Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

II.Dünya Savaşı filmleri veya yakın tarihi filmler


bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

said:
Toledor, 10 Eylül 2005 04:20 tarihinde demiş ki:
Birde "Kardeşler Takımı" var. 10bölüm olması lazım


O dizi değil miydi
bu sene show tv veriodu hani?[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Orjinal adı "Enemy at the Gates"
Bi de "Behind Enemy Lines / Düşman Hattı" ya da benzeri bişey vardı ama o da Bosna'da geçiyordu.[signature][hline]Anamı dinleseydim, şimdiye doktor çıkmıştım, ne okulmuş, oku oku bitmedi, canımı okudu ya!

[Bu mesaj elektrot tarafından 10 Eylül 2005 10:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bands of Brothers(Kardeşler takımı) dizi halinde 8 yada 10 bölüm olacaktı ama normal dizi gibi değil yani konu bağlantısı yok. Savaş atmosferini gerçekten seyretmek istiyorsan izleyebileceğin en iyi filmlerdir. Zaten yönetmenliğini tom hanksle steven spielberg beraber yapıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam insan daha ne ister? Şiddetle tavsiye olunur.[signature][hline] If you don't belive in yourself noone else will.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında çoğunu izledimde arada çıkarmı diye bakıyorum =)

İnce Kırmızı hat
Şeref ve Cesaret

bunların orjinal adı nedir normal çevirdim bulmadı.[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

bLogger oLdum ben!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Orjinal isimlerini bilmiyorum da Şeref ve Cesaret Nazi toplama kampında geçen bir filmdi. Başrolde Bruce Willis oynuyordu. İnce Kırmızı Hat ise Uzakdoğu'da geçiyordu. Amerikalılar ile Japonlar savaşıyordu. Ben de araştırıyorum. Orijinal isimlerini bulursam sana bildiririm.[signature][hline]Ordumuz Türk Birliğinin, Türk Kudret ve Kabiliyetinin, Türk Vatanseverliğinin Çelikleşmiş İfadesidir.
Kemal Atatürk
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Orijinal ismi The Thin Red Line. 1998 yapımı bir film. Aynı yıl benzer bir yapım olan "İnce Kırmızı Hat" vizyona girdi. Terrence Malick'i 20 yıl sonra kamera karşısına geçirten İnce Kırmızı Hat, eleştirmenler tarafından "savaşı, doğayla insan arasında bir çatışma olarak gören bir başyapıt" olarak değerlendirildi. Film, Er Ryan'ı Kurtarmak ile aynı yıl vizyona girmiş olmasına ve aynı gerçeği konu edinmiş olmasına rağmen dinamik ve şiirsel anlatımıyla benzerlerinden ayrılıyordu.

Şeref ve Cesaret'in orijinal ismi Hart's War. 2002 yapımı bir film. Bruce Willis bu etkileyici II. Dünya Savaşı macerasında Nazileri yenme amacından vazgeçmeyen tutuklu bir ordu görevlisini canlandırıyor. Yardımcı oyuncu Colin Farrell'in (Minority Report) rol aldığı ve hareket dolu sahnelere sahip Şeref ve Cesaret, "askerlik cesaret ve onuruna adanmış güçlü bir film" (L.A. Daily News). General McNamara (Willis) bir alman Savaş Esirleri Kampında özgürlüğünü yitirdiğinde, düşman hattının arkasında bile savaşmaya devam etmeye karar verir. Genç bir teğmenin (Farell) yardımlarıyla onu esir edenlere karşı zekice bir plan hazırlayan McNamara, kendi adamları ve savaşın kaderini değiştirmek için herşeyi riske atar.[signature][hline]Ordumuz Türk Birliğinin, Türk Kudret ve Kabiliyetinin, Türk Vatanseverliğinin Çelikleşmiş İfadesidir.
Kemal Atatürk
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

En Uzun Gün - The Longest Day

Gelmiş geçmiş en iyi savaş filmi olarak gösteriliyor.1958 yapımı (tam hatırlamıyorum ama 50li yılların ) 49 Hollywood yıldızı oynuyor.Sean Connery , John Wayne vs. vs.

Normandiya çıkarmasını anlatıyor.

Diğer filmlere gelince ;

The Kwai Bridge (tam adını hatırlamıyorum)
Schindler's List
The Pianist
Saving Private Ryan
Enemy At The Gates
Band of Brothers (herkes biliyor ki bence yakın tarihte yapılmış en iyi savaş konulu yapım.Kahramanlık değilde nasıl desem o insanların 2 yılda yaşadıkları şeyleri anlatıyor.Harika bir yapım)

John Wayne'in 10 filminden 8'i zaten 2. Dünya Savaşı filmi :)

Aklımda çok vardı ama hepsini unuttum.Özellikle The Longest Day'i kesinlikle izleyin hayatımda izlediğim en iyi savaş filmi.

Yakın zamanlı savaş filmlerine gelince bence en iyisi şüphesin : Black Hawk Down.

Başka da gelmiyor aklıma :)

Piyasadaki hemen hemen tüm savaş filmlerini seyrettim.Hatta Romantik,Aşk türleri dışındaki tüm filmleri hemen hemen seyrettim ama bunlar aklımda kalmış sadece.Kesinlikle izleyin bunları arkadaşlar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca King'inde dediği gibi (o yazmış şimdi okuyunca aklıma geldi :) )

The Hart's War gerçekten çok iyi bir yapımdı.Cesur bir komutanın yanındaki askerlerle Alman kampından kaçmaya çalışmalarını bir yandan da Teğmen Hart (rütbesi galiba teğmendi) kampa hukuk mücadelesi vermesi gerçekten çok iyi.

The Thin Red Line iyiydi baştan sona izleyemedim ama izlediğim kesimleri gerçekten çok iyiydi.

Pek tavsiye etmem ama The Windtalker (takers miydi yoksa) türkçesi Rüzgarla Konuşanlar vardı.Nicholas Cage'in oynadığı filmde Japonlar savaş kodlarını çözemesin diye orduya alınan ve kimsenin sevmediği Kızılderi iki arkadaşı korumak üzere görevlendirilen 2 teğmenin cephede yaşadıklarını anlatan ve bu kişilerin birbirine olan dostluk bağlarını anlatıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla bence cross of ıron çok güzel bir film the wild bunch, straw dogs gibi şiddet dozu yüksek filmlerin yönetmeni Sam Peckinpah ın, bir western çalışması olan The Wild Bunch ile birlikte en iyi iki filminden birisi olarak kabul ediliyor Cross of Iron. Sam Peckinpah imzalı bir savaş filmi için, Cross of Iron daki şiddet dozu kendisinden beklenenden biraz düşük kalabilse de (filmin prodüktörlerince bir çok sahnenin çıkartıldığını da gözardı etmemek gerekiyor) filmin Apocalypse Now, Das Boot, Full Metal Jacket ve Saving Private Ryan gibi kendini kanıtlamış filmlerle aynı kalibrede olduğu rahatlıkla söylenebilir. Willi Heinrich in aynı isimli romanından uyarlanan, yönetmeninin tek savaş filmi denemesi olan Cross of Iron da, 1943 yılında yorgun ve moralsiz Alman ordusu Rus cephesinden çekilmektedir. Başroldeki James Coburn, başarılı bir Alman tabur komutanı onbaşı Rolf Steiner olarak sinema hayatının en başarılı rollerinden birini oynuyor. Steiner, Alman üniformasından ve subaylarından nefret etmekte, ülkesinden çok arkadaşları için savaşmaktadır. Steiner, Maximilian Shell in büyük başarıyla canlandırdığı, 3. Reich ın Rus ordusundan üstünlüğüne derinden inanan, tek hedefi bir Demir Haç kazanmak olan yeni komutanı Yüzbaşı Stransky nin nazizmini de, aristokrat kibirini de aynı şekilde aşağılamaktadır. Bu iki asker ölümcül bir savaş arenasında yüzleşeceklerdir. James Masonın oynadığı Albay Brandt gibi savaş yorgunu subaylar, Alman amaçlarının yanlışlığının ve savaşın artık kayıp bir dava olduğunun farkındadırlar ancak şeref ve görev duyguları onları engellemektedir. Artık Steiner ın görevi, hem Rus cephesinde hayatta kalabilmek, hem de kendisini ve askerlerini Alman subaylarından korumak olacaktır
1977 yılının bu filmi, savaş filmi sinematiği açısından bazı yenilikler içeriyor. Örneğin, düşen bombalar o güne kadarki filmlerde olduğu gibi ateş topları şeklinde değil, etrafa kaya, toprak, şarapnel parçaları saçan öldürücü patlamalar yaratıyor. Savaş sahnelerinde Peckinpah sık sık o çok sevdiği koreografik kurgulanmış ağır çekim efektini kullanıyor. Filmin titiz bir çalışmayla çekilen karanlık kareleri de yaratılmak istenen klostrofobik etkiye büyük katkı sağlıyor. Peckinpah ın olayları güçlü bir psikolojik altyapı üzerine oturtarak geliştirmesi filmi sıradan bir Amerikan savaş filmi olmaktan çıkartıyor. Tarihi detaylara da özen gösterilmiş. Filmde kullanılan T34/85 tankları gerçek. Yakın savaş sahnelerinde bir çok gerçek Alman ve Rus silahını yakından görebiliyoruz.
kaynak:savaş sineması

[Bu mesaj nba tarafından 10 Eylül 2005 23:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

- The Berlin Affair (1987)
- Triumph of the Will (1934) (o zamanlar cekilmis propoganda gosterileri)
- The Bunker (1981) (Anthony Hokins Hitler rolunde)
- Hitlers Krieger
- Luftwaffe Gun Camera Movies 1944
- Soldier of Orange (1979)
- It Happened Here (1966)
- Stalingrad **********
- Der Untergang *********
- Enemy At The Gates
- Deathwatch *****
- Hitler: Rise of Evil
- Stauffenberg
- Das Boot (1982) **********
- Boys from Brazil (1977)
- Triumph des Willens
- Vita è bella, La
- Where Eagles Dare
- The Odessa File
- Stalag 17 ********* Muthis
- The Eagle Has Landed (1976)
- Anzio (1968)
- Hell Is for Heroes (1962)
- A Bridge Too Far (1977)
- The Teahouse of the August Moon (1958)
- The War Lover (1962)
- Battle Of Britain (1969)
- Judgment at Nuremberg (1961)
- Battleground (1969) ***
- Sink the Bismarck! *****
- Patton (1970) ********* İzleyin mutlaka
- Brücke, Die
- Germania anno zero
- Europa Europa
- Mein Kampf (1961)
- The Great Escape (1963)
- Memphis Belle (1990)
- The Enemy Below (1957)
- When Trumpets Fade (1998)
- Tora! Tora! Tora! (1970)
- Unsolved Mysteries of World War II (1998)
- The Tuskegee Airmen (1995)
- Belgesel - - - World War II - Battlefront
- Twelve O'Clock High (1949) ***
- Great Battles of World War II: Battle of Russia (1988)
- Victory (1981)
- The Young Lions (1958)
- The Bridge on the River Kwai (1957)
- Empire of the Sun (1987)
- The Bridge at Remagen (1969)
- Catch-22 (1970)
- The Train (1965)
- The Caine Mutiny (1954)
- A Midnight Clear (1992)
- Guadalcanal Diary (1943)
- Halls of Montezuma (1950)
- Heaven Knows Mr. Allison (1957)
- MacArthur (1977)
- The Desert Fox (1951)
- The War Lover (1962)
- Morituri (1965)
- Kanal (1957)
- They Were Expendable (1945)
- Come and See (1985)
- The McKenzie Break (1970)
- Away All Boats (1956)
- The Occult History of the Third Reich: The Enigma of the Swastika (1991)
- D-Day, the Sixth of June (1956)
- The Tin Drum (1980)
- The Blue Max (1966)
- The Ogre (1996) (Malkovitch filmidir)
- The Bedford Incident (1965)
- Hiroshima (1995)
- Ambush (1999)
- Victory at Sea (1952)(26 bolumluk seri)
- Is Paris Burning? (1966)
- Gladiators of World War II
- Nazi Messerschmitt 262 (Dünyanın ilk jet savaş uçagı hakkında belgesel...)
- Great Fighting Machines of WWII
- The World At War - Complete Set

- The Cruel Sea (1953)
- Schindler's List (1993) *****
- The Night of the Generals (1967) ******
- Merry Christmas, Mr. Lawrence (1983)
- Hanover Street (1979)
- Tobruk (1967)
- The Burmese Harp (1967)
- Hell in the Pacific (1968)
- National Geographic's Search for Battleship Bismarck (1989)
- The Colditz Story (1955)
- U-234 HITLERS LETZTES U-BOOT
- Convoy PQ-17
- Mosquito Squadron (1970)
- Djariskatsis mama (1964)


Ben bittim filmler bitmedi. amerikanin propogandasinin yogun oldugu bolca John Wayne - Steve Mcqueen filmi de var ama oldukca az tuttum onlari. Genelde filmleri almanlar uzerine sectim. Tabi aralarında Japon - Rusya cıkartmaları ve denizalti filmleri de var. Daha cok link verebilirim yetmeyince haber edin daha yukliim :D[signature][hline]mardox, 31 Ağustos 2005 23:33 tarihinde demiş ki:
Zaman - Ecevit konuştu : "Arthas hain değil!"

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...