Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şirketlere Web Sitesi Zorunluluğu Geliyor!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Adalet Bakanı Cemil Çiçek tarafından açıklanan Türk Ticaret Kanunu Tasarısı Taslağı ile şirketlerin web sitesi oluşturmaları ve burada şirkete ait bilgilerin yer alması zorunlu tutuluyor.

Bu işlemlerin statik web siteleri ile yapılması artık mümkün değildir. Bu istenilen özellikleri barındıracak sitenin DİNAMİK olarak tasarlanması gerekmektedir. Bu tasarımda ancak Veri Tabanı destekli ve ASP veya PHP programları içeren sayfalar ile yapılabilecektir.

1514 maddelik yeni Ticaret Kanunu Tasarısı belli oldu. Tasarı, devrim niteliğinde düzenlemeler getiriyor.

Yeni Türk Ticaret Kununu Tasarısı’na göre; kanunun yayınından itibaren 3 ay içinde web sitesi kurmayan, web sitesi olupta gerekli tahsisi yapmayan Anonim Şirket yönetim kurulu üyeleri ve sorumlularına 6 aya kadar hapis cezası verilecek.

ADALET Bakanlığı, yarım asırdır yürürlükte bulunan Türk Ticaret Kanunu’nu çağın ihtiyaçlarına göre yeniden düzenliyor. 1514 maddelik yeni Türk Ticaret Kanunu Tasarı taslağı şeffalığa büyük önem veriyor. Bu kapsamda taslağın en ilginç maddesi web sitesi olmayan anonim şirketlerle ilgili. Buna göre; Web sitesini kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren üç ay içinde oluşturmayan, Web sitesi varsa içine gerekli tahsisi yapmayan anonim şirket yönetim kurulu üyeleri, limited şirket müdürleri ve öteki yetkililere altı aya kadar hapis ve 100 günden 300 güne kadar adli para (günlüğü 15 milyon liradan) cezası verilecek. Web sitesine konulması gereken içeriği usulüne uygun bir şekilde koyulmaması halinde de bu kişilere üç aya kadar hapis ve 100 güne kadar adli para cezası verilecek.[signature][hline]İnternetizma Web Hizmetleri
www.internetizma.com
www.internetizma.com/forum
Mesaj tarihi:
bence de saçmalık.
web sitesi bir zorunluluk olmamalı. isteyen web sitesi açar, istemeyen açmaz. gerekli başka şeyler varken böyle saçma işlere kafalarını yormaları gereksiz.

daha önce de ".com.tr"li sitelere bir sürü şart koşmuşlardı. yok her hafta sitenin back-up'ını muhtarlığa götürmek gerekiyor da, yok 3-5 fotoğrafla belge doldurmak gerekiyor da vs vs. zamanında çok dalga geçilmişti. sadece şirketlere özel birşey haline gelmişti .com.tr. oysa kişisel sitelerin de önünü açmaları lazımdı bence. bunun yerine böyle katı kanunlarla sadece şirketler üzerine oynar hale geliyorlar.[signature][hline]Beş Hececiler
I fear no enemy! I fear not death!
For the khala is my strength.
Mesaj tarihi:
1. Saçma bişey
2. Hadi kural koydunuz da hapis cezası ne ya??

Hapiste adam sorar vukaat ne kardeş.
-Abi şirkete site kurmadık be.

Iyg.. Çok saçma bi durum.[signature][hline]Name: CaNNi
Class: KaşarHood
Clan:
Lvl: +10
Server: Beramus
I Dont like This Game But This Game Likes Me ^^
CaNNiBaL_CoRpSe >>>> Kısaca CaNNi
Mesaj tarihi:
Ab kriterleri no 8976541894 fln

madde 1
flashsız site olmıyjak forum rulz olcak
madde 2
en kral forum dizayn ediljek paticik gibi (öhm öhm :D)
madde 3
dagln lan dağln[signature][hline][b]feriştahın fentezileri..
günahkar sokakların tövbekar çocuğuyum ben..
ewt ewt love comes again =]
Mesaj tarihi:
Vallahi ben web tasarımı işinden çok iyi paralar kazanmaya başlamıştım geçen seneden beri. Hatta imzada bulunan sitede bunun bir parçası.Bu kanun ile işler daha iyi gidecek gibi duruyor.[signature][hline]İnternetizma Web Hizmetleri
www.internetizma.com
www.internetizma.com/forum
  • Yeni Oluştur...