Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupa bizimle şaka yapmasın!!

elaidi

Öne çıkan mesajlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cernobbia Forumunda demeç verdiği italyan La Repubblica gazetesine "Avrupa bizimle şaka yapmasın. Görüşmeleri kesmeye de hazırız" dedi. Erdoğan 3 ekim'e az kala Ankara'nın tüm istekleri yerine getirdiğini hatırlatarak. " Şimdi bize söz verenler sözlerini tutsunlar" diye konuştu
3 Ekimde başka koşullar öne sürüldüğü takdirde Türkiye'nin kendi yolunu çizeceğini belirten Erdoğan "Ama ben AB'nin sözüne duracağına inanıyorum. Aksi düşünülemez. Tam üyelik dışında hiçbir koşulu kabul etmeyiz. Türkiye her zaman batı'ya yönelen Osmanlı İmparatorluğunun mirasıdır. Biz Türkiye olarak Akdeniz'i bir barış denizi haline getirmek istiyoruz. Dünyanın halen yaşadığı terör sorununa çözüm için büyük destek verebiliriz. Medeniyetler arasında ittifak istiyoruz dedi.

AKP'ye bok atmak değil amacım. Bunu kim söylese aynı şeyi söylerdim. Fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı çıkıp da Türkiye Osmanlı İmparatorluğunun mirasıdır derse, işte o zaman fesli resimlerimize dicek bişeyimiz kalmaz. Bizim simgemiz o resimler olur bizim orijinimiz o resimler olur.[signature][hline] selam : )
Sosyal ağlarda paylaş

Girmek istediğin topluluğun bir zamanlar en büyük kabusu olmuş, hala sevmedikleri bir şeyin torunuyuz demek diplomatik alanda en basit tabirle "halt yemektir". İster torunu ol ister olma bu lafı edince boyu mu uzadı ne oldu. Bu adamın dış politika ile ilgili konuşmasını yasaklamak gerekir de hey hat başbakan kendileri. Abdullah Gül ne kadar efendi, akıllı bir birisi ise bu da onun tam tersi.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

burda çelişen nokta, osmanlı'nın "batıya yönelmesi" sanırım. neyse erdoğan'ın ne ilk ne de son gafı bu zaten. daha önemli olan, gerçekten sözlerinin arkasında durup durmayacağıdır. AB gerçekten yeni bir talepte bulunduğunda, sırtını dönüp giderse bi aferin alır benden :) tabi iş işten geçtikten sonra ne farkeder diyebilirsiniz ama olsun.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Sosyal ağlarda paylaş

Tarihinize sahip çıkın siz osmanlının devamı olmayıpta ne olduğunuzu zannediyorsunuz ? Tarihi olmayan bir ulus muyuz biz . Sizin mantığınıza göre fransız ihtilalinden sonra insanların biz fransız değiliz falan demesi lazımdı. Atatürkün bizi çok ileriye götürdüğü tartışılmaz ama kimsenin de tarihi hiçe saymaması lazım. Bence zaten osmanlı ile türkiye arasında tek fark ama çok önemli ve büyük fark laikliktir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca Osmanlı Batı'ya yönelmiştir. Fransa'dan topçu getirmiştir. Eğitim versin diye. Ordusunu Avrupa'lılara para karşılığı taktik ve donanım ile geliştirmeye çalışmıştır. Ayrıca Lale Devri ile de batılılaşma çabası içine girmiştir. Fakat tabii olmamıştır. Bazı insanlar Araba Sevdası kitabında olduğu gibi yine cılkını çıkartmışlardır olayın.

Biz osmanlı imparatorluğunun mirası değiliz. Bu ülke kurulurken evet sıfırdan kuruldu. Tırpanlarla taşlarla sopalarla kuruldu. Osmanlı imparatorluğunun ordusuyla kazanılmadı Kurtuluş Savaşı. Neyin mirasıyız allah aşkına? Atatürk Osmanlı'dan gördüğü taktiklerle kazandırmadı bu savaşı bize.[signature][hline] selam : )
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elm, 05 Eylül 2005 11:29 tarihinde demiş ki:
Sizin mantığınıza göre fransız ihtilalinden sonra insanların biz fransız değiliz falan demesi lazımdı.

Fransız ihtilali'ni oku öğren öyle yaz.

Fransız İhtilali yeni bir fransa doğurmadı. Varolanı değiştirdi.[signature][hline] selam : )
Sosyal ağlarda paylaş

Takunyax, TEspih , Sikörtıl.

WIY WIY WIŞŞ

ben osmanlı devletinin mirasıyım ki çoğu insanda bunu kabul eder.Osmanlı devletinin torunu olmaktanda gururluyum dünyanın %75 ine hakim olan bi devlettik.Mutluyum gururluyum doğru güzel demiş.Lafta kalmasa helal bu erdoğan'a :D

pent abi dikkat ette sakata gelme :-P :D[signature][hline]Turkiyede bir ilk mmorpg arşivi hadi, Online dünyaya sizde katılın
Sosyal ağlarda paylaş

miras sadece devlet anlayışı, yönetim biçimi vs değildir. fuzuli, mevlana bizde yabancı dil edebiyatı olarak okutulmuyo. mimar sinan eserlerini 1923ten sonra yapmadı. belli bir kültür mirası var işin içinde, osmanlı'yı "çağdaş değil" diye tamamen reddetmek yersiz bence.

evet o toplantıda bu tabiri kullanması yanlıştır erdoğan'ın ama, osmanlı'nın mirası öyle yabana atılcak veya utanılacak bişey değil bence.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Sosyal ağlarda paylaş

Osmanlı'nın torunlarıyız, kabul et, etme.
Lakin başbakanın basiretsizliği, yetersizliği, vurdumduymazlığı (aslında vatan haini diyecemde dilim varmıyor) gidişatın çok çok kötü olduğuna işaret.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı?
IllidanStormrage, bi zamanlar demiş ki:
Dinciler nefes alıyo ooo ozaman biz almamalıyız
Sosyal ağlarda paylaş

ne bu osmanlı düşmanlığı ya.atalarınıza düşman olmuşsunuz haberiniz yok.
bu çekip gitmek düşüncesi iyi fikir,destekliyorum ben:tup:[signature][hline]asla aptallarla tartışma!!!seni önce kendi seviyelerine çeker,sonrada tecrübeleriyle yenerler...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elm, 05 Eylül 2005 11:29 tarihinde demiş ki:
Tarihinize sahip çıkın siz osmanlının devamı olmayıpta ne olduğunuzu zannediyorsunuz ? Tarihi olmayan bir ulus muyuz biz . Sizin mantığınıza göre fransız ihtilalinden sonra insanların biz fransız değiliz falan demesi lazımdı. Atatürkün bizi çok ileriye götürdüğü tartışılmaz ama kimsenin de tarihi hiçe saymaması lazım. Bence zaten osmanlı ile türkiye arasında tek fark ama çok önemli ve büyük fark laikliktir.

Toplucanak fransız olduk yani ihtilalden sonra . Çok pis güldüm sabah sabah yemin ederim . Halk Ekmek çarpsın ki ...[signature][hline]...to ascend , you must die , you must be crucified , for our sins and our lies...goodbye...
Sosyal ağlarda paylaş

Osmanlının son zamanlarında Atatürk'e karşı çıkanlar bile vardı bazı konularda
Atatürk Türk halkını toparlayıp baştan bi Devlet yarattı
Osmanlı ile hiç bi şekilde alakası olmayan... Miras felan yalan olur..[signature][hline]Absolut, 01 Eylül 2005 00:39 tarihinde demiş ki:
Gnome diye kız vermeyen ağabeyi Elfi 16 yerinden genkledi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 05 Eylül 2005 11:39 tarihinde demiş ki:
miras sadece devlet anlayışı, yönetim biçimi vs değildir. fuzuli, mevlana bizde yabancı dil edebiyatı olarak okutulmuyo. mimar sinan eserlerini 1923ten sonra yapmadı. belli bir kültür mirası var işin içinde, osmanlı'yı "çağdaş değil" diye tamamen reddetmek yersiz bence.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...