diye Priest oldum, cok da hosuma gitti :P Ama bir ara hunterimin son 5 levelini da kasicam.

@Mördak - Abicim ben SEVEN'dan arkadaslarimla her yere gelirim, haber verin sadece : ) MC ve Onyxia harici tüm esyalari tamamladi mzaten eglence ve para icin geliyorum.

@Suark - Word'de yazip buraya c/p yaptim o söyledigini göz önünde bulundurarak :)

@Head - Human olmadigimdan bilmiyorum abi thottbot.com da yazani cevirdim ama simdi bi kontrol edeyim hemen.

@Griz - haha cok komikti o ya, dün Grizle WG de karsilastik, en saf holy priest gördü kendisi : P Ben 30'da Gnomeregan'a girdim ve Scholo'dan son Devout parcam düsene kadar sürekli instancedaydim. E haliyle PvP denen sey yok pek : ) DoT yapinca manam bitecek sonra baskalari ölecek diye vicdan azabina falan giriyorum : ) Ondna daha kötüsü üzerime adamlar gelince Fade yapmamdi, onu görmedin allahtan haha

Diger herkese de tesekkürler : )[signature][hline]Agac rüzgari affetse bile, kirilmis bir kere...
Elandra, Night Elf Priestess
Penthesilea, Night Elf Huntress
Penth, Gnome Rogue

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 11 Temmuz 2005 14:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 11 Temmuz 2005 14:38 tarihinde demiş ki:
Ondna daha kötüsü üzerime adamlar gelince Fade yapmamdi, onu görmedin allahtan haha

Yazık etme kendine ya. arada benim rogue u falan veriyim bari sana :D

Çok güzel yazı olmuş gerçekten[signature][hline]Charles Rhadamantis

Nobody is perfect so I'm nobody.

Sosyal ağlarda paylaş

bunca aydır priest oynarım benim bile dikkatimi ceken bazı acıklamalar yapmıssın.. gercekten tam anlamıyla bi rehber..rehber diyince skill i sudur soledir boledir yerine resmen newbie inin da lvl 60 olanında okuyacagı bilgi edilebilecegi bisi olmus :) misal priest epic quest inin mc dan dan dustugunu biliyodum da quest in nası devam ettigi hakkında en ufak bi fikrim yoktu..
Sosyal ağlarda paylaş

gerçekten süper olmuş ellerine sağlık ama anathema için gözümü korkuttun resmen su an düşünüyorum anathemayı sallayıp benediction için mi kassam.:)
Ayrıca bende aynen senin gibi düşünüyorum shadow word pain konusunda.Pain atacağıma o manayla flash heal atarım bir fazla.[signature][hline]Işığa ulaşmak için bazen zifiri karanlıktan geçmek gerekir.

Thoare
Cla
Sosyal ağlarda paylaş

Anathema ile Benediction ayni staff zaten : )
Benediction ile Anathema birbirine dönüsebiliyor. Bak özelliklerine, Use: Summons Anathema tarzi bisi yazmasi lazim.
Ayni staff yani onlar.[signature][hline]Agac rüzgari affetse bile, kirilmis bir kere...
Penth, Gnome Rogue
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dwight, 12 Temmuz 2005 13:04 tarihinde demiş ki:
gerçekten süper olmuş ellerine sağlık ama anathema için gözümü korkuttun resmen su an düşünüyorum anathemayı sallayıp benediction için mi kassam.:)
Ayrıca bende aynen senin gibi düşünüyorum shadow word pain konusunda.Pain atacağıma o manayla flash heal atarım bir fazla.

Nihaha hayatının potunu kırdı :P[signature][hline]Charles Rhadamantis

Nobody is perfect so I'm nobody.

Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada, ekleseydim keske onu ama, Benediction / Anathema icin kasamayacaklara Argent Crusader'i öneriyorum. 30 int 10 spirit 6 stamina degeri ile en iyi priest rare staffi su anlik.
http://www.thottbot.com/?i=19796

drop degil, quest serisi hediyesi. Yapmaniz gerekenler :

1- Eastern Plaguelands'deki Argent Dawn'ci amcamdan Archivist questini alin.
2- 5 kisi Stratholme Scarlet yapin, Archivisti öldürün ve arsivini yakin.
3- Adama geri dönüp questi verin, ve devam questini alin. Ister 10 ister 5 kisi girip Strat Scarlet son bossunun kafasini alin.
4- Adama geri dönün, devam questini alin. 5 kisi Strat Baron yaparak Baronun kafasini alin.
5- Adama geri döndügünüzde size tesekkür edicek ve amirinin yanina götürecek. O da size yanindaki kutudan 3 itemdan birini secmenizi söyleyecek. Siz Argent Crusader'i seciceksiniz tabi : )

Ben Shadow Priestim abi, Spirit benim neyime diyenler de Trindlehaven Staff'i düsürmeye calisacaklar Overlord Wyrmthalak'tan, 30 int ve 12 sta degeriyle o da gayet güzel.
http://www.thottbot.com/?i=5291[signature][hline]Agac rüzgari affetse bile, kirilmis bir kere...
Penth, Gnome Rogue

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 12 Temmuz 2005 16:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...