Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

konuşmak

forgiver

Öne çıkan mesajlar

ya şimdi konuşmayı sevmeyen biriyim
fakat konuşmadan; kendini ifade edemiyorsun, arkadaş bulamıyorsun, ark. iyi vakit geçiremiyorsun, ..
kısaca konuşmak kötü bişey deil.

birileri konuşurken içimden bişeyler düşünürüm ama sesli olarak dile getiremem veya konuşmaya katılmayı istemem, dinlemek daha çok hoşuma gider veya konuşmaya dahil olmak istememek.

bir de öle canım sıkılınca; kendi kendime diyaloglar hazırlarım, okulda bir hoca laf koyma seneryosu, zor bir durumda kalınca kurtulma seneryosu, güzel bir kız karşısında ne yapılır seneryosu vs..
güzel de laflar hazırlarım, fakat normal konuşmada pek kullanamam. ama bazen de hazır cevap olmak yönünde işe yaradığı olur.

kısaca boş konuşmadan, konuşmak için ne yapmak lazım gelir
veya sessiz sessiz takılmak daha mı iyi bir olaydır.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

Ne az konuşacaksın, ne fazla.
Gerektiğinde konuşup ağır olucaksın birazda.
O zaman arkadaşında olur, demeye calıstıgın gibi muhalefette olursun yeri geldiginde.[signature][hline]Hep arkada oturduk, hep yalnızken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı, yaklaşmazdık, konuşmazdık, hep ayrı bir dünyadaydık, hep ordayken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı;yaklaşmazdık, konuşmazdık ve şimdi bir duvar örülü, hiç yıkılmaz aramızda. yaklaşmak zor istesen de, biz yarattık acıları... kaderimizi biz yazdıkça;
Renklerle bir siyah yaptık! Renklerle bir siyah yaptık!

[code=php] i died for you !
[/code]
Sosyal ağlarda paylaş

hepsi göreceli şeyler, kişiden kişiye değişir. ben boş konuşmayı çok severim mesela, çok eğlenirim, gülerim, her beraber güleriz filan. yeri geldiğinde de sessiz kalmayı seçerim. çok fazla kafaya takılcak bi konu değil, nasıl rahat ediyosan öyle yapıcan. sadece benle konuşan, başka ortamda ağzını bile açmayan bi arkadaşım var. halinden de gayet memnun.[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
Yat
Lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

bende de benzer özellikler var,boş konusmak her zaman iyi deil ama bazen gerekiyo sanırım(ben yapamıyorum).bide bence en iyi arkadas kendini onun yanında konusmak zorunda hissetmediğin arkadastır,yada surekli konusup seni eğlendiren,muhabbeti baymayan arkadastır.
kendi kendine diyalog hazırlama olayı bende de var.
oh,you are my long-lost brother!?
=P[signature][hline]when you kill a man, you're a murderer.Kill many, and you're a conqueror.Kill them all ...Oh you're a God!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mayhem, 12 Ekim 2005 16:45 tarihinde demiş ki:
O zaman arkadaşında olur, demeye calıstıgın gibi muhalefette olursun yeri geldiginde.

verilebilecek en iyi cevaplardan biriydi healde..katılıyorum.[signature][hline]Swansong for the Wish of Night
God it hurts, give a name to the pain
Our primrose path to hell is growing weed
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dynun, 12 Ekim 2005 16:53 tarihinde demiş ki:
said:
Mayhem, 12 Ekim 2005 16:45 tarihinde demiş ki:
O zaman arkadaşında olur, demeye calıstıgın gibi muhalefette olursun yeri geldiginde.

verilebilecek en iyi cevaplardan biriydi healde..katılıyorum.

+1[signature][hline]yalnızız sonuçta...
Sosyal ağlarda paylaş

zamanın birinde felsefecilerden biri şoyle demiş :

Soylediğim herşey düşünürüm , ama düşündüğüm herşeyi soylemem.

Altın kural bu bence.[signature][hline]Nemo me impune lacessit.-Karşılığını ödemeden kimse bana zarar veremez.
Utinam tam facile vera invenire possem quam falsa convincere.-Keşke neyin doğru olduğunu da , yanlışı farkettiğim kadar kolay bulabilsem.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kraaz, 12 Ekim 2005 17:39 tarihinde demiş ki:
zamanın birinde felsefecilerden biri şoyle demiş :

Soylediğim herşey düşünürüm , ama düşündüğüm herşeyi soylemem.

Altın kural bu bence.
kesinlikle çok doru +2[signature][hline]Düşünüyorum , öyleyse varım..

With a Kiss , I Die
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 yıl sonra ...
O bence kişiden kişiye göre değişiyor ya.Mesela ben etrafımdakileri eğlendirmeyi, esprik yapıp güldürmeyi severim hani arkadaşlarım güldükçe daha çok konuşmak isterim bu yüzden de çok konuşurum.
Eğer çok konuşan insanlar olmasaydı, ortamda dinlenecek birşey olmadığı için arka planda durup dinlemeyi tercih eden arkadaşlar dinleyecek bir şey bulamazdı, aynı şekilde dinleyen arkadaşlar olmayınca da konuşup fikir söylemenin bir anlamı kalmazdı.
Bence bunun için çok kasma kendini bence herkesin bir görevi var bu konuda kimininki konuşmak, kimininki dinlemek.1i olmadan diğeri bir işe yaramaz
Sosyal ağlarda paylaş

çok konuşmak bazen kötü olabiliyor.

bir de ikisini de yapmalısın derler ama bunu iyi anlamak lazım.

mesela ben yakın olmadığım insanlara çok soğuk davranırım. daha önce 1-2 selamlaştığım adamı görmezden dahi gelirim. hatta suratına bakıp gecerim.

ama arkadaslarım arasında da tam tersi cok geveze bişi oluyorum.

iki türlü de kötü

birinde soğuk diyorlar. diğerinde boş konuşan geveze. her ne kadar boş konuşmasan da ( ki boş konuştugunda olur ) çok konuşunca böyle oluyor.

bence kasmamak lazım.

insan nasılsa öyledir. ne kadar konuştuğundan çok ilişkilerini ne yönde geliştiricek laflar seçtiğine dikkat etmek gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

mesela ben yakın olmadığım insanlara çok soğuk davranırım.
ama arkadaslarım arasında da tam tersi cok geveze bişi oluyorum.

bu biraz bende de var galiba.
yakın olmadıklarına veya tanımadıklarına soguk davranma diil de benimki, soguk bi görüntü vermek daha cok. istemeden olan bişey sanırım bu.

yakın oldugum insanlarla da tam tersi oluyo mesela.
inanılmaz konuskan, geveze, esprili bişey oluyorum o zaman.
insanın kendini bulundugu ortamda sıcak hissetmesiyle alakalı sanırım bu.
samimi buldugun bi ortamda daha rahat oluyosun, konuskan oluyosun.

ama genel olarak, konusmak için kasmak sacma bişey cidden.
kastıkca daha beter sıkıntı cekersin bu konuda. içinden geldigi gibi ama cok da bos olmadan konusmak en iyisi.
4 yıl gecmis aslında, halletmissin belki ama^^
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela benim bazı yakın arkadaşlarım ama üfürükten teyyare yakın olanlar , yüzümde bir soğukluğun olduğunu hatta meymenetsiz olduğumu bile söylerler .

Çok yakınlarımla zaten sorun yok , yeni tanıştıklarım da çok şeker , espirili falan uff çocuğa bak derler . hatta daha ilerisi bile olabilir ama gerek yok , onlar private.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım senin bu sorunun teorik ve analitik düşünmekten kaynaklanıyor ama çok düşünürsen terbüen az olursa hayatta başarısız olursun, ama tecrübe etmen gerektiğine hızlı ilerlersin. sonuçta tecrübe etmeden hiç bişi olmuyor. artık kafanın içindeki o çocuğu dışarı çıkartma vakti gelmiştir.
göster kendini! biz sana inanıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...