Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lens takma-çıkarma tutorial (isteriz)

reyou

Öne çıkan mesajlar

Valla bende Beginner'im.. ama kisaca ozetliyim resimsiz sekilde :)

Lens takarken:
Sol gozumuzun ustunde kirpikleride kapatacak sekilde el kullanilarak goz kapagi yukari dogru acilir, obur elin serce parmagiyla alt goz kapakcigi tutulur ve serce parmaginin bir yanindaki parmakla gozun ortasina lens tutulur bu sirada burnunuza bakmaniz gerekmektedir, ve pit diye yerine oturur.

Cikartirken:
Yine sol gozumuzun ustundeki kirpikleride kapatacak sekilde el kullanilarak goz kapagi yukari dogru acilir. Goz tamamen yukari bakilirken diger elle bole hafif goz sIkIlarak lens cekilir, alinir.. ha bole saatlerce ugrasip cikaramazsaniz sert bir sekilde gozlerinizi kasiyin, bir vakitten sonra lensin cikacak oldugunu farkedeceksiniz (dikkat gozu kanlandirabilir)[signature][hline]Never too old to learn!
Sosyal ağlarda paylaş

ben pro sayılırım:

1.lensi alıp sağ işaret parmağına koyun ve şekline bakın. ( gibiyse yani küreselse doğru __/ şeklinde ise ters tarafıdır. Düzeltin!
2.Sağ orta parmak gözün altını tutarken sağ işaret parmağı göze sokulur yavaşca, lens göze bırakılır. Bunu yaparken hafif yukarı bakarız. Lensin göze temsından sonra aşağıya ve sonrada lense bakıp oturmasını sağlarız.

Çıkarılması:
Bu biraz daha kolay...
1.Lensi çıkarmak için gözün nemli olması lazım. Uyuya kalmışsanız lensle biraz bekleyin nemlensin göz.
2.Sağ serçe parmağı kullanıcaz bunun için. Diğer elin herhangi parmak/ları ile gözü alttan çekerek açıyoruz. Lensi serçe parmak ile aşağı çekip, işaret ve baş parmak ile hüop diye alıyoruz. Evet lensten çıkarken hüop demek lazım gelmez yoksa dışarıya
3.Çıkardıktan sonra temizliğini yapıp kabına koyarız bitti..

Edit:Eheh salaklık yaptım. En önemli kısmı sterilizasyın. Elimizi sıvı sabun ile yıkıyoruz. Bol suyla durulayıp hav bırakmayacak kağıt havlu ile kuruluyoruz bunları yapmadan önce..Temiz eller operasyonu gerekli lens takabilmek için =)

[Bu mesaj dasaaa tarafından 11 Ağustos 2005 00:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bunun bi tutorialı olmaz bence..1 gün otur 1-2 saat tak çıkar dene sonra kendi yolunu buluosun zaten[signature][hline]Gilean's Blog - Life with Gilean
Maedhros, 20 Haziran 2005 01:01 tarihinde demiş ki:
kocakarı mocakarı dene ondan sonra gel konus hehe
nasıl emiyo bi bilsen
cidden arkadaslar deneyin diyorum baskada bişi demiyorum yani...

Sosyal ağlarda paylaş

Ben çıkarırken hiç öyle serçe parmağı falan yapmıyorum direk işaret parmağı ve başparmağımla yakalayıp çekiyorum kendilerini .[signature][hline]WoW : Xaenin-Night Elf Priestess
Alexi_Septimus, Türkiye-Yunanistan maçı sırasında Taksim'de demiş ki:
Pes.Maç oynanırken ezan okuyorlar . Az bi oyuna saygı ya.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xaenin, 11 Ağustos 2005 02:25 tarihinde demiş ki:
Ben çıkarırken hiç öyle serçe parmağı falan yapmıyorum direk işaret parmağı ve başparmağımla yakalayıp çekiyorum kendilerini .

+1
bende aynen çekip çıkarıyorum , ilk zamanlarda çok kasmıştım ama artık alıştım.
benim yöntem ;
(sol göze lens takarken) lensi önce sağ işaret parmağımıza koyuyoruz __/ (el yıkama falan yalan ben yapmıyorum pek :P ) sonra sol işaret parmağıyla göz kapağını , baş parmakla da alt bölümü sabit tutacak şekilde konumlandırıyoruz , ve lensin şeklini bozmamaya özen göstererek sağ işaret parmağımızı gözümüze değdiriyoruz. ahanda takıldı bile[signature][hline]FB Sailing Team
Sosyal ağlarda paylaş

said:
jacabo, 12 Ağustos 2005 00:10 tarihinde demiş ki:
benim projem var

video lu gelcek
1 hafta bekleyin :)

hocam çok ii olur ya, bekliyoruz, hemde sabırsızlıkla :)
şöyle ışık camera açıları falan ii ayarlansın.

-mavi lensin var mı?.... :D

ehueh şaka bi yana harbi ii olur ben daha lens almadım ama
yakında alıcam en azından benim dururmumdaki arkadaşlar için çok ii olacak :)[signature][hline]sen bu yazıyı okurken senin hayatından 5 saniye çaldım. 6 oldu,7,8,9...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...