Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RUHLARIN KAÇIŞI


findor

Öne çıkan mesajlar

Film gercektende harika ben izlemistim filmi coktan ve cok begenmistim,tavsiye ederim!" Ayrica Uydusu olanlar 23.Eylül 2005 Tarihinde Türkiye saati 21:15 de Alman Kanali olan "Super RTL" de Animeyi Izleyebilir!

Ayrica Tanimak Isteyenler Buyrun ^^


Japonca adı : Sen to Chihiro no Kamikakushi
İngilizce adı : Spirited Away
Türkçe adı : Ruhların kaçışı
Yönetmen: Hayao Miyazaki
Müzik: Jo Hisahisi
Kurgu: Takeshi Seyama
Piyasa da türkçe altyazı ve ya orjinal dilinde dvd ve vcd'sini bulabilirsiniz.
Aldığı ödüller :
En iyi resim altın ayı ödülü - 52. berlin film festivali
En iyi animasyon oskarı
En iyi resim en iyi orjinal müzik ödülü - 25. nippon Academy ödülleri
yılın en iyi asya filmi ödülü - 21. honkong akademi ödülleri
Audience ödülü en iyi kurgu - 45. sanfrasisco uluslar arası film festivali
bunlarla beraber 20'yakın festival ödülleri
Hikayeye Chihiro'nin arabanın arka koltuğunda yeni bir yere taşınırken ,geride bıraktığı eski şehrini ve arkadaşlarını duyduğu özlemle başlıyoruz.Chihiro 10 yaşında bir kız çoçuğudur.Yaşının verdiği bütün özellikleri taşıyan heyacanlı ,biraz da agresif bir kız çoçuğudur.
Chihiro, Ailesi ile birlikte yollarına devam ederken karşılarına bir tünel çıkar.Tünel sonu gözükmeyen bir karadelik gibidir.Her ne kadar küçük kızımız Chihiro tünele girmek istemesede ailesinin ısrarıyla tünele hepberaber girerler.Tünele girdikten sonra karşılaran güzel yemyeşil bir park çıkar.Ama park terkedilmiştir.Parkın biraz ilerisindede bir lokanta vardır ve lokantanın içi bomboştur ama masalarada birbirinden güzel yemekler vardır.

Chihiro ve Haku
Annesiyle babası bu güzel yemeklere dayanamayarak yemeğe başlarlar.Chihiro ise etrafta dolaşmaya başlar.Hava kararmaya başlayınca durmadan yemek yiyen anne ve babası domuza dönüşür.Bunu gören Chihiro ise telaşa kapılır.O sırada Haku adlı bir genç kız sahip çıkar. Haku, burasının ruhlar için bir nev'i dinlenme ve temizlenme merkezi olduğunu ve hayatta kalmak için bu tesiste iş bulmaktan başka çaresinin olmadığını söyler Chihiro'ya. Chihiro, tesisi yöneten kötü cadı Yubaba, ne derse desin, ailesini ve kendini kurtarabilmek için işe girmek zorundadır.ve hikaye böyle gelişmeye başlar.

Yubaba Chihiro'ya kızarken
Bir çoçuğun hayal dünyasının ne kadar geniş olacağını,Anlatmamız gerekenleri onlara kendi dilinden nasıl anlatabilceğimizi ve Bir kız çoçuğunun nasıl olgunlaşcağını Hayao Miyazaki çok iyi işlemiştir.Film'inde en belirgin özelliği çoğu animede olduğu gibi japon örf ve adetlerinden hiç bir taviz vermemesidir.Film'de beni en çok etkileyen sahne ise Hakunun "çalış yoksa ölürsün" lafıdır.Bu laf yönetmen Hayao Miyazakinin yaşadığı gerçek dünyanın heleki onun zamanında(japonya'nın yükseliş devri) en çok kullanılan laflardan biriydi.Bu lafta bir çok küçük yaştaki çoçuğun gerçek hayatla tanışmasındaki olduğu gibi Chihiro'da duvara çarpmış gibi etkilenmiştir.

Chihiro ve spirit
Sonuçta dört dört'lük kurdusuyla dünya sınaması ve anime dünyası klasikleri arasına girmiş bir başyapıttır zaten aldığı ödüllerdende belli oluyor.
*************************************************************


Incelemeyi Yazan: suran

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

spirited away'i indirmek istiyorsan p2p programlarını deniyebilirsin.
film hakkında bilgi
veya p2p programları hakkında bilgi
istiyorsan, forumlarda arama yap birazcık. birçok konu hakkında işine yarıycak birçok şey bulabilirsin.
ara, oku, öğren :)[signature][hline]Beş Hececiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tanoren, 18 Ağustos 2005 03:50 tarihinde demiş ki:
arkadaşım bu filmin orijinal dvdsi mevcut satıcılarda (DnR, Megavizyon vs.) bi zahnet oralara bi bakarsan bu arada türkiyedeki anime filmi satışına da ufaktan bir katkı olur
(bu laf hepimize, iğneyi başkasına çuvalsızı kendime batırıyorum)

hmm diablo 2 bakmaya gidecem eğer iyi bir fiyatsa hemen kaparım başka türlü animenin gelişeceği yok güzel ülkemde..[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying
I saw a version of myself I didn't even recognize
On this guitar I'm playing the melody of someone who's passed on
A star falls in the grief of someone who'll never be seen again
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...