Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hoax kullanarak tehdit

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bugün gazeteyi okuduğumda çok güldüm. Geçenlerde bir başka forumda bu hoax üzerine milleti keklemeye çalışıyorlardı, bir topic altında da bunu tartışmıştık.

Şimdi bu hoax'ı kullanarak Emin Çölaşan'ı tehdit etmişler. okuyunca çok güldüm. hadi buna inananları geçtim de, bunu bir kanıt, bir tehdit olarak kullanılması çok komik ve saçma olmuş.
İlgili faxtaki resim gazetede var ama internet sitesine konmamış. yine de bir yazıyım merak eden olursa diye :)

http://www.hurriyetim.com.tr/yazarlar/yazar/0,,authorid~5@sid~9@nvid~624392,00.asp
said:
Pazartesi günü Denizli'de Özgüven Kablo'dan Mustafa Karakamçı adıyla bir kınama faksı geldi. Şöyle diyordu: "Ekte gönderdiğim yaşanmış olay. İbret alır mısın bilmem."

Gönderdiği basılı metin belli ki elden ele dağıtılıyor. Aynen şöyle ve altında bir resim var:

"Bu olay Hollanda'da gerçekleşti. Bir genç kız odasında müzik dinlemekte iken annesi de sesli bir şekilde Kuran-ı Kerim okuyormuş. Bu sırada annesi kızına müziğin sesini kısmasını söylemiş. Bunun üzerine genç kız annesine bağırarak kendisinin susmasını istemiş. Genç kız annesinin hala Kuran-ı Kerim'i sesli bir şekilde okumaya devam ettiğini görünce hemen kutsal kitabımızı annesinin elinden alıp yere atmış.

O an genç kız alev alıp yanmaya başladı. Annesi söndürmek için üzerine battaniye attı. Battaniyesini kaldırdığında ise aşağıda görülen ibretlik manzara ile karşılaştı.

Genç kız şu anda Hollanda'da bir hastanededir.

Ailesi iğne yapılıp öldürülmesini istiyor."

Bana fakslanan metin, basılı bir kağıt. Belli ki bunu herkese gönderiyorlar. Fakat olayın Hollanda'da olduğunu yazıyorlar... Çünkü Türkiye'de olduğunu söyleseler insanlar inanmayacak ve 'hangi hastanede' diye soracak!

Olayın din boyutunu geçersek, yapılan şey komiğime gitti, sizle paylaşmak istedim.

http://www.patriciapiccinini.net
Bu da bahsettiğim hoax'ın aslında ne olduğu hakkında açıklama.[signature][hline]Beş Hececiler
I fear no enemy! I fear not death!
For the khala is my strength.

[Bu mesaj Bone tarafından 31 Ağustos 2005 21:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
E yuh artık. Yakında heykelleri falan da koyarlar bu insandı falan diye[signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence"
Kerforn/Night Elf Druid (Nizam-ı Cedid)
Burning Legion

Mesaj tarihi:
Kendi dindaşlarımdan nefret etmeme sebep oluyor bu tür haberler.Nedense şu son zamanlarda ateistlerden daha çok saygı görüyorum dinime karşı.En azından müslümanlarla kıyaslarsak.En azından onlar inanmıyor ve neye inandığıma karışmıyor.Bu adamlarsa gerçek müslümanlık adına hurafeler yayıp,dinimin daha zor görünmesine sebep oluyor.Anlattıklarıyla insanların ilgisini çekmeye çalışıyorlar ama dinimize en büyük saygısızlığı yaptıklarının farkında bile değiller.Gerçekten kınıyorum.[signature][hline]Viva la creativa!!!
this game loves me]this game loves me
Ben feleğin şu çarkına çomak sokarım,yeter ki ıslak ıslak bakma öyle...
Mesaj tarihi:
sadece din değil ekonomik hoaxları da yutuyoruz (yutuyorsunuz!) Turkuaz su, Coca cola, KFC, sıvı sabun vs.. Bunların hepsi hoax tı ancak bir çok pati "amaney ben kullanmam o zaman bu markayı" eğilimini gösterdi... Gelen her türlü bilgiyi sorgulayın. Özellikle netten gelenleri
çok yorgunum... =([signature][hline]MONO(b)LOG
Mesaj tarihi:
Bunu yapan sanatçıda rahatsızmıdır nedir yahu :) Çok rahatsızlık veren bi eser bu. Neden yapar ki insan böyle bişey[signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence"
Burning Legion

Mesaj tarihi:
benim çok hoşuma gitti şahsen. Genetik mühendisliğinin geleceğini anlatan ilginç bir çalışma.
Tim Burton vari bir psycho hava var sanki :)[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
Hoax:

1. (i)., (f). şaka, latife; hile, oyun; (f). aldatmak, oyun etmek, slang işletmek.,oyun,xyz oyun oyna.
2. aldatmaca. oyun. muziplik. işletmek. gırgır geçmek. kafaya almak.
3. şaka. latife. hile. oyun. (gazete) yanlış haber. aldatmak. işletmek. birine oyun etmek.[signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence"
Burning Legion

Mesaj tarihi:
[edit: ok hoax ne dicektim açıklamışınız][signature][hline]^Dallas Mavericks^
Dorek- Dwarf Warrior Bloodhoof/eu

[Bu mesaj shapshal tarafından 31 Ağustos 2005 21:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
@rush: açıkladım işte ya okusana.

adım adım açıklayayım belki anlarsın.

1) cursed girl hoax diye birşey var. internette orda burda çok yayılmış bir kandırmaca. hatta Türkiye'de de bu hoax "Hollanda'da bir kız kuranı yere attı diye Allah tarafından çarptırıldı" diye dolaşıyor. Gerçek değil ama gerçekmiş gibi anlatılıyor.

2) Geçen aylarda, bir başka forumda bu hoax'ı bir başka kişi "arkadaşının arkadaşıymış" gibi anlatıyor. Bizim forumlara yansıyor bu. Olayı tartışıyoruz.

3) Birisi Emin Çölaşan'a bu hoax'ı kullanarak fax yolluyor. "İbret al senin de başına gelebilir" gibisinden tehdit ediyor.

4) Emin Çölaşan bu fax'ı köşesinde yazıyor.

5) Emin Çölaşan'ın bugünkü köşe yazısını buraya alıntılıyorum.

Umarım anlamışsındır :)[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
Ha evangelist ha hoax ikiside bağnaz ve örümcek kafalı bunların içine Bush dahi var
P.S. Fıstık için saol canım ama ugrasamıcam senle...[signature][hline]The worst is over now and we can breathe again
I wanna hold you high, and steal my pain away
There's so much left to learn, and no one left to fight
I wanna hold you high and steal your pain
'Cause I'm broken when I'm open

[Bu mesaj Zephyros tarafından 31 Ağustos 2005 22:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Moda abisi, sokup çıkarıyorlar kafalarını. Benim zamanımda millet kafalarını sallarlardı konserlerde falan. Onun gibi:P[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy
Emekli yakın dövüş üstadı:D...
Mesaj tarihi:
said:
Sensible, 31 Ağustos 2005 21:31 tarihinde demiş ki:
Bunu yapan sanatçıda rahatsızmıdır nedir yahu :) Çok rahatsızlık veren bi eser bu. Neden yapar ki insan böyle bişey

:P
Harbi .[signature][hline]insight, 21 Temmuz 2005 18:53 tarihinde demiş ki:
Fener ronaldinhoyu zorlanmadan alır
Mesaj tarihi:
said:
St_Dreamer, 31 Ağustos 2005 21:24 tarihinde demiş ki:
Kendi dindaşlarımdan nefret etmeme sebep oluyor bu tür haberler.Nedense şu son zamanlarda ateistlerden daha çok saygı görüyorum dinime karşı.En azından müslümanlarla kıyaslarsak.En azından onlar inanmıyor ve neye inandığıma karışmıyor.Bu adamlarsa gerçek müslümanlık adına hurafeler yayıp,dinimin daha zor görünmesine sebep oluyor.Anlattıklarıyla insanların ilgisini çekmeye çalışıyorlar ama dinimize en büyük saygısızlığı yaptıklarının farkında bile değiller.Gerçekten kınıyorum.

Onlar senin dinine tapmıyor, dolayısıyla senin dindaşın da değiller. Bu yüzden için rahat, gönlün hoş olsun...

Şeytan işini hakkaten iyi biliyor ve icra ediyor. Bunlar gibi insanlar İslam'ın maskesi altında dini değerlere ve Tanrı inancına verilebilecek en büyük kötülüğü ediyorlar. Maskelerini çıkarmaya birçok kişinin cesareti olmadığı için de, aklı çelinmeye müsait milyonları arkalarına alıyorlar...

DipNot: Lütfen böyle insanlara Müslüman, Aşırı Dinci yada sadece Dinci gibi sıfatlar yakıştırıp, bu şekilde hitap etmeyelim. Dini değerlere önem veren birisi olaraktan aynı sıfata layık görülmem beni yaralıyor. Dinsiz demek varken neden Dinci hem???[signature][hline]Gyokuche neden sen?

Hatalıysam 0536 213 03 23
  • Yeni Oluştur...