ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Üsttede dendiği gibi nasıl insanlar çıplak bir halde sokakta koşturamıyosa, kıyafettede belirli kurallar olmalıdır. Hadi sokakta taksınlar isterlerse kara çarşafla gezsinler de kamu alanlarında, üniversitelerde yapılmamalı... Bari oraları doğru düzgün biryer olarak kalsın yaa Edit:/// Darkrider +5346234347632 Tamamen cahillikten takanlar var. Yani insan bi saçını açtı diye cehenneme gidecekse hiç sevap için uğraşmasınlar... Ki bence alakası yok.Durumla alakalı birşey. Yüzlerce yıl önceki durum onu gerektirmiş olabilir(artık neden gerektiricekse onuda bilemiorum?) ama modern bi dünyada yaşıyoruz ya ne türbanı ne başörtüsü? İnsanları tahrik mi edicekler şimdi? Yapmayın etmeyin insanın bir iradesi, nefsi vardır bizi hayvandan ayıran şey budur.Bi türban takmıyo diye azıcaklarsa yaşamasın adamlar:D [signature][hline]İmza Güncelleniyor. Lütfen Bekleyiniz... [Bu mesaj ShadowFury tarafından 13 Eylül 2005 23:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pingu Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: cuytherock, 13 Eylül 2005 23:13 tarihinde demiş ki: Erdoğanın b lafı vardı: biz sizin o kadar açılmanıza bişe demiyoruz siz neden türbana karşı çıkıyorsunuz.. adam bence çok doğru söylüyor.. madem şeriat olarak düşünülüyor o zaman o... luk ta olmasın demi?? adam gibi giyinsin kızlar.. orasını burasını fazla açmasın.. bu konular ne kadar tartışılırsa tartışılsın sonuç çıkmaz.. burda boşa konuşuruz :) okuluna açık gelen kaç öğrenci gordun?orasını burasını açan kaç kız var okullarda?[signature][hline]http://www.isbank.com.tr/test.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: DarKRideR, 13 Eylül 2005 23:40 tarihinde demiş ki: Bence baş örtüsü takmak tamamen cahilliktir. Benim ailemde de baş örtüsü takanlar var mesela babaannem.Ama onların durumu farklı.Buradaki bir çok kişinin babaannesi,dedesi köylerden göç etmiş insanlar ve bir kültürleri var.Onlar bu kültüre saygı için takıyor.Bu insanlara asla cahil diyemem. Ama bir bölüm varkı sokakta resmen dayak atmak istiyorum.Din adına kapanan şu cahil insanlar yok mu ? Geçen sene arkadaşla aramızda bir konuşma ; -Şaçında bir tane bile şaç kılı gözüken kadın cehennemde yanacak Düşünceleri bu ya.O zaman başı açık insanlar niye yaşıyor ?Ben,sen,o,onlar neden yaşıyor ? O zaman giderim her türlü pisliği yaparım,sigara da içerim ,içki de içerim, adam da öldürürüm , tecavuzde ederim nasılsa direkten cehenneme yollandım !!! Anlamıyorum başörtüsünü nasıl ve hangi amaçla savunuyorlar? Dinimizin en kötü yanı.Artık öyle bir yerdeyiz ki tamamen yeniliğe kapalı bir din haline geldi.Düşünceleri değiştirmek zordur.Bunları böyle kabul etmek zorundayız.Mecburen... şimdi sen başörtüsünü büyüklerinden görüp neden taktığını hiç düşünmeden takanlara cahil demezken, inandığı için takanlara cahil diyorsun öyle mi?[signature][hline];;suitfly [Bu mesaj metboy tarafından 13 Eylül 2005 23:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Keyzar Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Buyrun burdan yakın 1... 2... 3... 4... 5... Türban ile başörtüsünü karıştırmayın...[signature][hline]Gyokuche neden sen? Hatalıysam 0505 700 31 29 [Bu mesaj Keyzar tarafından 13 Eylül 2005 23:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zephyros Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: aquila, 13 Eylül 2005 23:22 tarihinde demiş ki: ayrica basimi sikica kaparim ama kicima en dar kotu giyer sokaga cikarim zihniyeti tebrik ediyorum ve cennette basarilar diliyorum kendilerine... Dar kot olsa yine iyi.Bizim burda pembe ayaklara kadar bi etek gote nasıl yapışır belli değil içlerine ne giyseler belli olur şimdi gelde sen buna ........ deme yani.Sadece başı örtülü olanı. Bu arada gerçek hayattan bir örnek: Sigara içiyorum dukkanın onunde tanımam etmem iki bası kapalı yukarda izah ettiğim gibi kız geldi.Önümde durdular ve sigara istediler.Buraya kadar problem yok.Bi de utanmadan ateşini verde bi yakalım demezler mi.O an içimden ben sana ateşi vercem dedim ama neyse.O yuzden burda cıkıp ta bize başı ortululeri tartısmayın boş bunlar...[signature][hline]And I'd give up forever to touch you Cause I Know that you feel me somehow You're the closest to heaven that I'll ever be And I don't want to go home right now Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Burda Dİn konusmak yasak o yuzden konu kitlensin. Başortusu takmak dini bir vazifedir insanlarda dini vazifelerini yerine getirmek icin takarlar. asıl cehalet kulaktan dolma bilgilerle insanlara hakaret yagdırmaktır. Acarsınız kitabı okursunuz ne yazdıgını gorursunuz. Bol keseden atıp millete hakaretler yagdırmayın burda.[signature][hline]Biter! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abazz Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 İşte bu söylediklerinize çok iyi gülünür. Hatta dur dur. Gülmeye başladım bile.. :D :D[signature][hline]Who am i? For freedom.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amon Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 allahsızım ama başörtüye karşı diilim....amacı ne olursa olsun...[signature][hline]Anti-testestrro sözcüsü Anti-östro eylem organizatörü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Dünya yapılan en büyük salaklık insanı dış görünüşüyle değerlendirme.Bence isteyen istediği şekilde istediği yere gidebilmeli.Ama bir kişi kıyafetini kötü yönde siyasi bir simge olarak kullanırsa o zaman o kişi direk bağlı olduğu kuruluştan şutlanmalıdır.Yani a kişi gelip türbanıyla cihad çağrısı yaparsa üniversitede o kişi direk atılmalıdır.[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq Just keep on trying, keep on flying, I will be the light. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Keyzar Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: Naa, 13 Eylül 2005 23:50 tarihinde demiş ki: Burda Dİn konusmak yasak o yuzden konu kitlensin. Başortusu takmak dini bir vazifedir insanlarda dini vazifelerini yerine getirmek icin takarlar. asıl cehalet kulaktan dolma bilgilerle insanlara hakaret yagdırmaktır. Acarsınız kitabı okursunuz ne yazdıgını gorursunuz. Bol keseden atıp millete hakaretler yagdırmayın burda. Şurada kitabı açıp bize canlı canlı okusana... Bizde cehaletimizi giderelim!!![signature][hline]Gyokuche neden sen? Hatalıysam 0505 700 31 29 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 başörtü türbanla aynı şey değildir. biri kültür diğeri ise siyasi simgedir. okula başörtüsüyle ya da türbanla gelmek değil başı açık olmamaktır yasaklanan.[signature][hline]The sickness that you are A plague that made me starve Do you think you can show me How I come this far? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 en iyisi vur emri çıkarmak.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Ailem tamamen kapalı ama ilerde eşimin veya çocuklarımın kapalı olduğunu hayal bile edemiyorum. Yani bi nevi tiksiniyorum kapalılıktan. Kamu kurumlarınada kapalı girmek biraz değişik. Sonuçta laik devletiz kişisel inançlar resmi kurumlarda işlemez ve budist rahip nasıl kendi elbisesiyle giremiyosa yada papaz kilise kıyafetleriyle bi yerlere girmiyosa buda aynı şekil. Ama mesela dini gereklilikleri yerine getirirken açık olmayı savunmak biraz zorlama oluyo. Kabullenmeniz lazım madem müslümansınız bu size şart ama aynı anda çağa ayak uydurmak zor olsada yapılması gereken bişey. Bide her kapalı insana "bıyy pis şeriatçı" diye önyargıyla nefret edenlerdende ben önyargılı yada önyargısız tüm hislerimle nefret ediyorum.[signature][hline]Peek-a-boo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: huun, 13 Eylül 2005 23:06 tarihinde demiş ki: gelse ne olacak ? bööööööö seriat gelecek di mi ? birakin bu isleri . ne demek bırakın bu işleri ya ? o zaman adam öldürsün biri gene bırakın bu işleri de ? yasak yasak tır , bir öğretim kurumuna baş örtüyle girmek yasaktır !!! aynı zamanda Atatürk'ün kılık kıyafet inkılabınada aykırıdır !!![signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim , Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek , Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek , Beni sevdiğini hayal edebilmek için... Geyyik [Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: cuytherock, 13 Eylül 2005 23:13 tarihinde demiş ki: Erdoğanın b lafı vardı: biz sizin o kadar açılmanıza bişe demiyoruz siz neden türbana karşı çıkıyorsunuz.. adam bence çok doğru söylüyor.. madem şeriat olarak düşünülüyor o zaman o... luk ta olmasın demi?? adam gibi giyinsin kızlar.. orasını burasını fazla açmasın.. bu konular ne kadar tartışılırsa tartışılsın sonuç çıkmaz.. burda boşa konuşuruz :) süper mini giyinip çok namuslu kızlarda var,sıkma baş olup o... olanlarda! Ayrıca genç yastan aile zoruyla kızlar basını kapattığı için o açık giyinen kızlardan çok daha azgın oluyorlar inan bana...[signature][hline]Mix, 11 Eylül 2005 tarihinde Horrible'a demiş ki: -Sen kaç kilosun? *hede höde (söleyemem şimdi :p) -Aaa bende hede höde +2,e sen nie benden şişman gözüküosun?!? *?!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 o zaman basi kapali olan birisi rejim karsiti bir harekette bulunursa hapse at omur boyu cikarma diyorum ben de . basortusuyle adam oldurmeyi bir tutuyorsan zaten fikrin belli daha fazla konusmana gerek yok .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 neyse ya, wow oynuyorum ben polemige girmiyim. sadece, hicbir kadin kendi istegiyle basini kapatmaz. O istekli olanlar aile baskisi, korkusu ve cocuklugundan beri yerlesen allah korkusu (insani tanrisindan korkutmaktan kötü birsey var mi o da tartisilir tabi. Allah carpar vs.) sebebiyle, "isteyerek" örtünüyorlar[signature][hline]WoW EU - Burning Legion Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior [Bu mesaj Penthesilea tarafından 14 Eylül 2005 00:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Keyzar Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Ya gençler, türbanın tarihçesinden tutunda, Türkiye'de ne şekilde ve nasıl yayılmaya başladığına kadar zerre kadar bilgiye sahip değilsiniz birçoğunuz. Burada eline Kuran'ı almayan arkadaşlar çıkıp ahkam kesiyor "dini inançlardır karışamazsınız kitapta yazıyor nah işte diye"... Tamamiyle siyasi boyutta olan ve başörtüsüyle karıştırılan bu baş bağlama sanatının hiçbir dinsel yönü yoktur. 12 Eylül sonrası çıkan bu zıkkımın ne amaçla kullanıldığını göremeyecek kadar da bilince ulaşmadıysanız, zaten şuradan size yazdığım 2 3 paragraf ile gerçekleri anlatamam... Allah akıl fikir ve bunu kullanacak yetiyi versin...[signature][hline]Gyokuche neden sen? Hatalıysam 0505 700 31 29 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Öncelikle kulaktan duyma bilgilerle gaza gelenlerden değilim.Cahil geri kalmış demek değil mi ? Evet dinimiz malesef geri kalmış bir din.Düşünce olarak değilde " Müslüman'lığa inanan toplumlar olarak.Müslüman'lik gibi bir din yok.Ne olursa olsun ama şunu da göz ardı edemeyiz. Hristiyanlar'da Yahudilerde bir zmanlar kapalıydılar.Onlarda da açılmak günah vs. olarak din adamları kapandırırdı.Hristiyan kadınların yüzlerinin bile görünmesi ölümüne sebep oluyormuş ??? Ama şimdi ? Onlara göre kapananlar akılsız oluyor. Ayrıca şu din için kapanan,hacca giden,namaz kılanları savunmayın.Onların 10'da 8'i şerefsiz insanlar.Adam hacca gitmiş dedikodu yapıyor,pis işler çeviriyor.Kısaca kitabimiza uymayan şeyler yapıyor.Bu mu inanç ? Son günlerde çok konuşulmaya başlandı "din" konusu.Bence başörtüsü takmak bir "Din" inanç değil arkadaşlar.Zamanında uydurulmuş bir yalan.Maksat namus meselesi.İnsanlar resmen her şey idine uyarlamıyor mu hala ? Bu o zamanlardan kalmış bir şey olmalı bence. Önemli olan baş,göz örtüp Allah'a inanmak değil.Allah'a kalbinle inanmaktır.İyi bir insanı her zaman herkes sever.[signature][hline]Xanator Wegauge Master Rifleman-Master Combat Medic Eclipse Galaxy Star Wars Galaxies Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 keyzar burda türbandan değil başörtüsünden bahsediliyordu, konuyu ilk önce türbana çekmişsin ve 80 darbesinden sonra getirildi dinle alakası yok demişsin. 12 eylülden sonra getirildiği doğru, tamamen siyasi bir olay olarak da getirildiği doğru. ama burda bahsedilen türban değil başörtüsüydü. çok istiyorsan yazalım, türbanın Türk gelenekleriyle ilgisi yoktur ve Türkiye'ye 12 eylülden sonra ihsan doğramacı adlı profesör tarafından sokulmuştur. sonra modern örtünme diye moda oldu Türkiye'de.[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Keyzar Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Kaynak bulursam koyucam, ama şu saatte kafam kaldırmıyor "google search" ü... Bu türban denen illet, Arap ülkelerinden birinde, sünni, şii çatışmaları ciddi boyutlara ulaştığı zaman, şii kadınları(yada sünni emin değilim) diğerlerinden ayırt etmek için, başörtüsünden farklı bir şekilde bağlanmış olan bir bez parçasıdır...[signature][hline]Gyokuche neden sen? Hatalıysam 0505 700 31 29 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: DarKRideR, 14 Eylül 2005 00:05 tarihinde demiş ki: Öncelikle kulaktan duyma bilgilerle gaza gelenlerden değilim.Cahil geri kalmış demek değil mi ? Evet dinimiz malesef geri kalmış bir din.Düşünce olarak değilde " Müslüman'lığa inanan toplumlar olarak.Müslüman'lik gibi bir din yok.Ne olursa olsun ama şunu da göz ardı edemeyiz. Hristiyanlar'da Yahudilerde bir zmanlar kapalıydılar.Onlarda da açılmak günah vs. olarak din adamları kapandırırdı.Hristiyan kadınların yüzlerinin bile görünmesi ölümüne sebep oluyormuş ??? Ama şimdi ? Onlara göre kapananlar akılsız oluyor. Ayrıca şu din için kapanan,hacca giden,namaz kılanları savunmayın.Onların 10'da 8'i şerefsiz insanlar.Adam hacca gitmiş dedikodu yapıyor,pis işler çeviriyor.Kısaca kitabimiza uymayan şeyler yapıyor.Bu mu inanç ? Son günlerde çok konuşulmaya başlandı "din" konusu.Bence başörtüsü takmak bir "Din" inanç değil arkadaşlar.Zamanında uydurulmuş bir yalan.Maksat namus meselesi.İnsanlar resmen her şey idine uyarlamıyor mu hala ? Bu o zamanlardan kalmış bir şey olmalı bence. Önemli olan baş,göz örtüp Allah'a inanmak değil.Allah'a kalbinle inanmaktır.İyi bir insanı her zaman herkes sever. bana göre de başörtüsü takmak şu anda gereksiz, belki İslamiyet'in doğuşu sırasındaki toplumsal sorunlar nedeniyle gerekliydi ama şu an gereksiz. ama burda tartıştığımız nokta bu değil buna inanan kişilerin uğradığı haksızlık.[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Ayrıca yukarıda denmiş dış görünüş ile değerlendirme diye. Bİr çok kişi tanıyorum aile zoru ile başörtü takan ve kurtulmak isteyen.Ya da başörtüsü takan ve kalbi güzel iyi insanlar. Bence sadece toplumdaki Baş örtüsü düşüncesinin cahilce olduğunu düşünüyorum. Malum koca korkusu,doldurmalar,kandırmalar istenmeden başörtüsü takan kim bilir kaç insan var.[signature][hline]Xanator Wegauge Master Rifleman-Master Combat Medic Eclipse Galaxy Star Wars Galaxies Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Keyzar Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 metboy Konuyu açan arkadaş her ne kadar başörtüsü yazsa da, bahsettiği şeyin ve üzerinde konuşulan asıl mevzunun türban olduğu apaçık ortada, ya da ben uykusuzluktan herşeyi türban olarak okuyorum ve algılıyorum!!![signature][hline]Gyokuche neden sen? Hatalıysam 0505 700 31 29 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: metboy, 14 Eylül 2005 00:08 tarihinde demiş ki: said: DarKRideR, 14 Eylül 2005 00:05 tarihinde demiş ki: Öncelikle kulaktan duyma bilgilerle gaza gelenlerden değilim.Cahil geri kalmış demek değil mi ? Evet dinimiz malesef geri kalmış bir din.Düşünce olarak değilde " Müslüman'lığa inanan toplumlar olarak.Müslüman'lik gibi bir din yok.Ne olursa olsun ama şunu da göz ardı edemeyiz. Hristiyanlar'da Yahudilerde bir zmanlar kapalıydılar.Onlarda da açılmak günah vs. olarak din adamları kapandırırdı.Hristiyan kadınların yüzlerinin bile görünmesi ölümüne sebep oluyormuş ??? Ama şimdi ? Onlara göre kapananlar akılsız oluyor. Ayrıca şu din için kapanan,hacca giden,namaz kılanları savunmayın.Onların 10'da 8'i şerefsiz insanlar.Adam hacca gitmiş dedikodu yapıyor,pis işler çeviriyor.Kısaca kitabimiza uymayan şeyler yapıyor.Bu mu inanç ? Son günlerde çok konuşulmaya başlandı "din" konusu.Bence başörtüsü takmak bir "Din" inanç değil arkadaşlar.Zamanında uydurulmuş bir yalan.Maksat namus meselesi.İnsanlar resmen her şey idine uyarlamıyor mu hala ? Bu o zamanlardan kalmış bir şey olmalı bence. Önemli olan baş,göz örtüp Allah'a inanmak değil.Allah'a kalbinle inanmaktır.İyi bir insanı her zaman herkes sever. bana göre de başörtüsü takmak şu anda gereksiz, belki İslamiyet'in doğuşu sırasındaki toplumsal sorunlar nedeniyle gerekliydi ama şu an gereksiz. ama burda tartıştığımız nokta bu değil buna inanan kişilerin uğradığı haksızlık. Neye inaniyor bu kisiler tam olarak? Türbanin dini degeri olmadigi apacik ortada[signature][hline]WoW EU - Burning Legion Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar