Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Coca Cola ve Faydaları

guide25

Öne çıkan mesajlar

COCA COLA VE FAYDALARI!!!

Büyük olasılıkla az sonra okuyacağınız bir çok şeyi
siz zaten daha önceden biliyordunuz (!) ya da
bilmeyenler "hadi canım, saçmalık " diyeceklerdir.
Eğer öyle olduğunu düşünüyorsanız, burada
anlatılanlara inanmadıysanız denemesi bir cola
parasıdır.

Yani bir kutu Coca Cola veya Pepsi yeterli

Gelelim COCA COLA ve PEPSİ ile ne gibi pratik işler
yapabileceğinize:

TUVALETİ TEMİZLEMEK İÇİN:

Bir kutu kolayı klozetin içine dökünüz. Bir saat kadar
bekleyiniz ve sifonu çekiniz. Koladaki sitrik asit
hela başındaki lekeleri yok edecektir.

KROM TAMPONLARDAKI PAS LEKELERINI YOK ETMEK İÇİN :

Arabanın tamponunu Coca Cola''ya batırılmış bir sigara paketinin içindeki alüminyum folyosuyla iyice ovunuz. Tertemiz olacaktır.

AKÜ KUTUP BAŞLARINDA ÇAPAĞI TEMİZLEMEK İÇİN:

Bir kutu kolayı kutup başlarına dokun ve bütün çapak
yok olsun.

PASLANMIŞ BİR CiVATAYI SÖKMEK İÇİN :

Coca-Colaya batırılmış bir bezi bir kaç dakika paslı cıvatayı uygulayınız. Bir kaç dakika sonra rahatlıkla
dönecek ve çıkacaktır.

ELBİSENİZDEKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARMAK İÇİN :

Bir kutu kolayı lekeli giyeceklerin üstüne boşaltın, deterjanı ekleyin ve her zaman yıkadığınız gibi yıkayın. Coca-cola yağ lekelerinin yok olmasına yardım edecektir.

Ayrıca araba ön camlarındaki her türlü kuş pisliği yapışan sinekler veya ağaçlardan dökülen toz, polen, yapışkan maddelerin çıkarılması en iyi madde COCA COLA + PEPSI ''dir.
* * *
Haa... isterseniz bu çok kuvvetli temizleyicinin geriye kalanını içersiniz. Bakın bu da bir fayda. Fayda ise eğer???

Peki nedir bu Cola''nin bu kadar etkileyici temizliklerde bile kullanılabilmesinin sebebi? Coca-Cola ve Pepsi''nin ortalama pH değeri 3.4 tur. Bu asidi de dişleri ve kemikleri eritmek için yeterlidir. Temizliklerde bu kadar etkili olmasının sebebi budur.

Aslına bakarsanız Cola ile dünyada kimsenin tavsiye edemeyeceği KARBONDİOKSİT içiyoruz. Hani şu dışarı atmak için devamlı nefes alıp verdiğimiz, atmak için uğraştığımız KARBONDİOKSİT...!

2001 yılında Delhi Üniversitesinde "kim daha fazla Coca-Cola içecek" diye bir yarışma yapıldığında, sekiz litre Coca-Cola içerek kazanan ve 10 dakika içerisinde herkesin gözü önünde ölen kişinin haberini duymuşsunuzdur . Neden öldü? Çünkü çok fazla karbondioksit almıştı ve kanında yeterli oksijen yoktu.

Başka bir örnek: Kırılmış dişinizi bir şişe Coca Cola''nin içine koyun ve 10 gün sonra bakın... Diş 10 günde büyük oranda erir. Halbuki dişler ve kemikler ölümden sonra bile en fazla dayanabilen organlarımızdır ... Bir şişe kola içerek midenize ve dişlerinize ve bağırsaklarınıza ne yaptığınızı bir düşünün...

Peki bunları niye yazdık ve niye herkes okusun istiyoruz? Bu Coca-Cola ve Pepsi ile ilgili gönderilen yazı; genç bir grubun ortak platformlarda aldıkları bir kararın
ürünüdür.

Bu yazı İnternet üzerinden gönderilerek yayılması amaçlanmıştır. Zaten onlar da büyük kartellerden boyalı medyadan ya da yaz eylemcisi kimi sivil toplum örgütlerinden destek beklemiyorlar. Yoksa bu tiplere yaptıkları parasal desteği ya da promosyon adı altında verilen "sus" paylarını vermezler.

Bu kadar zararlı bir içecek nasıl olurda bu kadar bilinçsizce tüketilebilir ve biri Amerikan firması olmak üzere bu şirketler bu kadar kar elde edebilir?

İşte bu bilinçsizliği önlemek için çevrenize, sevdiklerinize ve özellikle çocuklara bunları anlatın. Belki bu kampanya fazla bir ses getirmeyecek olabilir. Ama ne kadar kişiye ulaşırsa o kadar büyük etki yapacaktır[signature][hline]sarı çizmeli mehmet aga
Sosyal ağlarda paylaş

"Bir kutu kolayı lekeli giyeceklerin üstüne boşaltın, deterjanı ekleyin ve her zaman yıkadığınız gibi yıkayın. Coca-cola yağ lekelerinin yok olmasına yardım edecektir."

allahım yarabbim yok böyle bişiy.

kola lekesini kim temizliyor?[signature][hline]So weak, so hollow-minded
the primat flock responds
the jester race submits

In Flames We Trust.

Sosyal ağlarda paylaş

emeğin için saolda zaten varmış bundan 1-2 tane
http://forum.paticik.com/view.php?id=132329
mesela bunun gibi...[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying
I saw a version of myself I didn't even recognize
On this guitar I'm playing the melody of someone who's passed on
A star falls in the grief of someone who'll never be seen again
Sosyal ağlarda paylaş

said:
guide25, 09 Eylül 2005 11:47 tarihinde demiş ki:
kusura bakmayın arkadaşlar demekki detaylı bir arama yapamamışım ben aramada bulamadım ve mailime gelen şeyi sizinle paylaşmak istedim...

Sıkma canını bende aradım bulamadım :)[signature][hline]Mandoo 6 Eylül 19:30'da Msn'de demiş ki ;
Banım açılmazsa en efsane fake olacam...
Sosyal ağlarda paylaş

kendimi bildim bileli içiyorum içmeyede devam edicem şimdiye kadar olmedim coladan şimdiden sonrada olmem sanırım[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
TUVALETİ TEMİZLEMEK İÇİN:

Bir kutu kolayı klozetin içine dökünüz. Bir saat kadar
bekleyiniz ve sifonu çekiniz. Koladaki sitrik asit
hela başındaki lekeleri yok edecektir.

KROM TAMPONLARDAKI PAS LEKELERINI YOK ETMEK İÇİN :

Arabanın tamponunu Coca Cola''ya batırılmış bir sigara paketinin içindeki alüminyum folyosuyla iyice ovunuz. Tertemiz olacaktır.

AKÜ KUTUP BAŞLARINDA ÇAPAĞI TEMİZLEMEK İÇİN:

Bir kutu kolayı kutup başlarına dokun ve bütün çapak
yok olsun.

1)başka bir temizliyici ile 2 dakikada yapmak varken kola ile neden bir saat bekleyelim? 2 dakikada çözen daha güçlü değil midir?

2)sigara pakedini niye kolaya batıralım? bu kolanın faydasımıdır sigaranın faydası mı?

3) akü yapış yapış olmaz mı?[signature][hline]Aket Atum
Adını vermek istemeyeen bir pati, 06 Temmuz 2005 17:26 tarihinde aşağıdakini bir demiş pir demiş;
''Hiçbir dişi durduk yere şirinLik yapmaz''
Sosyal ağlarda paylaş

Yeter abi yeter 2 ayda bir bunu okumaktan deneylerin sirasini bile ezberledim.

Bi de baslik büyük zaten

Az sonra cikarlar aldiginz her kola bir müslümana atilan kuırsun, bu iplikler hep yahudi, serefsiz... falan diye saydirir kolaya. Coca Cola icmeyin Cola Turka icin ki paraniz yesil sermayeye gitsin, evet.[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress

In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...