Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir ortaokul ogrencisinden alinti (Ataturk)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
güzelmiş...[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying
I saw a version of myself I didn't even recognize
On this guitar I'm playing the melody of someone who's passed on
A star falls in the grief of someone who'll never be seen again
Mesaj tarihi:
lol, o zamanın teknolojis boyle değildi, o zmanlar savaş zamanıydı diyenleri tebrik ediyorum.Ortaokullu çocuk sizden zeki be... Çocuk resmen Türkiye'de makam sahibi insanların görgüsüzlüklerini, kişiliksizliklerini göstermiş. Heralde o da biliyor o zaman oyle bi teknoloji/yaşam şartları olmadığını... Kattığı naçizane yorumlardan ötürü tebrik ediyorum teknolojik arkadaşları :D

Edit: Bu arada Atatürk le ilgili yorumlarınız beni üzdü. Gerçekten hiç düşnmeden konuşmuşsunuz. Çin, japonyada Atatürk okutuladursun, kendi topraklarımızda gençler sırtını Atatürk'e dönüyor... Devam arkadaşlar devam... Sizin oyle yorumlarınızdaki gibi herşey olup bitti Atatürk sadece oralarda denk geldi... Okullarda Atatürk eleştirelemiyor demişsiniz ama Atatürk hakkında ilkokul-ortaokulda öğrendiklerinizin üzerine birşey katamamışsınız o yüzden Atatürk hakkında böyle düşünüyorsunuz, yazık...

[Bu mesaj mardox tarafından 06 Ağustos 2005 14:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bütün o bol keseden savuran boş insanlara bir soru:
Alın şimdi başımızdaki anasının çeyizini satar gibi tüm karlı devlet şirketlerini uyuz eşşek fiyatına satıyor, PKK hortladı her gün şehit veriyoruz, AB bizle dalga geçiyor, iktidar kendi hırsızları için yasa çıkarıyor, enflasyon düştü diyorlar herşeye zam geliyor, türlü yalanlar, masalar söyleniyor...Hani gıkınız çıkıyor mu, bir tane aklı başında bir eylemin var mı? Yoksa dizginler hala onların elinde yalan dolan devam mı?

Bir de gelmiş Atatürk fazla abartılıyor diyorsunuz. Sizin kendi getirdiklerinize sesiniz çıkmazken(ki güc hala sizin) o adam koca dünyaya kafa tuttu! Türk ulusuna hediyedir Atatürk ama ne yazık ki siz bu hediyeyi gorememişsiniz

Atatürk'ü eleştirin, hatta daha iyisi olun ama zahmet olmazsa bi iki şey okuyup eleştirin de kepaze olmayın

Edit: 2 mesaj olmasının nedeni dğerini editleyemem , kusra bakmayın

[Bu mesaj mardox tarafından 06 Ağustos 2005 14:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
mardox, 06 Ağustos 2005 13:52 tarihinde demiş ki:
lol, o zamanın teknolojis boyle değildi, o zmanlar savaş zamanıydı diyenleri tebrik ediyorum.Ortaokullu çocuk sizden zeki be... Çocuk resmen Türkiye'de makam sahibi insanların görgüsüzlüklerini, kişiliksizliklerini göstermiş. Heralde o da biliyor o zaman oyle bi teknoloji/yaşam şartları olmadığını... Kattığı naçizane yorumlardan ötürü tebrik ediyorum teknolojik arkadaşları :D

Edit: Bu arada Atatürk le ilgili yorumlarınız beni üzdü. Gerçekten hiç düşnmeden konuşmuşsunuz. Çin, japonyada Atatürk okutuladursun, kendi topraklarımızda gençler sırtını Atatürk'e dönüyor... Devam arkadaşlar devam... Sizin oyle yorumlarınızdaki gibi herşey olup bitti Atatürk sadece oralarda denk geldi... Okullarda Atatürk eleştirelemiyor demişsiniz ama Atatürk hakkında ilkokul-ortaokulda öğrendiklerinizin üzerine birşey katamamışsınız o yüzden Atatürk hakkında böyle düşünüyorsunuz, yazık...

+1[signature][hline]''ağlamak ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması, bir boyut değiştirme çabasıdır...''
Mesaj tarihi:
saçma[signature][hline]Lopeth, 31 Temmuz 2005 20:35 tarihinde demiş ki:
her fake için topik açarsak adamlar kendilerini bi bok (kaka)zannedip tekrar tekrar gelirler
Mesaj tarihi:
Aglamak üzereyim :([signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Mesaj tarihi:
Bence bir ortaokul çocuğuna göre çok duyarlı bir yazı.Bazı arkadaşlar çok çocukça demiş...Ee yani bi çocuk yazmış sonuçta ama bence bi çocuğa göre çok olgun bi yazı.O yaşya sümüğünü tutamayan bissürü çocuk var lütfen haksızlık etmeyin..
Mesaj tarihi:
Uzun uzun birşeyler yazıcaktım ama vazgeçtim.

Orda "Atatürk'ü abartıyorsunuz" gibi şeyleri küfür maksadıyla söylediğimizi sandınız, Atatürk'ü karalamaya çalıştığımızı sandınız.
Ama abartıyla kastettiğim(iz), iyi bir lider olmasına rağmen, neyi neden yaptığı, nasıl yaptığı, ne şartlarda yaptığı değil, "NEYİ" yaptığının üzerinde durulması.
Mustafa Kemal Atatürk abartılıyor, abartıldığı için de onu "o" olarak algılamakta zorlanıyoruz.

Ha, "siz anlamassınız, ilkokulda gerçekten iyi eğitim veriliyor" diyorsunuz.
E, "ATATÜRK SÜPER ADAMDI!!! MÜKEMMEL ADAMDI" diye sayıklayıp durmak sizin için Atatürk sevgisi midir? Onun yolundan gitmek sadece onun adını sayıklayıp durmak mıdır?

İlkokulda dediğiniz kadar iyi eğitim verilseydi, Türkiye'deki halk Kemalizm'i bu kadar kenara itip, sadece ATATÜRK simgesi üzerinde vıdı vıdı konuşmakla yetinir miydi? "Atatürk'ün yolundan ilerliyoruz" diyip sonra Mandacılığı savunur muydu?
Televizyona çıkan ilkokul çocukları Atatürk'ü bir uzaylı, bir peygamber, bir süpermen olarak mı ifade ederdi? Bu adamın yaptığı şeyleri bu kadar abartıyorsunuz da, fikirlerini neden bu kadar geriye itiyoruz?

Ha, daha uzun birşeyler yazacaktım, ama vazgeçtim.
Onun yerine birin şiirin linkini vermek istiyorum.
Benim yazdıklarımı, NEDEN yazdığımı daha iyi anlıycaksınız, Mustafa Kemal'in yolundan gitmek sadece "ATATÜRK ÜBER İNSANDI SÜPER İNSANDI" demek değildir, ha siz bu yazdıklarıma saçmalama diyorsanız, evet biz saçmalıyoruz, bundan da gurur duyarım.
Link:
http://w3.balikesir.edu.tr/~metinay/sonmektup.htm[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
said:
Bonecrusher, 06 Ağustos 2005 21:40 tarihinde demiş ki:
E, "ATATÜRK SÜPER ADAMDI!!! MÜKEMMEL ADAMDI" diye sayıklayıp durmak sizin için Atatürk sevgisi midir? Onun yolundan gitmek sadece onun adını sayıklayıp durmak mıdır?

İlkokulda dediğiniz kadar iyi eğitim verilseydi, Türkiye'deki halk Kemalizm'i bu kadar kenara itip, sadece ATATÜRK simgesi üzerinde vıdı vıdı konuşmakla yetinir miydi? "Atatürk'ün yolundan ilerliyoruz" diyip sonra Mandacılığı savunur muydu?
Televizyona çıkan ilkokul çocukları Atatürk'ü bir uzaylı, bir peygamber, bir süpermen olarak mı ifade ederdi? Bu adamın yaptığı şeyleri bu kadar abartıyorsunuz da, fikirlerini neden bu kadar geriye itiyoruz?

Bizi bariz suçlamalar altında bırakıyorsun ama görmediğin taraf biz olayı efsaneleştirmiyoruz, o kadar zorluğa rağmen elde edilen başarının da "e canım o kadar abartmayın." gibi geçiştirilecek tarafı olmadığını da görmek lazım. Bir insanını yolunu takip etmek için once onu tanımak lazım... Yazan şahısı da takdir ediyorum. Şu anki mevkii sahiplerinin görsüzülüklerini ve çelişkilerini çok iyi yakalayıp yazmış... Lütfen bi şiirden gaza gelip Atatürk'e yapılan her övgüyü, Atatürk'ü ilahlaştırıp, onun yolunu kapama olarak düşünmeyin! Zaten Atatürk'ün herşeyini yıkmak için canla başla çaba gösternler var bari gençler sahip çıksın... Arada şurayı da okuyun :
http://www.devletim.com/genclige_hitabe.asp[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Şimdi burda iki ayrı kavram ortaya çıkıyor:
1-)Atatürk'ü ilahileştirmek
2-)Atatürk'ü olduğundan küçük görmek.
Atatürk bir tanrı değil. Kemalizm bir din değil. Atatürk bir insan. Kemalizm bir ideal. Dinlerin en büyük özelliği dogmalara sahip olmalarıdır. Dogmaya dayalı olması yüzünden dinlerin en büyük olayı "sorgulama, itaat et!"'dir. Ortada insan inancı olduğu için de kimse sorgulamaz, sadece itaat eder. Atatürk ilahileştirilince aynı şekilde bütün idealler ve düşünceler ortadan kalkıyor ve "itaat et!" deniyor. Biz de diyoruz ki, itaat etmeyin, Atatürk'ü tanıyın, Atatürk'ü sevin, onun adımlarında ilerleyin.
Atatürk'ü yakından inceleyip tanırsanız zaten onun abartılıp ilahlaştırmaya ihtiyacı olmayan bir insan olduğunu görürsünüz. Ancak bilin ki her ismi geçtiğinde "yüce atatürk" "great atatürk" "übermensch atatürk!" naraları atmanıza gerek yok, onun düşünceleri benimserseniz zaten bu ülkeyi daha iyi yerlere taşırsınız. Atatürk'ü asla olduğundan küçük görmeyin, ancak onu ilahileştirmeyin, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine bir tanrıymış gibi aşılamayın.
Daha uzun bir yazı yazardım da anlayan bu kadarıyla anlar demek istediğimi, anlamayanın da gözleri kapalıdır tamamen.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Mesaj tarihi:
Ben de katılıyorum söylediklerinize.

Mesela ben küçükken Atatürk'e küfretmek günah sanırdım.

Yazıya gelince hoş bir yazı ama araştırılsa çok daha güzel yazılar bulunabileceğine eminim.[signature][hline]We're Opeth from Stockholm-Sweden..
Mesaj tarihi:
Ataturk zaten hakkında bugun yazılanalrın veya konuşulanların farkında olsaydfı ve hayatta olsaydı emın olun kendısını abartan ve metheden herşeyi yasaklatırdı

Ataturk klasık lıder konseptınde benım gıbı olun dememiştir bunun aksıne
Turk genclıgı benim gibi olma bendende ileriye git

demiştir bu yuzden Ataturk u ve duşuncelerını sevıyoruz
cunkı hıcbırı kendısı ıle sınırlı degıldı

yazıyı yazan cocuk az cok anlamış bunu yazı o yuzden guzel belkı yaşı yuzunden cogu şeyi idrak edememiş ama o yaşta o bılgı duzeyıyle yazdıgı bu yazı bence cok degerlı ve guzel
Ataturk neye oncelık verıcegını ıyı bılen bır ınsandı
şık gıyınırdı cunkı kendısı devlet başkanıydı kotu gıyınmesı veya fakır gıyınmesı develtın onurunu duşururdu

ancak kurtuluş savaşı sırasındada herkesın bıldıgı gıbı unıformalar yapılırken apolet sırma vs meselesı acıldıgında kendısı hıcbır rutbe ıstemedıgını soylemişti o yuzden nerdeys ebutun generallerın cafcaflı rutbe işaretı olmasına ragmen o basıt bır yıldızı tercıh etmişti başkomutan olarak

ınanılmaz mutevazi bir insandı bılırmısınız halkla kaynaşmak ıcın partıelrden bırıne sıradan gıysılerıyle gitmiş herkes onu baş koşeye oturtmak ısteyınce ortalarda bır yere normal bir şekılde oturmuş ve halk onla konuşmaya çekındıgı halde ehrkese tek tek ısımelrını sorup sohpetı kendı başlatmış
tam sohptın ortasında bir şangırtı kopmuş adamın tekı masadakı bardakalrı devirmiş kırılmış hepsı ve butun davetlıler çık çık çık ne akdar ayıp dıye adama tıp tıp bakarken Ataturk ne yapmış biliyormusunuz
elındekı bardagı şangırt dıye yere atmış
tabı bardagı o atıncakı tepkıyı hayal edın ılk kımse anlamamış anlayınca da alkışa bogmuşlar salonu

veya meşhur panakrt olayı vardır bır yere kutlamaya gıderken panakrtları gormus pankartlarda kurtarıcımız mustafa kemal kahramanımız fılan yazıyormuş
ataturk ne yapmış pekı
pankartları tek tek sılıp ustune Mustafa Kemal bizden biridir yazmış

o herhangı bır şekılde başa gecmek ıcın veya ısmını tarıhe kazımak ıcın veya dunyayı ele gecırmek ıcın cıkmamış bu yola
vatan sevgısınden dolayı cıkmış cebıme para gırsın dıye asi general konumuna duşmemiş

gonlundekı tek şey bu vatanın kurtarılamsı ve gelecek yılllarda mutlu ve huzur içinde yaşamasıydı
eger isteseydi kendi padişahlıgını ilan edebilirdi ama bunun yerine butun yonetımı halka verdı halkın bunu ıstememesıne ragmen
kendıne muhalefet olması ıcın partı kurdurdu ve halkın kendı kaderı ustunde egemen olamsı ıcın hayatını koydu ortaya
ve bugun haa onun sevıyesını bırakın tırnagı olamıycak kapasıtede yaptıkalrını anlıyamıyan ınsanlar tarafından hunharca eleştiriliyor

onu savunanlar ıse gerı kafalı ılan edılıyor oysa Ataturkculuk arabanın farı gıbıdır sız ılerledıkce ıelrıdekı yolu aydınlatmaya devam eder o far

bir anı daha anlatıp bıtırıcem olayı

yıl 1934 dunyada yahudi karşıtı harıket ıyıce yayılmaya başlamış turkıyedede bu harıketler başlıyor yavaş yavaş
o sırada ataturk çanakkale ye gıdıyor ve yolunu bır 2 yahudı bayan kesıyor ve dertlenıyorlar
paşam bızı ıstemıyorlar,bizi burdan kovuyorlar dıyor
Ataturk dırek kaşlarını çatıyor kım kovuyor ordu mu komutanalrmı valimi kaymakammı muhtarmı polısmı dıye
bayan "yok paşam halk" diye eklıyor
Ataturk ıse yenıden gulumseyıp
eee halk bu ,istese benide kovar
diyip olay yerinden uzaklaşıyor[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Şimdiki züppe gençlik okusun da ibret alsın. Ulu önder, bu vatanı hangi şartlar altında kurtarmış? Mükemmel bir yazı. Yazan arkadaşı duyarlılığından dolayı can-ı gönülden tebrik ederim. Paşa şimdi hayatta olacaktı ki çekicekti çizmelerini ayağına şimdiki gençliği İzmir'den denize dökecekti.[signature][hline]Malkoçoğlu, 9 Mart 2005 tarihinde demiş ki:
Bu ne biçim forum? Üyeliğe ödediğim avuç dolusu paraya yazık. Kaliteli konular tartışın. Attırmayın benim sigortalarımı. Hizaya gelin. Muma çeviririm hepinizi.

[Bu mesaj King_Tiger tarafından 15 Eylül 2005 19:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
hah o.
okuyorum da...
ne şartlar altında kazanılmış bağımsızlık...
yani bu kadar ayrıntılı bilmiyordum.
okuyunuz.[signature][hline]That is not dead which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die.

Mesaj tarihi:
Ah'ı yok. Kitabın adı Şu Çılgın Türkler. Şu anda bu kitabı okuyorum. Mükemmel bir kitap. Herkese tavsiye ederim. Bütün gençlerin okuması lazım. Vatanımızın ne şartlar altında kurtulduğunu bütün detaylarıyla anlatıyor. Kitap, 50 yıllık bir çalışmanın ürünü.[signature][hline]Malkoçoğlu, 9 Mart 2005 tarihinde demiş ki:
Bu ne biçim forum? Üyeliğe ödediğim avuç dolusu paraya yazık. Kaliteli konular tartışın. Attırmayın benim sigortalarımı. Hizaya gelin. Muma çeviririm hepinizi.
Mesaj tarihi:
ya yazının vermek istediği fikir çok güzel..sonuna kadar savunurum..ama yazı çok saçma yav..yani yaptığı karşılaştırmalar falan..çok daha güzel anlatılabilir bu duygu..[signature][hline]İmpressive...The Most İmpressive...
Mesaj tarihi:
cocuk 13-14 yaşında
cogunuz 13-14 yaşındayken top peşinde koşmaktan başka bişey yapmıodunuz hatırlatırım[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
  • Yeni Oluştur...