batuhan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Oyunun ses dosyalarının içinde taksicinin adında cain yazdığı için herkes cain diyor sanırım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 5- aurası da cain olabileceğine dair bir ipucuydu diye hatırlıyorum, detayı aklımda değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Oynayalı bayağı oldu ama hatırladığım kadarıyla; said: 1- biz camarilla değil miyiz, malkavian da camarilla değil mi? malkavian üssüne gidince neden ordaki malkavlar bana ofensif olup saldırıyor? Malkavian üssü değil orası, sanırım oradakiler de malkav değil, ghoul du yanlış hatırlamıyosam. Tabii deli hepsi. said: 2- malkavian üssündeki (ölü) profesörün olayı nedir. teypleri dinledim ama pek birşey anlamadım. cam fanus olayını hiç anlamadım. O profesör şehirdeki elderlardan birisi. Prensin toplantı yaptığı tipler gibi. Primogen mi ne deniyodu onlardan işte. Malkavianların kehanet vb. güçleri olduğu için prens onun olayı çözmesinden korkuyo ve öldürtüyo, suçu nines a atmak için de o uzakdoğulu vampirin seni kandırmasını sağlıyo. Cam fanus olayı hikayenin gidişatıyla alakalı değil. Karısı filandı sanırım, bedeni bozulmasın diye mi ne öyle yapmış ama hatırlamıyorum. Sadece kilit işlevi var oranın zaten. said: 3- sarcophagusun olayı ne? herkes "havada kan var" diyerek dolaşıyor etrafta. hatta beckett bir ara yanıma gelip "sakın açma onu, çok korktum" diyor. jack açınca içinden öylesine bir mumya çıkıyorsa, neden herkes bu şeyden bu kadar etkilendi? Tabutu bilen herkes sacrophagus un içinde antik bi vampirin olduğunu sanıyo. Olayın bu kadar büyütülmesinin sebebi bu. Beckett e olayı Jack çıtlatmış olabilir veya kendisi de antik vampirin var olduğunu sanıyodur ve ondan korkuyodur. Çünkü antediluvian ların filan dönmesi gehenna(kıyamet) alameti olarak biliniyo vampirler arasında. said: 4- jack nerden buldu anahtarı da açtı tabutu içinden çıkardı mumyayı? Orası pek anlaşılmıyo ama gemideki kargaşayı gerçekleştirenin jack olması muhtemel, yani biz tabutu alamadan önce tabutu kurcalayıp tuzağı kurmuş olması mümkün. Ama oraya değinmiyo tabi. said: 5- her oynayan taksi şöförüne cain diyor, bir de o gözle oynadım oyunu. ama cain olması yönünde hiç bişi görmedim. cain olması çok saçma olurdu zaten. ama cain olduğunu iddia edenlere bir sorum olcak. madem bu cain, ne zaman dirildi de geldi. karşıdakinin gücünü anlayabilen vampirler caini hiç mi farkedemedi. tamam hadi iyi güzel geldi de boş boş taksi şöförlüğü neden yapsın koskoca cain. Onun asıl sebebi sanırım ses dosyalarında onun cain adında kaydedilmesi. Ama onun haricinde bilgiler de var. Mesela sahildeki thin bloodların arasında bi malkavian hatun var, bi transa giriyo kehanette bulunuyo bi düzeliyo normal konuşuyo ya, onunla konuşurken onunla ilgili bişeyler söylüyodu işin en sonunda "dark father" var filan diyodu, eğer senin karakterin de malkaviansa evet ben de gördüm onu filan diyodun. Bir de oyunun en sonunda karanlık bir aurayla görüyoruz kendisini, yani sıradan bir vampir filan değil. Bildiğim kadarıyla cain ölmedi ki dirilsin. Sanırım sadece çekip gidiyodu. Cain dediğimiz de vampirlerin en kralı. Yani diğer vampirlerin güçlerinin ona söküceğini sanmıyorum. Taksi konusunda da kendini belli etmeden bize yardım etmek istiyosa low profile olarak kullanmış olabilir. Bilemem o ksmı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Brujah ile keyfi çıkmıyor. Bodoz girerek şerifi bile dövmek mümkün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deja cyrano Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Elizabeth Dane'deki polis raporu sarcophagus içeriden açıldı diyordu, Jack acaba nasıl yaptı anlamadım :) O degil, "a friend" tagıyla gelen mailler çok güzel atmosfer veriyor, o satranç referansları falan çok hoş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 ha evet bi de o friend kim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 jack? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 jack ne anlar bilgisayar kullanmaktan :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Anlıyodur ya, tutorialda PC hacklemeyi öğreten oydu akljfhsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 jack anlar anlamasına da kişiliğine ters gider bence. Ben hep Beckett sanmıştım onu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 cain bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 cain ne boş adammış lan. yeni vampir olmuş adama e-mail atmakla kasıyor :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deja cyrano Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Ben de Jack diye biliyorum, ama bir takım şeyler var işte. Jack bence en muhtemel aday bu mailleri atmak için, sonuçta bütün bu tabut meselesinin arkasında ismi var, içinde ne oldugunu biliyor ama uygun kaçmayan tek şey öyle satranç bazlı mailler atmanın Jack'in "fonetigine" pek uymadıgı belki de. Strauss öteki bir aday, tarzına da uyuyor, ama bizim oyun boyunca ne yaptıgımızı bilmiyor ve chantry'sine falan da almıyor ayak işlerini yapmazsanız, yani biraz yaş olabilir strauss. Beckett da olabilir diyordum, ama düşününce, o mailler Beckett'la tanışmadan çok çok önce geldi, aynı zamanda hem "THE ENDING - Don't open it." diye mail geliyor, hem de Beckett yüz yüze bize "Don't open it" diyor, yani Beckett olması mantıksız gibi, yine bir oyun yoksa arada. "Taksi sürücüsü" şayet Cain ise çok ilginç bir adam, sadece oyunun sonunda odaklar onun üstüne dönüyor ancak birden bire çok şey bilen bir adam oldugu ortaya çıkıyor kendisinin, oyun boyunca nerede oldugunuzu ve ne yaptıgınızı daima izlemiş biri görüntüsü çiziyor, aynı zamanda gerçek Caine, vampirleri izlemede ve manipüle etmede usta biri, bu yüzden Caine olması çok muhtemel o mailleri atanın çünkü taksi sürücüsüyle konuştugumuzda ilk vampir şehri Enoch'tan, orada yaşayan antediluvian'lardan, onların çocuklarından ve insanlardan falan bahsediyor, aynı zamanda Camarilla'dan ve Camarilla'nın nasıl onun beklentilerini boş çıkardıgından bahsediyor. Kısacası bayagı yaşlı bir vampire benziyor, eger Caine degilse muhtemelen ya bir Methuselah, ya da bir Antediluvian, ama ses dosyalarından Caine oldugunu düşünüyorum ben. Aynı zamanda Malkavian iseniz, onunla konuştugunuzda bayagı ilginç bir "insight" yaşıyoruz, ama oyun bu karakteri açık kapı olarak bırakıyor, hikayeyle yanıtlanmış bir şey degil, Caine olduguna dair elimize verdigi son kanıt son sahnede Jack'in arkasında beliren adamın aurası, şayet taksi sürücüsü ise, muhtemelen o gerçekten Caine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Cain olduğunu sanmıyorum o adamın. ama evet mailleri gönderen büyük ihtimalle taksi şöförü. Kain olsa Jack adamın yanında o kadar rahat takılamazdı, hani ne kadar aşmış birisi de olsan, yanına "bir büyüğün" geldiği zaman biraz çeki düzen verirsin kendine, "saygılar abim" felan dersin. Ama Taksi şöförünün ilginç bir tip olduğu muhakkak. Büyük ihtimalle Jack ile eskiden beri arkadaş bir vampir. Metuselah, Elder veya Kane olsa oturup küçük planlar yapmakla, taksi kullanmakla uğraşmazdı. Taksicinin Ventrue olabileceğini düşünüyorum ama burda Brujah ile Ventrue'nun anlaşabilmesi biraz tuhaf düşüyor. Aura dediğin şeyle neyi kastettin onu anlamadım. Stealth'ten çıkmış gelmiş gibi bir efekt gördüm ben sadece orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deja cyrano Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Şöyle anlatayım, Auspex çaktıgımızda karakterlerin çevresinde çıkan bir aura oluyor ya, insandan vampire farklılık gösteriyor, işte onun gibi bir şey çıkıyor arkadan çıkarken o taksi şoförü, ve oyundaki bütün vampirlerin toplamından daha koyu gibi bir şey o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Adamın kolunu filan görüyoruz ya oyunun en sonunda. Orada vücudunu çevreleyen aurası simsiyahtı -ki evet normalde auraları görebilmek için auspex kullanmamız lazım, bu herifin aurası normalde bile belli oluyo. Bu denli yoğun bi aura. Bu yüzden sıradan bir vampir değildir deniyo. "Cain taksi kullanır mı ya?" "O adam Cain olsa Jack orda elini öperdi" konularında ise; Kendisi imparator filan değil, hatta zamanında diğer vampirleri terkedip gidiyo işte, ve öyle kral gibi gezmek yerine tam tersine, gizlenmek için low profile takılan, öyle gezinen bi tipti sanki kendisi? Jack te öyle kral adam, ayrıca brujah, ayrıca asi. Tanrı gelse önüne dikilse pek sallayıp önünü ilikleyeceğini sanmıyorum kendisinin^^ Peki neden böyle takılsın, bizim gibi bi vampircikle muhattap olsun? Oyunun geçtiği dönem gehenna-golconda geyiklerinin tavana vurduğu bir zaman olduğu için kendisi antediluvian dedikodularının kaynağını öğrenmek ve olaya gerektiğinde müdahale etmek için yakınlarda bulunmayı tercih etmiş olabilir ve tabii etliye sütlüye karışmamak, olaylara bulaşmamak için Jack aracılığıyla bizi kullanıyodur. Olayın kilit noktasında da bize 1. ağızdan tavsiyelerde filan bulunuyodur işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 bu saate kadar hiç oynamamış olup denemek lazımmıdır şimdi bu oyunu? sizin zamnında aldıgınız tadı alabilirmiyim ki? kıskandım harbiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Ben o tadı 2008 yılının başında aldıysam sen de alırsın. Grafikleri, oyun tarzı, müzikleri, atmosferi hala yeni oyunlara taş çıkarır nitelikte. Mutlaka ama mutlaka oyna. Edit: Ha yalnız çok fazla bug var, oyundan soğuman için sebep olabilcek tek şey onlar. Onun da çözümü var gerçi, hem official hem de unofficial patchler var oyunu düzelten. Bu patch muhabbetini benden daha sıkı takip etmiş olanlar vardır, onları bekle patch için :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 axedice said: Oyunun hasta olduğun yerlerine bende hasta oldum, herkes oldu. Ama benim favori karakterim Sebastian LaCroix. Benim diyen tiyatro sanatçısına taş çıkartacak mimikler koymuşlar adama. Tam bir trajedi oyuncusu. Motion capture mı kullanmışlar diye merak ettim. Jackle ilgili bişey okudum nette doğruysa şaşırmam. Arkdaş Bruja yı diablarize eden Troile miş aslında. Elinde Brujah clanbook olan varsa buna bi baksın doğru mudur. Yoksa sade bi 16. yüzyıl korsanı mı? Hayır şerif ganrel değil. Bi afrika klanından. Animalismden daha hayvansı bi disiplinleri var. O chip bilmemne behemoth a da öyle dönüşüyor. Normal bi warform değil o. Adları neydi unuttum şimdi. axedice said: biraz araştırdım, o topiği bulamadım ama vampire ın kart oyununda Jack isimli kart methuselah olarak geçiyormuş yani 4. yada 5. jenerasyon. Troile Bruja nın childe ı yani bi methuselah. Ayrıca Smiling Jack denen eski karayip korsanı 10. jenerasyon bi vampir. Bizim Jack 10. gen olamayacak kadar güçlü bi vampir. axedice said: Sheriff hakkında şurda tartışılmış baya, Laibon deniyor. Buyrun okuyun. axedice said: Teori şöyle : Kuei-jinler Dane e baskın düzenler, herkesi öldürürler ve anahtarı alırlar.Lahiti açarlar. Ama alıp gidemeden Jack gelir. Bi andedulivian olan Jack (jenerasyon olarak olmasa da güçleri açısından öyle, topiğin öncesinde daha önce dediğim gibi Jack in Bruja yı diablerize eden Troile olduğuna inanılıyor. Yine yazayım bari, elinde Brujah clanbook olan buna bi baksın. Ayrıca bu kadar uzun parantezler açmaktan vazgeçmem lazım) dane e gelir ve Kueijinleri telef eder. 2 tane lideri vardır jinlerin. Birisi Ming Xiao, diğeri de Jack tarafından öldürülen ve oyunun başlarında "denizde hiç tanımlanmamış dev bi squid hedehödö bulundu" diye televizyon haberlerine çıkan Ming in kendisiyle benzer shapeshift güçlerine sahip olan ortağı-eşi vs. Ming anahtarla birlikte kaçmayı başarır. Jack se messerach ın vücüdunu lahitten çıkarır, içine bombayı koyar ve bombayı anahtarla lahit açıldığında patlayacak şekilde ayarlar (bunları yaparken yanlız mı yoksa taksici yanında mı? Valla bende bilmiyorum) Böylelikle lahit ve taşıdığı sırlar yanlış (kime göre neye göre yanlış eheh) ellere geçmeyecektir. Akabinde oyun başlar. abi, axedice 5 sene önce çok güzel şeyler yazmış. teşekkür ediyorum axedice'a ve ona şunu hediye etmek istiyorum: http://img87.imageshack.us/img87/4562/larper.jpg http://img87.imageshack.us/img87/6416/malkavinqu.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Kojiroh said: Ben o tadı 2008 yılının başında aldıysam sen de alırsın. Grafikleri, oyun tarzı, müzikleri, atmosferi hala yeni oyunlara taş çıkarır nitelikte. Mutlaka ama mutlaka oyna. Edit: Ha yalnız çok fazla bug var, oyundan soğuman için sebep olabilcek tek şey onlar. Onun da çözümü var gerçi, hem official hem de unofficial patchler var oyunu düzelten. Bu patch muhabbetini benden daha sıkı takip etmiş olanlar vardır, onları bekle patch için :) son unofficial patch'i kurduğunda oyunun buglarının nerdeyse hepsini kaldırıyor. official patch'e gerek yok, zaten unofficial patch'e dahil olarak geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Malkavian Şerif'i veya Ming Xiao gibi dövüşleri nasıl geçiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 ateşli silah kullanıcaksın en kolay yöntem olarak. flamethrower ın varsa ming çok kolay mesela. şerifte de kaçıp kaçıp ne kaldıysa onu saydırmıştım sanırım tam hatırlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 arcane said: Malkavian Şerif'i veya Ming Xiao gibi dövüşleri nasıl geçiyor? Serif: kitaptan falan ogrendigim 2 ranged skilli ile... vur-kac, uzun suruyor ama kolay Ming: kanser direkt. Bol bloodpack, bol load ve kafa goz melee (flame thrower yoktu bende belki onla daha kolaydir). Zaten oyunda en sinir oldugum noktadir Seduction'di Persuasion'di her boku fulllemis biri olarak o encounterda dovusten kacamiyor olmak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 camarilla modu çıktı oyunun. ben daha denemedim. ama baya güsel bişiye benziyor. unoffical path 6.5 ile de uyumlu ki. denemek lasim. en temizi de epik katanayı alıp celerity maxlamak tüm kombatlar aşiri iziiii eğer hani kombat yüzünden oynamiyorsanız hi diceksiniz ki ben diyalog insanıyım toreador'da var celerity o ilk maili atan bariz jack. tam onun siyasi yaklaşımına uygun.yaptığı geyikler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 diablerize etmek nedir ya bir çok yerde geçmiş? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar