Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hay Ben Böyle Kablonet' in .....


ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

İlk kablonet çıktığında İzmir-Konak ilçesi pilot bölgelerden biriydi ve daha kimse kullanmıyor biz de internetten reklamlarını görüyorduk. Bir bilgisayarcı arkadaşıma gittim ve bilgisi olup olmadığını sorduğumda benim elime bir modemi tutuşturup "Al git" demişti. Benim genelde bahtsız deve misali bir adam olduğumu zaten kendim de ezelden beri bildigimden bayağı bir uyuzlanarak gitmiştim eve ve Kablonetçiler ertesi günü gelip bağlamışlardı. İlk problem zaten o gün çıktı. Adamlar geldiğinde "Ne kadar zmaanda hallolur bu?" diye sorduğumda "15dk. dah halledip gidiyoruz, bazen problemli evler çıkıyor bizi 30-45 dk. kadar uğraştırdığı oluyor" demişti. Adamlar eve geldiklerinde saat 10.00 du, çıktıklarında ise saat 18.00 di. Resmen kafayı yediler. Evin içine kadar gelen sinyal nedensizce evde kayboluyordu. Ama gittiklerinde gördüğüm hız beni deli etmişti. Tabii o zman 128k gibi bir sınırlama yoktu. Ayrıca zaten İZmirde çok çok az kişi daha Kabloneti duymuş ve çoğu da ne olduğunu tam olarak bilmediğinden bağlanmamıştı. İlk defa internetten zevk alıyordum. Bir çok arkadaşım "Oha bu ne" gibi tepkiler verip ertesi günü kenndileri de bağlattılar ki ikinci problem burda çıktı. Adamların evlerine gittiğimde benden çok daha hızlı bir internet sahibi olduklarını görüyordum. Gerçi benimkinin de hızı bana yettiğinden hatta arttığından çok da önemli görmüyordum. Aradan bayağı bir süre geçtikten sonra artık yavaşlama hat safhaya geldi. Hala dial-up' tan iyiyken artık inanılmaz kopma problemleri yaşamaya başlamıştım. Bir gün geldi ki kopuş o kopuş. İşte o zman 444 00 44 numarasını öğrendim ki herhalde onlar da beni öğrendiler. Tamı tamına 2 ay boyunca her sabah ve akşam adamları aradım ve kavga ettim. Birinin söylediği birini tutmuyor ve ben kavga ediyorum ve hep aynı cevap. "Ekipleri yönlendiriyorum". Yönlenen felan yok. O kadar kötü durumdaydı ki sadece geceleri 03,00 den sonra internete bağlanabiliyordum. Bu şeklilde 2 ay geçti ve sonunda bir cuma günü bana "pzt. ye kadar beklerseniz garanti çözülür çünkü yeni bir anlaşma yaptık, bu işler için fason çalışan bir şirketle anlaştık" dediler ve pzt. olmasa da o hafta içersinde bir kaç kavga sonunda bu iş düzeldi. O günden sonra her iki ayda bir, 128k sınırlaması geldiğinden beri de her ay benim bağlantıda bir kesilme 2 gğün bağlanamama, telefon açma, yapılacağının onayını alma ertessi gün kavga ve ertesi gün hızlı bir internet, sonra da diğer aya kadar düzgün bir şlekilde yavaşlayan bir ay ve tekrar baştan. Böyle yıllardır düzenli olarak gitti. Resmen Regl sancısı gibi. Bu yıllarca devam etti ve sonunda bir gün yine arama zamanı geldi. Çünkü bişr kaç aydır düzeltilse de web sayfalarının hızları berbattı. Gene koptu ve ben "reglim geldi diyip 444 00 44 numaraı Molped' ime koşturdum. Adamlar yine düüzellttiler ama yok bu sefer bir bokluk vardı, bağlı görünüyorum ama durmadan kopuyorum. Bu sefer ki daha garipti. Aradım ve "sizin pinglerde problem var" diyip yine aynı sözü yinelediler: "Ekipleri yönlendiriyorum"
Ondan sonra biz yine başladık telefonda birbirimize kurlar yapmaya. Her gün sevgili gibi araşmaya, arada cilveleşmeye, arada kavga etmeye. Yok bir türlü düzelmiyor. Gece DAOC oynuyorum her 5 dk. da bir oyundan düşüyorum. Online oyunlar oynayanlarınız bilir, bu bilgisayarı kırma girişimine bile sevk edebilecek bir durumdur. Artık sonunda sinir krizinin eşiğine geldim ve arayıp adamlara ana avrat küfretmeye, eğer kıllatırlarsa gerekirse orayı basmaya karar verdim. O sinirle uyumaya çalıştım zorla başarılı oldum. Ertesi gün öğleden sonra uyandığımda tüm sinirlerim hala gergin ve geceden yaptığım planı uygulamaya kararlı bir şekilde aradım, kavga için zemini oluştururken adamlar" Cezayir depreminden dolayı tüm Türkiye çıkışları göçtü sorun bizden değil" dediler. Bütün laflar içimde kaldı tabii sonradan bunlar benden ateşli hastalıklar olarak geri çıktı. Geldik bu sefer garip bir döneme. Regl bile olamıyoruz acaba hamilemiyiz stresi. Her gün paticikte bakıyorum düzeldi denirse diye. Çünkü kendi internetimden emin değilim. Bütün Türkiyenin düzelebilir ama ben bunu farkedemeyebilirim. Geçti bir ay internet düzeldi. Benimki de tabii. Ben şaşkın bir şekilde internetin tadını çıkarıyorum. Sanki hamile değilmişim gibi sevindim. Bir hafta geçti ve internetin tadını çıkarırken son lokmada araya biber sıkıştığını anladım. Yine koptu, ve yine regl dönemi dedim molpedimi aradım. Hep aynı cümle, düzelmiş bir internet, gece saat 12.00 oldu mu cart kopuyor. Bu sefer adamlara anlatamıyorum. "Koptuğunda ara daha rahat çözeriz, biz saat 21.00 e kadar burdayız" diyolar. Benimki ise gece saat 00.00-01.00 arası kopuyor. Tam DAOC saatimde. Neyse en sonunda cilveleştiklerimden bir tanesi olayı çözdü ve bana "pinglerin bozulmuş canım düzeltelim" dedi. "Elin değmişken toptan düzeltsen de tahatlasak" diyip ekipleri beklemeye başladım. Yok gelmediler. Ertesi gün sabah kalktım ve tekrar aradım, "beni düzeltecek olanlar daha gelmiyor mu?" diye. "Gelirler yavrum korkma sen" cevabını aldıktan sonra beklemey
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ehhe Ghaldszar oyle bir zamanda post attinki bende tam 4 gundur kablonetcileri bekliyorum bilgisayarı isten gelip actıgımda modem online olmuyor resetledikten sonra duzeliyor gibi bir problemim vardi ilk aradigim gun firewall unuzdan kaynaklanıyor dedi(alakasını anlamamıs olsamda test amacıyla firewall u kaldirdim) 2. gun ethernet kartinizdan kaynaklaniyor usb den baglayin dedi 3.gun usb den bagladim gene aynı problem oldu bagrınınca biraz evvel 1 kisi geldi elinde ne test icin modem ne bi test cihazi olmadan modeme bakti soru sordu lag varmı yokmu vs diye sonra oturdu pc basina yenien baslatti o sirada boot ederken linuxu gordu iste 2 isletim sistemi modeme zara verir felan dedi delirdim sonunda benimde bilgisayarcı oldugumu vs vsvs ufak bi konusmadan sonra modemin firmware inden kaynaklanıyor olabilir isterseniz update ettirelim ama update islemi icin istanbula gitmesi gerekli vs vs sdedi ve biz size donucez dedi cekti gitti...
simdi seytan diyo bul firmware i patlat modeme....[hline]Absolute & Lonely....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

banada bugğn yarın olayı olduydu
1 hafta boyunva düzenli ilaç alır gibi sabah öle akşam aradıydım
bu öğleden sonra en geç yarın sabah ekip gelicek diyolardı
1 hafta sonunda kapattırmak için tel ettim tabi vatandaş tanıdı beni nie kapatmak istiyosunuz geliyodu ekip cart curt bana bişiler sayıklıyo telefonda ve tam o arada ekipler geldi
bu durumda naparsınız kapatmak olmaz adamlar gelmiş :D
bi yandanda içinde kalıyo
gıcık bi durum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

allah sabır versin ghaldszar, neler çektiğini tahmin edebiliyorum. beni en çok korkutan şeylerden biri herkesin çektiği sıkıntıyı çekmek değil, kimselerin çekmediğini çekmektir.
umarım şu son verdikleri tarihte yapacakları şey derdine çare olur.[hline]eski bir çin atasözü der ki:
chonk sonk tung, chenk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

beyler benim internet ultra tv, bazen online gibi görünmeme rağmen aşağıda 1-2 dakika boyunca site bulunuyor diyo(sayfa bulunamadı şeysi direk çıkmıyo offline olduğumdaki gibi) sonra diyo site bulunamıyo diye dumur oluyo insan, bide internet bağlı bi haldeyken windows başlayınca bilgisayar takılıyo...(ne alakaysa) sabahları bilgisayarı önce açıyorum o dediğim offlineımsı durum oluyo yannız bilgisayarın arkasında modeme bağlı olan kabloyu takıp çıkartınca düzeliyo. daoc oynarken kopup duruyorum adamlar bağlantın ne diye soruyo yani artık türk olduğumu sölemekten utanıyorum (bu sorunların aynısı sizdede varmı? artık alıştım bunlara (daocda kopması hariç o kadar sinir bişey olurmu!? arkadaşın gelmiş geziyosun kopuyo internet 5-10 dakika bağlanmıyo sonra bağlandım oh diyosun giriyosun oyuna e arkadaş nerde!? adam niye beklesinki 50 saat gitmiş işte)[hline]trees and I are one
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mirluin iste aynı sorun bendede var bu arada x3yd3r usb de ethernette aynı oluyor bende 4 guyn her yolunu deddim iste en sonunda modemin firmware ini update edelim dedi ama sitedek son firmware benimkiyle aynı benim icin ozel firmware yapıcaklar herhal :))
bu arada mirluin markasi ne modemin?[hline]Absolute & Lonely....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet Ghaldszar' in kablonet problemleri hala sürmekte. Kablolar temmuz sonu gelmeden değiştirildi fakat problem düzelmedi. Bu hafta içinde kablonetten 3 kere geldiler. Birincide tamam halloldu dediler gittiler. 2.sinde bu aralar bu bölgede bir yerden gürültü alıyoruz o da sinyali etkiliyor ama sanırım o da bir iki gün içinde hallolcak dediler gittiler. 3. sünde o problemi hallettiklerini ama benim bina içindeki kabloların ve ev içindeki kabloların problem yarattığını ve değiştirilmesi gerektiğini söyleyip gittiler. Pzt. günü de adamları arayıp kabloları değiştirteceğim. Bakalım sıradaki problem nedir? Ev ve bina kabloları da değişince değişmemiş tek şey modemim ve bilgisayarım kalıyor. Ne diyeyim bilmiyorum ama inşallah pazartesi gününe artık bu ızdırap biter.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

büyük geçmiş olsun.böle okuya okuya çok doluyorum.elimizdende hiç bişey gelmiyor bu çağdışı,rezil,sorumsuz telekoma.uluslararası internet teknolojileri ülkeler sıralaması diye bi sıralama çıksa ve orda en sonuncu olsak herkese rezil olsak bütün dünya ülkeleri bizimle alay etse sanırım o zaman kafalarına dank eder.aynı deprem gibi.[hline]huh Sardok ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi hiç kasmayın Türkiyede yaşıyoruz. Bu sorunlar DÜ-ZEL-MEZ!.

Ps: Arada bi girip buraya mesaj atabildiğinize dua edin.[hline]White_Rakkad,the Tikky ( :lol: ) 04 June 2003 16:31 tarihinde demiş ki:
Ben Tommy giyiyoruuum sen ex-port giyiyosuuun benim tişörtüm senin tişörtünü döveeeeer
Gallant, the Macho 14 June 2003 01:20 tarihinde demiş ki:
Kadın dediğin istanbul gibi olmalı, fethi zor fatihi tek
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

AĞLAMAK İSTİYORUM!
SAAT 21.30 İTİBARİ İLE PİNG 0
NE NEBULA DA NEDE benım dıger ınternet işlerimde lag olmuyor allaha şükür heralde dünki halimi turk telekom rüyasında gördu heralde lag yok ınanmıyorum! o kadar mutluyumki :))))))))))))[hline]Atalarımız demi$ ki:

Azimle s..çan duvarı bile delermi$
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir gün gelip de 48 K bağlantımla gurur duyacağım aklımın ucundan geçmemişti :)

inşallah sorunun çözülür ne diyim...[hline]Unreal
nightstalker, 07 July 2003 14:05 tarihinde:
"Acaba smileylerin omurgaları var mı? varsa niye vücutları yok? vücutları gerçekten yoksa omurgaları niye var?"
demiş
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...