Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ABD de Kasırga

pipo_14

Öne çıkan mesajlar

Amerikan halkinin ezici cogunlugu savas karsiti degil. Azinlik savasa karsi.

Bush'a oy veren %55 savas yanlisi.
Kerry'e oy verenlerde savas yanlisi cunku Kerry 'nin iddiasi "ben eski askerim, bu savasi daha iyi yonetirim" idi. "Savasa karsiyim" asla demedi. Burdan da bunlara oy verenlerin de savasa taraftar olduklari ortaya cikiyor.

Ama...
Butun bunlar bir yana, orada evsiz barksiz kalmis, aclikla yuzyuze kalmis, evleri su altinda kalmis yaklasik 40bin kisi var su an acikta yasiyorlar. Bu insanlarin dusunceleri ne olursa olsun yardim edilip once kurtarilmalari lazim, bizim de onlarin iyiligini istememiz daha yerinde olur diye dusunuyorum. Hatta keske oraya yardim falan gonderebilsek, belki dis dunya hakkindaki fikirleri degisirdi. Bir daha atom bombasi atarken iki kere dusunurlerdi belki de.

ABD tam gafil avlandi, 2 gundur dogru durust organize olamadilar, ve insanlar olmeye basladi. Cesetler toplanamiyor, salgin hastalik tehliksei var. Hayatta kalanlar, yuruyerek sehri terk etmeye calisiyorlar, onlari yoldan toplamaya bile ABD'nin gucleri yeterli olamadi su ana kadar. Yagmaci ceteler olustu bunlarla polis basedemiyor, 10bin asker gonderildi bolgeye. Yanginlar var, butun sokaklar su altinda ve elektrik falan yok.

Yani tam anlamiyla yardima ihtiyaclari var. Bence bizim Kizilay ya da AKUT'cular falan oraya gidip bir seyler yapsalar hos bir jest olurdu. Ama ABD dunyadan yardim istemeyi gururuna yediremeyecek sanirim.

Neyse gorecegiz.
Sosyal ağlarda paylaş

new orleans ip tal bu arada..ünlü jazzcılar falan kayıp.şehri yeniden başka bir yere yapacaklarmış[signature][hline]Gilean's Blog - Life with Gilean
Maedhros, 20 Haziran 2005 01:01 tarihinde demiş ki:
kocakarı mocakarı dene ondan sonra gel konus hehe
nasıl emiyo bi bilsen
cidden arkadaslar deneyin diyorum baskada bişi demiyorum yani...

Zegna, 30 Temmuz 2005 23:11 tarihinde demiş ki:HOLLALEY SEN KIMSIN LAN
Sosyal ağlarda paylaş

Küresel Isınma, çevresel sorunlar ve ABD'nin buna etkileri konusunda azıcık aydınlatıcısı olması açısından okunması iyi olacak bir yazı.

Çevreyi de öldürüyor

Bush yönetimi, ABD'deki hava kirlilik yasalarında dev bir gedik açma hazırlığında. Beyaz Saray'ın planları gerçekleşirse; ülkedeki 17 bin eskimiş santral ve fabrikanın çevreye yaydığı karbon gazı üzerinde hiçbir denetim kalmayacak. Bu da, ABD'nin çevreyi en çok kirleten ülke olma unvanına yeni bir boyut katacak. Gözlemciler, ülkede yürürlükte olan yasaların temel direği olan Temiz Hava Yasası'nın, böylelikle fiilen geçersiz kılınacağını belirtiyorlar. Bush, böylelikle iki yıl önce Kyoto Anlaşması'ndan çekilmesinden bu yana, çevreye en büyük darbesini indirmiş olacak.

Kyoto Anlaşması, sanayileşmiş ülkelerin küresel ısınmayı önlemek için tedbirler almasını öngörüyordu. ABD'nin çekilmesiyle, anlaşma fiilen rafa kalktı.

Şirketler memnun

Enerji şirketleri; kömür santralları üzerindeki denetimi kaldırma planını memnuniyetle karşıladı. Bush'un yasalarda yapmayı planladığı değişiklikler, bu şirketler için milyonlarca dolar gelir demek.

Amerikan enerji tekelleri, Bush'un partisi Cumhuriyetçiler'e büyük destek veriyor. Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in 2001'de hazırladığı Enerji Planı'nın temelinde, bu şirketlere daha fazla kâr etmelerini sağlayacak ortam yaratılması fikri bulunuyordu.

ABD, dünya karbon emisyonunun dörtte birini tek başına gerçekleştiriyor. Bu oran, bütün Batı Avrupa ülkelerinin toplamından yüzde 10 daha fazla. Çevreciler, karbon emisyonu denetiminin gevşetilmesiyle, Kyoto Protokolü'ne uymayı taahhüt eden diğer ülkelerin de anlaşmadan çekileceğini belirtiyorlar.

Yasa ne getirecek?

1977'de kabul edilen bugünkü yasalara göre, Temiz Hava Yasası'nın çıkmasından önce inşa edilmiş olan sanayi tesisleri, bu yasanın denetimine tabi değil. Ancak tesisler teknolojik olarak yenilendiğinde, yasa kapsamına dahil ediliyorlar. Bu durumda şirketler, filtre kullanımı gibi tedbirler için para harcamak durumunda.

Beyaz Saray'ın hazırladığı yasa değişikliği, bu şartlarda küçük değişiklikler yapıyor. Bu durumda aynı şirketler, tesisin değerinin yüzde 20'sini aşmayan teknoloji yenilemesi yapmaları halinde, hiçbir çevre yükümlülüğüyle karşılaşmayacaklar. Yasadaki boşluklar sayesinde; bir şirket, üst üste birkaç yenileme yaparak, tesisini tamamen yenileyebilecek, ama hiçbir ek çevre tedbiri almak zorunda olmayacak.

Enron numaraları

Doğal Kaynakları Savunma Konseyi adlı kuruluşun yöneticilerinden John Walke, yasa tasarısına sert tepki gösterdi. Walke, "Bush yönetimi, Enron tipi muhasebe numaraları yoluyla, hava kirliliğinin devasa ölçülerde artırılmasına yol açıyor. Böylece, halk sağlığı boşveriliyor ve Cumhuriyetçiler'e bağış yapan şirketler ödüllendiriliyor" diye konuştu.

Bush'un planları, aralarında New York'un da bulunduğu 13 eyalet yönetimi tarafından da benimsenmedi. Eyaletlerin başsavcıları, yasa değişikliğine karşı Yüksek Mahkeme'de dava açacaklarını bildirdiler

Kaynak[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"

[Bu mesaj fedaykin tarafından 02 Eylül 2005 15:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-007-, 02 Eylül 2005 01:49 tarihinde demiş ki:
said:
Redeagle, 02 Eylül 2005 01:46 tarihinde demiş ki:
Ölümlerden avantaj veya dezavantaj çıkarmak nedir abi? Gecenin dibinde çözemedim?

asker mantığıyla düşün

Cevap veremeden duramadım.. İnsanın ölümü veya insanın öldürülmesi düşünüldüğü kadar basit değildir.. Temel içgüdülerimiz bize insan öldürme komutu vermektedir, bunu en güzel şu iki örnekle açıklayabilirim..

Vietnam savaşında(diğer birçok savaşta da mevcut bu ama ben ordaki durum hakkında bilgi sahibiyim) askerlerin buyuk bir kısmının tetik tutan elleri parmakları felç olmuştur nedensiz yere. Bunun tek açıklaması yoğun baskı altında bile olsa, canın söz konusu bile olsa bilinçaltının insan öldürmeme tepkimesidir(psikologların açıklaması).

İkinci ve önemli örnekse şu, napoleon dönemindeki askerlerin kıyafetlerini incelersek devasa şapkalar, parlak kıyafetler görürüz. Kamuflaj kullanılmamıştır, toplu halde dizilimler yeğlenmiştir.. Bunlar ben buradayım, senden daha buyuğum demek amacıyla yapılmıştır.. Tufek yerine ok kullanılması tufekle yapılacak 1 atışa karşın 3 isabetli ok atışı demektir(dönemin tufekleri için geçerli) Ancak tufekler gurultulu ve duman çıkartan silahlar olduğundan karşı tarafa göz dağı vermek için daha avantajlıdır..

Tam bu dönemde bir birliğin raporları var, raporlarda atış taliminde %70lik vuruş gücü belirlenmiş, bu bir salvoda 300 kişinin öldürülmesi demek, ancak aynı birlik sava alanına çıktığında inanmayacaksınız ama salvo başına sadece 3 kişi öldürmüş..

Psikolokların tespiti şu, savaşta %98lik bir kesim işini bir askerin yapması gerektiği gibi yapamaz, insani güdüleri buna engel olur.. Ancak %2lik sosyopat kesim öldürür, ve öldürüken bundan keyif alır.. Yani muharebelerde sadece %2lik kesim işini yapmaktadır, buda kalabalık bir futbol stadyumunda 10 kişi demek..

Diyeceksiniz o kadar katliam nası oluo, topcu atışı gibi uzak menzilli saldırılar, hasmınızın gözlerini görmediniğiniz durumlarda motivasyonunuz yeterliyse(muttefik bi askerin almanlara karşı olan motivasyonu gibi) öldürme işini yapabilirsiniz. Ancak öldürdükten sonra hissedeceğiniz şey gene aynı olacaktır.. Yıkım...

Şimdi sen gelmiş bana asker mantığıyla düşün diosun.. Arkadaşım, olum oldurme gibi kavramları kafanda küçük imgeler olarak tutma, Iraklı bir adamın ölümüde Amerikalı biri kadar değerlidir, tersi içinde aynısı geçerli, söz konusu insan burada..
Sosyopat olmadığın surece bu soylediklerini 100de 100 destekleyebileceğine inanmıyorum.. Ya da anlam karmaşası yaşıyorsun...[signature][hline]Çikolata aşk gibidir, araya fıstıklar girebilir...

Ülker

[Bu mesaj Lidriel tarafından 02 Eylül 2005 15:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Redeagle, 02 Eylül 2005 01:51 tarihinde demiş ki:
Siviller ölünce kına yakmak TSK'nede yakışmaz bence.

İnsanların içinde öldürme eğilimi yoktur. O yüzden doğudan dönen askerlerin piskolojileri çöküyor. Hele sivil kayıplarda böyle birşey düşünmek bence korkunç.[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy
Emekli yakın dövüş üstadı:D...

[Bu mesaj Redeagle tarafından 02 Eylül 2005 16:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Vahiy mi geldi? Yoksa yetkili mercii misin bu konuda?

yo deilim fikrimi söyledim düşüncem bu katılmak zorunda deilsin alla alla. ota b.... atlamayın öyle hayret ya aranıyosunuz[signature][hline]insight, 21 Temmuz 2005 18:53 tarihinde demiş ki:
Fener ronaldinhoyu zorlanmadan alır
Sosyal ağlarda paylaş

İlahi Adalet diyen arkadaşa katılıyorum...

Sen imzalama Kyoto Protokolünü sonra kasırga geliyo diye şehirleri boşalt...[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki:
mama yiyiom ben

On the keyboard of life, always keep one finger on the escape key.

So long, and thanks for all the fish.
Sosyal ağlarda paylaş

ilahi adalet?

tsunami olup deniz bilmem kaçyüzbin kişiyi alıp götürünce de ilahi adalet yani, onu yapanda deniz tanrisi neptündür diyorsunuz yani?

bizde deprem olup 30-50k kişi ölünce de ilahi adalet o zaman?[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - Life - NwN-II
Prenses kaçırılır,köy yakılır,kötü ejderhalar serbest bırakılır,krala suikast düzenlenir,yağma yapılır, fiyatlarımızı sorunuz; Saf Kötülük A.Ş. (her türlü Lich ve Death Knight aksesuarımız mevcuttur)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Lidriel, 02 Eylül 2005 15:56 tarihinde demiş ki:
Şimdi sen gelmiş bana asker mantığıyla düşün diosun.. Arkadaşım, oldurme gibi kavramları kafanda küçük imgeler olarak tutma

adam öldürmekten bahsetmiyorum
adam ölümünün siyasi, ekonomik ve askeri etkisinden bahsediyorum, insani değil dikkatini çekerim

edit: gereksiz alıntı
[signature][hline]Atam izindeyiz!

[Bu mesaj -007- tarafından 03 Eylül 2005 01:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...