Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nazım Hikmet Vaaz Vermiş..

Rush

Öne çıkan mesajlar

Tarih pröfesörü Mustafa Mehmet'den gündem değiştirecek açıklama!

Mehmet zamanında Nazım Hikmet'in bir kadir gecesi kendisinden camiye gitmek

istediği kendisininde onu bir mescide götürdüğünü ve Nazım Hikmetin Çok mutlu olduğunu hatta kürsüye çıkıp cemaate vaaz verdiğini açıkladı!

Mehmet,Nazım Hikmet'in"Ben komünistim ama bu kutsal günde sizi hep birlikte burda görmekten büyük mutluluk duyuyorum" dediğinide söyledi.

kaynak ana haber bültenleri[signature][hline]SALYA SÜMÜK DEĞİL ERKEK GİBİ VARDIK.İSKELE DEĞİL STAD BASTIK. GFB
Sosyal ağlarda paylaş

Nazım Hikmet'in dinsiz olduğunu kim söylemiş.[signature][hline]-Fear of the fool, is the beginning of the wisdom-

Mandoo, 05 Ağustos 2005 20:06 tarihinde demiş ki:
iyide abi o insanlar ne yapsın? ölsünler mi? isterseniz katledelim..
Shadowcast, 05 Ağustos 2005 21:05 tarihinde demiş ki:
Böyle çözümler kısa vadede olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dreagloth, 25 Eylül 2005 21:43 tarihinde demiş ki:
ya bi sus allah aşkına 3 gündür ismini her yerde görüyorum ve heryerde de mi seviyesiz, kendini bilmez olur bir insan ya yuh.

Tepkilerimizi kontrol edelim . Olur olmaz yerlerde olur olmaz suçlamalarda bulunmayalım , tepki toplamayalım . Ben burda düşük seviyeli bir şey göremedim yani .[signature][hline]...That shine on you and tame your burning heart , that buried my truth right into your arms , that worship the tomb of our forlorn love , that heal all wounds all light this endless dark...
Sosyal ağlarda paylaş

dinsiz olmak ramazan bayramında oruç zamanı aynı sofrada yemek yememek değildir...
allahsız olmak dinle dalga geçmeği zorunlu kılmaz

bende inançsızın en inançsızıyım ama sevdiğim insanların kutsal gününde konuşma da yaparım[signature][hline]mazeretim vaaaaar...
Sosyal ağlarda paylaş

Siyaset ve dinin farkli seyler olmasi gerektigini benimsemis bir insandir Nazim Hikmet, sasilacak birsey yok.

Ne garip bir ülkede yasiyoruz, vatan asiklari vatan haini ilan ediliyor, heh.[signature][hline]WoW EU - Burning Legion
Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 26 Eylül 2005 02:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 26 Eylül 2005 02:34 tarihinde demiş ki:
Komünüstler dinsiz, milliyetçiler ülkücü, bunlara inananlar ise öküz sınıfına dahildir.

[Bu mesaj Absolut tarafından 26 Eylül 2005 02:34 tarihinde değiştirilmiştir]
[signature][hline]if you lost your everthing,you can do everything...
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver kişileri tartışmıyorum zaten ben.

ama Rush 'adam zaten kominissttt!' demiş de, sanki komünist=dinsiz düşüncesini temsil ediyor gibime geldi o yüzden.

yoksa Nazım Hikmet'in dini, hatta dinsiz olması bile beni ilgilendirmez.[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz...
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi eger bu soylenen sey dogruysa ki bence degildir.
Burda komunist=dinsiz tartismasini zaten Nazim Hikmet in kendiside onaylamis.

Yani ben komunist im ama .... diye camide konusursaniz bu anlama gelir ayrica tam olarak bilmyorum ama oyle alakasiz birinin cikip istedigi gibi vaaz vermeside olanaklimi..

Istedigi sey olsun ben Nazim Hikmet i eserleri ile degerlendiririm ve gercekten taptigim bir sair dir.
Sosyal ağlarda paylaş

müslümanlığa aykırı bi düşünce yapısnda oaln bi insanınn fikirlerinin çok tutulacağını (ki o günden bugüne değişmeyen ve güvenilen az şey var milletin inancı gibi) zannetmiorum..
hatta dinle alakalı şiir ve yazı yazan bir sürü insandn da ders aldığını duymuştum..
nazım hikmeti ve eserlerini ise tanımıorum..[signature][hline]zebani.(düşünen ceset)

[Bu mesaj malik tarafından 26 Eylül 2005 15:59 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj malik tarafından 26 Eylül 2005 16:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...