Davidoff Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 ya tabiki sen yeter ki kılmak iste kıbleyide bulurusn kılacak yeride..[signature][hline]Kimsesizim Hısmımda Yok Hasmımda...
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Kilisede namaz kılmak caiz midir? ŞOKŞOKŞOK
Davidoff Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Caizmidir? Değilmidir? Okadarına bişey söyleyemm.Ama evi camiye yakın arkadaşımız varsa bi koşu cami hocasına sorabilir!! said: (Hocanın tepkisi ne olur bilmiyorum?)[signature][hline]Kimsesizim Hısmımda Yok Hasmımda...
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Evladım, Yüce Rab heryerdedir. Ona ibadet etmek için, onun olduğu heryerde temiz olma şartıyla kaba etini kuzeye dönmek şartıyla heryerde her koşulda namaz kılabilirsin. Yani, caizdir din kardeşim.[signature][hline] selam : )
metboy Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 ayasofyanın olayı farklı. o zamanlarda istanbulu fethin bir simgesi olarak ayasofya camileştirilmişti.[signature][hline];;suitfly
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Kilise de Allaha ibadet edilen bir yer o yuzden caizdir bence.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Abso
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 harlem'de bi kilisede pek de caiz olmazdı heralde. pistir orası :((((([signature][hline] selam : )
Gothic_Angel Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 said: Davidoff, 19 Eylül 2005 12:36 tarihinde demiş ki: tabiki temiz olması gerekli kilise pis bir yer değildir herhalde hiç girmedim ama.Bide dediğin gibi kıbleye dönülmesi lazımki bu nassıl olacak kilisenin içinde o nasıl olacak????? Ya kiliseler çok temizdir sonuçta kilisede bir ibadet yeri... Ayrıca Namaz kılmak için dediğiniz gibi temiz bir yer olması yterli sonuçta senin içtenliğin önemli namaz kılarken ha dağtaş ha Camii ha Kilise...[signature][hline]
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 kaba etini kuzeye donerek deil yuzunu kubbeye donerek kıalrsın namazı avustralyada oturuyosun oteki turlu ters olursun
ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Ha kilise ha cami... İkiside aynı amaca hizmet ediyo... Yapınında okadar önemi yok yani... Tamam hazıra konmak ta olsa pratik bi çözüm olmuş... Ama avrupanın kıl olduğu bi olay yani camiye dönüştürülen her kilise, AB den geri bir adım oluo:D Ama olsun yani uğraşmazlar ki böyle işlerle...Cami yapıcaz diye toplarlar parayı, bi minare dikip kalanı cebe indirirler:D[signature][hline]İmza Güncelleniyor. Lütfen Bekleyiniz...
ze-NoN Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 yaw benim aklıma bişiy takıldı. Şimdi o kilise kıbleye doğrumuymus?? Yoksa içerde düzenlemeler mi yapılmış? Hani böyle kiliseye giriyon sonra sola ve hafif biraz çapraza dönüyon namaz kılmak için?? Ayrıca bence yapılsın kardeş . Dinlerin bütünlüğü gösterilsin . Nasıl olsa hepsi aynı kapıya çıkıyo[signature][hline]Biliyorum ki ben tatlı bir sevgiyi, küçük bir sevinci tattığım anlar dışında hiç bir şeye sahip değilim. Faust-Goethe
Soulbringer Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Anlamadığınız bır konu var sanırım oraya bır ışık tutayım Phaleris ınanclarına sahıp motıfler var gırışte..Dortlu ışık bu bır Phalerıs ınancı sabıt sekılde orda oylece rolyef gıbı duruyor bembeyaz sekılde Camının tum camları duz Pentus tasvırı Pentagram ıle suslu Gırıstekı tum kopruler Sıyamar dıye anılan Ejderha kafaları ıle suslu halde.. Yanı ortamda bır Paganızm ve Bır Chrıst henazon u varken Islam orda bıraz garıp duruyor..ıcerısı oyle komık kı aklınız durur Heryerde rolyeflerle suslu tepede bırer bır Pagan sembol duruyor Duvarlarda ıse dualar..Cok tanrılı bır anlatımla karsılayan bır ortamda bu tıp seyler cok gereksız kalıyor daha ıyı bır restorasyonla aslına uygun olması saglansa daha ıyı olurdu![signature][hline]Sırlar aldatır. AA
Daesu Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 said: Dorsia, 19 Eylül 2005 09:39 tarihinde demiş ki: Yap bir cami deme lutfen zaten yeterince var... Bir de esek kadar kiliseleri, %0.2 like bir nufus icin neden kilise olarak birakaalim.. En azindan cami olunca daha kullanisli oluyor... ve otantik bir havasi var cami yada klise olması degil konu birazda tarihi eser onlar üstünde zanat var sanat var.[signature][hline]DeviantArt gallery elvyn, 03 Kasım 2004 23:00 tarihinde demiş ki: 6 yasindan beri resim/karikatur cizerim
Pessimist Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 yabancı ülkelerde de tam tersi oluyor. adamlar bizim tarihi camilerimizi yıkıp kilise yapıyorlar[signature][hline]-Pessimist Style- Ben Ne Savaşlar Verdim Kendimle Bir Rabbim Şahit Sor Ne Zaman Vurdum Kendimi En Son Katilim Oldum Her Gece NEDENSE
Gothic_Angel Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 said: Soulbringer, 19 Eylül 2005 18:05 tarihinde demiş ki: Anlamadığınız bır konu var sanırım oraya bır ışık tutayım Phaleris ınanclarına sahıp motıfler var gırışte..Dortlu ışık bu bır Phalerıs ınancı sabıt sekılde orda oylece rolyef gıbı duruyor bembeyaz sekılde Camının tum camları duz Pentus tasvırı Pentagram ıle suslu Gırıstekı tum kopruler Sıyamar dıye anılan Ejderha kafaları ıle suslu halde.. Yanı ortamda bır Paganızm ve Bır Chrıst henazon u varken Islam orda bıraz garıp duruyor..ıcerısı oyle komık kı aklınız durur Heryerde rolyeflerle suslu tepede bırer bır Pagan sembol duruyor Duvarlarda ıse dualar..Cok tanrılı bır anlatımla karsılayan bır ortamda bu tıp seyler cok gereksız kalıyor daha ıyı bır restorasyonla aslına uygun olması saglansa daha ıyı olurdu! ortamın estetik/görsel yanı önemli değil önemli olan senin içtenliğin/ibadetin.![signature][hline]
sheref Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 kiliseyi cami yapan zihniyet, bulgaristanda bir cami kilise yapılsa ortalığı yıkar, sonrada misyonerler bilmemneler der.... tasvip etmiyorum[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|mail/msn|Founder of AAL'05| ***
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Aya Sofya, biri anlatmis burada, Hristiyan dünyasinda cok önemli bir yapittir. Biri gelse bunu cami yapsa ben de hem o millete hem de dine nefret duyardim acikcasi. Bana ayip birsey olarak geliyor, tam tersi yapilsa ne yapardiniz düsünün ve ona göre cevap verin.[signature][hline]WoW EU - Burning Legion Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 20 gün önce ablam irana gitti. onun ağzından aktarıyorum "İranda Türkiye kadar cami yok!!"[signature][hline]FİLTHY PLAY!
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 said: Norak, 19 Eylül 2005 10:02 tarihinde demiş ki: vala onu eski padişahlara sorcaksın :p ha tabi ekonomiyi düşünen bi padişah olsam 0'dan cami inşa edip hem adam hem para hem zaman harcayacağıma dikerim 1 kule 5 günde zaten inşa edilmiş olana olur, onların yaptığı da budur herhal :) o zamanlar yok tabi summon cami, summon imam scroll ları, daha bulunmamış :) aha "sokaktaki adam" şimdiki zamanı bıraktı, geçmişteki "devlet'i" "kurtarıyo" aueh :D[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true [Bu mesaj Mr_Hand tarafından 20 Eylül 2005 00:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Siamon Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Türkiye'de demokrası olmadığının bir başka kanıtı.. bırakın Kilise kalsın öyle ne hakkın varki Camiiye çevirmeye onu.. o zaman yabancı ülkelerdeki camileride kiliseye çevirsinler.. Her dine saygılı olmak lazım.[signature][hline]Siamon @ DeviantArt
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Evet Avrupa'da camileri kiliseye dönüştürsünler laf edemezsiniz sonra..[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy Emekli yakın dövüş üstadı:D...
Azure_Knight Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 şimdi ülkeyi hatırlıyamıyorum ama belgeselin tekinde bunun tam tersini görmüstüm balkanlarda bir yerde camiyi cok degistirmeden kilise yapmıslar söleki tepede hilal var ortasına sonradan koca bir hac dikmişler icerde imamın namaz kıldıgı yerde aynen duruyor icinde ayetler yazılı hala falan baska bir sürü sey duruyordu tek burda olmuyor o gariplikler yani ha bu dogrumu bence yanlıs genel olarak ayasofya meselesi tamamen farklı onu burda tartısmayalım[signature][hline]Bla bla bla...
demirbilek2 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Balkanlarda UNESCO tarafindan dunya kultur mirasi (world heritage) olarak 1970'lerde tescil edilmis 59,000 Turk mimari eserinden bu gun sadece 17,000 ' i ayakta kaldi. Buldozerlerle girdi serefsizler. Belgrad'da ki son camii, gecen sene yakildi. Osmanli doneminden kalma kutuphane buldozerle yikildi. Mostar koprusu gibi bir kultur mirasi Hirvatistan topcusu tarafindan topa tutularak yikildi, bir Turk insaat firmasinin sponsorlugu ile yeniden insa ediliyor Bosnalilar ile birlikte. Macaristan gibi kulturlu dedigimiz bir ulke de bile Osmanli binalari yok edildi. Atina'da ki 20 kusur camii'den sadece 4'u ayakta. Onlarinda birakin kiliseye cevrilmesi veya muzeye donusturulmesini, terk edilmis ayyaslarin duvarlarina mictigi harabeler ve hayvanlarin baglandigi ahir olarak kullaniliyor. Butun bu gelismeler olurken, kimse kusura bakmasin ben hic umursamam kiliselerin camii yapilmasini. Keske bizim camiileri de onlar kiliseye cevirmseymis, en azindan korunurdu. ama olmuyor degil mi? Turkiye fakir bir ulke buna ragmen elalemin kulturunu koruyacagiz diye senede yaklasik 1milyar $ harciyor. Bence tebrik etmek lazim bu ulkeyi, demokrasimizi ve Anadolu'nun humanist kulturunu. Iste ben bu yuzden seviyorum bu ulkeyi : karsilik beklemeden calisiyor. Kimse bIdI bIdI etmesin bizim kadar bu eserleri ihtimam gosteren ulke cok azdir. Inanmayan turistik rotalarin disina cikip gezsin bu dunyayi bakin neler var.
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 camiye çevrilirken yapısı bozulmadığı içine edilmediği sürece temiz pak kalır fena olmaz.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike!
Öne çıkan mesajlar