m-joy Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 ahh din diye bişi olmasa tartışılcak bir konu bile olmayacak aslında... din insanları kaynaştıran değilde ayıran bir şey oldu sanki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 eger sen burda yazani birebir algiliyosan, verecek bi cevabim yok. ama o ayette soylenen "gözlerini haramdan sakinsinlar, irzlarini korusunlar."dir. gozlerini haramdan saklamak mecazi anlam iceriyo bunu da birebir anlama lutfen. irzini korumaksa ne bas ortusuyle ne turbanla olur... toplum avrupa birligi standartlarini dusunuyosa, yasam tarzi olarak bunu hedefliyosa, erkekler de oyle her seye okuz gibi bakmaz, saygi duyar. kizlarinda kapatmalarina gerek kalmaz. su gun dusuk bel pantolon giyene bakan adama "okuz" deniyosa bu toplumun bi yerlere gelmeye calistigini gosteriyo. demekki dusuk bel giymek bile sakincali degil. ha buna karsilik transparanla sokakta dolasmak yanlis. kuran'da da soylenen bu. yani sen baskasini tahrik etme diyo...[signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 14 Eylül 2005 01:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: metboy, 14 Eylül 2005 01:05 tarihinde demiş ki: riglous ve penth herşeyde anlaştık ama neden şu ayet konusunda anlaşamıyoruz anlamıyorum eheh. http://www.kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=24 yazıyor işte, diyanet tercüme etmiş Türkçeye. 31. ayet. neyse uzadı bayağı artık hadi iyi geceler. fikir ayriligi güzeldir bosver : )[signature][hline]WoW EU - Burning Legion Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 O diilde ünilerde domuz çıkıyo mu şimdi yemeklerde onu bi deyin bana:)[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy Emekli yakın dövüş üstadı:D... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: Keyzar, 14 Eylül 2005 00:17 tarihinde demiş ki: Bazılarımız tutturmuş dini inançlara saygı göstermeliyiz diye... Benim inançlarımda okula g-string ile girmeyi gerektiriyor, hadi bakalım!!! konuyu basortusunden g-stringe getirebilme marifetini cok daha sig ortamlarda dile getirirsen kabul gorebilirsin . g-stringle okula gidilmez diye bir sey ne duydum ne gordum . g-string in ustune birsey girmeden gidecem diyorsan yapabilecegin seyleri konus derim .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jabba Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Başörtüyü siyasal bir simge olarak kullanıyorsa takmasın kullanmıyorsa taksın bir sorun göremiyorum bunda.Ama işte kimse bu 2 li kavramı anlayamaz alnında yazmıyor kimsenin.O yüzden yasak olması doğru birşey..[signature][hline]Jabba ICQ:66198646 Sıfatlar ve ünvanlar gelip geçici şeylerdir!.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 doğru düzgün insan hakları olmaya bi ülkede bunları niye tartışyonuz anlamdım klavyenizdeki tuşlara gözlerinize yazık hadi bırakında yatın bak yarın erken kalkcanız[signature][hline]Ayağa kalk, uyumak için Önümüzde sonsuzluk var... -Ömer Hayyam [Bu mesaj fede tarafından 14 Eylül 2005 01:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 evet başörtülü kızlar alınmasın üniversitelere sonra hiç okumayıp-bireysel gelişimlerini tamamlamayıp + ekonomik özgürlüklerinin elde edemesinler; babaları tipinde bir adamla evlenip onun çocuklarını doğursunlar. ve klasik tabirle "köhne düzen devam etsin!"[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 gerçekten okumaya, kişisel gelişimlerine meraklı olanlar türbanlarını çıkartıp paşa paşa geliyorlar helena, merak etme. bazıları da sivrilik yapıyor, gidiyo yurtdışında okuyo. başbakanın kızı falan.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 öptüm Fistanım 2 saatir anlatmaya çalışıyorum resimli daha etkili oluyormuş =)[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 neyse biraz fazla sert oldu.. Türban takanlar. Sizi sevmiyorum. [Bu mesaj elaidi tarafından 14 Eylül 2005 01:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: sir, 14 Eylül 2005 01:35 tarihinde demiş ki: gerçekten okumaya, kişisel gelişimlerine meraklı olanlar türbanlarını çıkartıp paşa paşa geliyorlar helena, merak etme. bazıları da sivrilik yapıyor, gidiyo yurtdışında okuyo. başbakanın kızı falan. geçen yıl hürriyette bir resim vardı, viyanadaki bir amfinin yarısı başı örtülü-türbanlı kızlardı. eh, ona bakılırsa türkiyede de baş örtüsüne karışmayan bir-iki üniversite var, giden ona gider diye de düşünülebilir. ben yine de başı örtülü insanların üniversiteye girmeleri taraftarıyım. neyse şimdi biri gelip şeriatçı muamelesi çekecek, zaten benim gibi tipler ne sağcılarla ne solcularla anlaşamayıp eylül olaylarında iki tarafın da çatıştığı tipler =P[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 helena sen de dogru söylüyorsun, ama o zaman cözüm söyle? ilkelerimizden taviz mi verelim? Bu arada fistan süper olmus haha[signature][hline]WoW EU - Burning Legion Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 şeriatçı muamelesi yapmicam da neden taraftarısın?[signature][hline] selam : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: Mantar, 09 Eylül 2005 20:20 tarihinde demiş ki: bence türbanlılar üniversiteye girmelidir. çünkü haklarıdır. eğitim hakkı bu ülkede doğulduğu anda elde edilir. koşulsuz bir haktır bu. temel hak ve özgürlüklerde belirtilmiştir anayasamızca. ben boynumda haçla üniversiteye girebilir miyim? girebilirim, girmeliyim. ben tişörtümde CHE fotosuyla üniversiteye girebilir miyim? girebilirim, girmeliyim. ben türbanla da girebilmeliyim. ama ben türbanlı bir öğretim görevlisi olmamalıyım. türbanlı bir doktor olmamalıyım. türbanlı bir milletvekili olmamalıyım. çünkü devletin dini olmaz. ama türbanlı bir öğrenci olabilmeliyim. çünkü öğrenci vatandaştır ve vatandaşın dini olur. said: Mantar, 09 Eylül 2005 22:52 tarihinde demiş ki: madem kişisel düşüncemizi söylüyoruz, ben de söyleyeyim. Türbanlı insanları sevmem. Ama saygı duyarım. Onun tercihidir neticede. Ailemde böyle birisi yok, ve asla kız arkadaşımın-eşimin de böyle düşünen insanlar olmasını istemem. Ama Voltaire şöyle demiş ki hak veririm : "Sizin gibi düşünmüyor olabilirim ancak sizin düşüncelerinizi rahatça ifade edebilmeniz için elimden geleni yaparım" (Söz tam bu değil ama..bulursam-hatırlarsam koyucam) Edit : "Fikrinizden nefret edebilirim ama onu ifade etmenizi ölümüne savunurum" (Sözün aslı bu) said: Mantar, 10 Eylül 2005 01:38 tarihinde demiş ki: peki o zaman che de komünizmi sembolize ediyor, che tişörtü giyenler de girmesin. bakın sorun şurada öğrenci dediğiniz adamın dini de olur, siyasi düşüncesi de..mesele şu ki devlet memuru dinini veya siyasi görüşünü yansıtamaz. ben de türbanlı bi doktor tarafından muayene edilmek istemiyorum ssk'da. ama türbanlı bir insan hastaneye gidip tedavili olabilmelidir. aynı şekilde okula gidip eğitim görebilmelidir. ama türbanıyla çıkıp ders anlatamamalıdır. daha konuşayım mı? vakt-i zamanında konuşmuşum epey..burdan yakın.[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 aslında esas çözüm kitleyi bilinçlendirip başörtüsüne izin vermek. bilgi üniversitesinde başörtüsüne karışılmıyor. siyasi sorun yaşanıyor mu okulda? hayır, çünkü öğrenciler bazı "şeylerin" farkında başörtüsünün serbest olmasını istememse önceki sayfada yazdığım gibi o kızlara yazık oluyor, o kesimin sahip olduğu zihniyet yine değişmiyor[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 ya bakın siz bunları normal bi ülke için yapabilirsiniz. Ama Türkiye de olmaz Kürdü bi yandan rumu bi yandan türbanı diğer yandan yahu devlet neden daha fazla içeriye girmesine izin versin çoğunluğun ? devletin zilyon tane iç sorunu var bunları dahadamı karıştırsın ?[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Madem çok istiyo okumak çıkarsın türbanını arkadaşım.[signature][hline] selam : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: helena, 14 Eylül 2005 01:49 tarihinde demiş ki: bilgi üniversitesinde başörtüsüne karışılmıyor. siyasi sorun yaşanıyor mu okulda? hayır, Sahte prada orjinal D&G kavgalarından fırsat bulurlarsa siyasi kavga çıkarırlar.[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: elaidi, 14 Eylül 2005 01:50 tarihinde demiş ki: Madem çok istiyo okumak çıkarsın türbanını arkadaşım. + kaç veriyim ? =) aaa buldum + pi sayısı eki eki eki :P [signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında bLogger oLdum ben! [Bu mesaj bLackcha0s tarafından 14 Eylül 2005 01:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 bak cümlenin yarısını kesmiş hain pati iyi geceler herkese, bu kadar din konuşuldu ve iki konu da kitlenmedi, ilginç bir gündü paticikte[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: bLackcha0s, 14 Eylül 2005 01:49 tarihinde demiş ki: ya bakın siz bunları normal bi ülke için yapabilirsiniz. Ama Türkiye de olmaz Kürdü bi yandan rumu bi yandan türbanı diğer yandan yahu devlet neden daha fazla içeriye girmesine izin versin çoğunluğun ? devletin zilyon tane iç sorunu var bunları dahadamı karıştırsın ? böyle bir yaklaşım tam anlamıyla zavallılıktır. kafasını kuma sokmaktan başka bir şey de değildir. çifte standartın tanımını da herkesten iyi yapmaktır. blackchaos önemli olan sorunları geçiştirmek, unutmaya çalışmak, 'yok yok öyle bi sorun yok' demek değildir. önemli olan "doğruyu" yapmaktır. "doğru" bu dediklerimse ki sen de şöyle diyorsun : said: bLackcha0s, 14 Eylül 2005 01:49 tarihinde demiş ki: ya bakın siz bunları normal bi ülke için yapabilirsiniz. gereken doğruyu yapmaktır. türkiye "normal" bir ülkedir. en azından "türkiye cumhuriyeti vatandaşları", "normal bir ülkede yaşayanlar"la aynı haklara sahip olmalıdırlar.[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Mantar bişey sorucam annen kardeşin falan türbanlı mı? Rencide amaçlı sormuyorum merak ettim sadece.. Burası normal bir ülke değil. kabul etmemiz gerekir ki. Bölücülük birçok koldan almış başını gidiyo[signature][hline] selam : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: bLackcha0s, 14 Eylül 2005 01:51 tarihinde demiş ki: said: helena, 14 Eylül 2005 01:49 tarihinde demiş ki: bilgi üniversitesinde başörtüsüne karışılmıyor. siyasi sorun yaşanıyor mu okulda? hayır, Sahte prada orjinal D&G kavgalarından fırsat bulurlarsa siyasi kavga çıkarırlar. insanları bu şekilde anlamsızca genellemek çok ayıp. cidden ayıp. emin ol o üniversitede memlekete senden çok daha fazla yararı dokunacak insanlar yetişiyordur, özellikle düşüncelerini ve sözlerini gördükten sonra bu kanaat bende netleşti.[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: helena, 14 Eylül 2005 01:49 tarihinde demiş ki: aslında esas çözüm kitleyi bilinçlendirip başörtüsüne izin vermek. bilgi üniversitesinde başörtüsüne karışılmıyor. siyasi sorun yaşanıyor mu okulda? hayır, çünkü öğrenciler bazı "şeylerin" farkında başörtüsünün serbest olmasını istememse önceki sayfada yazdığım gibi o kızlara yazık oluyor, o kesimin sahip olduğu zihniyet yine değişmiyor Bilgi üniversitesindeki cogu ögrenci makyaj ve araba markasindan baska seye akli basmayan insanlar cünkü (istisnalar kizmasin lütfen) Kafasi kapali bir insanin aydinlanmaya acik oldugunu düsünmüyorum. Her konuda farkliliga acigimdir ama bu konuda degilim ne yazikki.[signature][hline]WoW EU - Burning Legion Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar