Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aile ağacını düzenliyorum yardım gerekiyor?

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

Şimdi durumum şu aile ağacını düzenliyorum bunun sebebi ise Mevlâna torunu olarak Çelebi aile ağacındaki yerimizi korumak istemem. Bu konuda kime nereye başvurmalıyım ne yapmalıyım yardım lazım bilgisi olan var mıdır yok mudur...
Şöyle öncelikle aile ağacını yazayım:
Abdulvahit Çelebi Osmanlı döneminde yaşadığı için 3-4 tane hanımı var, hanımlarından birinin 3 çocuğu oluyor: Fahrettin Çelebi, Abdülhalim Çelebi ve Sekine Çelebi. Sekine Çelebi Ahmet Sungur ile evleniyor ve 7 tane çocukları oluyor. Bunlardan biri de benim anneannem Perizat Sungur. Daha sonra anneannemin kızı olan annem babamla evleniyor ve ben dünyaya geliyorum.
Şimdi anneannem ve onun annesi kadın oldukları için evlenince Çelebi soyadlarını kaybetmişler, ancak bu onları ve dolaylı yoldan da beni hala Çelebi kanından yapar.
Sakın topic yanlış anlaşılmasın, amacım bitmiş bir asillik muhabbetini açıp kendi çapında artistlenmek falan değil. Geçmişime sahip çıkmak, onu da geçiyorum biraz araştırmak istiyorum bu insanları çünkü gayet ilginç olaylar dönmüş sanırım zamanında, ne bileyim anneannemin dedesi atatürkün ilk meclis üyelerinden biriymiş, sonradan bir anlaşmazlık yaşadıklarından dolayı kendini pera palasın tepesinden atmış, anneannemin tüm ailesi atatürk Meram köşkünü kapattırma kararını alınca sinirlenip tek bir şey bile almadan terk ediyorlar vesaire...
Kime başvurmalıyım nereye gitmeliyim bunun hakkında yapılacak bir şey var mıdır daha detaylı bilgi nerden alabilirim? Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkürler.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

ya en çok istediğim şeylerden biridir ama bi türlü o kadar derine inemedim.
Babaannemin annesi türkiye de ilk şapka takan kadınmış hatta beyoğluna falan çıkmış tebrik etmişler falan

bende çok merak ediyorum sen nasıl bu kadar derine inebildin? dedem babaannem yaşamadığı için daha ilerliyemiyorum.
bende merak ediyorum nerden edinebiliriz.
bi ara fuarda soyağcı çıkarma hedesi vardı noldu bilen varmı netede gelicekti çünkü[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

bLogger oLdum ben!
Sosyal ağlarda paylaş

Ne yazık ki bu konularda hiç bir şey yapılamıyor.
Şöyle söyliyeyim biz milyon dolarlık serveti geride bıraktık sayılır. Anneannemin kocası yugoslavyada yaşıyor o vakit savaş çıkınca bütün altınlarını falan gömüp türkiyeye geliyor. Yugoslavya da savaş zamanı olduğu için her şeye el koyuyor ordaki. Şimdi de yasal yolları falan bile araştırsak çok zor geri almamız.
Dediğim gibi anneannemin ailesi koca köşkü bırakıyorlar tek bir şey almıyorlar içinden.
Baba tarafı aynı şekilde Selanik'te yaşarken göç ediyorlar onların pek öyle bir serveti yok anne tarafı kadar.
Ancak ben işin mali yanının ötesindeyim artık tek istediğim bu insanların geçmişini öğrenmek bir de kim ne derse desin Çelebi soyağacındaki haklı yerimi istiyorum, soyadımızın Çelebi olmaması normal ancak Çelebi kanından olduğumuz açık bir gerçek.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

antimodes aynı olay babannem tarafı yugoslav göçmeni babannem falan bahsediyordu servetlerinden onlarda alamamışlar birşey

aslında bunu nüfus dairelerinde incelemek lazım ama çok kasar.[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

bLogger oLdum ben!
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu işi baya kovaladım hukuk konusunda ilgili olduğum ve okuyacağım için uzun uzun araştırdım bu işi.
Avukatlarla falan da görüştüm. Ancak her şey ticaret işi. O dava kazanılırsa kazanılacak toprağın değeri milyon dolara yakın. Hangi avukatı tutarsanız da iş tutsa da tutmasa da sizden belli bir miktar para istiyor. İşin ucunda milyon dolar olunca da sizden istediği para miktarı gerçekten çok büyük bir miktar oluyor. Bu yüzden babamla tartıştım bunu risk almayı göze alamıyoruz o miktarda bir parayı. Hani kesin gibi gözükse olabilir ancak öyle bir söz de yok ortada.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba ben mahmut senle akraba olma sansımız var mı beni usstteki topicten gonderdiler.Bi de seker varsa bi kase şeker alcaktım komsu.[signature][hline]And I'd give up forever to touch you
Cause I Know that you feel me somehow
You're the closest to heaven that I'll ever be
And I don't want to go home right now

Sosyal ağlarda paylaş

Büyük büyük dedem atatürkün sağ koluymuş . Ajanmış kendisi . Bütün kanlıca onunmuş ve Irak'ta petrol kuyuları varmış . Atatürk samsuna çıkarken dedem de onla gitmek için ayrı bir yerde atlı arabayla yola koyulmuş ancak ajan olduğu için yolda birileri tarafından suikaste kurban gitmiş . 3 ya da 4 yıl önce haber gelmiş bize : Irak'taki petrol kuyularınıza devlet tarafından el konuldu diye . Ondan önce haber alsaydı babannemler kim bilir neler olurdu diye düşünmeden duramıyor insan .[signature][hline]...to ascend , you must die , you must be crucified , for our sins and our lies...goodbye...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Etos, 13 Eylül 2005 15:23 tarihinde demiş ki:
Çelebi efendi demek, bir soyad değil ki. Yani Mehmet Çelebi, Mehmet Bey demek Osmanlı zamanında. O yüzden binlerce bilmemne Çelebi vardır Osmanlı tarihinde. Çelebi soyu nedir onu anlamadım?

Öyle olsa bile Çelebilik ünvanı bir kişiye verilince onun soyu boyunca Çelebi oluyor ondan sonra gelenler. Bizim aile Mevlana'ya dayanıyor yani o Çelebiler.
Bir şey fark etmiyor yine anlayacağın.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de bi ara girişmiştim.. Ama çok derinlere inemedim zira çok aşırı kalabalık bir aile. (anam tarafı) babam tarafında pek bi nane yok zaten..
Annemlerin soyadınıda zamanında Atatürk koymuş bir sohbet sırasında.. oyle duydum..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DarKRideR, 13 Eylül 2005 16:20 tarihinde demiş ki:
Geçen sene Tuyap'ta bir sistem tanıtmışlardı.Nüfüs Numarasını veriyordun senin ailendeki herkesi doğum sırasına göre ( nüfüs cüzdanı kayıtlı olan) sıralıyordu :) Tabii senin merak ettiğin şey için işine yararmı bilmiyorum ama bir araştır istersen

Bu sisteme ulaşmanın yolunu bilen var mıdır acaba?[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...