Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okula başörtüyle gelmek

Chasten

Öne çıkan mesajlar

said:
metboy, 14 Eylül 2005 00:32 tarihinde demiş ki:
"Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin" umduğunuza nail olasınız" (en-Nûr, 24/31).

Yazan budur bende Kuran-I Kerim'i actıgımda ayni yazıları okuyorum. Okuduklarımın hepsinde de aynısı yazmakta isteyen inanır isteyen inanmaz...[signature][hline]Biter!
Sosyal ağlarda paylaş

yecüc mecüc anlamam ben eheh.

bir de sayın demokratik, insan haklarından yana, laik arkadaşlar. bir başörtülü (TÜRBAN DEĞİL) bayan üniversiteye giremezken, ondan çok daha fanatik fikirlere sahip bir erkek aynı üniversiteye girebiliyor. bunu da açıklayıverin.[signature][hline];;suitfly
Sosyal ağlarda paylaş

said:
metboy, 14 Eylül 2005 00:46 tarihinde demiş ki:

bir de sayın demokratik, insan haklarından yana, laik arkadaşlar. bir başörtülü (TÜRBAN DEĞİL) bayan üniversiteye giremezken, ondan çok daha fanatik fikirlere sahip bir erkek aynı üniversiteye girebiliyor. bunu da açıklayıverin.
Erkegi de sokmasinlar

Ben gercekten üzülüyorum o kizlar icin, ama yasamin adaletsizligi iste. Bagnaz ve allah korkusuyla (sevgisi degil dikkat cekerim, korkusuyla) yetisiyorlar, yaptiklarinin dogru olduguna inaniyorlar. Haklari oldugunu düsünüyorlar o sekilde okula gitmenin. Aslinda onlarin hicbir sucu yok yani, yazik gercekten. Ama onlar ma$a olacak baskalarinin emellerini gerceklestirmelerine, o yüzden sakincali.s[signature][hline]WoW EU - Burning Legion
Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 14 Eylül 2005 00:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 14 Eylül 2005 00:48 tarihinde demiş ki:
said:
metboy, 14 Eylül 2005 00:46 tarihinde demiş ki:

bir de sayın demokratik, insan haklarından yana, laik arkadaşlar. bir başörtülü (TÜRBAN DEĞİL) bayan üniversiteye giremezken, ondan çok daha fanatik fikirlere sahip bir erkek aynı üniversiteye girebiliyor. bunu da açıklayıverin.
Erkegi de sokmasinlar

bir zahmet boyun posun devrilsin penthçiğim :)[signature][hline];;suitfly
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Aslinda onlarin hicbir sucu yok yani, yazik gercekten. Ama onlar ma$a olacak baskalarinin emellerini gerceklestirmelerine, o yüzden sakincali.

başkalarının emelleri nedir türban olsa anlayacam siyasi birşey olduğunu ama türban demiyorum bak başörtüsü diyorum.[signature][hline];;suitfly
Sosyal ağlarda paylaş

said:
metboy, 14 Eylül 2005 00:54 tarihinde demiş ki:
said:
Aslinda onlarin hicbir sucu yok yani, yazik gercekten. Ama onlar ma$a olacak baskalarinin emellerini gerceklestirmelerine, o yüzden sakincali.

başkalarının emelleri nedir türban olsa anlayacam siyasi birşey olduğunu ama türban demiyorum bak başörtüsü diyorum.
abcim yasmak takip üniversiteye gelen bi kiz göster özür diliyecem senden.
Yok öyle birseys[signature][hline]WoW EU - Burning Legion
Emilo, Gnome Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 13 Eylül 2005 23:30 tarihinde demiş ki:
siyasal simge mi ?

o zaman ceketinde herhangi bir partinin rozetiylede girilmesin kamusal alana . olur mu ? olmaz . partiye uye olmak demokratik hak .

orhan pamuk gibi adama dava acti diye savci hani nerde dusunce ozgurlugu diye ayaga kalkti sevgili kose yazarlarimiz .

basortusu siyasal simge mi ? annem siyasal simge olsun diye ortmuyor basini . hadi kendisi 50 yasini asmis 2 cocuk annesi bir kadin umrunda da degil oraya almamislar buraya almamislar ama hem universiteler ozgur dusuncenin yuvasidir diyeceksin . sakala biyiga karismayacaksin ama basortusu siyasal simge olacak .

bana anlatmayin bu hikayeleri .

devletsen ve kilik kiyafetle rejim dusmani olup olmadigini anladigini iddia ediyorsan insanlarin isin kolayina kaciyorsun demektir . varsa bu insanlarin rejim dusmani bir hal ve hareketi at hapse omur boyu cikarma - rejimden memnunum ve omur boyu hapiste ciddiyim - .
bu parti degil. parti demokratik rejimin gerekliligidir. biz ne diyoruz, iranda yapilan cumhuriyet rejimine karsi ayaklanmanin simgesi olarak cikti diyoruz...

ayrica o insanlar bas ortusu takarak gelmezler uni'ye, boyle bi aciklama yersiz olur. cunku bas ortusu dediginde sacin gozukur. bu insanlarin tek dayanagi zaten "dinim sacimin gozukmesini istemiyo" seklinde. yani kendisiyle celisir.[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 14 Eylül 2005 01:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya yok demek istediğim türban değil de başörtüsü takıp gelse bu kızlar içeri girmelerine birşey demicek misiniz? yani böyle bir kanun olsa tepki göstermicek misiniz? göstermicez, siyasi bir sembol yoksa sadece inanç içinse girsinler içeri diyorsanız eyvallah eheh.[signature][hline];;suitfly
Sosyal ağlarda paylaş

said:
metboy, 14 Eylül 2005 01:01 tarihinde demiş ki:
ya yok demek istediğim türban değil de başörtüsü takıp gelse bu kızlar içeri girmelerine birşey demicek misiniz? yani böyle bir kanun olsa tepki göstermicek misiniz? göstermicez, siyasi bir sembol yoksa sadece inanç içinse girsinler içeri diyorsanız eyvallah eheh.
Baska bir nedeni olabilir mi zaten, hasta miyiz biz : )
Kilik kiyafet kanuna dahil olan hicbir seye laf etmiyoruz zaten.
Inanc meselesine gelince, kur'an da basörtme diye bir ibare yok (iddiaa ediyorum), geleneklerimizde var ama bir yasmak olayi.

Nese ya ölüp duruyorum laf yetistircem diye : ) kactim ben[signature][hline]WoW EU - Burning Legion
Emilo, Gnome Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

heralde. buna kim karisir. ama buna muslumanlik demesinler cunku muslumanlikta boyle bi sey yok. kendi olusturduklari bi mezhep olsun, bas ortusu zorunlu olsun, eyvallah. ama bas ortusu dedigin sey insanlarin koyde giydikleri gibi olur. ne tesettur modasina uyan cinsten ne de turban cinsinden... yani modayla uzaktan yakindan alakasi yok. gencler de bunu zaten takmazlar. takmiyorlarda... orduevlerine bile bas ortusuyle girebiliyoken insanlar uni.'ye girememeleri yanlis.[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 14 Eylül 2005 01:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...