Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

X-Men filmleri, X-Men AS, X-Men Evolution hakkında birçok şey


Bone

Öne çıkan mesajlar

Birkaç gündür ICQ'dakilerin başının etini yiyorum. Paticik açıldı biraz da sizin başınızın etini yiyim.
Star 1'de (umarım yanlış yazmadın kanalın adını) bir aralar Örümcek adam yayınlanıyordu. Şu eski örümcek adam.
Onun sayesinde örümcek adam manyağı oldum.
Sonra bir gün Örümcek Adam'ın VHS'sini aldım.
Bu VHS, "örümcek adam ve dostları". Onun sayesinde Buzadam ve ateşyıldızı (iceman ve firestar) ile tanıştım.
Bir bölümünde bu ikili X-Men üyesiymiş. Örümcek adam da onlardan dolayı X-Men malikanesine gidiyor.
Bir takım olaylar oluyor felan daha sonra..
X-Men ekibini böyle tanımıştım..
Daha sonra çizgi romanlarını almaya başladım.
RTL'de yeni örümcek adam (şu an fox kidsteki) ve x-men izlerdim. Birşey anlamazdım o almanca dialoglardan, ama olayın akışını çözebilecek kadar birşeyler anlardım.
Bir gün bir baktım Kaç sene önce RTL'de gösterilen X-Men ve örümcek adam ShowTV'de oynamaya başlamış.
Tabii her bölümünü kaçırmadan izlemeye çalıştım.
Bu sırada X-Men ve Örümcek Adam hakkında bir çizgi roman iptal edilip başka bir çizgi roman başlar olmuştu. Şu firma kapanır başka firma açılır. Şimdi o zamanlar aldığım çizgiromanlarımın hepsi kaybolduğundan, hatırladıkça baya üzülürüm.
Bir Ara InterStar'da (Star 1'in bir sonraki versiyonu) Spider-man 2001 diye eski örümcek adam gösterilmişti.
X-Men çizgi romanlarının hepsini almaya fırsatım olmadığından ayrıntıları bilmem. Ama X-Men fanıyımdır, birçok şeyi bilirim.
-----------

X-Men filmini ilk izlediğimde tüylerim diken diken olmuştu. Tamam Jean Grey'e çok güzel bir hatun koymuşlar, efektler ilginç olmuş ama filmde çizgi romanlardan ve çizgi filmden çok farklı bir hava var. Sanki X-Men değil de bambaşka bi film yapmışlar. "movie mistake"leri geçelim. Bir çizgi roman uyarlaması yapacaksan, holywood'u düşünürken fanları da düşünceksin...

Filmdeki saçmalıklara geçiyorum. (1 ve 2)
- Wolverine ilk Sabretooth ile karşılaşınca, "aha işte süper bir kavga sahnesi geliyor" demiştim. Ama tersine cyc ve storm karizmatik bir şekilde gelip kahramanca bir kurtarış yaptılar. Ulan tamam Wolverine hafızasını unuttu felan diyelim. Baş düşmanı Sabretooth neden tanımasın Wolverine'i? "Logan yakaladım seni" felan diyebilir. Ayrıca Sabretooth ve Wolverine birbirlerinden o kadar nefret ediyorlar ki, Daha önce karşılaşmış olmaları kesin.
- Storm ve Cyc tamamen geri planda kalmışlar. Oysa Takımın yükünü çeken, taktikleri belirleyen bu adamlar. Tamam Wolverine X-Men'e katılmadan önce hep yalnız yaşamış, X-Men'de de kendi kafasına göre takılıyor olabilir. Ama Storm ve cyc takım lideri. Takım lideri nasıl olmuşlar peki, çünkü içlerinde liderlik ruhu var. Oysa filmde bu ikisi çok ezik.
- Şimdi bu film sayesinde, Matrix izleyen kişiler nasıl "Neo böyle neo şöyle" konuşuyorsa, X-Men izleyenler de "Wolverine böyle wolverine şöyle" diye konuşuyorlar. Bu da beni sinir ediyor. Birincisi gerçek wolverine imajından değil holywood wolverine'inden konuşmaları beni sinir ediyor. İkincisi de Gerçek wolverinei tanısalardı, Neo sanıp onun hakkında bu kadar konuşmazlardı.
-Yahu wolverine X-Men takımından önce de bir sürü macera geçirmiş. Elbet mutantları biliyordur. Ama birinci filmde adamı şaklabana çevirmişler. Yahu X-Men malikanesinde ne diye korksun mutantlardan?
- Gene wolverine hakkında. Adam sert mizaçlı biridir. Örümcek adamın nasıl esprili ve dalgalı konuşmasını seviyorsam, bunun da sert ve alaycı konuşmasını seviyorum. Ama filmde eser yok. Tam bir şaklaban olmuş. Ha bir de kimseyi iplemeyen, ama insanlara yol gösteren Wolverine gitmiş, pikaçu wolverine gelmiş.
- Nightcrawler'ın teleport olduktan sonraki sülfür kokusu yansıtılmamış.
Ayrıca adam esnek biri. Sirklerde felan çalışmış. Ama burda bir iki teleport numarası dışında bişi göremiyoruz.
- Esneklik derken aklıma geldi. Wolverine daha esnek olabilmesi lazımdı.. Sabretooth güçlü, Wolverine çevik. Wolverine'in Sabretooth'u yenmesi bu çevikliği sayesindedir.
- Kıyafetleri tümden rezil zaten. Wolverine'in maskesi, güldüğünde şeytani bir ifade oluşmasını sağlar. Storm'un elbisesi beyazdır. Bunlar klasik şeyler. Ama hiçbiri yansıtılmamış.

Film tümden rezil bişi.. Ayrıca birkaç kişinin sorduğu "headshot sahnesi" var. Onu iyi bir inceledim. Ortaya şu çıktı:
Kurşun, bir adama headshot gelince, adamın kafatasını kırar, beynini patlatır. Headshotın ölümcül yanı budur.
Oysa Wolverine'in her kemiği adamantiumdur. Kafatası da öyle. Kafatasındaki kaslar ve damarlar çok az. Yani orda doku yok bile diyebiliriz. Kurşun kafasına gelince direk sekmesi lazım. Azcık kanatması veya morartması lazım. Oysa kurşun taa derinlere giriyor. Kurşun adamantiumdan yumuşaktır. E öyleyse kafasına çarpan kurşunun yamulup bükülmesi lazım..
Kafasına kurşun çarpınca ya direk bayılıp uzun süre ayılmaması lazım, ya da adama sadece bir baş ağrısı yapması lazım. Oysa dediğim holywood kitlesine hitap edebilmek için bu tür tıbbi ve bilimsel durumları bile gözardı ediyorlar...
------------

Gelelim X-Men evolution'a.
İlk başta okul çocukları fikri bana sinir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim dayım küçüklüğünden beri (ki hala okuyor) Conan, tommisk, hulk ve ençokta örümcek adam okur. Bayılır cizgi romanlara. Evinde bi koleksiyonu var.. Hiç bukadar çizgi romanı bir arada göremezsiniz. Herhalde ortalama 1000 i geçiyordur. O tam bir çizgi roman manyağı. Bende tabi bukadar çizgi romanı görünce "bi bakiyim nasıl acaba" dedim ve conan'ı okumaya başladım. İşte ne olduysa ondan sonra oldu a.k :-P Bide filmini izledim Conan'ın. Sonra ver elini FRP, ver elini DragonLance yüzüklerin efendisi Unutulmuş diyarlar... Çizgi romanlar geröektende eğlenceli ve hoş şeylerdir. Tavsiye ederim. Yakında Dayıma tekrar gidicem. Adapazarında oturuyor. Ondan bi bavul dolusu örümcek adam, Conan vs çizgiroman kitaplarını alıcam. İsteyen olursa bir gün Saklıya gelirim. Romanlarıda getiririm. Orda bütün gün okuruz :D[hline][/b]F-R-P konuşmalı barbut oyunu...[b] Bla Bla Bla en iyisi FRP kardeşim ne konuşuyonuz ööle kocakarılar gibi. Cık Cık Cık...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sabretooth'da wolverine gibi iyileşme gücü yok. Sabretooth wolverine'den yaşlı. (psikolojik ve fiziksel olarak)
Çizgiromanında çocuk felan der wolverine'a çoğu zaman.

Hatta aklımda kalan bir diyalogda gene wolverine ve sabretooth filmdeki gibi karlı bir yerde dövüşüyorlar. Sabretooth alıo wolverine'i ama wolverine hakkaten yorgun bu sefer. Fazla direnmio zaten. Sonra başka sahneler girio. Sonra sabretooth önde arkada iki kişi wolverine'i taşırken gösterio. Sabretooth'da onu arayan birine "Çocuğun gününde olmadığını neden söylemediniz" diyor sanki ondan daha iyi dövüşmesini beklermiş gibi.

Şimdi Wolverine(logan) 'in hikayesi Gambit(Remy Lebeau) gibi çok derindir. Bunlar aslında bir gruptu eskiden, Sabretooth, wolverine ve alman bir ninja ismini hatırlamıorum şuan. Bunlar bir göreve gidiolar. Orda Sabretooth sivilleri ihmal edio ve wolverine ile araları açılıo. Aralarındaki düşmanlık ondan sonra gelişio zaten.

Filmdeki birçok karakter çizgiroman'a yani özüne uymuyor. Hatta sarı spandex demekle film zaten çizgi romanla alay ediyor. Konu güzel ama karakterlere önem vermezsen olmaz bu işler. Film tamamen bir uncanny xmen olmuş ve öyle kalacak hafızalarda. Spiderman böyle deil mesela. O biraz daha yakın özüne.[hline]This Cat Scratches Free.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Filmle ilgili benim diyeceğim bir iki şey var. Kabul ettiğim bir iki nokta şöyle X-Men bir süper kahramandan değil eşit ağırlıkta karakterleri, geçmişleri olan bir sürü süper kahramandan oluşuyor dolayısı ile Wolverine in başrol oyuncusu olarak algılanması gerçekten bir uyarlama hatası olmuş.

Bir diğer nokta filmde aslında çizgi romanın özünde olan maço tavır ve süper kahramanlık felsefesi neredeyse sıfır. Film daha çok bir drama tarzında.

Bunların yanında birde filme bir çizgi roman uyarlaması olmadığını düşünerek baktığın zaman çok farklı geliyor. Bu bence bir başarı yönetmen Bryan Singer önceki filmlerindede yaptığı üğzere bir karakter tahlili hastası. Olay örgüsüne takılıyor sürekli. Aslında X-Men konseptinde bunların hepsi var ve kesinlikle çizgi romandada bulunan ögeler. Ancak Bryan Singer ın kaçırdığı bir nokta varki çizgi roman ın kuralları vardır dramatik yapının aktarılışının normal roman veya film senaryosundan farklılıkları vardır. Filmleştirmek demek akışı bozmak anlamına geliyor Bryan Singer yapınca dolayısı ile.

Birde bir dipnot Bryan Singer a hasta bir adamım yaşına göre inanılmaz büyük yetenek gösteren bir yönetmen fakat X-Men ve Bryan Singer ikilisi her ikiside muhteşem olmasına rağmen bir araya gelince uyuşmamış.[hline]"Onzac" Clan Martian Artist
"Ederan" Clan Fixör
"Story of SadButcher"

There are 10 types of people in the world, those who can read binary, and those who can't.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Birşeyi düzeltmek istiyorum..
Sabretooth ilk başlarda Wolverine'in babasıymış gibi düşünülmüş bir karakter. Yüz hatları özellikle çok benzer.
Ama Sonradan Sabretooth ile Wolverine eskiden aynı takımda çalışan, yaklaşık aynı yaşlarda olan (biri 30sa diğeri 70 değil yani.. biri 30sa diğeri de 30 veya 35) kişiler olmasına karar verilmiş...
Bunların eski takım giysilerini giyen bir adam vardı bir çizgi romanında. Çizgi filminde ise bir bölümde Fox'lu bir ada sahip olan bir kadının, bu eski özel timde olduğunu, ve Logan'la sevgili olduklarını anlıyoruz.

Ayrıca filmde çizgiromanın hikaye akışını takip etmeleri gerekmyor. Ama çizgiromandaki karakterleri oraya koyuyorsan, kişiliklerini, duygularını iyi yansıtman lazım..[hline]I will crush yar bones!!! Gaarrr!!!
(İmzamı iyi oku, çok şey var)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sabretooth da iyileşme gücü var ve kendisi logan'ın babası olduğunu sanıyordu sanırım fakat dna'ları uyuşmuyor yani babası değil.[hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ssj4songoku, 26 September 2003 17:10 tarihinde demiş ki:
Sabretooth da iyileşme gücü var ve kendisi logan'ın babası olduğunu sanıyordu sanırım fakat dna'ları uyuşmuyor yani babası değil.[hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına"


Cok alakasiz olacak ama;
DNA testi mi yaptin :)[hline]tHe Original fi$h®

Banshee


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ya ben deil Nick Fury yaptı bende yapmak isterdim ama biliyonuz sabretooth da tırsılmıycak adam değil:D[hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

malcom-wolwe-sabretooth eskiden bir hükümet için bir özel timde aynı takımdaydılar,hatta şu wolwenin esaslı düşmanı sovyet bi herif vardı 4 kollu,onla ilk beraber savaştılar(kaçtılar daha doğrusu:p)
wolwe sabretooth'u hiç yenemez,hiç bir savaşlarıda biri yenilene dek sürmedi,ve çoğunda wolwe tokatlandı,eskiden alıyodum wolwerineyi ama nuff said,alpha team fln derken iyice bozdular baydı

longlive Punisher![hline]tık!
infected, 30 July 2003 23:02 tarihinde demiş ki:
yaşım 15 bi adam daldı o da hafifçe dokundu yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bone abi bilmiyorum filmi yeni mi seyrettın ama ılk seyredınce aynı galeyana bende gelmıstım ama sonra (spıdey ve lotr dan saonra) sunu anladım kı uyarlanırken bazı seyler degısıyo.. buna yapabılecegımız bısey yok.. ustune sen dememısmıydın bana fazla takma kafana oku onunu arkasını fazla ınceleme dıye fılm. de o havada...
1.sabretoothun da heal abılıty sı var.. hatta ozellılerı karsılastırırsanız tamamen aynıdır.. sadece wolverın cok daha deneyımlıdır.. nıye weapon x tı bılmem neydı admnetınum ıskelettı fln fılan.. bıde dovus stıllerı farklı (ha bıde sabre delı)
2.bana sorarsan fılmde cyc ölü.. ikinci filmde adam toplasan 2 kez gozukuyo.. en guclu x-menlerden bırıdır. o ana takımdadır takım kaptanıdır.. wolverıne bıle (canı ıstedıkce) sozunu dınler (daha dogrusu karsılıklı saygı) fılmde cok ezık bence..
3.hea.. ama su var sımdı ben wolw u cok sevıyorum.. ama beastı angelı da cok sevıyorum.. ama toplum wolwu encok sevıyo xmenın barız en favorı karakterı... dolayısıyla bıraz onun akısına olması dogal..
ayrıca wolverıneın abılıty lerı coktur ama ole super guclu bı mutant degıl dır yakın dovuste cok gucludur o ayrı.. ama onun en onemlı ozellıgı antı kahraman olusurdur.. soz dınlmez yıkar gecer (bı tur raıstlın olayı)
4.abı nıghtcrawlerla alkalı yazdıgına asla katılmam abı.. 2. fılmın gırıs sahnesı efsaneydı bea.. ohannes dedım yanı.. ben ozmn bılmıyodum nıghtcrawlerı dedım oha bune çüşünüz.. bence super esnek super teleport lu yapmıslardı.. hea kukurt kokusu verılmemıste.. nası verceklerı abı.. "off amma kukurt koktu" dıyemez ya cızgı roman da tepe kutucuguna yazıyodu...
5.hea wolw hakkında.. bencede cevık, kızgın fln olması lazımdı.. ama heal olayını bence baya abartmıslar.. abı lady death stırke barız suzgec yapıyo yanı.. ama banamısın demıyo... ama 2. fılmde herıfı ucagın bacaga bagladıgı sahnede super bır wolw olmustu...
6.xmen eva. yı hıc seyretmedım ama fıkır hosuma gıtmedı o kesın...
======
sımdı bence fılm neden kotuydu.. tamam bazı buyuk ayrıntılar degısmek durumunda.. zaman sorunu, ınsnaların anlamama sorunu, fazla detay sorunu fln ama kucuk detaylar nıye atlanır?
-pyro nıcın kumral?
-elbıselr?
-okul nıye aacyıp degısık? (rogue-ıceman-shadowcat-banshee-colosus?????)
-parkerın ag fırlatıcıları nıye? oraganık???
=====
geldık sorulara?
1.xmen eva. yı nası seyrederım kablosuz?
2.wolverının heal abılıtysı abartı oldugu ıcın coook yaslı ama olu degıl sabretooth da mı ole?
3.nıye bu bolume yazırouz? anıme daha uygun degıl mı?
4.colosus, storm wolv nın katılısı uncanny 1 de mı oluyo? profosor "sen gel, sen gel" mı yapıoyo? oyleyse hec guzel olmamıs...
oyfş... yter...[hline]Duxus
---------
Ben de bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım...
---------
-What are you doing my boy?
-Succeeding you, Father!

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

wolwe'nin yaşı 30larında gibi ama daha yaşlı olabilir geçmişini kimse bilmiyo,malcom biliyordu onuda sabretooth öldürdü,yazık iyi adamdı:),bu arada anime japon çizim sanatı o yüzden oraya bu konu olmaz

wolwerineyi fln seviosanız koşakoşa gidip punisher alın,gelmiş geçmiş en baba çizgiromanlardan biri,hele bir "got you" sayısını her okuduğumda gözüm dolar[hline]tık!
infected, 30 July 2003 23:02 tarihinde demiş ki:
yaşım 15 bi adam daldı o da hafifçe dokundu yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkcası ben filmde şok oldum cyclops'u ezmişler biçmişler mahvetmişler resmen.Benim bildiğim cyclops lider olurdu wolverine değil...[hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
x-men evolution 3. sezonu bitirdim ama 4.sezon icin torrent bulamadigim icin cekemiyorum.
cok onemli bisi olmuyorsa kasmiyim cekmek icin hic :)
4.sezondan sonrasi var mi?

gambit ve colossusun magnetonun adamlari olmasi ilginc geldi biraz bana ,bide bu wanda kim ,magnetonun kizi falan daha once hic duymamistim.psylocke die bir kiz vardi onu hic koymamislar,bu wandayada benziyor o mu acaba?

edit:1seneden eski konulari uplayabiliyor muyuz artik ya?

[Bu mesaj GEd tarafından 19 Eylül 2005 04:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...