Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eskiler ne müzik yapardı be

Maxen

Öne çıkan mesajlar

Şimdi eskilerden bir şarkı dinlerken kendimi bunu düşünürken buldum. Eskiden ne şarkıalr yaparlardı be 30-40 yıl geçmesine rağmen eskimeyen ne güzellikler yapmışlar ve ne kadar çok yapmışlar.. ben şu an dinlediğim herhangi bir şarkının dilden dile dolaşıp 40 yıl sonra dinleneceğine ve sevileceğine inanamıyorum bir türlü..

Bir ; Boat on the river, It's a sin, Yesterday, gibi basit ama 40 yıl dayanmış şarkıları nasıl yapabilecekler şimdikiler acaba[signature][hline]I was lost in the pages
Of a book full of death
Sosyal ağlarda paylaş

Popüler kültürü kastediyorsanız haklısınız, bundan bırakın 20 seneyi 5 sene sonra bile dinleyen çıkmaz. Ama bizim işimiz onlarla değil ki? Bir Dr.Skull, Whisky ya da Sabbathlar, Maidenlar eskir mi hiç? Asla! Ondan pek kafaya takmamak lazım, elbet birileri ayakta kalacak bu hiç kuşkusuz popüler kültür olmayacak.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış;
Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi...
Sosyal ağlarda paylaş

eskiler demişken
bana Cindy Lauperin Girls just hede hödö have fun diyemi ne şarkısı vardı
onu yollayın yada link verin
çok seviyom o şarkıyı ben[signature][hline]Absolut, 01 Eylül 2005 00:39 tarihinde demiş ki:
Gnome diye kız vermeyen ağabeyi Elfi 16 yerinden genkledi.
Sosyal ağlarda paylaş

Elbette sadece metal değil, bir Fatih Erkoç, bir Zeki Müren, bir Zülfü Livaneli artık efsane boyutuna ulaşmıştır. Ki bunların yanında bilinmeyen daha ne cevherler var, elbet birgün hakettikleri yere gelecekler.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış;
Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi...
Sosyal ağlarda paylaş

Maien çıkalı 25 sene oldu mu ya? Ana, olmuş, yaşlanıyoruz vallahi.
Bugünkü şarkılar derken bu R&B denen çok satsın para yapsın veya çup tıs çuptıs all the girls usulü parçaları diyorsanız, böyle şeyler eskiden de vardı, gördüğünüz gibi günümüze gelemediler. Bugün yapılan kaliteli şeylere bakmak lazım, onlar 20 sene sonra dinlenir, örneğin U2. Yoksa Britney Spears daha şimdiden unutulmamak için çırpınıyor, 5 seneye esamesi okunmaz 10 seneye hatırlayanı kalmaz, hadi onu geçtim kaç taneniz o hatunun geçen seneki şarkılarını falan dinliyor? Benim "Hollei bee" diye dinlediğim Maiden şarkıları genelde 5 yıldan eski, keza ne kadar paragöz olsalar da Metallica, keza Cure, keza Beatles, Led Zeppelin.[signature][hline]Rampaların ustası, Liv Tyler'ın hastasıyım.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
EagleEye, 06 Eylül 2005 15:02 tarihinde demiş ki:
britney spearsın unutulacağını sanmıyorum ben.belki şarkıları falan dinlenmez bilememde yani akılda kalır kesin.en azından ben unutmam be hehe

senin için endişeleniyorum..[signature][hline]I was lost in the pages
Of a book full of death
Sosyal ağlarda paylaş

It's A Sin bildiğim kadarıyla 80'lerin şarkısıydı. 40 yıllık şarkı değil yani.
80'ler efsanedir benim için.

Bu arada Britney Spears'i Ahmet Kaya'dan daha çok beğeniyorum. (ya da "Britney Spears'i bile")
Barış Manço ownz. Ki onun da 80'lerde çok emeği geçmişti :)[signature][hline]Beş Hececiler
I fear no enemy! I fear not death!
For the khala is my strength.
Sosyal ağlarda paylaş

abi eskiden de rapçiler vardı ama eminim ki bunlardan daha kaliteliydiler o 2pac gibi hatırlancak rapçi olcak mı?Bu dünyada kaç tane insan evladı şarkısı güzel diye britney spears dinlerki?zaten o 50 cent falan kimse hatırlamaz adamın şarkı sözünün hiç bi anlamı yok kalitesi sıfır bu dünyada anca kaliteli olan şeyler ebediyete ulaşır ama ne yazık ki yakın geçmiş de hiç öyle şarkı olmadı olcağa da benzemiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Eskimeyen eserler döneminin önünde olanlardır. Yani yaptığınız işin kalıcı olmasını istiyorsanız onu bugünün değil, ancak yarının kriterleriyle ölçmelisiniz. Bunu yapmak için kahin olmaya gerek yok. Yetenekli ve yenilikçi sanatçılara bakın, onların en önemli özellikleri geleceği kendi elleriyle çizmeleridir.

İşte bu yüzden deneysel müzik yapan ve değişimlere her zaman açık olan Pink Floyd, King Crimson ve benzeri gruplar günümüz müzisyenleri için birer ilham kaynağı olarak kalmaya devam ederken 80lerin pop şarkıcıları sadece birer şarkıyla hatırlanmaya mahkum olmuş ve unutulmaya yüz tutmuşlardır.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...