equable Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Ya bizim arkadaşla merak ettiğimiz bi konu var şimdi faiz caiz değildir fln diye açıklamalar yapılmıştı.Neyse işte şimdi ben arkadaşa diyorum ki mesela bankaya gidiosun işte al sana 100 bin bunu 1 sene boyunca kullan ama seneye bunu 200 bin isterim demekle evi kiraya verip al evimi bi sene kullan ama 200 bin isterim demekle arasında ne fark var anlamadım yani sonuçta faiz de kira gibi bişey değil mi?Bunu açıklayabilicek birisi yokmu? [spo1=Not]İnanın çevremdeki insanlara sordum ya faiz caiz değildir fln die dalga geçtiler yada bilmiyorlardı.Biliyorum din tartışmak yasak ama neyse..[/spo][signature][hline]Seni çok seviyorum imkansız aşkım..]Seni çok seviyorum imkansız aşkım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tBF Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 kuveyt türke yatır paranı onlar yesin ama sen caizmi diye düşünmekten kurtul:D:):D[signature][hline]Goooooooooogle hayatınızı bir tıklar değiştirin. ''Bu bir google reklamıdır'' Goooooooooogle aramadıklarınızda burada. ''Bu bir google reklamıdır'' Goooooooooogle iyiki varsın. ''Bu bir google reklamıdır'' Goooooooooogle reklama para isterüm ''Bu google a bir uyarıdır'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 ehuehue tbf +1[signature][hline]FİLTHY PLAY! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pac Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 domuz etide yemem faiz de yemem[signature][hline]Tupac Shakur: 1989-1996 WEST SIDE IS THE BEST delikanlı adam renkli takım tutmazi www.2pac.com/www.snoop-dogg.com]www.snoop-dogg.com/www.bjk.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 yine buyuk dangalaklik eseri:) simdi islamiyet zamanindaki faiz bence hala gunah. Tefecilik yani. Soyle sen gidiyorsun bir adama diyorsunki borc ver adam veriyor. Sonra sen isin tutmuyor borcu odeyemiyorsun. Basta anlastigin faiz katlandikca katlanip borclunun canini alicak hale geliyor. Bu tefecilik. Bu gunah. Hakkin olandan fazlasini istemek yani. Bankalarin kredi kartlarinda yaptiklari bu. Ama velakin gidip bankaya para yatirip bankanin yatirim araclarinda bunu degerlendirmesi o faiz degil. Niye dersen sen bankaya senin yerine parani bir ise yatirmasi icin para oduyorsun. Kisacasi ha gidip bakka dukkanina ortak olup arayip sormayip para kazanmissin, hada direk bankadan faiz almissin ikisininde farki yok ve gunah degil. Ha dincilerin savundugu tezin icinde bizim verdigimiz paralarla bankalarin millete tefecilik yaptigi var. Buda kismen dogru kismen yanlis. Birincisi sen parani degerlendirmeye veriyorsun ticaretini bankayla yapiyorsun. Senin bu islerle alakan yok. Kaldiki bankalarda tefeci degil develtin kanunlarina gore isliyorlar. Ha dersen bu faizsiz kar kuruluslarina. Hepsi aynisini yapiyor. Aliyor senin parani borsaya, bonoya, dovize millete krediye yatiriyor. Tek farki ilaninda faizli demiyor.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abazz Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Bir *!Bankacı* (özel finans) çocuğu olarak sana açıklayayım. Şimdi efendim bankaya (herhangi birisine) gidiyorsun bana şu kadar para lazım diyorsun. Banka sana tutup o parayı verir sonra da bizim şu şu oranlarımız bu kadar 1 yıl sonra senden veridiğimiz parayı şu kadar fazlasıyla alırız diyorsa ve sen de faize girmek istemiyorsan derhal terk et o bankayı. Ama eğer sen para istediğinde kredi falan olarak sana napcan parayı deyip sen de misal araba alcam dediğinde sana şunu söylüyorsa: "Gel biz sana o arabayı alacağın kişiden senin alacağın fiyata biz alalım sen de bizim arabayı alırken verdiğimiz parayı şu kadar ay veya sene içinde şu vade farkı ile bize geri öde, sen bir daha 3. bir kişiyle muhatap olma biz sana araba alırız ve veririz, ödeme süren bitene kadar araç bizim adımıza, ödeme bitince de senin adına olur" derse devam.. Anlamadığın bir şey olursa sor..[signature][hline]Who am i? For freedom.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abazz Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 İslami bankacılık adıyla bilidiğimiz özel finans kuruluşları avrupa ve amerikada en çok tercih edilen banka tipidir ve devlete en büyük getiriyi özel finans sağlar. Tabi bunu Allah'ın amerikalısı islamiyet için yapmıyor ama en doğrusu bu. Forever Özel Finans Kurumları...[signature][hline]Who am i? For freedom.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 hocalar falan öyle diyorlarda onlar kazandıkları parayla ne yapıyorlar kim bilir? onlar banka kullanmıyor sanki, onlar yatırmıyor sanki. doğrusu bilmiyorum bu konuyu. beyim bilir :-p olmassa aç bir telefon beyaz hocaya, sor ona :-p[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas!| |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 allah b@bs çarpar a[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berker Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Faizi aldigini kimseye belli etmedigin surece caizdir Herkes bilirse haramdir :) [Bu mesaj Berker tarafından 13 Eylül 2005 01:39 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Berker tarafından 13 Eylül 2005 01:39 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TRA_GS Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 bırakın bunları en yüksek faizi kim veriosa ona yatırın oh[signature][hline]can't settle the area Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abazz Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 winc doğru sölüyo. benim de gözümden kaçmış Komedi bir din ne demek yaw. Ne anlamda! Açıklama pls..[signature][hline]Who am i? For freedom.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turambarturin Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 abi altına veya üzüme (şaka yapmıyorum) göre bi düzenleme yapılabiliyor galiba... enflasyondan ezilmesin diye.. bööle bi açıklama vardı zihnim yanıltmıyorsa[signature][hline]www.isdfenlisesi.k12.tr/forum efsane tekrar bir araya geliyor hOhOcu_team Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Gerizekali bir din ögretmenim vardi. Faiz caiz degil der, parasini faize yatirmaz, onun yerine dolar olarak saklardi.[signature][hline]WoW EU - Burning Legion Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
go2hell Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 o adam aptalmıs :P[signature][hline]Nightwish Power | McLaren | Kimi Raikkonen will be a jeolog Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 paranin degerinin degistigi bir yerde, 10 liranin ertesi gun 1 liraya denk geldigi bi memlekette, 2 yil sonra 10 liranin hala 10 lira kalabilmesidir bu. enflasyon daima olur, dolayisiyla faiz daima olur. ancak 10 liranin 2 sene sonra 1 lira edecegi yerde sen buna razi geliyosan ve buna dindarlik diyosan allahtan ilk dilenecegin seyin akil olmasini tavsiye ederim.[signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 13 Eylül 2005 02:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 haram kabul edilmesinin islamiyetle filan ilgisi yok, hristiyanlık'ta da haram kabul edilirdi bir zamanlar. olay tamamen orta çağ ve feodalite ürünü. zira orta çağ ve merkantalist ekonomiye geçiş devrelerinde, para yeni piyasaya çıkmıştı. ancak ekonomi ve dolayısıyla ticaret olgusu buna tam adapte olmuş değildi. yani mesela avrupa'nın çoğunluk bölgelerinde, ticaret hala mahalli düzeyde kalıyordu. yani bir dünya ekonomisi, serbest piyasa yoktu. fiyatlarda oynamalar sıklıkta olmazdı. bu yüzden vereceğiniz para, 1-2 yıl sonra da aynı değere gelirdi. siz gidip bu paranın faizini isterseniz, bu tabii ki günahtan öte adam düdüklemeye gelir. (tam anlatamadım sanırım, kafamdaki bölük pörçük bilgilerle yazayim dedim. neyse bi bilen varsa bu olayı açar)[signature][hline]ben BombaciMulayim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 ozel finans 4eva rullz falan demis biri de, cogu bankanin portfoy secenekleri var. hic olmadi hazine bonosu falan var, devlet harama bulasacak degil ya?![signature][hline]agostos 2005 Hit Single'im Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Keyzar Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Ticaret Mezopotamya'dan çıkmış ve tüm dünyaya yayılmıştır. Araplar dünyada niçin en iyi pazarlığı yapan millettir, işte nedeni budur. Faizin dinsel hiçbir, günah yada sevap gibi pozitif, negatif bir etkisi yoktur... Özel finans kurumlarına yatırdığınız parayla birlikte o kuruma bir nevi ortak olmuş olursunuz. Yani kâra da ,zarara da ortak olursunuz. Fakat bankalar, size hesabınızın vadesi dolduğu zaman alacağınız miktarı peşin peşin bildirirler... Finans kurumlarının uyguladığı sistem ülkenin milli gelirine katkısı olan bir sistemdir, ama bankaların faiz sisteminin yurda hiçbir katkısı yoktur. Yastık altı paraları ve atıl fonları en faydalı şekilde değerlendiren finans kurumlarıdır. Fakat dini açıdan o kadar yobazlık had saffadaki, Türkiye'deki birçok finans kuruluşunun "Hazine bölümü" yok denecek kadar zayıf durumda. Halbuki bankanın(finans kurumu) mevduatını dış ve iç piyasalarda işletmesi durumunda muazzam miktarlarda kârlar elde edilebilir, ama hala bu sistem dahi faizcilik ve haram olarak görülmekte. Son yıllarda yeni yeni "hazine" nin katkılarının farkına varılmaya başlandı. Geleceğe dönük her ne kadar umut verici bir gelişme olsada, kafalar değişmedikçe hiçbir şey değişmez...[signature][hline]Gyokuche neden sen? Hatalıysam 0505 700 31 29 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 dini yorumlamak gerek biraz. çünkü caiz olmayan faiz değil, paranın para kazanmasıdır, yani çalışmadan, risk almadan para kazanmak, yan gelip yatmaktır. benim kişisel yorumumca bu duruma kira da girer, repo da girer, faiz de girer, yatırım fonu da girer, hissedarlık da girer. girer oğlu girer. ama insanoğlu dini kendi çıkarlarınca algıladığı için "faiz haram, yatırım fonuna girelim" der..[signature][hline]anonymity brings out the worst in people BandRoLL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Faiz yemekte vermekte caiz değildir.![signature][hline]Bir insana yorum yapmak için tanımak gerekmez... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Faiz haramdır. Biz bunu çok tartışmıştık bi ara. Çalışmadan kazandığın bir para çalışmadan kazanılan her para haramdır. Ama benim asıl merak ettiğim Şimdi ben A kişisinden 100$ aldım 1ytl iken bigün sonra dolar 2 ytl oldu 100$ oldu 200 milyon peki benim bu adama ne kadar vermem gerekiyor ?[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: LonelyWolf, 13 Eylül 2005 12:03 tarihinde demiş ki: zati bu din, evrensel ve kıyamete kadar devam etmesi için gönderilmiş. sanki Yaratan'dan daha iyi biliyorlarda, hadi şurayı değiştirelim filan diyorlar :) şimdi durduk yere tartışma açmak istemiyorum, kimsenin inancına da bişey demek istemiyorum, ama çıkıp da kuran için evrenseldir, ileri görüşlüdür demesin kimse. "Şerlerinden ve serkeşliklerinden yıldığınız (bıktığınız) kadınlara gelince: Onlara önce nasihat edin. (vazgeçmezlerse) Kendilerini yataklarında yalnız bırakın. (yine vazgeçmezlerse) dövün. Ancak size itaat ederlerse aleyhlerine bir yol aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür" içinde bu kelimelerin geçtiği bir kitaba kimse ileri görüşlü diyemez. "ama şimdi efendim, o zamanın şartları çerçevesinde..." diye kıvırılacak bişey de yok. hadi erkekler hadi neyse, böyle yazdığını bile bile inanabilen kadınları anlamak güç. [Bu mesaj Gazanfer tarafından 13 Eylül 2005 12:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 100$ aldıysan 100$ vereceksin arada kur farkı Allahı ilgilendirmez. :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Abso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 ee adam faiz kazanıyor ben mağdur oluyorum günah değilmidir ?[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar