riglous Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 ona sor bakalim dalgalar konusunda, refraction'da nasil oluyoda hem dalga yonuyle dalganin uclari birlestiren hipotenusu cizip, hipotenus ve dalga'nin arasindaki acinin cos'unu aldiktan sonra nasil oluyo da onlari birbirine paralel kabul edip hesaplama yapiyolarmis. ya da magnetizma da nasil oluyo da dx/dy=x^2 iken, dy=x^2dx, y=x^2 diyolarmis sorularda...?[signature][hline]Tulahr
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 midesi tutmuştur böyle durumlarda biz balık ayhanın fişini çekiyoz sende yap:):):):):):):)
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 denklemin iki tarafında aynı ifadeler birbirini götürür diye kural yoktur. denklemin iki tarafıda aynı sayıya bölünür kuralı vardır. yani 0'lar götürülmez, iki taraf da 0'a bölünür. böylece; tanımsız=tanımsız denklem doğrudur...[signature][hline]dreams make the future, but the past never lies... www.zuhaha.cjb.net
ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 5.0=3.0 dır, doğru... 0=0 olur 5=3 demen için 5.0/0=3.0/0 yapman lazım, bu durumda iki tarafta tanımsız olur...Yani bölünen 0 lar birbirini götürmez, önce çarptığımızı varsayarsak payda 0 olur... Ayrıca faktöryel olayı şöyle... Mesela 5!=5.4.3.2.1 diye gidiyo yani... 2!=2.1 1!=1 Şimdii 0! neden 0 değilde 1 diyceksiniz: Faktöryelleri şu şekilde yazabiliriz; n!= n. (n-1)! yani; 5!=5.4! gerçektende 5.4.3.2.1=5.4.3.2.1 olur 1! alırsak, 1!=1.0! olur... Bir sayının 1 le çarpımı kendisidir; 0!=1! olur, 0!=1 olur... Bu 0=1 demek değildir. Bu sadece, faktöryellerin 0 a eşit olmaması için bir kuraldır... Yani eğer 0!=1 olmasaydı, 5! içinde de 0! var, 98765893! in içinde de 0! var yani bütün faktöryeller, çarpım olduklarından sonlarında 0 yani yutan eleman olunca 0 olucaktır...[signature][hline]İmza Güncelleniyor. Lütfen Bekleyiniz...
malik Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 3-4-5 üçgenine geçiş onlar... ordan bak 4 çıkacak,olay orda kopacak..sizi hazırlıolar yani.. sen alış böle şeler eçıkar böle salakça şeler..[signature][hline]zebani..
xarion Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 hoppa sin45=cos45 45 leri sadeleştir sin=cosfake daha neler[signature][hline]t3h d4rk s1d3 0f m1nd
Gordios Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 arkadaşlar yazılanları okumadım 5(1-1) dediğinizde Önce Paranter içleri yapılmaz 5'in yanında görünmeyen . işareti vardır 5.(1-1) bunu içlerine dağıtırsın 5-5 olur oda 0 olur Hocan atmış birazcık[signature][hline]~. _______ ~. /__||__| ~ |vw_____;¯¯¯| ~ (O)_____(O)_/ THE GOLF
Numb Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 bunlar her gencin başına gelen şeyler.. o hocanda ünivesiteye hazırlanırken cincoz hocası tarafından ona anlatılmıştır kesin. o da şimdi size satıyordur bunları :=) oysaki.. çarpı sıfırlar sadeleşmezler öyle:=) birşeyi sadeleştirm için o sayıya böleriz onu.. orayı sıfıra bölersen sayı bölü sıfır eşitti sonsuz olur. oraya kanmayın :=) hade bakalım patiler.[signature][hline] sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra. [Bu mesaj Numb tarafından 10 Eylül 2005 00:26 tarihinde değiştirilmiştir]
slayer__ Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 eminim diyen demiştir ama 0lar sadeleşmez bişicik olmaz hatta onun daha karışığını harflendirerek 2=1 şeklinde ifade etmişti zamanında birisi orda da 0 oluyordu
DadashNik0F Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 bug bunlar bug[signature][hline]Dadash
AthleT Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Nickini bir dadaş olarak kınıyorum.[signature][hline]Mandoo 6 Eylül 19:30'da Msn'de demiş ki ; Banım açılmazsa en efsane fake olacam...
circirbocugu Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 said: insight, 10 Eylül 2005 16:45 tarihinde demiş ki: Nickini bir dadaş olarak kınıyorum. Ne alaka abi :)?[signature][hline]Bir gun boyle diyicem:Bir takım sebeplerden dolayı aranızdan ayrılıyorum..Herseyın bır sonu var...Kapiş?
Ownerdamian Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Buna benzer konular açıldı! Hocanın sıfıra bölebilme kabiliyeti var herhalde =) yasık...[signature][hline]
LonelyWolf Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 (düzgün hatırlayınca yazacam) [Bu mesaj LonelyWolf tarafından 10 Eylül 2005 17:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 (a+1)(a-1) çarpımı a^2 -1 çıkar, a^2 -a değil.[signature][hline]baa baa black sheep, have you any wool?
LonelyWolf Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 ya yanlış hatırlamışımdır o zmn, lise1 de mat. çı sormuştu, bilene 100 vermişti. düzgün hatırlaram yazarım şimdilik siliim.[signature][hline]There is no emotion; But I feel anger There is no ignorance; But I don't care about the pain There is no passion; But still it burns There is no death; But I die every day
Baggio Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 said: circirbocugu, 09 Eylül 2005 15:18 tarihinde demiş ki: said: Bleeding, 09 Eylül 2005 15:17 tarihinde demiş ki: parantez içindeki işlemler önce yapılır matematikde ve o 1-1 in sonucu 0 dır.. 0 lar iki taraftada birbirini götürmez bilirsin.. iki tarafı da 0 a bölmek gerekir öyle birşey için ama 0 a bölemezsin yanlış yani mantık Aynısını bende dedım fakat carpım durumu dıyor yanı goturur dıyor... Hoca olmak icin fazlaca okuzmus o zaman o, gelsin senin yaninda bos yer varsa oraya otursun. Iki taraftan birseyler giderken oyle havaya gitmez onlar, hicbirsey birbirini goturmez yani, bu sadece yapilan seyin basit bir ifadesidir, kafa karistirmasin diye. x+3=y+1 ifadesini x+2=y diye yazmamizi saglayan sey 1'lerin birbirini goturmesi degildir, iki taraftan da 1 cikarilmasidir. Bu dedigimi o hocanin vermeye kalktigi ornege uygularsak, her iki tarafi da sifira bolmek demektir sifirlarin birbirini goturmesi, bu sekilde de herseyi birbirine esitlemek mumkundur. Kendine matematik ogretmeni diyen bir insanin ortaokul ogrencisi gibi "3x0=5x0, su sifirlari cizelim, o zaman 3=5 ehualehoy" diye gezmesi biraz okuzluk gercekten.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b] kaderde varsa düzülmek, neye yarar üzülmek?
Öne çıkan mesajlar