King_Tiger Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 TÜPRAŞ'ın %51'lik hissesi, Koç-Shell grubuna 4 milyar 140 milyon dolara satıldı. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Çok iyi bir fiyata satıldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 koç 3 gün sonra iflasını açıklamazsa iyi :P[signature][hline]Meshcharakou -ElitE- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SbNN Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 ben demiştim önceki başlıkta.. koc-shell alır diye[signature][hline]Tek İstediğimiz Eşitlik ; Başka Birşey Değil-----bir bjk taraftarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Tüpraş gibi esasında karlı bir şirketi satın aldı. Bence koç için çok hayırlı oldu.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Bugün gülenler yarın ağlayacak merak etmeyin. Halkın birikimiyle, alın triyle kurulmuş Tüpraş ister iyi, ister kötü fiyata satılsın; peşkeş çekilmiştir. Alanın da Türk vatandaşı olması (ya da Türk ortağı) oyunun kurallarını değiştirmemiştir. Halkın kurduğu Türpaş, halkın izni olmadan satılmıştır. Elbet bir gün tekrar Türk halkının sahipliğine dönecektir. Bugün olmazsa yarın göreceğiz.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Tabii ki cok karli. 4,5 milyar dolar hic bir sey degil. Petrol rafinerisi bu, altin yumurtlayan tavuk. Bende olsa 5 milyar verirdim hic terddutsuz. 15 senedir ozellestirme politikasi devam ediyor, 15 senedir her gecen gun borclar artiyor, bu politika hic bir seye cozum olamadi. Elimizdeki degerleri de yabancilara sattik. AKP'nin sonunu hic hayirli gormuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 said: pekaziz, 12 Eylül 2005 18:05 tarihinde demiş ki: Bugün gülenler yarın ağlayacak merak etmeyin. Halkın birikimiyle, alın triyle kurulmuş Tüpraş ister iyi, ister kötü fiyata satılsın; peşkeş çekilmiştir. Alanın da Türk vatandaşı olması (ya da Türk ortağı) oyunun kurallarını değiştirmemiştir. Halkın kurduğu Türpaş, halkın izni olmadan satılmıştır. Elbet bir gün tekrar Türk halkının sahipliğine dönecektir. Bugün olmazsa yarın göreceğiz. Çok yobaz bir bakış açısı. Devletin eline çok iyi bir para geçti çok iyi oldu. Hatırlayın Amerikadan 1 milyar dolar almak için biyerimizi yırtmıştık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
beyazcocuk Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 yırtınmadık onlar yırtındı.Bu iş kötüye gidiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Kar eden kurumları arazi fiyatına satıp arkasına da göbek atan ilginç bir memleketimin insanı portresini her seferinde görüp yağma hasanın böreğinden nasiplenemeyecek kişilerin sevinmesini izlemekten gına geldi bana artık.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 said: Çok yobaz bir bakış açısı. Devletin eline çok iyi bir para geçti çok iyi oldu. Hatırlayın Amerikadan 1 milyar dolar almak için biyerimizi yırtmıştık. Acaba 'çok iyi' bir para önerseler; Diyarbakır'ın ya da Edirne'nin satılmasına razı olur musun, çok merak ediyorum?[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... [Bu mesaj pekaziz tarafından 12 Eylül 2005 18:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Beyler dunyanin hic bir yerinde hukumet telekomculuk oynamaz, hukumet benzinci calistirmaz. Bu saf mantik 15 sene once batti 100$ iki tanesini kiraliyoruz geceligi ordan. Ha derseniz telekom da turk ortak yoktu ona eyw ta gidip ozellestirme ye hayir derseniz miladiniz dolmus demektir.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 said: demirbilek2, 12 Eylül 2005 18:13 tarihinde demiş ki: Tabii ki cok karli. 4,5 milyar dolar hic bir sey degil. Petrol rafinerisi bu, altin yumurtlayan tavuk. Bende olsa 5 milyar verirdim hic terddutsuz. 15 senedir ozellestirme politikasi devam ediyor, 15 senedir her gecen gun borclar artiyor, bu politika hic bir seye cozum olamadi. Elimizdeki degerleri de yabancilara sattik. AKP'nin sonunu hic hayirli gormuyorum. malasef 8 tane dev firma senin kadar dusenemedi bunu bazıları 3milyar da bazıları 3.5 milyarda pes ettiler. Koc-shell ortaklıgı beklenilenin cok ustunde bir fiyatla %51'lik hisseleri aldılar. Turkiye icin cok hayirlı oldu. Herseyi elinde tutarak ozellestirmeye kapılarını kapatarak gelişen guclenen bir tane ulkeye rastlanamadı rastlanamıyacak.[signature][hline]Biter! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Özelleştirelecek yer var özelleştirilmeyecek yer var. Devletin tüpraş telekomu çalıştırması saçma tabiki. Ama kalkıp devletin Galata gibi bi limanı özelleştirmesi dünyanın en büyük saçmalığıdır. Limanlar devlettir özelleştirilemez.Özelleştirilme uğruna hiçbir yere peşkeş çekilemez. Telekom zaten su fiyatına gitti. bu arada ekonomist olucak insanım Koç shell alır dedim aldı =)[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nindalf Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 keske oyak alsaydı[signature][hline]SupeRock - Magnum Photos Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 aramizda hic ticaret yapana yok galiba. mal satarken satis fiyatina oh ne guzel kar ettik diye bakilmaz. sana o malin maliyeti onemlidir. o malin ileride ki maliyeti de onemlidir. ileride satilmayacak bir malin depo da durmasi sacmadir. turk telekomun satilmasi bu acidan mantikliydi. sabit hat bitiyor belki bir 5-10 sene daha devam eder sonra bu isten para kazanilmaz. tupras boyle degil ama devlet tacir olmamali. 4 milyar dolar karimiz var diyen arkadaslar da hayal kuruyorlar. bu isin maliyeti toplam nedir, bu isten ne kazanilmistir bunun hesaplarinin yapilmasi lazim. bu da oyle kolay degil araya sosyal kar ve alternatif maliyetler giriyor. bu iste uzman sirketler var, danisman olarak tutuyorsun onlar sana olabildigi kadar mantikli bir hesap yapiyorlar. sonucta ozellestirmeden olusan fiyattan hicbir devlet muhasebese anlaminda net kar sagliyamiyor. ozellestirme aslinda bir sinav ulkeler icin. bunu nasil yapabildiginiz gelismislik duzeyinizi belirliyor. acikcasi ben kocun ortakligi koruyabilecegini sanmiyorum. makul bir sure sonunda shell hepsini satin alir tuprasin. sonra da ne yaparsa yapar. bu da senin ulkenin gelismedigini gosteriyor. somurulmeye layik bir ulke oldugunu gosteriyor. ha tersi olur koc alir veya ortakligi devam ettirir, tupras gelisir dunya devi olur o da ulkenin gelistigini, kuresel pazarda kuvvetlendigini gosteriyor.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 shell'in ortaklıgı %10[signature][hline]Biter! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 said: Estel_Anorien, 12 Eylül 2005 18:04 tarihinde demiş ki: Tüpraş gibi esasında karlı bir şirketi satın aldı. Bence koç için çok hayırlı oldu. evet. koç için iyi oldu. en azından yabancılar yerine ülkemizde kaldı.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas!| |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 said: rahatsiz, 12 Eylül 2005 18:59 tarihinde demiş ki: aramizda hic ticaret yapana yok galiba. mal satarken satis fiyatina oh ne guzel kar ettik diye bakilmaz. sana o malin maliyeti onemlidir. o malin ileride ki maliyeti de onemlidir. ileride satilmayacak bir malin depo da durmasi sacmadir. turk telekomun satilmasi bu acidan mantikliydi. sabit hat bitiyor belki bir 5-10 sene daha devam eder sonra bu isten para kazanilmaz. tupras boyle degil ama devlet tacir olmamali. 4 milyar dolar karimiz var diyen arkadaslar da hayal kuruyorlar. bu isin maliyeti toplam nedir, bu isten ne kazanilmistir bunun hesaplarinin yapilmasi lazim. bu da oyle kolay degil araya sosyal kar ve alternatif maliyetler giriyor. bu iste uzman sirketler var, danisman olarak tutuyorsun onlar sana olabildigi kadar mantikli bir hesap yapiyorlar. sonucta ozellestirmeden olusan fiyattan hicbir devlet muhasebese anlaminda net kar sagliyamiyor. ozellestirme aslinda bir sinav ulkeler icin. bunu nasil yapabildiginiz gelismislik duzeyinizi belirliyor. acikcasi ben kocun ortakligi koruyabilecegini sanmiyorum. makul bir sure sonunda shell hepsini satin alir tuprasin. sonra da ne yaparsa yapar. bu da senin ulkenin gelismedigini gosteriyor. somurulmeye layik bir ulke oldugunu gosteriyor. ha tersi olur koc alir veya ortakligi devam ettirir, tupras gelisir dunya devi olur o da ulkenin gelistigini, kuresel pazarda kuvvetlendigini gosteriyor. yapma yahu telekoma her anlamda peşkeş çekildi.Geçmişe bakılırsa İtalya Telekom inanılmaz fiyatlara gittiği görülecektir. Sabit Hat kavramı doğru olabilir.Ama Telekom a sırf telefon olarak bakılmaması lazım.Telekom herzaman ihtiyaçtır.İhtiyacın bu kadar düşük fiyata gitmesi saçmaydı. Shell in alabileceğini sanmıyorum.Şöyle ki bu ülkede ticaret yapılamıyor.Yarın öbür gün yine tıpkı Çukurova ya yapılan gibi devlet çöker Koç un üstüne Koç dağalır ortaklığı kaptırır. Bunun dışında Shell in almasının olanağı yok. Dış Pazarda Türkler çok büyük bir hakimiyet sağladılar artık. Örneğin Amerikan Şirketi olan Ford un %50 si Şuan Koç Holding e ait. Ve Diğer %20 lik kısmı almak istiyorlar. Tüm haklarıyla bir Türk firması olucak Ford.[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Allahim nevrim dönüyor süper fiyata sattik diyenleri gördükce. Ya devlet satilir mi? Binlerce insan bunun icin mi kanini döktü Kurtulus Savasi'nda? Olasi bir savas durumunda, Tüpras, Türk Telekom gibi sirketler devlet idaresinde degilken, daha da kötüsü yabanci ortakli yönetimlerin elindeyken, bir devlet nasil bagimsiz olabilir? O 4 milyar dolara satilan Tüpras degil, sizin bagimsizliginiz. Güle güle harcayin daha esir edilmemisken.[signature][hline]WoW EU - Burning Legion Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 said: Giovanni, 12 Eylül 2005 18:16 tarihinde demiş ki: said: pekaziz, 12 Eylül 2005 18:05 tarihinde demiş ki: Bugün gülenler yarın ağlayacak merak etmeyin. Halkın birikimiyle, alın triyle kurulmuş Tüpraş ister iyi, ister kötü fiyata satılsın; peşkeş çekilmiştir. Alanın da Türk vatandaşı olması (ya da Türk ortağı) oyunun kurallarını değiştirmemiştir. Halkın kurduğu Türpaş, halkın izni olmadan satılmıştır. Elbet bir gün tekrar Türk halkının sahipliğine dönecektir. Bugün olmazsa yarın göreceğiz. Çok yobaz bir bakış açısı. Devletin eline çok iyi bir para geçti çok iyi oldu. Hatırlayın Amerikadan 1 milyar dolar almak için biyerimizi yırtmıştık. Paraya cok ihtiyacin olsa ve annen icin para önerseler cevabin ne olurdu?[signature][hline]WoW EU - Burning Legion Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior [Bu mesaj Penthesilea tarafından 12 Eylül 2005 19:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 izmiri satalim, koy evi dikerler di mi pent ehue ozellestirme var ozellestirme var, yanlis fabrikayi gezip igrenc diyerek satmaya calisan bakanlarimiz falan var. hatta bugun egitim bakani dil bilgisi kurallarinin anasiyla 9 kusurlu hareketi uygulamaya doktu canli yayinda. boyle bir monopoly oynayan belediyeciler sucular tupculer sarmis iktidari.[signature][hline]agostos 2005 Hit Single'im Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 abi gecmiste o dedigin fiyat dogruydu ama gecmiste. bu mali 5 sene sonra satmaya kalksan bu fiyatin yarisini bile bulamazdin. sabit hat disi isleri tekel kalktigi zaman yapacak sirket bulunur. shell isterse alir, icerde ki ortakliginin payi muhim degil. bir de ford icin dedigin sanirim turkiye icin gecerli degil mi? ford turkiye yi almak guzelde o yine ortaklik gibi bir sey. yine ford ureteceksin, yurtdisinda forda satis yapacaksin. ha kendin araba gelistirmeye baslarsin, marka yaparsin yurtdisina satarsin o zaman is degisir.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 said: Penthesilea, 12 Eylül 2005 19:11 tarihinde demiş ki: O 4 milyar dolara satilan Tüpras degil, sizin bagimsizliginiz. Güle güle harcayin daha esir edilmemisken. ab`ye girmek icin yirtiniyoruz ne bagimsizligi? anyasamiz ustune anayasa olacak tuprasi yemisim. dunya boyle, bagimsizlik istiyorsan gelisemezsin. gelismek istiyorsan bagimsiz kalamazsin. sec birini...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 said: onlyreal, 12 Eylül 2005 18:38 tarihinde demiş ki: Beyler dunyanin hic bir yerinde hukumet telekomculuk oynamaz, hukumet benzinci calistirmaz. Bu saf mantik 15 sene once batti 100$ iki tanesini kiraliyoruz geceligi ordan. Ha derseniz telekom da turk ortak yoktu ona eyw ta gidip ozellestirme ye hayir derseniz miladiniz dolmus demektir. Ozellestirme yasadigimiz cagin bir geregi. Ama özellestirilecek yer var, özellestirilmeyecek yer var. Telekom devlettir, özellestirilemez. Türk de olsa yabanci da olsa alan, özellestirilemez. Tüpras bu ülkenin en büyük fabrikalarindan , askeri aciliyet durumlarinda mekanik birlikleri desteklemede en önemli kurumlardan biridir. Böyle bir sirket nasil özellestirilir ya. Ayrica Tüpras'in Türk Halki'nin mali oldugu gercegi de var, nasil kasla göz arasinda yedirilir ya bu sekilde Eger bu geri görüslülükse ben geri görüslüyüm abi. Amerika'ya mi dönelim sonra? Ekonomide sirkulasyon yapmak icin ona buna savas mi acalim? Devletin ekonomisinin 7%sini (Amerika icin rakam bu) Araplara verip köpekleri mi olalim ekonomiden cekilirlerse halimiz ne olur korkusuyla? Böyle ihalelerle besleye besleye Bin Ladin gibi adamlar mi cikaralim basimiza bela?[signature][hline]WoW EU - Burning Legion Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior [Bu mesaj Penthesilea tarafından 12 Eylül 2005 19:30 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 said: Penthesilea, 12 Eylül 2005 19:11 tarihinde demiş ki: Allahim nevrim dönüyor süper fiyata sattik diyenleri gördükce. Ya devlet satilir mi? Binlerce insan bunun icin mi kanini döktü Kurtulus Savasi'nda? Olasi bir savas durumunda, Tüpras, Türk Telekom gibi sirketler devlet idaresinde degilken, daha da kötüsü yabanci ortakli yönetimlerin elindeyken, bir devlet nasil bagimsiz olabilir? O 4 milyar dolara satilan Tüpras degil, sizin bagimsizliginiz. Güle güle harcayin daha esir edilmemisken. Penth bi nokta var yanlız.Şu devirde artık milliyetçilik bağımsızlık ayağına iç ekonomiye dönülmez. Tamam bak İtalya Telekom özelleştirildi. %40 ı şirketin (İTALYAN) %60 devlet biz %51 i veriyoruz bu büyük bir hata Devlet özelleştirmeyi yapamıyor.Ayrıca devlet bu devirde özlleştirme yapmamasıda saçma. Ama dediğim gibi Liman gibi yerlerin özelleştirilmemesi lazım. Demiryolları gibi yerlerin özelleştirilmemesi lazım.[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar