Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warhammer'a yeni başlıyorum?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Warhammer'a yeni başlıyacağım ve siz tecrübeli oyuncuların mevcut tecrübelerinden yararlanmak sanırım kafa üstü bir satıcıya dalmakdan daha iyi olacak.Ne kadar Warhammer'a yabancı olsamda,bu tür olaylarda yeni sayılmam.Başalngıç olarak ne önerirsiniz? Ben bu başlangıç kutularına pek sıcak bakmıyorum ve açıkcası wood ve high elfler tercihimdir(biraz eski yazılarınızı okudum orda bunlarala oynamanın usta işi olacağından bahsetmişsımız,ama bence fark etmez)
Sormak istediğim:Wood ve High elflere başlangıç için hangi birimleri önerirsiniz ve ortlama fiyatları nekadardır.Kural kitaplarını internet den nerde bulabilirim(free).Teşekkürler.
Mesaj tarihi:
Yaa bende başlamak istiyordum ama setleri çok pahalı be hocam ya. İstanbul sihirde satılıyordu galiba. 100 milyon civarı bir rakam dediler. Kendimi dükkandan zor attım:P[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy
Emekli yakın dövüş üstadı:D...
Mesaj tarihi:
kural kitapları her p2p de var.
Dükkan sinanpaşa ikinci katta (en alt kattada oyun salonu var). Dükkana dalmaktan korkma, her şekil yardımcı olurlar güzel insanlardır. Sanırım bu aralar stokları azaldı ama yinede bi git tanış.[signature][hline]Lopeth, 06 Temmuz 2005 11:35 tarihinde demiş ki:
benimde aklıma takılanlar var.
Mesela ninjalık günah mıdır ? G3nklemek günah mıdır ?Düşük lvl kesmek sübyancılık mıdır ?
All hail the lord and master Foamy the Squirrel
Mesaj tarihi:
yeni başlıyanlara ırk önermem ben. starcraft oynamak için ırk önermeye benzer.
herkesin strateji anlayışı farklı olabilir.
her ırk sonuçta eşit güçte olması için tasarlanmış birşey.
ama sonuçta en güçlü en "perfect" orduyu yaratsan da, karşındaki rakip hiç düşünmediğin bir hamle yapıp seni tarumar edebilir.

evet, strateji oyunu olduğu için çok değişken bir yapıya sahip olabiliyor her maç.

benim sevdiğim ırk brettonianlar. hem güçlü şovalyeleri hem de iyi longbowman'leri var.
ama high elflerin de güçlü büyüleri ve silahları mevcut.

aslında ırkların özelliklerini okuyup kabaca aklında bir fikir oluşturmak çok daha iyi.

mesela necromancer seviyorsan, undead seç mutlaka.
rpg ve strateji oyunlarındaki undeadlerin tersine, warhammer undeadleri cidden detaylı ve ayrıntılı hazırlanmış.

onun dışında evet starter set değil de direk karakterleri satın alman çok daha iyi. en azından kendine ordu hazırlayabilirsin.

boyamalara dikkat et. iyi ve dikkatli boyarsan aldığın zevk artacaktır. "bak bunları ben boyadım, bunlar benim ordum" gibi bir düşünce gerçekten hoş :)[signature][hline]Beş Hececiler
I fear no enemy! I fear not death!
For the khala is my strength.
Mesaj tarihi:
Önce oynayanları izle, seçmeden önce ırkı kendi gözlerinle gör. En azından bi tanışıklığın olur.

boyama konusuna değinmeyi unuttum.
Akrilik boya ve aşırı ince fırçayla başla, böylece hem hatalar küçük çaplı olur hem de kolayca çıkar. Ustalaşınca istersen kendi boyalarına (sanırım o boyanın adı enamel paint) geçersin. Ben hala suluboya kullanırım son derece de mennunum.[signature][hline]Lopeth, 06 Temmuz 2005 11:35 tarihinde demiş ki:
benimde aklıma takılanlar var.
Mesela ninjalık günah mıdır ? G3nklemek günah mıdır ?Düşük lvl kesmek sübyancılık mıdır ?
All hail the lord and master Foamy the Squirrel
Mesaj tarihi:
Ya aslında elflerden bahsetmemin nedeni Elflere karşı bir hayranlığımın olması.Bu yüzden onlarla daha özenerek uğraşacağımı düşünüyorum.Ne biliyim bir str. oyununda Türkler ile oynamak ayrı bir gaz olur insan ya onun gibi...
Bir de kural kitabını çektim ismi:WarHammer Fantasy Battle v6 - Rulebook.Ve bir kapağı yok.Direk girişte Rules,characteristics,Units... yazıyor herhalde doğrudur.204 sayfalık bir kitap fazla inceleyemedim.Sormak istediğim aslında ben direk bir ünite filan almak yerine onun nebiliyim kağıtan filan bir örneği ile bir deme süresi yapmak istiyorum bakalım oyunu sevecekmiyim ve kitaba biraz baktım ve bazı ünitelerin resimleri var ama onlaarın özelliklerini bilmek için ila satınmı almalıyız,yoksa böyle bir kitaptamı yazıyor? Ve tabi modelleri bilyorum ne kadar güzel olduğunu,boyamak filan... hep özendim ama fırsat olmadı zaten küçükken uçak maketleri ile uğraşmıştım değerini bilirim neyse.Yani illa modelmi almalıyız(Ben herhalükarda alacğım) böyle bir canlandırma olmaz mı?Yani evde oynarken filan karşı taraf olarak...
Mesaj tarihi:
e sonuçta monopoly oynamak istiyorsun monopoly'i satın almak zorundasın.
o minyatürlerle oynamak istiyorsan satın almak zorundasın.
yoksa oyuncak askerlerle oynamaktan ne farkı kalır ki :)
git oyuncak askerler al onlarla oyna, en azından ucuz :)

dediğim gibi önce kitapları karıştırarak hangi ırkı daha çok beğendiğini kafanda kararlaştırırsan, ordu seçimin de kolaylaşır.[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
warhammer hızlı orduları seven bı oyun ve özellikle high elfler fluff yapılcak diye hızın ustundeda abartılmış bi ordu.

Bu yuzden bu iki orduada bana sorarsanız orclardan cok daha kolay oynaması, ki aslıdna orclara "march et march et charge et" diye bakılır ama hiçde öle değildir aslında, hah işte high eflerler ve yenı wood elfler bence öle =)

İki buyu iki ok atıpda tatik gerekiyo dememek lazım.

neyse elfleri aşğaladıktan sonra konuya dönersek, yeni wood tratteer packi zaten baya guzel wood elf duşunuyorsan keslinlikle onu tercih et biraz buyuk bi başlangıc olucaktır ama keslinlikle daha ucuz ve rahat oluyo.

içinden zibil gibi elf+drayad cıkıyo ki yenı elf ordusunun bel kemiği gibi geliyo bana drayadla rmodelleride super ustelik.

High elfler içinde benim sadece bi tane high elf rakibim oldu ama internette görduklerim duyduklarım genelde heavy ranged ve buyu uzerine yada baştana şağı atlı ve repeater bolt thrower uzerine kurulmuş ordular.

Bence ikisinide oynama ama secim senin, Warhammerda cok fazla ırk cok fazla tat cok fazla tarz var kesın kafana göre bişey bulursun bide oynanırken gör izle mumkunse yakındayapılacak turnuvalara takıl gr[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
Eskiden herzaman boş yer olurdu
Mesaj tarihi:
İlginiz için teşekkürler.Bu arada ban yeni kitaplar da çektim vev iş kafamda canlandı.Ve dediğim gibi kafamda ki orduyu kurana kadar bu veya şu tip örneklere mecburum ama para sorunu olan arkadaşlar bencce hiç oynamamak yerine en azından böyle birşeyler yapabilirler sanırım ama haklısınız plastik asker plastik aaskerdir.... Herkese iyi günler
Mesaj tarihi:
said:
Razien, 02 Eylül 2005 00:56 tarihinde demiş ki:
Neden kimse warhammer 40000 oynamıyor?

yoo. oynayan oynuyor.
ama warhammer daha çok hoşuma gidiyor benim.
nagash, griffonlar, şovalyeler, mage-priest'lar vs vs[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
Ben de meraklandım şimdi :) .Acaba kitapları nerden indirebilirim.Açıkça söylemek istemiyorsanız ipucu verin bari. (Yoksa siz hala babanızın 56ksını mı kullanıyorsunuz modundayım :( )
Mesaj tarihi:
ya biz gittik arkla turnuvyai izledik gaza geldim gittim aldim iste high elf 120 milyon bayildim hala durur ole :D[signature][hline]Mandoo, 05 Ağustos 2005 19:53 tarihinde demiş ki:
yok abi darth maul yavaştır..darth katana olsa kesin alır...
Mesaj tarihi:
Boyama safhasından sonra orgazm derecesinde zevk vererek oynanan bir oyun. Boyama bitiriyor ama, hayatından beziyorsun resmen.[signature][hline]hyde, 04 Eylül 2005 00:36 tarihinde demiş ki:
Ablamı öldürdüm gömecek yerler?

piqlet, 04 Eylül 2005 14:44 tarihinde demiş ki:
yerde kalsın save den sora silinir
Mesaj tarihi:
Gel benımkilerle oyna istiyosan elvyn hatta kendininkileride getir kapışalım hala duruyolarsa[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
Eskiden herzaman boş yer olurdu
Mesaj tarihi:
Getireyim de boyamadım ki be gülüm, duruyolar öyle. Ama münasip bi vakit neden olmasın.

[Bu mesaj elvyn tarafından 08 Eylül 2005 05:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Ya ben bu warhammer 6th edition rulebook kitabı çektim ama 38. sayfandan başlayıp sonlara doğru birden bitiyor.Ben shareaza dan çektim.Diyeceğim o ki kazada mazada da bu şekildemidir acaba yoksa hep aynı pdf mi?
Mesaj tarihi:
Kural kitaplarını bulamadım:( pmden yardım edebilir misiniz? Ben Warhammer 40k'yı çok severim ama Warhammer'la çok ilgilenmedim. Sarıyor değil mi:) Kural kitabını o nedenle merak ediyorum...
  • Yeni Oluştur...