Lonely Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Mailime gelen bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedim. Arama yaptım bulamadım. Eğer daha önce açıldıysa ve ben bulamadıysam kusura bakmayın. [spo1=-]> >>REPUBLIC OF TÜRKİYE > >> > >>Turkey kelimesi Osmanlı imparatorluğunun son > >>zamanlarında ilk defa İngiliz kaynaklarında, biraz da > >>alay ifade ederek kullanılmıştır. Bazı ülkeler > >>kendilerini GREAT=BÜYÜK, ÖNEMLİ - olarak nitelerken > >>Ülkemizin bir kümes hayvanının ismi ile anılması kabul > >>edilemez. Kelimenin iticiliği ve ülkemizi ne şekilde > >>ifade edeceği düşünülmeden adete ülkemizin isminin > >>İngilizce ifadesi imiş gibi Türkler tarafından da > >>kullanılmış ve kullanılmaktadır. Özel isimler bir > >>başka dilde de aynı şekildedir. Bir zamanlar > >>Habeşistan olarak bilinen ülke tüm Dünyaya >adının > >>Etiyopya olduğunu ve bundan böyle Habeşistan olarak > >>gönderilen hiç bir postanın alınmayacağını açıklamış > >>ve tüm dünya Etiyopya adını kullanmaya başlamıştır. > >> > >>Ya Türkiye !, Bir kümes hayvanının adı ile anılıyor. > >> > >>Uluslararası toplantılarda ülkemizi temsil eden başta > >>sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm görevlilerin > >>önünde "HİNDİ" anlamında "TURKEY" yazıyor. Bundan > >>rahatsız olmamak mümkün mü ? > >> > >>Örneğin Mısır. Bu ülkeye Mısır adını biz veriyoruz. > >>Kendileri Mısır adını kullanıyorlar mı ? Uluslararası > >>alanda adı Mısır olarak mı geçiyor. O ülkenin adı > >>"Mısır Arap Cumhuriyetidir. " ikinci adı yoktur. > >>Arapça yazılışı ile mim , sad ve r harflerinden oluşur > >>ve "şehir, ülke" anlamındadır. Bizim >kullandığımız > >>mısır ile ilgilisi yoktur. Benzerlik nedeniyle ve Türk > >>dilinin fonetiği nedeniyle Mısr yerine kullanılıyor. > >>Ama sadece biz kullanıyoruz. İngilizler Egypt diyor. > >>Ülkelerden bir tanesi kendi dilinde bize hindi dese > >>dikkate almayabiliriz. > >> > >>Bir başka örnek ise Hindistan. Siz hiç uluslararası > >>bir toplantıda Hindistan diye bir kelime > >>gördünüz mü? > >>Aynı hata. Hindistan bu ülkeye sadece Türklerin > >>verdiği bir isimdir.Uluslararası isim değildir. > >>Malezya mal mı oluyor diyenler de aynı şekilde.Bizim > >>ismimiz Türkiye kelimesi bir ülkenin dilinde başka > >>anlama gelebilir.Bu önemli değil. Bütün dillerde tek > >>tek ülkemizin adının iyi anlama gelmesi gerekmez. > >>Ancak bir de uluslararası ülke isimleri >vardır. > >> > >>Uluslararası toplantılarda bu isim kullanılır. > >>Türkiye'nin uluslar arası toplantılarda adı > >>İngilizlerin söylediği Turkey olarak geçiyor. Varsın > >>İngilizler Turkey demeye devam etsin. Ancak bize > >>Turcia, Turkia gibi değişik şekillerde söyleyenler de > >>var. Onlar da devam etsinler. Ancak uluslararası bir > >>toplantıda ülkemizin adı bizim söylediğimiz şekilde > >>Türkiye olarak geçmelidir. > >> > >>Diyorlar ki Türkiye kelimesinde bulunan ü harfi Avrupa > >>dillerinde yokmuş. Bu > >>nedenle sorun oluyormuş. Avrupa > >>Birliği toplantısında Türkiye delegesinin önünde > >>Turkey=Hindi yazarken Yunanistan delegesinin önünde > >>bırakın Latin harflerini Yunan alfabesi ile ELLAS > >>yazıyor. Yunanlıların hiç bir harfi batı >alfabesinde > >>yok. Ülkesini ve dilini seven Yunan delegesini > >>kutluyorum. > >> > >>Türk delegesine söyleyecek söz bulamıyorum. > >> > >>ASLINDA YAPILACAK TEK ŞEY HÜKÜMETİN BİR AÇIKLAMA > >>YAPARAK 1 YILLIK GEÇİŞ SÜRESİ SONUNDA TURKEY YAZILI > >>HİÇ BİR POSTA'NIN KABUL EDİLMEYECEĞİNİ DÜNYAYA > >>AÇIKLAMASIDIR. HABEŞİŞTAN BÖYLE YAPTI. ETİYOPYA OLDU. > >>BİZ BÜTÜN LOGOLARIMIZI TÜRKİYE DİYE YAZSAK DA TURKEY > >>DİYENE ENGEL OLMAYACAKTIR. BU NEDENLE RESMEN > >>BELİRTTİĞİMİZ YOL İZLENMELİ. > >> > >>Medya ve Hükümeti göreve davet edelim. > >> > >>"Republic of Turkey = Hindi Cumhuriyeti" Bu ismi > >>istemiyoruz. > >> > >>"Republic of Türkiye" olmalı. > >> > >> > >>Bu kampanya sonuç alınıncaya kadar sürecektir. Elbet > >>bir gün bu >ülkenin adının Türkiye olduğu ve Turkey > >>olarak gönderilen postaların alınmayacağı dünyaya ilan > >>edilecektir. Uluslararası toplantılarda > >>Cumhurbaşkanımızın önünde Turkey (Hindi) değil Türkiye > >>yazdığı günler gelecektir. Sadece eski fotoğraflara > >>bakarken Turkey yazısını görüp "Ne kadar duyarsız" > >>olduğumuza şaşıracağımız günler gelecektir... > >> > >> > >>siz de katılıyorsanız bu mesajı olabildiğince çok > >>dağıtın.... > >> > >>Melih AKGÜNGÖR > >> > >>İstanbul Valiliği > >> > >>Protokol Müdürü > >> > >>(212) 455 55 00[/spo][signature][hline]http://[url=http://grin.hq.nasa.gov/IMA
zaidral Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 http://forum.paticik.com/view.php?id=136624 ayrıca hindiyi ilk kez türklerde gördükleri için ona turkey adını takıyolar. hindi oldugumuz için bize turkey dememişler[signature][hline]The sickness that you are A plague that made me starve Do you think you can show me How I come this far?
Lonely Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 böyle bir başlıkta açılmış olacağını tahmin edemediğim için bulamamışım galiba. tekrar özür...[signature][hline]http://grin.hq.nasa.gov/ Deep Space
Mantar Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 ilginç bir konu. üzerine düşünülebilir. ama okyanusta bir damladır isminle prestij sağlamak. zira bizim çok daha büyük zaaflarımız var. ve onları gidermeliyiz hindiden mindiden önce.[signature][hline]"Ben ve İstanbul birbirimize benziyoruz. Anlamak için görünüşten daha derine bakmak gerekir." Nicolas Anelka - Paris Match Dergisi
vaniLLe Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 said: zaidral, 03 Ekim 2005 00:17 tarihinde demiş ki: ayrıca hindiyi ilk kez türklerde gördükleri için ona turkey adını takıyolar. hindi oldugumuz için bize turkey dememişler iyi ki , baska birsey görmemisler...[signature][hline]lylide..
fede Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 biz de hindistan diyoz mısır diyoz demiyelim o zaman, kavramlarla uraşcamıza, en büyük olalım bakalım o zaman dalga geçiliyo mu[signature][hline]i can't give up to love natalie ühühühühühühühühühühühüh
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Geçiceksiniz bu kompleksleri, dünya çapında bir ülke olduk artık böyle basit basit çingene işleriyle uğraşmayı bırakın. Uğraşan varsa da takılmayın.[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Admin Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 > >>siz de katılıyorsanız bu mesajı olabildiğince çok > >>dağıtın.... dağıtmayın ne dagıtıyorsunuz int basındaki 1000 cocuga ulassa ne olcak git meclise gönder bayfı forward meyiller[signature][hline]G3NK zitem illede zitem
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 said: Antimodes52, 03 Ekim 2005 00:23 tarihinde demiş ki: Geçiceksiniz bu kompleksleri, dünya çapında bir ülke olduk artık böyle basit basit çingene işleriyle uğraşmayı bırakın. Uğraşan varsa da takılmayın. +2[signature][hline]c h i l l o u t w i t h t h e l o u n g e m u s i c 1 0 2 . 0
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 said: fede, 03 Ekim 2005 00:22 tarihinde demiş ki: biz de hindistan diyoz mısır diyoz demiyelim o zaman, kavramlarla uraşcamıza, en büyük olalım bakalım o zaman dalga geçiliyo mu çok saçma bence hani doğruysa bile adamlaın yaptıkları çok saçma o zmn avustralyaya kanguru deselerdi .hindistana fil. fransada da fransız gormusler ondan fransa olmus :D
enema Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 simpsonsda homer uruguayi u r gay diye okuyodu, o aklima geldi bi an :)[signature][hline]fol lol the doh fol the day
fede Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 kanmayın bence bunlara bak birbirinize düştünüz bile şimdiden. amaçları zaten. bize ne dedikleri değil bizim ne yaptığımız önemli bence[signature][hline]i can't give up to love natalie ühühühühühühühühühühühüh
elektrot Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 said: elektrot, 17 Ağustos 2005 15:41 tarihinde demiş ki: 1- Ekonomi 2- İşsizlik 3- AB 4- PKK 5- Ermeni Sorunu 6- Kıbrıs Sorunu 7- Eğitim 8- Sağlık . . . . . . . . 1983561093- Türkiye'ye "Hindi" denmesi. . . . . . Önceki topikte yazmışım yorumumu. Değişen bişey yok, hala aynı fikirdeyim.[signature][hline]" We're not a threat. We're salvation. The world will have to deal with us. "
riglous Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 turkce'de bi konuya yabanci kaldiginiz zaman "konuya fransiz kaldim" diyosak ki bu bence fransizlari oldukca asagilayici bi tabir, ingilizlerin turkey demesi bence o kadar da rahatsiz etmemeli.[signature][hline]Tulahr
Quarthon Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Antimodes52 ve elektrot un dediklerine kesinlikle katılıyorum. bir gercek bu kadar guzel anlatılamaz...[signature][hline]i demand nothing, but i want it all....
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 said: DynamicK, 03 Ekim 2005 00:24 tarihinde demiş ki: > >>siz de katılıyorsanız bu mesajı olabildiğince çok > >>dağıtın.... dağıtmayın ne dagıtıyorsunuz int basındaki 1000 cocuga ulassa ne olcak git meclise gönder baydı forward meyiller [signature][hline]MONO(b)LOG
Norak Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 mısırlılar bizim kendilerine popcorn , hindistanlılar da turkeyland tarzı bişi dediğimizi duysalar ne derler acaba :)[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - Life - NwN-II Prenses kaçırılır,köy yakılır,kötü ejderhalar serbest bırakılır,krala suikast düzenlenir,yağma yapılır, fiyatlarımızı sorunuz; Saf Kötülük A.Ş. (her türlü Lich ve Death Knight aksesuarımız mevcuttur)
Afterdeep Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Cok bos beyinli var bu forumlarda.. Bircok topicte cikiyo bu ortaya.. Yabanci ulkede yasayin bi sure, insanlar sordugunda diyin I'm from Turkey.. Sonrada gerzeklerin yaptigi bilimum espriler ustune agiz burun dagitmamak icin kendinizi zor tutun. Allahtan iki laf sokusturunca hepsi susuyo, cingene gibi dalasmiyorlar.. En son gelen espri: Think about Hungary(Macaristan) gets hungry and eat Turkey hahahahha! Ne dicen simdi bu gerzege?? Do you have any problems with Turkey mate? diyince susuyo ama bu laflari duymak benim cok sinirimi bozuyo. Pasabahce'nin koliyle gelen bardaklarina sahit oldum, kutularin ustune made in Turkiye yazmislar, takdir ediyorum aynen devam.. Diger topictede buna benzer bi post yazmistim.. Saygilar..[signature][hline]Proud employee of; Swissotel Sydney Hilton Sydney Now Barista..
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Bunu bizim değil yukardakilerin düşünmesi gerek.[signature][hline]Xanator Wegauge Master Rifleman-Master Combat Medic Eclipse Galaxy Star Wars Galaxies
Finrod Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Bence cok rahatsız edıcı bır sey degıl.Fransızlar kendılerıne horozlar dıyo.Bızde hındıler olalım nolcakkı :) [Bu mesaj Odim tarafından 03 Ekim 2005 12:23 tarihinde değiştirilmiştir]
elektrot Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 said: Afterdeep, 03 Ekim 2005 12:12 tarihinde demiş ki:Pasabahce'nin koliyle gelen bardaklarina sahit oldum, kutularin ustune made in Turkiye yazmislar, takdir ediyorum aynen devam.. Bak bu çok basit bişey, özel sektör bunu yapabilir, ihraç mallarına bunu yazdırabilir. Çünkü ülkelerin kendi adlarını kullanma hakları var sanırım bu tip şeylerde, Made in Espana gibi. Ama devlet böyle bişeyi yapamaz, "evrağınızda Turkey yazıyo, kabul edemeyiz" diye bi ülkeye posta koyup evrağı reddedemez. Bugün 3 Ekim, bizim bu yazıdaki kampanyayı uyguladığımızı düşünsene?! Ha sana öyle davranan yabancılar da, kendilerini komik duruma düşürürler, kendi seviyesizliklerini ispatlarlar. Avusturya'nın hala Osmanlı kompleksiyle Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkması gibi.[signature][hline]" We're not a threat. We're salvation. The world will have to deal with us. "
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Ben şahsi yazışmalarımda Turkiye kullanıyorum. Hanüz daha turkey konusunda alay edenle karşılaşmadım.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Abso
Lidriel Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Alay eden gördüm ve duydum.. Şöle bi durum var, adam ole bi geyik çevirecek kadar öküzse zaten kaale almanız bile komik.. Bırakın Turkeyle dalga geçsinler kimi ciddiye alıp almamanız gerektiğini görürsünüz bölece..
Finrod Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 said: Lidriel, 03 Ekim 2005 12:44 tarihinde demiş ki: Alay eden gördüm ve duydum.. Şöle bi durum var, adam ole bi geyik çevirecek kadar öküzse zaten kaale almanız bile komik.. Bırakın Turkeyle dalga geçsinler kimi ciddiye alıp almamanız gerektiğini görürsünüz bölece.. +1
Muhallebi Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 wow'da nerdensin diye bir soru geliğinde Turkiye diyorum, anlıyorlar valla (:[signature][hline]-Fear of the fool, is the beginning of the wisdom- Mandoo, 05 Ağustos 2005 20:06 tarihinde demiş ki: iyide abi o insanlar ne yapsın? ölsünler mi? isterseniz katledelim.. Shadowcast, 05 Ağustos 2005 21:05 tarihinde demiş ki: Böyle çözümler kısa vadede olmaz.
Öne çıkan mesajlar