Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

balık tutma anılarınız-taktikleriniz


reyou

Öne çıkan mesajlar

ben bu balık yakalama olayını çok seviyorum ama bu konuda şanssızmıyımdır nedir fazla yakalayamıyorum.

siz balık yakalarken ne tür yemler kullanıyosunuz yada olta türü falan?

bu başlık altında anılarıda toplayalım dedim,

bigün ben, dedem, baba enişte falan baya bi kalabalık dikilide limana balığa gitmiştik akşam 12 den sabah 6 ya kadar takıldık orda işte sonuç :

müthiş teknolojik ekipmanlara sahip büyükler bi bok yakalayamazken bendeniz sadece dandik bi olta ile 1 ot balığı yakaladım ve gecenin galibi oldum :D[signature][hline]sen bu yazıyı okurken senin hayatından 5 saniye çaldım. 6 oldu,7,8,9...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olta ile cok fazla tecrubem yoktur ama
bi sayicak olursak hmm
1. sirti teknigi ile ton baligi yakalamisligim war
en buyugu 5 kg civari
2. canli yem kullanarak levrek yakalamisligimda war
canli yem derken
önce sinek oltayla bi isparoz yakaliosun
sora havvani oldurmeden onu kurugundan levrek oltasina takiosun
hayvancagiz butungun orada debelenip duruo
levrekte yicem derkene ava giderken avlanio
ehem neyse zaten zipkinla balik avini tercih ederim
3. son olarak canli mamunla da gece levrek avlamisligim war

esasinda cok var ya
neyse
keske spor bolumune acsaydin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zıpkın ile dalmayı severim, olta ile balık avlarken sıkılıyorum,
yem olarak; böyle yosunların arasına doğru süzgeçi daldırıp toplayarak çekeceksin, birden süzgeçin içine birsürü küçücük canlının dolduğunu göreceksin onlar iyi yemlerdir..

Tekirdağda zıpkınla vatos avlamak en sevdiğim valık avlama tipi.
yemek için değil eğlenmek için avlarım yani, kuzenimin dayısı, sabah 5de balığa gider ve akşam 9da gelirdi, kendisi üstün bir balıkçı, 40 kilo balıkla döndüğünü hatırlarım, tüm yazlık sitesine dağıtmıştık.[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|mail/msn|Founder of AAL'05|
***
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben tüm yaz balığa gittim gece 3 gibi filan sabahladım sadece 1tane yakaladım koca yaz döneminde herkes dolduruyordu kovaları ama sonra öğrendiğim bir şey vardıki sok oldum:D
onlar gece olduğu için fosforda atıyorlarmış ben salak gibi düz atıyodum yemle bi tane sersem balık yakaladım o yüzden:D:D:D[signature][hline]LuciferTR
lvl 61
kasar hood
xgenon(human)
np:50xxx
clan:judges
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eger marmarada tutacaksak ve felsefemiz "küçük olsun bizim olsun" ise, istavrit ve izmarit tutma hakkında biraz bilgi veriyim. 1)IZMARIT:İzmarit dip balığı olduğu için, kıyıdan tutan hiç görmedim tekne varsa açılıyoruz. 3 iğneli(az yada çokda olabilir) oltaya karides veya midye takip dibe vurduruyoruz oltayi, dibe gelince çok şöyle bi karış çekip oltayi bekletiyoruz sonra titreyene kadar bekliyoruz. Titreyince çekmeye başlıyoruz, tabi uyanık izmaritler yemi yağmaliyoda olabilir zaten yemi yuttumu anlarsınız paso titrer sonra çekiyoruz. 2)ISTAVRIT:İstavrit akıllı bir balık olmadığı için bir sürü yöntemle tutmasi mümkündür, kıyıdan tutacaksak kamışlı ile yapay tüylü on iğneli oltayi sallıyoruz açığa,dibe gelmesini bekliyoruz ve sonra biraz yukari çekip geriye doğru 2 kere çekiyoruz bekletiyoruz biraz bekliyoruz ve aynen işlemi gerçekleştiriyoruz taaki olta su yüzeyine çıkana kadar sonra yine sallayip aynen dibden başlayarak tariyoruz suyu, kayıktada benzer işlem tabi kamışlıya gerek kalmıyo en kralından mantar oltayla tutuyoruz... Anıma gelirsek, en ilginç deneyimim iğneye bi balık gözünün takılmasıydı, o gün teknede sefayı bitiriyoduk artık oltaları toplayacaktık çektim iğneleri takarken mantara bi baktım balık gözü takılmış iğnenin birine, gariban gözsüz ne yapıyodur şimdi :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kuzenimle balık tutarken,kuzenim dev gibi yük gemisini yakalamıştı bikeresinde. Adamların yanına düşmüş kurşun,oraya biyere takılmış. Adamlar toplaştı oraya incelediler biraz. Sonra anladılar kesip attılar :)
Birkeresinde de yine kuzenim oltayı sallarken kamışı denize attı. O günden sonra artık onunla gitmemek gerektiğini anladım :)[signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence"

Kerforn/Night Elf Druid (Nizam-ı Cedid)
Burning Legion

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olta ile balık tutmaya bayılırım. Çocukken yazları sabah 6dan 8e kadar sadece bnalık tutardık. Daha sonra ufak bi tekne aldık yıllarca yazları marmarada istavritin soyunu kuruttuk. Tatlı su baliğini yemeyi sevmem ama tutmasını severim. Uzun zaandır balık tutacak zamanım olmuyor. Kızlar biraz büyüsün anneleri ile bırakıp birkaç gecelik bir baraj gölüne gitmeyi planlıyorum arkadaşlar ile.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en güzel yem tavuk ciğeridir...balıklar inanılmaz saldırırlar bu yeme..biz köyde köprüden aşağı misna sarkıtıyorduk..yemimiz tavuk ciğeriydi...balıklar yemi yutmak yerine ısırıp kaçıyorlardı..ve suya girer girmez misna inanılmaz sarsılıyordu..bir anlık çekişle balığı kancaya takıyordunuz..öyle öyle az balık yakalamadık..[signature][hline]Mavi, 02 Ağustos 2005 19:42 tarihinde demiş ki:
Ağustos.

Hem doğum tarihim bu mevsimde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben ufakken babamin orta halli bir teknesi vardi . haftasonlari karadenizde baliga cikardik . gerci o ve arkadaslari keyiflerine bakar ben tekneyi uzaga gotururdum :D

artik babamla aramiz o kadar iyi degil . o gene cikiyor haftasonlari baliga ben ankarada kaldim .

bilenler bilir ankara karadenize uzak ehehe[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Head, 19 Ağustos 2005 16:07 tarihinde demiş ki:
at-çek yaparım kefaller gani.

at çek'e kefal gelmez ya. dip oltasına glir kefal.at çek biraz yüzeyden geldiği için dipte gelen kefalin ilgisini çekmez.


Bende çok severim olta balıkcılıgını.
Avlandıgım yerleride yazayım :P
beyşehir gölü(ısparta-şarkikaraağaç-yenişarbademli) , akdeniz(antalya), devrekani çayı (kastamonu)

Beyşehir gölünde yakalanabilecek 3 cins balık var.
tatlı su levreği (yörede dişli balık diyolar), sazan ve tatlı su kefali.
Levrek yapay yem kursunlu tek bir iğneye takılarak at-çek usülü cok rahat yakalanıyor. 20cm civarı levreklerden 3 saatte 30 dan fazla yakalamışlıgım vardır.
Sazan ise küspe ve yumurta karıştırılmış hamura 15-20 iğne saplayarak yapılan dip oltası dediğimiz oltayla yakalanıyor.bazıları buna kıbrıs diyor.
Beyşehir gölünde dip oltası ile yakalanan sazan genelde 3-4kg civarında oluyor.şansınıza kalmış.
Tatlısu kefalide bizim tırıvırı ya da paraşüt dediğimiz 1metrekare kursun takılmış ağa misina takıp olta kullanarak yapılan oltayla yakalanıyor.Misina baglı kursunlu ag göle fırlatılıyor.Zemine inan ağa zeminde gezinen kefaller takılıyor.Cok zevkli olan bu olta biçimi eğer zemin yosunlu ya da cok kayalıksa hiç işe yaramıyor onuda söylemek lazım.

Akdeniz'de ise binbir çeşit avlanma yöntemi var.palamut mevsiminde ufak bi bot kiralayıp 500metre açılırsanız, tek bir iğne bağlanmış oltanın ucuna tavuk eti takıp 4-5 tane iri kıyım palamut yakalamışlıgımız vardır.kıyıdan ufak karagöz ve mırmır tutarak oltaya onu takarsanızda avlayabilirsiniz.
yine kıyıdan gölde kullandıgımız dip oltasına ekmek takarak deniz kefali avlanabiliyor.
karides yavrusu gibi olan yemlerden takarakta kıyıdan karagöz mırmır gibi balıklar bazen barbun rahat yakalanıyor. 200 metre açılırsanız bu deniz bisikletiylede olabilir papagan yakalayabilirsiniz.ben bi günde 6-7 kilo civarı papagan yakalamıstım.ama cok iğrenc balık :P
yine bi bot ile rolantide kayalık bölgelerden çekme yöntemiyle yapay yem ya da kaşık oltayla balık yakalayabilirsiniz.levrek kuzu herşey gelebilir şansınıza..
ben 2 kiloluk turna yakalamıştım en son bu yöntemle..
deniz büyük yöntem cok anlat anlat bitmez...

devrekani çayındada bazı bölgelerinde yayın bazı bölglerinde akarsu kefali var.
germe ağla rahat yakaladık.
sığ yerlerde yayın balıklarını serpme aglada yakaladık ama yorucu biraz :) kol kuvveti gerekli saatlerce.
olta çayda akıntı cok oldugu yerlerde pek bi işe yaramıyor zira balıklar ufak ve akıntı fazla zor oluyor ugrasdım ugrasdım ugrasmadım sonra :)
Bide dinamitle yöntem var ama tasvip etmedigim bi davranıstır kendisi...

Aklıma geldide bi kere antalyada fare balıgı diyolar 2 üstte 2 altta dişi var pembe iğrenç bi balık ondan tutmustum iğneyi çıkarayım derken elimi hayvani bi şekilde ısırmıstı.bide zargosmu unuttum sallamiyim zehirli iğneleri elime batmıştı 3 gün şiş gezdim :) ağrısından durulmuyo..
bi sabahta kıyıdan 2 kiloluk ahtapot çekmiştim koluma dolandı :P
neyse herkeşe rasgele..[signature][hline]Akvaryum Tutorial
Imagine your life without me...+Miserable huh?.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...