Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Irklar Hakkında Bilgi Edinmek Istiyorum.


Sorj

Öne çıkan mesajlar

Merhaba :)

Şimdi benim öğrenmek istediğim bi kaç şey var.

Mesela Elflerde ırk ayrımı var wood elf,high elf,half elf X elf c elf falan...

Bu hobbitlerde dwarflarda orclarda trollerde vs vs hangi ırklarda böyle ırk içinde ırk var? eheh biraz tuhaf oldu sorum :)

Örnek verdiğim gibi... hangi ırklar var?

Birde Hobbit gnome dwarf lara ne ad verilebilir? Quarters :P
yani kısa boylu ırklara ne toplu olarak ne ad verilebilir?

Orc,troll,goblin gibi ırklara ne ad verilebilir?

orc troll goblin e Evil düşünüyorum ama daha güzel bişey bilen varsa paylaşırsa çok sevinirim.[signature][hline]Turkiyede bir ilk mmorpg arşivi hadi, Online dünyaya sizde katılın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi kısa boylulara toplu ad nasıl verebilirsin ki? Buçukluk, cüce ve gnome farklı ırk. Buçukluk hobbitler için olmasa misal hepsine ortak ad olarak iyi giderdi.
Troll vs. için warcraftan esinlenip the horde yapabilirsin.
Trollerde var mı bilmiyorum ama Giantların mountain giant, rock giant, kıl giant, yün giant gibi çeşitleri vardı.
Cücelerin Dragonlance'daki klanlarını sana söyledim zaten... Irk olarak çok çeşit yok onlarda:P[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy
Emekli yakın dövüş üstadı:D...

[Bu mesaj Redeagle tarafından 13 Eylül 2005 14:00 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Redeagle tarafından 13 Eylül 2005 14:02 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Redeagle tarafından 13 Eylül 2005 14:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cüceler de ikiye ayrılıyor.. iyi olup da yer altında yaşayan kısa boylu arkadaşlara cüce deniyor normal
ama kötü olanlar var aynı elflerdeki drowlara huy olarak benzeyen.. onlara da 'Duergar' deniyor..[signature][hline]I was lost in the pages
Of a book full of death
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

farklı bölgelere gidip, oralarda soylarını devam ettiren ırklar farklı oluyor.
bu durumda en "göçmen" ırk insanlar. ama "hede insan" "hödö insan" diye ayrım yapılmıyor, direk olarak "ulus"larına göre ayrım yapılıyor. nedeni de artık ırk ayrımı yapılamıycak kadar karma karışık olmalarından dolayı.
örneğin kuzeyin barbarlarıyla, kraliyette yaşıyan soylu kişiler farklı ırkta incelenmek yerine "insan" olarak inceleniyor.

buna karşın elflerde çok daha keskin hatlar var. en önemli nedeni, daha "pureblood" yani saf kan kalabilmeleri. birbirleriyle çok içice toplumlar kurmadıklarından, çok daha ayrı görüntülere ve farklı kişiliklere sahip olabiliyorlar.

mesela middle earth'te "high elf, wood elf" diye ayrılmış elfleri görüyoruz.
dragonlance'te "high elf, wood elf, wild elf, 'dark' elf" ayrımı var, forgotten realms'te de baya elf türü var felan.
buna karşın dwarflar daha "benzer" topluluklar kuruyorlar. örneğin dragonlance'te sadece "hill dwarf, mountain dwarf" diye ayrılıyorlardı.
ancak ırklardan çok dünyanın da etkisi olduğunu düşünüyorum.

diğer konuya gelirsem, "kısa boylu ırklara ne ad verilir" gibi saçma sapan bir soruyu beklerdim zaten senden.
fantazi kurguda "kısa boylu ırklar" "uzun boylu ırklar" "sinek boyutunda ırklar" gibi ayrımlara hiç rastlamadım.
ancak, dwarf, elf, gnome vs vs "insan"a benzediği için "humanoid" denmektedir.
mesela goblin'e benzediği için hobgoblin, goblin benzeri yaratıklara "goblinoid" denir ve bildiğim kadarıyla humanoid'in bir alt sınıfı olarak değerlendiriliyordu.
orc, troll, ogre, hill giant "giant" sınıfına giriyordu.
tabii yanlış hatırlıyor da olabilirim, monster manual'e bakmak lazım, orda her ırkın yanında yazıyordu hangi türe ait olduğu...

yani "boy"a göre değil, "tür"e göre sınıflandırılıyor yaratıklar/canlılar.
bir gnome da humanoid, bir elf de... boyu felan farketmiyor.[signature][hline]Beş Hececiler
-I didn't expect a spanish inquisition.
-Nobody expects the spanish inquisition!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hatta bakıyorum monster manual'e

bugbear: humanoid (goblinoid)
centaur: humanoid
dwarf: humanoid
elf: humanoid
gnoll: humanoid
gnome: humanoid
goblin: humanoid (goblinoid)
halfling: humanoid
harpy: humanoid
hobgoblin: humanoid (goblinoid)
kobold: humanoid (reptilian)
lizardfolk: humanoid (reptilian)
minotaur: monstrous humanoid
orc: humanoid
troglodyte: humanoid (reptilian)

ettin: giant
hill giant: giant
fire giant: giant
storm giant: giant
ogre: giant
troll: giant

[Bu mesaj Bone tarafından 13 Eylül 2005 15:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yazacağım bilgiler Forgottan Realms içindir..
Dwarves
Arctic Dwarf
Gold Dwarf
Gray Dwarf
Shield Dwarf
Urdunnir
Wild Dwarf
Elves
Aquatic Elf
Avariel
Drow
Moon Elf
Sun Elf
Wild Elf
Wood Elf
Gnomes
Deep Gnome
Forest Gnome
Rock Gnome
Halflings
Ghostwise Halfling
Lightfoot Halfling
Strongheart Halfling
bunları Forgotten Realms-Races of Faerun dan hatırladıklarımdan yazdım ama daha fazla ırk da vardı..orclar,planetouched lar gibi ırklar hakkında da bilgiler yazıyordu..[signature][hline]İmpressive...The Most İmpressive...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Maxen, 13 Eylül 2005 14:17 tarihinde demiş ki:
Cüceler de ikiye ayrılıyor.. iyi olup da yer altında yaşayan kısa boylu arkadaşlara cüce deniyor normal
ama kötü olanlar var aynı elflerdeki drowlara huy olarak benzeyen.. onlara da 'Duergar' deniyor..


bak böyle bişey yazmışım..
kötü dwarf yani duergar ların özellikleri.. yerin altında yaşamaları bu yüzden biraz beyaz bi tene sahip olmaları beyaz saçları ve sakalları olması gözlerinin kırmızı olması.. karanlıkta görebilmeleri..filan gibi özellikleri mevcut.. bu arkadaşlar normal cücelerden nefret ederler ayrıca.. gördükleri yerde mutlaka biri ölene kadar savaşları devam eder.. genelde yer altından çıkarılan adamantin silahlar kuşanıp mitril zırhlar giyerler[signature][hline]I was lost in the pages
Of a book full of death
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sorj, 14 Eylül 2005 11:19 tarihinde demiş ki:
ya Kendi dünyamı yaratıcam.Biraz saçma olucak ama forgotten dan D&D den falan böyle toparlayıp yapamazmıyım? Saçmamı olur anlamsızmı olur? ne olur :)


Yap yap ben yaptım çok iyi oluyor zaten bir birilerine bayaaaa bi benzer bütün yaratıklar.Ehhe yardım istersen özelden herzaman yardım ederim sana;)[signature][hline]Heşeyi sevin kendinizi özellikle.
İyi insan olun mutlu olun.
Saf olmayın kullanılmayın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dwarves
Arctic Dwarf:bu cüceler Faerun'un kuzey kısımlarında (İcewind Dale kısımlarında sanırım) karlar,buzlarla kaplı ortamlarda yaşamaya uyum sağlamış,madencilik ve zanaat a pek ilgisi olmayan bunun yerine avlanmak gibi yaşam tarzına sahip,çoğunlukla barbar,savaşçı,ranger olan Neutral eğilimli,nadir görülen bir ırktır.Gözleri açık mavi,ten renkleri beyazdır ama yanakları soğuktan sürekli kızarmış durumdadır.
Gold Dwarf:Atalarından gelen ve kendi becerileri sonucu kazanılan gururu ve zenginliği ön plana çıkaran,birbirlerini bunlarla tartan bir cüce ırkıdır.Küçük yaştan çoğunlukla savaşçı olarak eğitilirler..Açık kahve rengi tenleri,kahverengi veya ela gözleri vardır.
Gray Dwarf (a.k.a. Duergar):Açık veya koyu gri tenlidirler.Çoğu birey kel kafalıdır ama sakalları ve bıyıkları gridir ve her cüce gibi uzundur.Yer altında yaşarlar ve güneş görmezler.Dünyaları acı üzerine kuruludur.Kendilerince kendi klanları,aileleri,diğer cüceler,ve diğer tüm dış dünya onları kandırmıştır.Hayat onlar için doğumdan ölüme kadar süren bitmeyen bir işkencedir.Böylesi bir hayat sonucunda kötü,acımasız bir hal almışlardır.Güçsüzlere işkence çektirmekten inanılmaz zevk alırlar.
Shield Dwarf:Ten renkleri kumral veya bronz dur.gözleri çounlukla mavi ve yeşildir.Geleneksel olarak SAKLANANLAR ve AVARE (Hidden &Wanderers) olarak 2 ye ayrılırlar.Birisi kendini cüce hayat tarzları içinde kendini dış dünyadan saklarken diğeri engellenemez gezi dürtüsüyle dünyayı gezerler.dünya onları maceracılar olarak tanır çünkü saklanan halktan haberleri yoktur.Çoğunlukla Savaşçıdırlar.
Urdunnir (a.k.a. orecutters) :Bu ırk Shield Dwarf ların saklanan kolunun uzun zamanönce unutulmuş,kendilerini madene adamış kuzenleridir.tenleri açık gri gözleride herzaman gümüş rengidir.Çoğu (madenci ve demirciler dışında) Dumathoin in cleric idir.Doğa hakkında Elfler ve Druidler gibi bir ilgiye sahiptirler.(tabiki ağaçlar,orman değil toprak ve madenler hakkında).Kendilerini zanaatlarına adamışlardır.
Wild Dwarf:esmer tenli,koyu kahverengi gözlüdürler.tüm vücutları dövmelerle ve böcekleri uzak tutan yağlar/kremler le kaplıdır.Hayatı avcılıktan ve avlanmaktan ibaret görürler.Önemsedikleri tek konu bir sonraki yemeğini doğadaki tehlikere rağmen yakalamaktır.Bireyler doğadaki bireysel başarısına göre itibar görürler.Ağırlık orman olmak üzere avlanılabilecek,yiyecek olan herhangi bi doğa ortamında yaşayabilirler.Çoğunlukla Barbardırlar..

diğer ırkları sonra yazmalıyım..şimdi uykum geldi..uyumalıyım..umarım faydalı olmuştur..hepinize iyigeceler..[signature][hline]İmpressive...The Most İmpressive...

[Bu mesaj Darkblade tarafından 15 Eylül 2005 01:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Elves
Aquatic Elf:Suda yaşayan kara halkı tarafından pek bilinmeyen,çocuklara masal niyetine anlatılan iyi yönelimli bir ırktır.Yeryüzü halkı tarafından güvenilmez olarak tanınsada aslında kendi içlerinde son derece güvenilir,tarihine ve kültürlerine bağlıdırlar.Uzun boyludurlar.kolları ve bacakları normalden uzundur.El ve ayakları perdelidir.köprücük kemiklerinde ve göğüs kafeslerinde solungaçları vardır.Birliktelik ve topluluğun kurtuluşu,ayrılık ve kibirin ölümü getirdiğine inanırlar.tenleri mavi veya yeşildir.bireyler çoğunlukla savaşçı olarak eğitilirler
Avariel (a.k.a. Winged Elves):bu ırk en yalnız ve en az sayıdaki elf ırkıdır.Kuş kanatı tarzı tüylü kanatları vardır.kanat renkleri çoğunlukla beyazdır ama gri,kahverengi,siyah gibi renklerde olabilir.ten renkleri soluktur ve mavinin tonları,beyaz ve gümüş renkli tenleri vardır.elf ırkları arasında en güzel ve çekici olan ırktır.Dizginlenemez özgür ruha sahip bu ırkın en büyük zevki dünya üzerinde yükseklerden uçarak aşağıdakileri seyretmektir.Dizginlenemez bir hayata bağlılıkları vardır.en karanlık anda bile herzaman neşelidirler.Diğer ırklarla fazla iletişim içinde olmadıklarından bu ırk diğer ırkları kendilerinden çok daha aşağılık görürler ve onlara tepeden bakarlar (uçarak değil:) ).ama bu tutumlarının farkında bile değillerdir.[signature][hline]İmpressive...The Most İmpressive...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Drow (a.k.a. DarkElves):Bu ırk diğer elf ırklara göre daha kısa ve incedir.gözleri çoğunlukla soluk kırmızıdır.yer altında yaşadıklarından güneş yüzü görmezler.siyah tenlidirler.bu ırkın kadınları erkeklerden daha iri ve daha güçlüdürler.Drowlar birzamanlar elf tanrısı Corellon Larethian ın karısı olan ve ihaneti sonucu örümcek şeklinde bir demona dönüştürülüp abyss e sürgün edilen LOLTH a sorgusuzca ve sonsuz bir şekilde bağlıdır.ona tapınmayan inançsızlar lolth tarafından Drider denilen yarı drow yarı örümcek bir yaratığa dönüştürülürler ve sonsuza kadar underdarkın bi bölgesinde acı çekmeye mahkum edilirler.bu ırk son derece sadist,yıkımdan zevk alan ve hain bir ırktır.underdarka ta yapılan güneş ışığında yok olan çok güçlü zırh ve silahlara sahiptirler.inanılmaz kötü(evil) bir ırktır..kendileride gün ışığına çıkmazlar(Drizzt Do'urden ve onun gibi genelleme dışı durumlar vardır).çıkmaya da gerek duymazlar.güneşi nefret ettikleri yeryüzü elflerine verilen bir ceza olarak görürler.gün ışığına çıktıklarında inanılmaz güçsüz düşerler ve karanlığa alışkın gözleri dahi göremez olur.Bazen geceleri yeryüzüne çıkıp yeryüzü elflerini öldürerek ölüleri Lolth a adarlar.Faerun da bi dönemde çok güçlü bir Drow akınıda olmuştur.Soylu Drow erkekleri çoğunlukla Savaşçı veya Büyücü Kadınlar da herzaman Lolth un Cleric idirler.Soylu olmayan drowlar da diğer daha güçsüz ırklarla beraber soylulara hizmet eden kölelerdir.
(bu tanımların üzerine R.A Salvatore un kitaplarından öğrenilen ve bunlarla uyuşmayan yorumlar yapılmasın lütfen..Drizzt istisna bir durum..nedeni ni Salvatore a sorun ltf.)

[i]devamını akşam yazacam..derse yetişmem lazım..umarım hafızamı bu kadar zorlamamın yardımı dokunuyordur..

[/i][signature][hline]İmpressive...The Most İmpressive...

[Bu mesaj Darkblade tarafından 15 Eylül 2005 11:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gnomes
Deep Gnomes (a.k.a. Svirfneblin):Vücutları nasırlı ve buruşuk derilidir.diğer gnome lara göre daha zayıftırlar.Ten renkleri yaşadıkları kayalarınnın rengi olan gri dir.hatta kayalarla bütün gibilerdir.gözleri siyaha yakın koyu gridir.erkeklerde saç veya sakal yoktur.Bu ırk yeraltında yaşadığından yeryüzündeki halk tarafından komşuları olan drow ve duergar gibi kötü bir ırk olarak görülürler.aslında bu ırk iyi kalpli bir ırktır.ama yıllarca underdarktaki yaşam mücadelesi ve komşu halklarla yaşananlardan dolayı kendileri dışındaki herhangi birine inanılmaz güvensizlerdir.kendi halkı hatta kendi aileleri dışında hiç kimseye güvenemezler.erkekler madenlerde değerli taşlar (gem)ve maden ararken kadınlarda yemek bulmak ve hazırlamakla meşguldürler.Çoğu illüzyon büyülerini yapmasını yeterince bilir.bunu çoğunlukla kötü komşularından korunmak için kullanırlar.
Forest Gnome:ormanda sessizce ve gizlice yaşayan inanılmaz derecede utangaç ve çekingen bir ırktır.çok önemli bir sebep olmadıkça sessizliklerini bozmazlar.çoğu insan-diğer gnomelar da dahil-bir tane bile forest gnome görememişlerdir.doğaya aşıktırlar.kendilerini yaşadıkları ormanın koruyucuları olarak görürler.bu ırktan direk bir saldırı görmenin tek yolu yaşadıkları ormana zarar vermektir.Diğer gnomelar arasında en küçük ırktır.saçları ve sakalları olabildiğince uzundur.Ağaç kabuğu renginde tenleri,kahverengi ve mavi renkli gözleri vardır.Saçlerı siyah veya kahverengidir.yaşlandıkça grileşir ve beyazlar.yalnız kalıp doğayla yaşamayı severler.dış dünya halklarına karşı ormana zarar vermedikleri sürece pek olumsuz bakmazlar.Çoğunlukla illusionisttirler
Rock Gnome:çoğu halkın bildiği,aşina olduğu gnome ırkıdır.Birisine gnome dendiğinde o muhtemelen rock gnome dur.diğer kuzenlerinin aksine meraklı ve diğerlerinin işine burnunu sokan bir ırktır.Birer mucittirler.ayrıca en üst seviyede illusionistlerdir.büyük şehirlerde yaşamak gibi eğilimleri yoktur çoğunlukla dağlarda yaşarlar.diğer kuzenlerine göre daha arkadaş canlısıdırlar.şaka ve oyunlara olan sevgileriyle ünlüdürler.Çoğunlukla iyimserlerdir.hayallerinde kurdukları herhangi bi şeyi yaratmak uğruna ömürlerini alacak olsa bile bitmek bilmeyen bir hırsla çalışırlar.hayatları icat etmek,araştırmak,incelemek üzerine kuruludur.Tüm gnome lar gibi değerli traşlara (gem) dizginlenemez bir zaafları vardır.gemlere adeta taparlar.Tenleri kahverenginin her tonu olabilir.Gençlerin saçları renkli olsada yetişkinlerin gri ve beyazdır.erkekler sakallarını düzenli ve şekilli keserek kendilerine süs olarak kullanırlar.

Bu bilgiler umarım yeterli olmuştur..hatırladığım kadarıyla ve kitaptan da yardım alarak yazdım..ayrıntılı bilgi için Forgotten Realms-Races of Faerun..[signature][hline]İmpressive...The Most İmpressive...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...